Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Depilacja Laserowa

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
109 odpowiedzi w tym temacie

#21 Guest_ritanova_*

Guest_ritanova_*
  • Gość

Napisano 06 października 2010 - 17:03

Czytałam gdzieś, że trzeba odczekać z opalaniem co najmniej 2 tygodnie przed i 2 tygodnie po zabiegu.

Przeprowadzałam taki zabieg niedawno, kosmetyczka kazała mi czekać do jesieni i zobowiązać się, że szybko do solarium nie pójdę, z czym akurat nie było problemu bo nie chodzę wcale. Zmierzam do tego, że nie wolno się opalać ponieważ naskórek jak by nie było jest podrażniony i trzeba odczekać trochę a później wiadomo kolejny zabieg więc w tym ciągu w ogóle się nie opalamy. jako rozwiązanie polecam balsamy brązujące ( ładniejsza i zdrowsza opalenizna). ;-) Ψ

#22 stokrotka

stokrotka
  • Użytkownik
  • 396 postów

Napisano 21 grudnia 2010 - 14:28

po takiej depilacji można w jakiś małym odstępie czasu iśc do solarium?

malym pewnie nie, zapewne troszke trzeba poczekac. wczesniej tez raczej nie, bo czytałam ze najlepiej nawet zima robic, gdy skora jest jasna i wloski ciemniejsze.

No własnie ,tez o tym słyszałam.Mnie zastanawia jeszcze tylko to czy przed samym takim zabiegiem musimy troche zapuścic te nasze włoski na nogach ?

#23 Olciiia

Olciiia
  • Użytkownik
  • 10 000 postów

Napisano 22 grudnia 2010 - 08:27

stokrotka, nie wlasnie sllyszalam ze to nie ma znaczenia aa nawet lepiej jak sa ogolone

#24 wiziaczek

wiziaczek
  • Użytkownik
  • 18 postów

Napisano 19 stycznia 2011 - 21:45

przy fotoepilacji włoski powinny być ogolone 2-3 dni przed zabiegiem; teraz jest najlepsza pora (zima) na wykonywanie takich zabiegów, bo skóra nie jest opalona, a wówczas efekt jest nawiększy; warto też pamiętać, że fotoepilacja wymaga kilku zabiegów, więc efekt końcowy będzie na wiosnę jak znalazł - a sprzęt jest już dostępny do używania w domu

#25 żaba

żaba
  • Użytkownik
  • 98 postów

Napisano 30 stycznia 2011 - 01:09

Ja trochę się obawiałam ale zrobiłam depilację laserową. Wybrałam ..., bo najlepiej wybierać gabinety z polecenia. Nie żałuje, bo efekt jest taki, że już pozbyłam sie krostek po goleniu na linii bikini.

#26 żaba

żaba
  • Użytkownik
  • 98 postów

Napisano 30 stycznia 2011 - 01:14

Fotodepilacja w domu, a czym to można robić ? Ja robiłam w salonie ale laserowa i naprawdę warto. Teraz będę robić nad górna wargą. Na ... będę robić, bo robiłam juz tam linie bikini i jestem zadowolona. Po wosku miałam ciaągle podrażnienia i delikatne poparzenia skóry.

#27 zuza.one

zuza.one
  • Użytkownik
  • 37 postów

Napisano 04 lutego 2011 - 15:18

A czy macie do polecenia jakiś niedrogi a dobry salon zajmujący się depilacją laserową w Krakowie? Właśnie ostro się rozglądam za tym ale chciałabym mieć coś sprawdzonego.
Dołączona grafika

#28 Dobre-rozmowy

Dobre-rozmowy
  • Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 22 lutego 2011 - 14:38

Postaram się odnieść do kilku pytań, które pozostały w tym wątku bez odpowiedzi.

Depilacja laserowa jest przeznaczona przede wszystkim dla brunetek. Laser lokalizuje ciemny barwnik. Nie mogą więc skorzystać z niego osoby siwiejące ani blondynki, nawet jeśli mają grube, gęste owłosienie.

Z tego samego powodu nie można się opalać - ani na solarium, ani naturalnie. Znacznie zmniejszy to skuteczność zabiegu. Będzie potrzebnych więcej wizyt u kosmetyczki, a podczas każdej z nich zginie mniej włosów, niż w przypadku bladej skóry.

