Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Rzucanie palenia.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
339 odpowiedzi w tym temacie

#101 saja

saja
  • Użytkownik
  • 4 645 postów

Napisano 02 lutego 2010 - 13:48

Roxi, ja rzucilam palenie wlasnie metoda silnej woli ktora Twoim zdaniem jest najgorsza i co... nie pale od ponad dwoch lat :)

[ Dodano: 2010-02-02, 13:49 ]

nie mając silnej woli nic się nie osiągnie i tu jest mydlenie oczu. trzeba chcieć rzucić, żeby to zrobić.

dokladnie tak :)

Ja tez nie uzywalam zadnych specyfikow tylko silna wola :)
Dołączona grafika
„Pragniemy żyć razem i razem się cieszyć
Razem dzielić niebo i razem w nim grzeszyć…”

#102 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 02 lutego 2010 - 13:56

Tak średnio raczej. Ale te 3-4 latka popalam. Od imprezy do imprezy. W tygodniu nie pale wogóle, ale przy piwku potrafie pół paczki w jeden wieczór wykopcić, a nie chce :oops:

hehe mój nałóg wyglada identycznie, na tyg nic nawet mnie nie ciągnie a przy piwku, zawsze na zajzdach i na imprezie lubię zapalic :->

#103 tanika_aha

tanika_aha
  • Użytkownik
  • 2 491 postów

Napisano 02 lutego 2010 - 13:57

prawda jest taka,że jak się nie ma silnej woli to nie pomogą ani tabletki,ani gumy,ani ksiazki,ani plastry ani czopki... <bezradny></span> owszem,rzuci się na tabletkach,jak najbardziej,sama jestem tego przykładem ale co z tego,skoro po odstawieniu prochów nie paliłam 4 miechy po czym znowu zaczełam kopcic bo jak to tigra napisała wydaje sie,że jak zapale jednego to sie nic nie stanie <bezradny></span> tylko i wylacznie silna wola moze pomoc zerwac z fajami,inne srodki tylko moga wspomagac ale bez samozaparcia predzej czy pozniej wróci sie do nałogu.
Gdy patrzysz na mnie,wiem o czym myślisz, chcesz ze mnie czerpać słodkie korzyści!Wyluzuj koleś! Weź zimny prysznic! Nic nie kombinuj bo nic nie wymyślisz...!

If you don't know my name, you can call me baby Dołączona grafika" title="" />

#104 Jadźka

Jadźka
  • Użytkownik
  • 167 postów

Napisano 02 lutego 2010 - 14:32

tanika_aha - prawda, prawda i jeszcze raz prawda. Ja jestem w trakcie rzucania, niestety zdarza mi się jeszcze sięgnąć po papierosa - przyjęłam taktykę stopniowego rzucania. Ale staram się w ogóle zmienić styl życia - zdrowsza dieta, trochę sportu. Wspomagam się jeszcze witaminami, a ostatnio kupiłam nawet tab. musujące oczyszczające organizm - podobno przy rzucaniu są bardzo pomocne :)
"Ludzkość to my, czy nam się to podoba czy nie" - Samuel Beckett

