Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Depilacja

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1053 odpowiedzi w tym temacie

#381 lily

lily
  • Użytkownik
  • 690 postów

Napisano 26 września 2008 - 20:45

Ale z tego co wiem, tylko laser daje efekt trwały... A tak wloski sie tylko wyrywa, jak przy tradycyjnym wosku... Czyli wciąż i wciąż i do końca życia depilować, aż nie wyłysiejesz :shock:
lilian

#382 Lenka_88

Lenka_88
  • Użytkownik
  • 37 postów

Napisano 27 września 2008 - 01:16

jak już kiedyś uzbieram więcej kasy to na pewno zdecyduję się na porządną depilację np laserową, ale póki co twardo trzymam się zwykłej maszynki. Wiele razy próbowałam użyć depilatora ale za każdym razem kiedy go włączałam odstraszał mnie sam dźwięk, poza tym jak już raz spróbowałam przekonałam się, że to jednak naprawdę boli, więc wole "wyrywanie" zostawić komuś kto zrobi to za mnie i szybko :)

#383 Jacqueline

Jacqueline
  • Użytkownik
  • 1 963 postów

Napisano 27 września 2008 - 02:17

Ja słyszałam, że od depilatora włoski wrastają :-/

#384 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 27 września 2008 - 12:21

a ja właśnie chciałabym kupic sobie depilator ale narazie nie moge jakoś sie zebrac żeby jechac po niego :D

#385 zaniepokojona

zaniepokojona
  • Użytkownik
  • 460 postów

Napisano 28 września 2008 - 07:22

Ja słyszałam, że od depilatora włoski wrastają

Od miesiąca używam depilatora i włoski mi nie wastaja aż tak bardzo jak to było przy wosku, ale też szybciej odrastają :-(

#386 Lady Jo

Lady Jo
  • Użytkownik
  • 180 postów

Napisano 28 września 2008 - 15:21

ja ostatnio chcialamszybko ogolic nogi wzielam maszynke zel i mialam rany na nogach, zdecydowanie nie moge <chlipaj12></span>

#387 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 28 września 2008 - 16:19

zdecydowanie nie moge

nie rozumiem czemu ?? nie trzeba sie spieszyc to i ran nie bedzie ...

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#388 Lady Jo

Lady Jo
  • Użytkownik
  • 180 postów

Napisano 28 września 2008 - 16:36

zle to ujelam, nie robilm tego szybko w tym sensie ze sie pozacinalam, nie mialam czasu na krem do depilacji itp i chodzi o to ze moje nogo starsznie reaguja na maszynke, mialam krosty straszne

#389 Donn

Donn
  • Użytkownik
  • 7 119 postów

Napisano 28 września 2008 - 22:49

mialam krosty straszne

czasem i to sie zdarza dużo małych czerwonych krostek....musisz potem dużo balsamu nawilżającego wklepać w nogi..może krostki odrazu nie zejdą ale to załagodzi takie pieczenie
...to czy człowiek jest inteligentny poznaje się po jego odpowiedziach...
..to czy jest mądry, po pytaniach...

...nie ogarniam tego fałszu tu... podlizywania... słodzenia...

#390 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 29 września 2008 - 09:32

Swojego czasu też mi wychodziły, ale już jakiś czas mam normalną reakcje na maszynkę. Golę się przeważnie w wodzie, więc nic się nie wysuszy, a po kąpieli obowiązkowo balsam :) Chciałam spróbować depilatora, ale nie wiem czy wydawać pieniądze i zagryzać zęby :P

#391 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 29 września 2008 - 10:07

hmmm ... ja ostatnio (jakies 2 miesiące temu) zainwestowałam w depilator ... powiem tak ... pierwsze podejście skończyło się tym ze każdą noge robiłam po 2 dni ... drugie poszło już szybciej, co ni znaczy że bezboleśnie ... ale chyba sie przekonam do tego ustrojstwa, bo faktycznie spokój miałam przez prawie 3 tygodnie :)

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#392 Madzik :)

Madzik :)
  • Użytkownik
  • 6 096 postów

Napisano 29 września 2008 - 10:44

depilator kupuje od dwoch lat..... i kupic nie moge :-P
ciagle jakies wazniejsze wydatki... a to to, a to tamto....
bolu sie nie boje, bo to wcale nie jest takie straszne.... przynajmniej mnie nie bolalo... za pierwszym razem moze troche, pozniej juz nic a nic :-)

poki co maszynka + zel/pianka... ale nie lubie tego bardzo.... choc nozki przez dzien/dwa dni sa idealnie gladkie, a przy depilatorku gladkie mimo wszystko nie byly :->

#393 fajna babka

fajna babka
  • Użytkownik
  • 3 964 postów

Napisano 29 września 2008 - 21:10

Madzik :), u mnie też na pocztaku idelanie gładkie po depilatorze nie była ale po paru użyciach zrobiły sie gładkie poprstu nauczyła sie depilować tak by łapać prawie wszystkie a i one staly sie cieńsze .....

