Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Depilacja Laserowa

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
109 odpowiedzi w tym temacie

#41 stokrotka

stokrotka
  • Użytkownik
  • 396 postów

Napisano 24 kwietnia 2011 - 14:23

Mysle ze kazda metoda depilacji jest dobra o ile jest skuteczna.A teraz chyba bardziej tak jak wiekszosc z Was poszłabym jednak w strone depilacji laserowej.

#42 Laluna

Laluna
  • Użytkownik
  • 196 postów

Napisano 26 kwietnia 2011 - 10:45

Urządzenie do domowej foto-depilacji? Pierwsze słyszę. Chyba bym się obawiała że to nie będzie skuteczne i że wyrzucę pieniądze.

Zabieg fotodepilacji na jedną partię ciała kosztuje 100zł. Wole tą kwestię pozostawić ekspertom w salonie.
Mruczę więc jestem :)

#43 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 29 kwietnia 2011 - 21:50

Urządzenie do domowej foto-depilacji? Pierwsze słyszę. Chyba bym się obawiała że to nie będzie skuteczne i że wyrzucę pieniądze.

Zabieg fotodepilacji na jedną partię ciała kosztuje 100zł. Wole tą kwestię pozostawić ekspertom w salonie.

kupujesz urządzenie podobne do salonowych i używasz w domu, tym się różni, ale kto jak woli, salony dla bardziej leniwych ;-)
Dołączona grafika

#44 monik_ka

monik_ka
  • Użytkownik
  • 1 680 postów

Napisano 07 września 2011 - 15:44

kupujesz urządzenie podobne do salonowych i używasz w domu

jakoś chyba wolę się udać do salonu...nie wiem czemu <bezradny></span> już byłam 3 razy na fotodepilacji i póki co nie mam żadnych zastrzeżeń do zabiegu w salonie, a w domu nie wiem czy zrobiłabym to tak dokładnie
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#45 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 07 września 2011 - 19:27

fotodepilacji

jak dokładnie wygląda ten zabieg? :D

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

#46 monik_ka

monik_ka
  • Użytkownik
  • 1 680 postów

Napisano 08 września 2011 - 08:48

jak dokładnie wygląda ten zabieg?

ja akurat chodzę na bikini ;-) kładę się na takim stole jak do masażu i Pani kosmetyczka centymetr po centymetrze przykłada urządzenie które za pomocą silnego światła dociera do cebulki włosa i ją niszczy ;-) to tak w skrócie bo nie bardzo umiem opisywać :-P
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#47 zuza.one

zuza.one
  • Użytkownik
  • 37 postów

Napisano 09 września 2011 - 14:30

Też chodzę na depilację bikini IPL ale boli jak cholera. To chyba najbardziej czuły fragment skóry...
Dołączona grafika

#48 monik_ka

monik_ka
  • Użytkownik
  • 1 680 postów

Napisano 09 września 2011 - 20:19

ale boli jak cholera

mnie najbardziej bolało za pierwszym razem, ale teraz jest już ok ;-)
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#49 zuza.one

zuza.one
  • Użytkownik
  • 37 postów

Napisano 12 września 2011 - 11:30

monik_ka a depilujesz z użyciem żelu chłodzącego czy tak na suchą skórę?
Dołączona grafika

#50 monik_ka

monik_ka
  • Użytkownik
  • 1 680 postów

Napisano 12 września 2011 - 11:48

monik_ka a depilujesz z użyciem żelu chłodzącego czy tak na suchą skórę?

z żelem. nie wiem czy to lepiej czy nie ale zawsze mi kosmetyczka nakłada żel
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#51 Anonimka

Anonimka

Spełniona żona i mama <3

• Użytkownik
  • 2 459 postów
  • LokalizacjaZ daleka :P
  • Wzrost:178cm
  • Stan:mężatka
  • Partner:Przystojny ;)
  • Nastrój:Zmęczona
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 12 września 2011 - 18:53

A czy taka depilacja laserowa nie jest szkodliwa? :->

#52 monik_ka

monik_ka
  • Użytkownik
  • 1 680 postów

Napisano 12 września 2011 - 21:05

pewności nie mam ale wydaje mi się że nie <bezradny></span> działa to na zasadzie wysyłania fal do mieszków włosa więc podobnie do USG...
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#53 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 13 września 2011 - 15:22

monik_kaa robisz takie calkowite zero wlosków ???

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#54 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 13 września 2011 - 15:26

Czy ja dobrze zrozumiałam? Każdy włosek z osobna trzeba tym laserem potraktować? :shock:
To ile trwa taki zabieg depilacji okolic bikini? :roll: O nogach nie wspomnę :roll:
“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#55 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 13 września 2011 - 16:21

o ile trwa taki zabieg depilacji okolic bikini?

tego jest chyba 4 czy 5 zabiegów , ale masz to z glowy na lata.

Każdy włosek z osobna trzeba tym laserem potraktować?

kazda cebulka musi zginac.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#56 Minimka

Minimka
  • Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 13 września 2011 - 18:10

No może to trochę głupie ale ja się w ogóle nie orientuję jak ta depilacja w praktyce przebiega tzn np. czy włoski muszą być widoczne, tak jak przy wosku, czy trzeba przed zabiegiem wydepilować się "do zera"? no i w ogóle czy ktoś może tak krok po kroku opowiedzieć jak to wygląda?