Przeciętna klientka potrzebuje ok 5 zabiegów, żeby trwale pozbyć się całości owłosienia z danej partii ciała. To, jakie odstępy czasu występują między zabiegami, zależy od indywidualnie określonego typu skóry. Zwykle jest to miesiąc.

Daje nam to ponad 5 miesięcy, podczas których nie wolno się opalać. Dlatego najlepiej zaplanować zabiegi między wrześniem a marcem. Szczególnie, kiedy chcemy depilować duże, odsłaniane na co dzień fragmenty skóry - np nogi, ręce.

Nie można też usuwać włosów z cebulkami. Jedyną dopuszczalną formą jest przycinanie lub tradycyjne ostrze - ale i tego powinno się unikać, aby włosy we wszystkich fazach wzrostu zachowywały się naturalnie. Trzeba to zaakceptować i zastanowić się, jak rozwiązać na te pół roku (!) kwestie np wychodzenia na basen i dobrego samopoczucia podczas zbliżeń intymnych.

Ciąża jest przeciwwskazaniem do zabiegu, jednak jest to głównie zabezpieczenie się salonów od odpowiedzialności. Prawdopodobieństwo, że stanie się coś złego jest minimalne, ponieważ promień lasera przenika do ciała bardzo płytko.

Nie jest też możliwe, aby depilacja laserowa powodowała bezpłodność.

Należy jednak uważać na znamiona i pieprzyki znajdujące się w okolicach, które planujemy poddać zabiegowi. Dobrze je usunąć - na miesiąc przed rozpoczęciem serii epilacji.

Sam zabieg trwa ok 10 minut - przy małych obszarach ciała - do 30 minut - w wypadku łydek czy ud. Stopień odczuwanego bólu jest sprawą indywidualną, ale bez wątpienia jest do wytrzymania. Można go porównać do dotknięcia gorącego żelazka. Nieprzyjemne uczucie nie utrzymuje się jednak, tak jak w przypadku oparzenia. Trwa ułamek sekundy - tyle ile strzał lasera - i natychmiast mija.

Osoby wyjątkowo wrażliwe mogą użyć przed zabiegiem kremów znieczulających, ale należy to uprzednio skonsultować z dermatologiem lub choćby lekarzem pierwszego kontaktu.

Możliwa jest całościowa depilacja bikini, łącznie z wnętrzem warg sromowych oraz okolic odbytu. Jest to bezpieczne i skuteczne. Mimo, że okolice intymne są bardzo wrażliwe (silne unerwienie, delikatniejsza skóra) odczuwany ból nie jest silniejszy. Najczęściej główną rolę odgrywa wtedy skrępowanie - przy depilacji bikini zdejmujemy bieliznę, nie jest zalecane nawet używanie jednorazowych papierowych majteczek - oraz naturalny lęk, że "niebezpieczna maszyna" dotknie tak wrażliwych sfer. Dlatego warto wybrać poleconą profesjonalistkę, a jeszcze przed pierwszym zabiegiem skonsultować się z nią osobiście. Mamy wtedy okazję sprawdzić, czy jest osobą budzącą naszą sympatię i zaufanie, a sam gabinet jest miejscem czystym i intymnym.

Depilacja laserowa jest szczególnie polecana osobom, mającym skłonność do wrastających włosków. Tylko ten zabieg z pewnością przyniesie ulgę w tej przykrej - a bardzo popularnej - dolegliwości.

Nie jest dobrym pomysłem zakup lasera na własny użytek. Produkty oferowane przez internet, bedące w zasięgu możliwości finansowych przeciętnej kobiety, są znacznie gorszej jakości niż te w salonach kosmetycznych, warte kilkanaście, a nawet kilkadziesiąt tysięcy złotych. Depilując się na kanapie we własnym salonie, nie możemy też liczyć na odszkodowanie w razie ewentualnych powikłań zdrowotnych, wynikających z niewłaściwego użycia. Poza tym dobrze wykonane zabiegi wymagają uprzednich badań skóry i włosów (również na profesjonalnym sprzęcie), które są niezbędne do określenia odpowiedniej dla danej osoby mocy strzałów oraz częstotliwości powtarzania zabiegu. Nie wykona go też osoba, która do tej pory zajmowała się masażem lub manicurem. Obsługa sprzętu do epilacji wymaga dodatkowych uprawnień.