co do wrastanie to powiem tak włoski wrastają u mnie około po 4 użyciach depilatora bo wyrywając włos nie jest odrastający na tyle mocny by sie przez skórę przebić wtedy robie dość mocny peeling i odczekam jedne dzień i następnego jednorazówka ogolę nogi jak znowu odrosła to już są ostre wiec przebijają sie przez skórę i dalej depilatorem ..... wada jest to że trzeba robic to regularnie bo inaczej moga włoski tak powrastać ze trzeba będzie stosować takie specjalne kremy na wrastanie (do dostani min w gabinetach kosmetycznych)

#394 Kahela

Kahela
  • Użytkownik
  • 5 351 postów

Napisano 29 września 2008 - 22:52

wtedy robie dość mocny peeling i odczekam jedne dzień i następnego jednorazówka ogolę nogi jak znowu odrosła to już są ostre wiec przebijają sie przez skórę i dalej depilatorem .....

dokładnie...to jedyny sposób chyba, ja też tak robię...
W cud kremy, powodujące nie-wrastanie nie wierzę.... ;-)
Do dupy było w Peru...więc wróciłam... :-D

#395 Jacqueline

Jacqueline
  • Użytkownik
  • 1 963 postów

Napisano 30 września 2008 - 00:24

Dlaczego od depilatora właściwie włoski wrastają ? <hmm></span> :-?

#396 fajna babka

fajna babka
  • Użytkownik
  • 3 964 postów

Napisano 30 września 2008 - 09:25

poniższy fragment cytuje z http://uroda.onet.pl/1330379,2043,2048,,,po_depilacji,twarz_i_cialo.html

Wrastanie włosów
* Jak wygląda? Odrastające włosy nie przebijają się przez naskórek. Wrastają w skórę, wokół nich tworzą się krostki. Te z czasem twardnieją, przekształcając się w nieestetyczne grudki.
* Dlaczego? Problem może pojawić się zarówno po depilacji maszynką do golenia, jak i woskiem. Ostrze ścina włosy w szpic. Ostre wbijają się pod powierzchnię naskórka i wrastają w skórę. Depilacja woskiem osłabia włosy. Miękkim i wiotkim trudniej przebić się przez naskórek.
* Jak tego uniknąć? Nawilżaj ciało balsamem, co dwa-trzy dni wykonuj peeling. Naskórek stanie się cieńszy i miękki. Odrastające włosy łatwiej się przez niego przebiją i nie będą wrastać.

Prościej mówiąc włos wydepilowany jest cienki i nie kuje tak jak po maszynce bo jest mniej ostry dlatego tez nie ma siły przebić sie przez mocny naskórek ....

W cud kremy, powodujące nie-wrastanie nie wierzę.... ;-)

ja tez nie wierze ale jeli włos mocno wrosnie tak że grozi stanem zapalnym można posmarować takim kremem (nazwy nie pamiętam gdzieś czytałam) i odpadnie wtedy taki strupek uwalniając go na zewnatrz

#397 Maddie

Maddie
  • Użytkownik
  • 64 postów

Napisano 30 września 2008 - 14:37

Drogie kobitki a jak pozbywacie się włosków w okolicach bikini ale tam głębiej? Chodzi mi o to, że ja łono wygolę sobie dokładnie ale już głębiej jest gorzej a niestety mam dość bujne owłosienie to samo tyczy się pupy :-/
Dołączona grafika

,,Nie zapomnij o tym, że każdy nowy dzień jest Ci dany po to abyś był szczęśliwy"

/PHIL BOSMANS/

#398 Donn

Donn
  • Użytkownik
  • 7 119 postów

Napisano 30 września 2008 - 15:25

Maddie spróbuj delikatnie maszynką...i użyć dużo pianki do golenia..może być też mydło..żeby skóra nie była sucha
...to czy człowiek jest inteligentny poznaje się po jego odpowiedziach...
..to czy jest mądry, po pytaniach...

...nie ogarniam tego fałszu tu... podlizywania... słodzenia...

#399 fajna babka

fajna babka
  • Użytkownik
  • 3 964 postów

Napisano 30 września 2008 - 15:45

Maddie, ja golę okolice intymne maszynką pianka do golenia i powoli bez naciskania staram usunąć wszystkie włoski :-) w sklepach czasem można dostać maszynki do depilacji intymniej są one mniejsze niż normalne ale jeszcze nie próbowałam i nie wiem jakie są :-)

mydła nie polecam bo zwiększa szanse podrażnienia :-)

#400 Madzia81

Madzia81
  • Użytkownik
  • 4 508 postów

Napisano 30 września 2008 - 17:16

czy któraś z Was używa i mogłaby polecić elektryczną maszynkę do depilacji? mama się uparła, że musi sobie kupić nową (choć próbowałam ją przekonać, że to buble, ale ona tam wie swoje ;-) )

FORUM DLA MAM

img-2006082601201230.png

200901181556.png