Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Depilacja

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1053 odpowiedzi w tym temacie

#341 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 19 sierpnia 2008 - 11:19

[quote name="Madzik <zleee></span> <zleee></span> <zleee></span>[/quote]

Są specjalne kremy przecież zapobiegające szybkiemu odrastaniu włosków. Wiadomo, że efekt nie będzie powalający, ale znajoma mówiła, że tak jak po 3 dniach miała już kiepskie nogi, tak po tym kremie wytrzymały bez skazy do tygodnia :]

#342 zaniepokojona

zaniepokojona
  • Użytkownik
  • 460 postów

Napisano 19 sierpnia 2008 - 11:26

No to jak moje włoski odrastają w ciągu jednego dnia, to po kremie wytrzymają może do następnego. A to też jakoś mnie nie satysfakconuje. Zostanę przy moim wosku, a kiedyś może w depilator zainwestuję

#343 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 19 sierpnia 2008 - 11:27

Na każdego krem działa najwyraźniej inaczej lub też jeden pomaga bardziej, drugi mniej :]

#344 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 19 sierpnia 2008 - 12:01

odnośnie tego "tormentiolu" to bezpieczny środek ? mozna go dostac bez recepty i stosować do woli ?

Tormentiol jest lekiem stosowanym do trudno gojących się ran,działa silnie wysuszająco i ściągająco oraz antybakteryjnie dlatego też niektórzy używają go w walce z pryszczami. Ale może on powodować silne przebarwienia skóry oraz po nałożeniu strasznie brudzi pościel.A plamy są nie do wyprania.
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#345 kasiatoja

kasiatoja
  • Użytkownik
  • 1 244 postów

Napisano 19 sierpnia 2008 - 12:25

A ja dostałam od chłopaka depilator i golę się nim tylko pod pachami bo szybko i najmniej boli :-) próbowałam nogi ale to więcej płaczu niż samego golenia:) A maszynka rach ciach i ogolone :-D no z tym, że te "rach ciach" trzeba robić codziennie :-?
Dołączona grafika

"....a ja się śmieje kiedy ludzie mówią mi o tych królach zza dalekich mórz...a ja sie śmieje wtedy odpowiadam im: nie mam nic oprócz paru pięknych snów...."

#346 Anulka

Anulka
  • Użytkownik
  • 576 postów

Napisano 19 sierpnia 2008 - 12:33

Do takiego rach ciach dobra jest maszynka wilkinsona sensitive. Włoski odrastają po 2-3 dniach. Maszynka jest dobra i zazwyczaj na całe nogi wystarcza jedna.
A.

#347 kasiatoja

kasiatoja
  • Użytkownik
  • 1 244 postów

Napisano 19 sierpnia 2008 - 12:40

a jeszcze takiej nie używałam ale napewno wypróbuje ;-) Ostatnio kupuje męskie maszynki bo są ostrzejsze :mrgreen:
Dołączona grafika

"....a ja się śmieje kiedy ludzie mówią mi o tych królach zza dalekich mórz...a ja sie śmieje wtedy odpowiadam im: nie mam nic oprócz paru pięknych snów...."

#348 Anulka

Anulka
  • Użytkownik
  • 576 postów

Napisano 19 sierpnia 2008 - 12:44

kasiatoja, Te nie są ostre , nie zacinają ale efekt jest po nich zabójczy. Nogi są bardzo miłe w dotyku. Na przykład wczoraj depilowałam nogi i dzisiaj dalej są gładkie. Taka jedna maszynka kosztuje około 3 zł.
A.

#349 kasiatoja

kasiatoja
  • Użytkownik
  • 1 244 postów

Napisano 19 sierpnia 2008 - 12:50

o :-D a znasz może jakiś dobry balsam po goleniu? bo po takim zabiegu mam albo suchą skórę albo krostki mi sie robią :-/
Dołączona grafika

#350 Anulka

Anulka
  • Użytkownik
  • 576 postów

Napisano 19 sierpnia 2008 - 13:17

ja używam żelu do depilacji Silk& Smooth z Oriflame'u. A potem zazwyczaj balsam skin so soft różowy z Avonu. I jestem zadowolona.
A.

