Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Depilacja

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1053 odpowiedzi w tym temacie

#401 palma

palma
  • Użytkownik
  • 101 postów

Napisano 01 października 2008 - 11:29

ostatnio uzbieralam i wybralam sie na laser bikini. powiem ze naprawde polecam, a juz szczegolnie tym co maja problem alergiczny z depilacja bikini. ja czym sobie nie zrobilam, to zamiast ladnej bikini mialam czerwone placki przez pare dni, ze az sie mnie chlopak pytal czy nic mi nie jest. bikini laserem nie jest takie drogie co na przyklad nogi. Ogolnie polecam, bo bylam 3 razy i poki co sie nie wybieram wiecej bo nie widze potrzeby.

#402 lily

lily
  • Użytkownik
  • 690 postów

Napisano 02 października 2008 - 20:40

ostatnio uzbieralam i wybralam sie na laser bikini. powiem ze naprawde polecam, a juz szczegolnie tym co maja problem alergiczny z depilacja bikini. bikini laserem nie jest takie drogie co na przyklad nogi. Ogolnie polecam, bo bylam 3 razy i poki co sie nie wybieram wiecej bo nie widze potrzeby.

Podpisuje się rękoma i nogami!! Polecam w 100% :-D
lilian

#403 fajna babka

fajna babka
  • Użytkownik
  • 3 964 postów

Napisano 02 października 2008 - 21:37

palma, ile taka przyjemność kosztuje ? no bo np. 800 zł za każdy raz mnie nie kreci :-)

Madzia81, ja używam depilatora broaun silk-epil soft Profection i sobie chwile mam go juz 4 rok i nie miałam z nim problemów ...zawiera 2 nakładki golącą (jak maszynka) i depilująca ... co do golącej to efekt jest jak po reskiej maszynce czyli pół dnia i odrosty a depilator jest jak najbardziej ok .... dałam za nią 250 zł wiec cena tez przyjemna :-) jedyny minus żeby dobrze działa to trzeba po każdym użyciu dokładnie wyczyścić bo włoski wchodzą do środka :-)

#404 malutka-iwona

malutka-iwona
  • Użytkownik
  • 4 549 postów

Napisano 02 października 2008 - 21:41

Ja właśnie kupiłam sobie depilator, ale jakoś boję się go użyć :-/
Jestem w Peru...

#405 Kahela

Kahela
  • Użytkownik
  • 5 351 postów

Napisano 02 października 2008 - 21:48

malutka-iwona, nie bój się...pierwszy raz będzie bolał, ale pomyśl sobie, że następnym już mniej i potem znowu mniej i mniej i mniej........... :mrgreen:
Do dupy było w Peru...więc wróciłam... :-D

#406 malutka-iwona

malutka-iwona
  • Użytkownik
  • 4 549 postów

Napisano 02 października 2008 - 21:53

Kahela, mam nadzieje, że masz racje! Jutro próba!
Jestem w Peru...

#407 tuptunio

tuptunio
  • Użytkownik
  • 4 235 postów

Napisano 04 października 2008 - 18:54

pierwszy raz będzie bolał, ale pomyśl sobie, że następnym już mniej i potem znowu mniej i mniej i mniej...........

mnie jakoś kolejne razy bolały prawie tak samo, no może troszke mniej ale nadal nie do wytrzymania :-?
Dołączona grafika

w jakim języku myśli głuchy od urodzenia?

#408 Alisekai

Alisekai
  • Użytkownik
  • 2 027 postów

Napisano 04 października 2008 - 19:45

Każda z nas ma inny próg odczuwania bólu. Ja bym się w życiu nie odważyła bo bardzo delikatna jestem :mrgreen:

#409 malutka-iwona

malutka-iwona
  • Użytkownik
  • 4 549 postów

Napisano 04 października 2008 - 20:47

Nie straszcie dziewczyny! Mój depilator nadal czeka...
Jestem w Peru...

#410 vladona

vladona
  • Użytkownik
  • 42 postów

Napisano 06 października 2008 - 10:49

co do depilatora ja mam już chyba ze dwa lata i bardzo sobie chwalę
a muszę przyznać że mój próg bólowy jest bardzo niski
jedyne co mogę doradzić żeby mniej bolało to depilacja nóg zaraz po kąpieli wtedy skóra nóg jest zmiękczona i włoski lepiej i mniej boleśnie wychodzą

ja ze swojej strony mogę depilator polecić z czystym sumieniem
Dołączona grafika

#411 Asiulek

Asiulek
  • Użytkownik
  • 408 postów

Napisano 11 października 2008 - 15:22

Jeśli o pachy chodzi to tylko maszynki .

