Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...
Zdjęcie

zapomniałam wziąć tabletki- co teraz???

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
95 odpowiedzi w tym temacie

#21 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 07 sierpnia 2008 - 21:57

ja juz bylam u ginekologa :D ale tylko raz....

#22 Roxi

Roxi
  • Użytkownik
  • 3 496 postów

Napisano 30 września 2008 - 08:30

hihi w końcu te przypomnienia w telefonie się na coś przydały :P

<ookk>

#23 Kahela

Kahela
  • Użytkownik
  • 5 351 postów

Napisano 30 września 2008 - 09:32

Oj, to prawda...od kiedy są komórki to bardzo rzadko zdarza mi się zapomnieć o tabletce...
(czy komórkę wynalazła kobieta? :-P )
Do dupy było w Peru...więc wróciłam... :-D

#24 Olciiia

Olciiia
  • Użytkownik
  • 10 000 postów

Napisano 30 września 2008 - 18:13

Kahela, a ja mialam nastawione zawsze na 21 wieczorem w komorce przypomnienie i zawsze wylaczalam i mowialam zaraz wezme i czasami bralam a kilka razy zapomnialam :P

tomek mi przypominal :lol:

#25 Kahela

Kahela
  • Użytkownik
  • 5 351 postów

Napisano 30 września 2008 - 19:10

Olciiia, od czasu do czasu zdarza mi się wziąć troszkę później, ale o godzinkę, dwie...
Tylko ostatnio zapomniałam wziąć w ogóle, a że brałam akurat 2 tyg, to skróciłam sobie cykl o tydzień, żeby nie trzeba było uważać... ;-)

#26 Olciiia

Olciiia
  • Użytkownik
  • 10 000 postów

Napisano 30 września 2008 - 19:27

Kahela, le no to ty jestes bardzo obaowiazkowa czarownica :P

ja to zapominalska bylam heh :mrgreen:

#27 Roxi

Roxi
  • Użytkownik
  • 3 496 postów

Napisano 30 września 2008 - 20:43

Mi też się zdarzało zapomnieć nawet przy telefonie, też odkładałam i odkładałm i w końcu zapomniałąm i trzeba było gumek używać przez jeden tydzień :-P

<ookk>

#28 Kahela

Kahela
  • Użytkownik
  • 5 351 postów

Napisano 30 września 2008 - 21:43

Roxi, właśnie dlatego wzięłam teraz o 7 mniej, żeby nie trzeba się było pilnować przez ten tydzień... :-P
Czasami się przydaje to, że możesz dowolnie manipulować tabletkami...
Jak się zbliża jakaś ważna impreza, czy coś podobnego i wiadomo, że wypada wtedy okres - to można wszystko przestawić...
To jest niewątpliwy plus tabletek :-)

#29 Roxi

Roxi
  • Użytkownik
  • 3 496 postów

Napisano 01 października 2008 - 08:48

Kahela, No patrz to ja nie wiedziałam, że można tak zrobić, ja się zawsze stresowałam jeden tydzień, co prawad czasem zdarzało mi się nie robić w ogóle przerwy żeby @ nie mieć, ale o tym MIXIE nie wiedziałam :-P Dobrze, że mi powiedziałąś :mrgreen:

<ookk>

#30 Kahela

Kahela
  • Użytkownik
  • 5 351 postów

Napisano 01 października 2008 - 20:26

Roxi, a proszę bardzo :-D
Fakt, że nie należy przesadzać z tymi manipulacjami, ale czasem się mi przydaje to, że mogę nie zrobić przerwy, albo skrócić cykl o tydzień... ;-)

#31 Asiiia

Asiiia
  • Użytkownik
  • 321 postów

Napisano 05 października 2008 - 13:08

Witam Was dziewczyny po długiej przerwie. Mam bardzo ważne pytania odnośnie tabletek. Otóz 3 miesiące temu zdarzyła się u mnie starszna trageria, ponieważ w niewyjaśnionych okolicznościach zginął mój tata :( W tym czasie przez 3 dni zapomniałam o tabletkach tzn nie bralam ich i w ogole niewiem co się ze mną działo. Wzięłam zaległe te 3 tabletki i gdy skończylo się opakowanie dostalam okres. Podczas używania kolejnego opakowania musiałam brać równocześnie tabletki przeciwdziałające na zakażenie, ponieważ miałam wyrywanego zęba. Na ulotce pisało, że tabletki anty przy stosowaniu tamtych nie działają. 3 paczkę tabletek zużyłam całą, ale niestety nie brałam tabletek regularnie. tzn raz o 9 rano, potem o 21 wieczorem ze względu na różne zmiany w pracy. Od jutra będę oczekiwać na okres, i po okresie znowu wezmę tabletki. I właśnie chodzi mi o to, Czy teraz będę je brała regularnie np. codziennie o 18 to będą działać? oczywiście w ciągu tych 3 miesięcy stosowania tabletek jakie opisałam wyżej dodatkowo zabezpieczałam się prezerwatywą.
Ale się rozpisałam, mam wrażenie że moje pytanie jest banalne, no ale wolałabym też poznać waszą opinie :roll: . Z góry dziękuje za odpowieź:) pzdr
"potem cisza normalna więc całkiem nieznośna jak czystość urodzona najprościej z rozpaczy kiedy myślimy o kimś zostając bez niego "