#351 pizmaczeq

pizmaczeq
  • Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 19 sierpnia 2008 - 14:47

słyszałam ze Soraya ma najlepszy krem łagodzący po depilacji
i zastanawiam sie nad jego kupnem

#352 Anulka

Anulka
  • Użytkownik
  • 576 postów

Napisano 19 sierpnia 2008 - 16:20

Wystarczy dobry balsam nawilżający. Unikamy wtedy efektu przeładowania półek. Po co nam 10 rodzajów balsamów skoro możemy mieć jeden konkretny.
A.

#353 kasiatoja

kasiatoja
  • Użytkownik
  • 1 244 postów

Napisano 20 sierpnia 2008 - 15:06

Wystarczy dobry balsam nawilżający. Unikamy wtedy efektu przeładowania półek. Po co nam 10 rodzajów balsamów skoro możemy mieć jeden konkretny.

No fakt:) ja mam pełno tych balsamów i to niektóre całe niektóre do połowy i jest, że zawsze ich nie kończe :-)

#354 Anulka

Anulka
  • Użytkownik
  • 576 postów

Napisano 20 sierpnia 2008 - 15:14

Mnie moja mama zawsze goni za nadmiar kosmtyków. Dlatego kupuje to co mi się kończy , a nie to co mi się podoba:)
A.

#355 kasiatoja

kasiatoja
  • Użytkownik
  • 1 244 postów

Napisano 20 sierpnia 2008 - 15:29

Dlatego kupuje to co mi się kończy , a nie to co mi się podoba:)

Ja pracuje nad sobą żeby tak robić ale nie zawsze mi się uda i stąd ten efekt:) :-P

#356 calineczka

calineczka
  • Użytkownik
  • 7 470 postów

Napisano 20 sierpnia 2008 - 16:46

offtopic
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#357 margotka222

margotka222
  • Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 24 września 2008 - 10:27

witam

Potrzebuję pilnej pomocy odnośnie depilacji woskiem!!
Próbowałam juz przeróżnych metod (maszynka, pianka, kremy, depilator) i z zadnego ze sposobow nie jestem w 100% zadowolona. Zakupiłam więc cały zestaw do depilacji woskiem (wosk w rolkach, podgrzewacz, paski flizeliny) ale kompletnie nie wiem jak to stosowac!!Próbowałam juz dwa razy ale za każdym razem efekty są opłakane:wosk nie zastyga, wyrywa tylko pojedyncze włoski, a potem resztki wosku usuwam przez godzine. HELP!!

#358 Kahela

Kahela
  • Użytkownik
  • 5 351 postów

Napisano 24 września 2008 - 10:34

margotka222, no a nie ma instrukcji..?
Jak kupiłaś zestaw, to wierzyć mi się nie chce, że nie dodali porządnego opisu co i jak... ;-)
Do dupy było w Peru...więc wróciłam... :-D

#359 lily

lily
  • Użytkownik
  • 690 postów

Napisano 24 września 2008 - 18:55

Ja zaczęłam depilację laserową. Stwierdzam z całą stanowczością, że mogę miec pusto w lodówce, ale na to odlożę ;-) Najpierw zaczęłam pachy. Pierwszy zabieg ok, nie bolało. Drugi juz tak :/ ale był juz mocniejszy laser (zwieksza się z kolejnymi wizytami). Zapisałm się też na bikini. Jestem po pierwszym zabiegu. Bałam się na maxa, ale było spoko. Gdyby jednek bolało tak, jak przy drugim zabiegu pach chyba bym nie dała rady. Każdy zabieg byl z kremem znieczulającym emla. Jednak warto!!!. po pierwszym zabiegu pach goliłam się po 2 tyg!! REWELACJA.

[ Dodano: 2008-09-24, 19:56 ]
a na podrażnioną skórę polecam męski balsam nivea sensitive (biały)
lilian

#360 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 24 września 2008 - 18:56

lily, a jak z kosztami ? dużo cie to wyniosło ??

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.