#105 Roxi

Roxi
  • Użytkownik
  • 3 496 postów

Napisano 02 lutego 2010 - 20:27

po pierwsze nigdy przenigdy nie używałam żadnych plastrów, gum do żucia i tego typu rzeczy, kasiążka o której wspomniałam także te metedy odrzuca, ten kto przeczyta zrocumie. To nie jest powieść o tym, jak szkodliwe jest dla naszego zdrowia palenie papierosów, nie ma tam zdjęć raka płuc itp. Autor wprowadza tam pojęcie "metoda silnej woli" pod którym rozumie rzucanie palenia tylko za pomocą tej metody, która de facto nie jest czymś złym (a tak zostałam zrozumiania) lecz sama bywa zawodna, dlatego książka jest bardzo pomocna przy rzucaniu palenia używając silnej woli. Ale musiałabym się tutaj o tym bardzo rozpisać, a ksiązka jest w miarę krótka. Tylko najważniejsze jest to, że trzeba na prawdę chcieć rzucić palenie, i na prawdę bardzo uważnie ja prweczytać, do skutku czyli do momentu z kwórym na prawde podziała. Niedoceniona, Saja Wy rzuciłayśie bąź znacie osoby które rzuciły palenie samą silna wolą, ale to jest metoda częśto zawodna, wileu nie jest w stanie podołac temu zadaniu. Wytłumaczcie więc fakt, że 10 osób (w tym ja) przeczytało książkę Allana Carra i 8 nie pali. W tym ja :-D adal nie umiem zrozumieć małej grupki moich znajomych którzy nadal palą a sami widzą że to działa i mogą coś z tym zrobić bo na nas to podziałało, ale wolą narzekać bo nie chce im się czytac książki która zajmuje 90 stron A4, żeby tylko chociaż spróbowali. Dla tego chcę usilnie przekonać ludzi żeby ja przeczytali, ale nie umiem zrozumiec dlaczego nie chcą sie do tego (bo na prawdę nie chcą) przekonać, wielu mówi o tym że juz wiedzą o tym co tam jest napisane. Nawet jak ktoś już rzucił palenie dawno może ją przeczytać bo ona równiez jest skierowana do takich osób. Ufff ale sie rozpisałam.

#106 tanika_aha

tanika_aha
  • Użytkownik
  • 2 491 postów

Napisano 02 lutego 2010 - 22:13

Roxi, nie słyszałam,żeby ktoś rzucił palenie po lekturze ale nie powiem tez żeby to nie było ciekawe.
tyle,że ludzie zawsze sceptycznie podchodzą do tego typu metod. Gdybym wiedziała,że książka podziała na mnie na 100 % już jutro pognała bym do księgarni :->
ale puki co jakoś też należę do tych sceptycznych :->
Gdy patrzysz na mnie,wiem o czym myślisz, chcesz ze mnie czerpać słodkie korzyści!Wyluzuj koleś! Weź zimny prysznic! Nic nie kombinuj bo nic nie wymyślisz...!

If you don't know my name, you can call me baby Dołączona grafika" title="" />

#107 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 03 lutego 2010 - 12:55

dobra, przeczytałam książkę o której mówiła Roxi ;-) od rana stosuję metodę autora i jest kul na razie, pewnie tak zostanie :mrgreen:
A co do silnej woli, hmmmm. Jest to wygląda tak że wyrzekasz się papierosów, i poświęcasz się że ich nie palisz, to wydają się one czymś w stylu 'owocu zakazanego' dlatego rzucenie może być o wiele trudniejsze w ten sposób <bezradny></span>

Gdybym wiedziała,że książka podziała na mnie na 100 % już jutro pognała bym do księgarni :->

w rzie czego wujek google, jak pisała [b[Cenionka[/b] dysponuje, mogę przesłać wesję w pdf. Moim zdaniem mozna zaryzykować, bo nic się nie traci przez przeczytanie 60 stron, nawet jeśli potem uzna się książkę za bzdurną ;-)
"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

#108 saja

saja
  • Użytkownik
  • 4 645 postów

Napisano 03 lutego 2010 - 14:23

Roxi nie twierdze ze ta ksiazka nie moze byc pomocna przy rzucaniu ale uwazam ze jesli ktos nie ma silnej woli to i tak ona nic nie da. Sama rzucilam metoda silnej woli i znam osoby ktore tez w ten sposob rzucaly i do dzis nie pala np. moj dziadek ktory rzucil po 40 latach palenia papierosow, poprstu pewnego dnia stwierdzil ze przestaje palic i tym sposobem rzucil. Ja zrobilam dokladnie to samo.

wyrzekasz się papierosów, i poświęcasz się że ich nie palisz

no jesli sie tak do tego podchodzi to faktycznie silna wola nic nie da ...
to nie jest wyrzekanie i poswiecenie.... poprostu postanawiam sobie ze palic nie bede i sie tego trzymam
Dołączona grafika
„Pragniemy żyć razem i razem się cieszyć
Razem dzielić niebo i razem w nim grzeszyć…”

#109 Sylwia205

Sylwia205
  • Użytkownik
  • 55 postów

Napisano 06 lutego 2010 - 20:37

Mi się wydaje, że dużo to kwestia naszego nastawienia. Jeśli czegoś naprawdę bardzo chcemy, to będziemy szukać metody, aby w końcu to osiągnąć.