#32 fajna babka

fajna babka
  • Użytkownik
  • 3 964 postów

Napisano 05 października 2008 - 15:30

I właśnie chodzi mi o to, Czy teraz będę je brała regularnie np. codziennie o 18 to będą działać?

dla pewności odczekała bym 7 dni czyli 7 wziętych tabletek o regularnej porze bez pomijania by móc zrezygnować z gumek ..... lepiej jeszcze te 7 dni sie pomęczyć niż potem sie stresować :-) przy tabletkach ważna jest systematyczności i branie codziennie ....... a co brania w pracy to większość z nich ma dyskretne opakowanie albo możesz wyciąć sobie jedna z niego na dany dzień gdy masz tą inną zmianę i schować do kieszeni gdy przyjdzie określona pora tylko połkniesz i już nie musisz rozregulowywać sobie cyklu....

#33 MonikaK

MonikaK
  • Użytkownik
  • 933 postów

Napisano 05 października 2008 - 15:44

I właśnie chodzi mi o to, Czy teraz będę je brała regularnie np. codziennie o 18 to będą działać?

ja ostatnio nie brałam tabletek przez mies i po miesiącu chciałam znów zacząć więc czekałam na okres i zaczełam znowu brać tak jak przed przerwą więc ty jak dostaniesz okres upewnij sie że nie jesteś w ciąży jeśli nie to zacznij brać w pierwszy dzień okresu o jakiej porze chcesz i o tej porze bierz je codziennie
Dołączona grafika

#34 Alisekai

Alisekai
  • Użytkownik
  • 2 027 postów

Napisano 12 listopada 2008 - 10:30

A ja mam pytanko: co mam zrobić, jak pierwszego dnia cyklu zapomniałam wziąć tabletkę? Wzięłam dwie jak mi się wczoraj przypomniało, w odstępie czasowym 2h i chyba przedawkowałam to, bo mam straszne mdłości dzisiaj.

#35 Kahela

Kahela
  • Użytkownik
  • 5 351 postów

Napisano 12 listopada 2008 - 10:47

Alisekai, mi też się zdarzyło wziąć raz dwie tabletki jednego dnia, przez moje roztargnienie... :-P
Na drugi dzień czułam się fatalnie, ale przeszło...tyle, że to było pod koniec cyklu.
Jak to się zdarzy pierwszego, to niestety nie mam pojęcia jak jest z zabezpieczeniem, ale na zdrowy rozum powinno być w porządku, prawda?

#36 Alisekai

Alisekai
  • Użytkownik
  • 2 027 postów

Napisano 12 listopada 2008 - 10:50

Nom powinno być raczej. Z zabezpieczeniem nie ma problemu, tylko raczej mi chodziło jak teraz brać te tabletki ;)

#37 Roxi

Roxi
  • Użytkownik
  • 3 496 postów

Napisano 12 listopada 2008 - 10:52

Alisekai, bierz je normalnie, tak jakby były brane w terminach, ale na wszeli wypadek zabezpieczaj się gumeczkami...

<ookk>

#38 Alisekai

Alisekai
  • Użytkownik
  • 2 027 postów

Napisano 12 listopada 2008 - 10:54

Na ulotce pisało że przez tydzień trzeba stosować dodatkowe zabezpieczenie jak się zapomniało, a ja z Misiem widzę się za 2 tygodnie, więc chyba nie będą konieczne :D Dzięki, dziewczyny :*

#39 Roxi

Roxi
  • Użytkownik
  • 3 496 postów

Napisano 12 listopada 2008 - 10:57

Alisekai, Jeśli chodzi w ogóle op zapominanie o zażyciu, to mi się to już 3 razy w życiu przytrafiło, a zawsze mam przypomnienie zapisane w telefonie o stałej porze <bezradny></span> <bezradny></span> :evil:

<ookk>

#40 Alisekai

Alisekai
  • Użytkownik
  • 2 027 postów

Napisano 12 listopada 2008 - 10:59

Ja też mam przypomnienie w telefonie ale w poniedziałek nie załapałam, że powinnam wziąć tabletkę <żyłam tym długim weekendem i straciłam poczucie czasu> Dzwoniło mi ale wyłączyłam i nie skojarzyłam że to już trzeba wziąć, bo miałam tą 7dniową przerwę po 21 tabletkach xD