Depilacja
Napisano 26 września 2008 - 20:45
Napisano 27 września 2008 - 01:16
Napisano 27 września 2008 - 02:17
Napisano 27 września 2008 - 12:21
Napisano 28 września 2008 - 07:22
Od miesiąca używam depilatora i włoski mi nie wastaja aż tak bardzo jak to było przy wosku, ale też szybciej odrastająJa słyszałam, że od depilatora włoski wrastają
Napisano 28 września 2008 - 15:21
Napisano 28 września 2008 - 16:19
nie rozumiem czemu ?? nie trzeba sie spieszyc to i ran nie bedzie ...zdecydowanie nie moge
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Napisano 28 września 2008 - 16:36
Napisano 28 września 2008 - 22:49
czasem i to sie zdarza dużo małych czerwonych krostek....musisz potem dużo balsamu nawilżającego wklepać w nogi..może krostki odrazu nie zejdą ale to załagodzi takie pieczeniemialam krosty straszne
..to czy jest mądry, po pytaniach...
...nie ogarniam tego fałszu tu... podlizywania... słodzenia...
Napisano 29 września 2008 - 09:32
Napisano 29 września 2008 - 10:07
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Napisano 29 września 2008 - 10:44
ciagle jakies wazniejsze wydatki... a to to, a to tamto....
bolu sie nie boje, bo to wcale nie jest takie straszne.... przynajmniej mnie nie bolalo... za pierwszym razem moze troche, pozniej juz nic a nic
poki co maszynka + zel/pianka... ale nie lubie tego bardzo.... choc nozki przez dzien/dwa dni sa idealnie gladkie, a przy depilatorku gladkie mimo wszystko nie byly :->
Napisano 29 września 2008 - 21:10
co do wrastanie to powiem tak włoski wrastają u mnie około po 4 użyciach depilatora bo wyrywając włos nie jest odrastający na tyle mocny by sie przez skórę przebić wtedy robie dość mocny peeling i odczekam jedne dzień i następnego jednorazówka ogolę nogi jak znowu odrosła to już są ostre wiec przebijają sie przez skórę i dalej depilatorem ..... wada jest to że trzeba robic to regularnie bo inaczej moga włoski tak powrastać ze trzeba będzie stosować takie specjalne kremy na wrastanie (do dostani min w gabinetach kosmetycznych)
Napisano 29 września 2008 - 22:52
dokładnie...to jedyny sposób chyba, ja też tak robię...wtedy robie dość mocny peeling i odczekam jedne dzień i następnego jednorazówka ogolę nogi jak znowu odrosła to już są ostre wiec przebijają sie przez skórę i dalej depilatorem .....
W cud kremy, powodujące nie-wrastanie nie wierzę....
Napisano 30 września 2008 - 00:24
Napisano 30 września 2008 - 09:25
Wrastanie włosów
* Jak wygląda? Odrastające włosy nie przebijają się przez naskórek. Wrastają w skórę, wokół nich tworzą się krostki. Te z czasem twardnieją, przekształcając się w nieestetyczne grudki.
* Dlaczego? Problem może pojawić się zarówno po depilacji maszynką do golenia, jak i woskiem. Ostrze ścina włosy w szpic. Ostre wbijają się pod powierzchnię naskórka i wrastają w skórę. Depilacja woskiem osłabia włosy. Miękkim i wiotkim trudniej przebić się przez naskórek.
* Jak tego uniknąć? Nawilżaj ciało balsamem, co dwa-trzy dni wykonuj peeling. Naskórek stanie się cieńszy i miękki. Odrastające włosy łatwiej się przez niego przebiją i nie będą wrastać.
Prościej mówiąc włos wydepilowany jest cienki i nie kuje tak jak po maszynce bo jest mniej ostry dlatego tez nie ma siły przebić sie przez mocny naskórek ....
ja tez nie wierze ale jeli włos mocno wrosnie tak że grozi stanem zapalnym można posmarować takim kremem (nazwy nie pamiętam gdzieś czytałam) i odpadnie wtedy taki strupek uwalniając go na zewnatrzW cud kremy, powodujące nie-wrastanie nie wierzę....
Napisano 30 września 2008 - 14:37
Napisano 30 września 2008 - 15:25
..to czy jest mądry, po pytaniach...
...nie ogarniam tego fałszu tu... podlizywania... słodzenia...
Napisano 30 września 2008 - 15:45
mydła nie polecam bo zwiększa szanse podrażnienia