Podsumowując, depilacja laserowa jest zabiegiem bardzo skutecznym, niemal bezbolesnym i nieszkodliwym dla zdrowia. Minusem są jednak duże koszty (warto śledzić promocyjne oferty - zamiast 3 000 zł można znaleźć salon oferujący tymczasową swoją usługę za nawet 500 zł) oraz obowiązek szczególnego traktowania ciała przez stosunkowo długi okres czasu.

#29 wiziaczek

wiziaczek
  • Użytkownik
  • 18 postów

Napisano 17 marca 2011 - 23:30

Zabiegi motodą IPL nie są mniej skuteczne od laserowych. Inna metoda w tym przypadku nie znaczy gorsza. Poza tym nie zgodzę się, że tylko i wyłącznie zabiegi w gabinecie są super bezpieczne. Uważam, że urządzenia do domowego użytku własnie po to wymyślono, aby je stosować na kanapie lub w ładzience i są równie skuteczne, a na pewno bezpieczne. Przecież ten sprzęt posiada atesty świadczace o jego bezpieczeństwie, a poziom ustawienia można regulować do indywiadualnych odczuć. Taka jednoznaczna opinia nie jest sprawiedliwa, zwłaszcza jeśli ktoś nie spróbował. Z punktu finansowego to rownież zakup sprzętu do domowego użytku jest bardziej ekonomiczny bez wątpiewnia - nawet uwzgledniając promocje w gaminetach. Na pewno też zabieg wykonywany samemu, zwłaszcza okolic intymnych jest mniej krępujacy aniżeli przez obcą osobę. Warto wejść na stronę producenta lub dystrubutora, aby dowiedzieć się szczegółów. Jeśli profesionalnie traktuje klientów to wszelkie wskazówki można tam zanależć również prrzeciwskazania do zabiegów.

#30 Halina

Halina
  • Użytkownik
  • 12 postów

Napisano 23 marca 2011 - 13:52

Interesuje się trwałym usunięciem owłosienia, jako że mam dość wszelkich kremów, wosków (których nie umiem sama stosować i generuję co 3 tygodnie wysokie koszty z tego tytułu), maszynek, depilatorów (po których zawsze wrastają mi włosy) itp. Mówię tak nowoczesnej technologii i chcę iść na laser. A tutaj niespodzianka, bo przeczytałam, że takowy zabieg można przeprowadzić samodzielnie w domu, zamiast za setki złotych za jedną partię ciała i jedną wizytę, za kilkaset ale na raz.
Niestety wykonywanie tak poważnego zabiegu w domu, we własnym zakresie budzi we mnie mnóstwo wątpliwości. Jestem bardzo ciekawa opinii nie tylko użytkowniczek, ale również ewentualnych zainteresowanych.
No i gdzie to można kupić :) ?
Pozdrawiam
Halina

[ Komentarz dodany przez: madzia: 2011-03-23, 13:54 ]
Scalilam, byl juz ten temat poruszany.

#31 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 11 kwietnia 2011 - 19:08

czy jest tutaj ktoś sprawdzony który na własnej skórze doświadczył tego zabiegu ?
Dołączona grafika

#32 wiziaczek

wiziaczek
  • Użytkownik
  • 18 postów

Napisano 15 kwietnia 2011 - 21:34

przeprowadzałam już na sobie zabiegi fotoepilatorem Silk'n. Jestem zadowolona, bo na pewno mniejszy koszt niż w gabinecie i nie ma bólu :!: Poza tym niewątpliwą zaletą jest to, że skóra nie jest podrażniona i nie ma czerwonych kropek jak po depilatorze elektrycznym.
Jeśli macie jakies wątpliwości, to służę pomocą. Dobra jest też stona polskiego dystrybutora można tam znaleźć wiele informacji, ale nie chcę jej podawć, aby nie być posądzoną o reklamę. W końcu po latach prób mogę pokazać spokojnie i z przyjemnością nogi na wiosnę i jeszcze wyjątkowo szczupłe po diecie :->

#33 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 15 kwietnia 2011 - 21:48

przeprowadzałam już na sobie zabiegi fotoepilatorem Silk'n. Jeśli macie jakies wątpliwości, to służę pomocą.