#57 monik_ka

monik_ka
  • Użytkownik
  • 1 680 postów

Napisano 14 września 2011 - 08:00

monik_kaa robisz takie calkowite zero wlosków

tak :mrgreen: Pani pytała mnie czy nie chcę zostawiać paseczka włosów ale zdecydowałam się na całkowite zero :-)

Każdy włosek z osobna trzeba tym laserem potraktować?

każdy, ale nie każdy z osobna ;-) głowica lasera na kształt prostokąta mniej więcej o wymiarach 2*3cm i kosmetyczka centymetr po centymetrze przykłada go do wybranej partii ciała

tego jest chyba 4 czy 5 zabiegów , ale masz to z glowy na lata

kosmetyczka mi powiedziała że 4 to takie minimum, że zależy to od właściwości włosa, jego koloru...

czy włoski muszą być widoczne

mnie kazano na 3 dni przed zabiegiem ogolić się maszynką żeby odrastające włoski uchwycić w fazie ich wzrostu, myślę że wszędzie jest tak samo

czy ktoś może tak krok po kroku opowiedzieć jak to wygląda?

z grubsza opisałam to w którymś poście, ale pisarka ze mnie marna więc może po prostu w necie poszukaj ;-) na pewno coś znajdziesz ;-)
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#58 Lucinna

Lucinna
  • Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 14 września 2011 - 08:15

Sprawa z depilacją laserową wygląda tak:
-nie wolno się opalac na kilka tygodni przed i po zabiegu, ani podczas wykonywania serii wiec najlepiej zaczac na jesieni i zrezygnowac z solarium
-depilacje depilatorem, woskiem i peseta równiez nalezy odstawic na 4 tygodnie przed zabiegioem
-krem do depilacji mozna zastoswac na tydzien przed
-w kazdym dobrym salonie depilacje powinna byc przeprowadzona całkowicie darmowa próba oraz zanim ona zostanie wykonana to jeszcze kosmetolog powinna przeprowadzic dokladny wywiad na temat zdrowia z osoba chetną na zabieh
-co do powiklań po zabiegu to jak ktoś jest zdrowy i nie bedzie kłamał przy wywiadzie nie ma o co sie martwić, bo laser chortób nie wywołuje!!!! Nie może doprowadzić też do bezplodności! bez przesady wiązka lasera nie wnika az tak głeboko w skorę żeby móc uszkodzić narządy!
Ja sama depilowałam sobie okolice bikini i chociaz w ciąży nie jest ani jeszcze nie byłam to jak pytałam swojego ginekologa to nie ma zadnego wpływu. Polecam gabinet ... ja tam robilam zabiegi i wiem że tam jest bezpiecznie i profesjonalnie.

#59 gosha

gosha
  • Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 14 września 2011 - 14:10

Ja sie dzisiaj zdecydowałam na depilacje laserową zadzwoniłam zapisałam sięi Pani powiedziała mi wszytsko przez telefon co powinnam zrobic przed zabiegiem i po zabiegu i tez co moge robic podzcas wykonania całej serii zabiegów a czego mi nie wolno ... :] W poniedziałek ide na pierwszy zabieg :] Zdecydowałam sie na bikini :] Jestem z Łodzi i zapisałam sie do salonu który poleciła Lucinna, czyli do ... :] sprawdzałam w internecie porównywałam salony i ten salon wzbudził we mnie najwieksze zaufanie sprawiał wrażenie też bardzo profesjonalnego ... zobaczymy .... w poniedziałek napisze jak było :]

[ Dodano: 2011-09-21, 11:14 ]
Lucinne dziękuje :] Jestem mega zadowolona !! W poniedziałek byłam na tej depilacji bikini ... :] Najpierw Pani, która tam pracuje wypytała mnie o wszystkie ewentualnie przciwwskazania do zabiegu ... podpisalam zgode na wykonanie go ... :] Sam zabieg hmm.. do bezbolesnych nie należał ... ale ból był do wytrzymania :] Zapisałam sie na kolejny zabieg :] Pani która tam pracuje bardzo miła, dzieki czemu nie czułam sie skrępowana :] Polecam :] Jest to salon w centrum Łodzi :] V..I..V..i...E...A...N :]

#60 Laluna

Laluna
  • Użytkownik
  • 196 postów

Napisano 27 września 2011 - 19:07

Laserem można poparzyć, tak samo jak przy fotodepilacji. Zresztą mam przyjaciółkę, która pracuje w salonie sieciowym do fotodepilacji i często zaleca niestety klientką po poparzeniu smarowanie podrażnionych miejsc panthenolem w sprayu, tym samym co na oparzenia słoneczne. Sądzę, że podobne zagrożenie może nieść depilacja laserowa.

Jeśli chodzi o USG to do końca do tej pory nie wiadomo czy nie jest szkodliwe... nie ma takich badan.
Mruczę więc jestem :)