A nogi , bikinii i myszke depilatorem. Spokój na 2,3 tygodnie, krostek, uczulenia brak .
Na poczatku bolalo jak cholera, ale skóra sie przyzwyczaila .

Próbowalam plastrów , ale szlag mnie trafial.

#412 Alisekai

Alisekai
  • Użytkownik
  • 2 027 postów

Napisano 11 października 2008 - 17:38

A ja znalazłam fajny sposób na włoski: krem do depilacji + normalna maszynka. Ciężko ten krem wypłukać z ostrzy, ale wg. mnie daje niezłe efekty. Podrażnień nie mam, włoski wolniej odrastają i o wiele łatwiej się ich pozbyć.

#413 Mikula

Mikula
  • Użytkownik
  • 220 postów

Napisano 15 października 2008 - 21:01

Co zrobić ze wrastającymi włoskami po depilacji? Zarówno po goleniu jak i po depilacji woskiem?? To wygląda okropnie, chciałabym się tego pozbyć... :-|

[ Komentarz dodany przez: Donn: 2008-10-15, 22:08 ]
temacik scaliłam

#414 fajna babka

fajna babka
  • Użytkownik
  • 3 964 postów

Napisano 16 października 2008 - 19:09

Mikula, po depilacji najlepiej regularnie robić peeling ..... a jak już nie to masaż szorstka stroną gąbki zapobiega to wrastaniu włosków..... lepsze to niż ich usuwanie potem na siłę .... jak któryś włosek wrósł można lekko podważyć go pinceta zdezynfekowana uważając by nie za bardzo rozdrapać naskórek .... lepszym pomysłem i bardziej higienicznym jest zastosowanie takiego kremu do dostanie w salonach kosmetycznych na wrastające włoski .... nazwy i ceny niestety nie znam ale czytałam o nim gdzieś na necie przy temacie o wrastaniu i depilacji :- )

#415 tuptunio

tuptunio
  • Użytkownik
  • 4 235 postów

Napisano 16 października 2008 - 19:44

lepszym pomysłem i bardziej higienicznym jest zastosowanie takiego kremu do dostanie w salonach kosmetycznych na wrastające włoski ..

fajna babka, a te kremy wogóle działają?
Dołączona grafika

w jakim języku myśli głuchy od urodzenia?

#416 Maud

Maud
  • Użytkownik
  • 234 postów

Napisano 17 października 2008 - 18:46

Ja się przekonałam do depilatora - ze względów takich, że jestem leniwa. Ale stosuję go tylko na nagi. Pachy? Ło matko nigdy. Stosowałam też kremy ale nie dają takich efektów.

Właśnie - te kremy na wrastające włoski skuteczne? A może jest jeszcze jakiś sposób?
Kobiece stroje nie były sprawą przesadnie zajmującą myśli Cutwella. Właściwie kiedy myślał o kobietach, pojawiające się w umyśle obrazy rzadko zawierały w ogóle jakieś stroje.

#417 fajna babka

fajna babka
  • Użytkownik
  • 3 964 postów

Napisano 17 października 2008 - 20:59

co do tych kremów to już mówiłam że ja nie stosowałam ale kiedyś dużo o tym czytałam z opinii kobietek sa ok .... ponoć działa trzeba tylko pójść do dobrego salonu i zapytać czy maja takie rzeczy .....zaznaczam że każda skóra jest inna i co jednej pomoże ..... ja czegoś takiego nie praktykuje wole sie dziennie pomęczyć z gąbką i mam chociaż gładkie nogi bez wrostów czasem tylko pojedyncze :- )

#418 Jacqueline

Jacqueline
  • Użytkownik
  • 1 963 postów

Napisano 18 października 2008 - 03:16

Ja używałam tego kremu do wrastających włosków Veet i powiem, że efektów nie było, w salonie na pewno coś skuteczniejszego można dostać.

#419 Maud

Maud
  • Użytkownik
  • 234 postów

Napisano 18 października 2008 - 15:44

W takim razie pozostanę przy "starych" metodach - bo nie ma co pieniędzy w błoto wyrzucać. ;) Ewentualnie spróbuję ten krem Veet.
Kobiece stroje nie były sprawą przesadnie zajmującą myśli Cutwella. Właściwie kiedy myślał o kobietach, pojawiające się w umyśle obrazy rzadko zawierały w ogóle jakieś stroje.

#420 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 30 października 2008 - 15:09

maszynka bo niestety plastry raz kupilam i okazaly sie do kitu zamierzam wyprobowac jeszcze jakis krem <bezradny></span>