proszę powiedz:
1. jaki jest koszt ?
2. czy włoski odrastają ? jeżeli tak to po jakim czasie?
3. ile już używasz? ile depilacji już przeprowadziłaś?
4. na jakie partie używasz?

hmm chyba tylko takie pyt.teraz mi przychodzą do głowy ;-)
Dołączona grafika

#34 wiziaczek

wiziaczek
  • Użytkownik
  • 18 postów

Napisano 15 kwietnia 2011 - 22:22

witam ponownie
- koszt fotoepilatora to ok. 1400 zł
- włoski owszem odrastaja, ale bardzo nieliczne i cienkie; najpierw trzeba wykonać kilka zabiegów - ja wykonałam 4, aby osiągnąc zadowalajacy efekt a potem przypominajace - u mnie to tak raz na 2 miesiace
- ja już używam od roku (kupiłam za granicą) teraz już można kupić w Polsce u dystrybutora, w sumie wykonałam ok. 9 zabiegów
- na początku używałam standartowo - nogi i pachy, ale ja sprawdzilam, że to nic nie boli to zrobiłam sobie jeszcze głębokie bikini - mogę ubrać wycięty strój kompielowy bez skrępowania :-D

#35 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 15 kwietnia 2011 - 22:55

na jakiej zasadzie polega usuwanie włosków wyrywa czy 'wypala' ?

kurcze koszt jest spory.. po moim depilatorze też włoski cienkie i białe wyrastają ale niestety depilację już po 2 tyg. trzeba wykonać gdyż całe nogi są pokryte hm jak to ładnie nazwać białym meszkiem :-/ :-P

a może ktoś jeszcze znajdzie kto używał tego produktu?

gdyż za cenę 1,4 tys. wolałabym mieć większej liczby sprawdzonych komentarzy
Dołączona grafika

#36 wiziaczek

wiziaczek
  • Użytkownik
  • 18 postów

Napisano 16 kwietnia 2011 - 23:10

dzialanie Silk'n polega na zamianie światla na ciepło, które ma wypalić cebulki włosowe.Efekt wypadanie naświetlonych włosów po kilku dniach.

#37 hanna78

hanna78
  • Użytkownik
  • 84 postów

Napisano 18 kwietnia 2011 - 17:01

Pozwolicie ze przeniose sobie pytanie z innego watku
Ja tak własnie teraz powaznie mysle o tym,zeby jednak zdecydowac sie na depilacje laserowa.Ile zabiegów bedzie potrzebnych na depilacje nóg ?
Czy w 5 sie zamknę?

#38 wiziaczek

wiziaczek
  • Użytkownik
  • 18 postów

Napisano 18 kwietnia 2011 - 20:18

Trzeba wykonać kilka zabiegów tak ok. 3-4, a potem powtarzające. Metoda laserowa czy to wykonywana w domu czy też w gabinecie nie jest raz na zawsze. Kwestia jak często jest indywidualna, zależy od typu włosów ich siły i koloru.

#39 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 20 kwietnia 2011 - 20:56

Pozwolicie ze przeniose sobie pytanie z innego watku
Ja tak własnie teraz powaznie mysle o tym,zeby jednak zdecydowac sie na depilacje laserowa.Ile zabiegów bedzie potrzebnych na depilacje nóg ?
Czy w 5 sie zamknę?

mi w 1 gabinecie powiedzili (bez ściemy - jak to często mówią że tak 1-2 zabiegi wystarczy a później okazuje się że wychodzi 5) że... wszystko zależy od włosa i dochodzi to AŻ DO 8 ZABIEGÓW - niestety :/ no i trzeba powtarzać np po pół roku - ta cała depilacja laserowa nie jest taka piękna jak nam sięwydaje
Dołączona grafika

#40 wiziaczek

wiziaczek
  • Użytkownik
  • 18 postów

Napisano 20 kwietnia 2011 - 21:44

Zatem dużo lepiej kupić sobie urządzenie do domoej fotodepilaci, aby używać kiedy się chce i w miarę potrzeb. Na pewno to wychodzi dużo taniej, a potem wystarczy dokupić lampę. Te wnioski na pewno nie dotyczą Rio :!: , bo wiadomo, że to zabawka.