myślałam ze gadamy o zabezpieczaniu się. a skoro ty bierzesz tabletki anty z innych powodów to najlepiej skontaktuj się ze swoim ginekologiem
zapomniałam wziąć tabletki- co teraz???
Napisano 18 czerwca 2009 - 10:18
myślałam ze gadamy o zabezpieczaniu się. a skoro ty bierzesz tabletki anty z innych powodów to najlepiej skontaktuj się ze swoim ginekologiem
Napisano 18 czerwca 2009 - 13:29
Napisano 18 czerwca 2009 - 18:30
Jedynie co to może być zmniejszona metoda antykoncepcji
Gdybyś pomineła 1 tabletkie w 2 tygodniu stosowania antykoncepcja była by zachowana
ps. zabezpieczenie wystarczy ale do 7 dni:)
Napisano 19 czerwca 2009 - 18:10
Napisano 19 czerwca 2009 - 20:41
Napisano 27 grudnia 2009 - 11:13
W sumie nie minęło więcej niż 12 godzin ale z drugiej storny 9 godzin robi już swoje trochę...
Napisano 27 grudnia 2009 - 11:16
to może przed końcem niech wyciągnie penis ai spuści sie na plecy albo do chusteczki jak tego nie lubisz.tak to służy ona nam po to aby on nie kończył we mnie, bo tego nie lubię...
[ Dodano: 2009-12-27, 11:19 ]
Jeżeli w poniedziałek zapomniałam o tabletce i wzięłam ją o 9 godzin później niż powinnam to czy wczoraj już byłam zabezpieczona?
W sumie nie minęło więcej niż 12 godzin ale z drugiej storny 9 godzin robi już swoje trochę...
jak długo bierzesz juz tabletki ??
Ja po roku zapomniałam wziąśc tablętkę, wziełam ją 24 h po. I na drugi dzien normalnie się kochałam tak samo jak w tym dniu kiedy zapomniałam.
Weź po prostu tabletke i o nic sie nie martw
Ale mówię Ci, byłaś zabezpieczona i jesteś nadal. Nie masz się czym przejmować. Ja ogółem chba 4 tableki wziełam po jakimś czasie ( 4h, 24h, 9h) wiązało się to ze zmianą czasową albo zmęczeniem, szybko zasypiałam i zapominałam (tabletki biorę o 22)
Napisano 27 grudnia 2009 - 11:36
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo
Napisano 27 grudnia 2009 - 11:51
Biorę od trzech miesięcy
Dodam że to była druga tabletka z blistra czyli w sumie zaraz po miesiączce
Napisano 27 grudnia 2009 - 11:55
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo
Napisano 27 grudnia 2009 - 11:56
niby to wiem bo czytałam ulotkę przed braniem tabletek z 5 razy ale wole jak ktoś mi to powie - ktoś obiektywny
Dzięki
Napisano 29 lipca 2012 - 09:14
Tylko tak - wiem, że teraz przez tydzień muszę stosować dodatkowe zabezpieczenie, ale... przedwczoraj uprawialiśmy seks - zy jestem całkiem zabezpieczona czy jednak jest jakaś możliwość, że jestem w ciąży - nie ma na ten temat nic w ulotce, do ginekologa nie mogę się dodzwonić - z tego co wyczytałam w necie, to poprzednia tabletka jeszcze działała, ale słabiej, czyli małe prawdopodobieństwo. No ale sama już nie wiemPominięcie zażycia dawki leku Cilest
W razie nieprzyjęcia w odpowiednim czasie jednej tabletki (pod warunkiem, że okres od przyjęcia poprzedniej tabletki jest krótszy niż 24 godziny) należy przyjąć ją jak najszybciej. Następną tabletkę należy przyjąć o zwykłej porze. Oznacza to, że w ciągu jednej doby można podać dwie tabletki.
Teoretycznie był to dzień niepłodny.
Znalazłam jeszcze wypowiedź ginekologa - mam nadzieję, że faktycznie 13 godzin to nie duża różnica niż 12 godzin.
W przypadku, gdy przyjęcie pominiętej tabletki miało miejsce do 12h uznaje się, że zabezpieczenie jest pełne. Jeżeli przyjęła Pani tabletkę w okresie niewiele dłuższym niż 12h ryzyko ciąży nie powinno być istotnie większe.
![]()
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat
są z nami zawsze, chcesz czy nie.
Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany
być może kiedyś spełnią się?
Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy
w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

Napisano 30 lipca 2012 - 07:44
elizabeth wydaje mi się że prawdopodobieństwo jest dość niskie, choć jak wiadomo każde odstępstwo od normy może spowodować niechcianą ciąże. Wszystko zależy od plemników mi się wydaje, bo czasem potrafią przeżyć w drogach rodnych kobiety do 4 dni. W każdym bądź razie musiałabyś mieć pecha żeby zaskoczyć choć teoretycznie jest to możliweczyli małe prawdopodobieństwo. No ale sama już nie wiem
Napisano 30 lipca 2012 - 15:18
dla pewności za parę dni zrobie test.
![]()
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat
są z nami zawsze, chcesz czy nie.
Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany
być może kiedyś spełnią się?
Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy
w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

Napisano 30 lipca 2012 - 16:52
W kazdym razie zycze (bo pewnie tego chcesz), zebys nie byla w ciazy
Zanim zostałeś poczęty - pragnęłam Cie ,
zanim się urodziłeś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia -
byłam gotowa za Ciebie umrzeć...
Napisano 06 grudnia 2012 - 09:25
założyłam nowy temat bo nie mogłam zlokalizować podobnego
Mam pytanie..otóż od kilku miesięcy biorę tabletki Yaz. Jestem w 4 rzędzie (ostatnim) blistra. Wczoraj odbywałam stosunek i tego samego wieczora zapomniałam wziąć tabletkę (przedostatnią różową) o ustalonej porze (21:00). Przyjęłam ją dziś rano o godz. 7:15.
Teoretycznie nie minęło 12h od pominięcia tabletki, ale mimo wszystko pytam.. czy ochrona przed ciążą może być zagrożona ?
Dajcie znaka
Miłego dnia!