#110 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 06 lutego 2010 - 21:44

Dziewczyny, i jak tam Wasze rzucanie? Dajecie rade? ;-)
Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt

#111 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 07 lutego 2010 - 08:16

Dajecie rade?

u mne patrzaj na suwaczek i trzymaj kciuki, bo na razie jestem dzielna :mrgreen: :mrgreen: Obiecuje go usunąć jak tylko się złamię, ale mam nadzieje że za szybko to nie nastapi :-D
Poza tym motywuje mnie MEGA to podliczanie ile kasy NIE wydałam na fajki :mrgreen: :mrgreen:

#112 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 07 lutego 2010 - 13:12

Lady to jak zobacze, ze nie masz suwaczka, to bedziesz miala doczynienia ze mna :evil: <jacidam></span> <jacidam></span>
Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt

#113 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 07 lutego 2010 - 13:26

Lady to jak zobacze, ze nie masz suwaczka, to bedziesz miala doczynienia ze mna

groźnie, wiec razem ją 'spierzemy' Kasiu :mrgreen: :mrgreen:
Lady dzielna dziewczyna, mama ją wspomaga w misji wiec nie może sie nie udac
<dens1></span>
Co to jest miłość ?
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...

#114 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 10 lutego 2010 - 17:08

LadyNefretete widze ze 7 dni juz bez paierosa i jak idzie ??? trudno jest :?:

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#115 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 10 lutego 2010 - 17:17

LadyNefretete widze ze 7 dni juz bez paierosa i jak idzie trudno jest :?:

duma mnie rozpiera, podobnie jak zawartość portfela <omg23></span> niesamowite jest to że tak naprawdę nie mam ochoty palić, i mnie nie ciągnie (tylko jak wczoraj na piwko poszłam z kumpelą, to sie cału czas rurką bawiłam, tak jakoś odruchowo zajmując ręcę, ale mnie żadna ochota nie do opanowania nie naszła <bezradny></span> ) Chciałam tylko powiedzieć że nie istnieje coś takiego jak 'głód nikotynowy', przynajmniej w moim wypadku. Oczywiście że parę razu mi sie chciało palić masakrycznie na początku, jak sobie pomyslałam,"a może by jednak kupić, w końcu fajne takie jaranko", ale jeśli nie myślę o tym to mi do głowy nie przychodzi wogóle :mrgreen:

Oby tylko tak dalej było :mrgreen: :mrgreen:

#116 anka1705

anka1705
  • Użytkownik
  • 2 490 postów

Napisano 10 lutego 2010 - 17:24

LadyNefretete, trzymam kciuki :)

Między nami nic nie było
Parę nocy, trochę wina,
To za mało by Cię mieć.
Może tylko się łudziłam,
Może lekko pogubiłam,
Nie bój się nie zrobię scen..

Kiedyś się uda
Jeszcze przyjdzie na nas czas

#117 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 10 lutego 2010 - 17:28

Chciałam tylko powiedzieć że nie istnieje coś takiego jak 'głód nikotynowy', przynajmniej w moim wypadku

moja kolezanka paliła kilka lat i postanoiwła rzucic i jedyne co to nie miła co zrobic z rekami, złamała sie i zapaliła jednego papierosa , poczym od póltora roku nie zapaliła ani jednego i nie ciagnie jej , nawet na imprezach. Tobie tez zycze rozstania sie z nałogiem raz na zawsze :-)
ile paliłaś dziennie papierosów ???

#118 zafira

zafira
  • Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 10 lutego 2010 - 17:35

Dzisiaj mija 41 dzień bez fajka. I 4 stówki w kieszeni :-)

#119 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 10 lutego 2010 - 17:38

ile paliłaś dziennie papierosów

paczke, a jesli impreza była, to nawet z 2 zdarzyło się że poszły (jak łączyłam papierosy z alkoholem to praktycznie odpalałam jednego od drugiego) <bezradny></span>

co prawda jeszcze nie wiem jak z niepaleniem na takich wiekszym baletach, bo nie było takich, ale myślę że dam radę :mrgreen:

#120 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 10 lutego 2010 - 17:44

paczke, a jesli impreza była, to nawet z 2 zdarzyło się że poszły (jak łączyłam papierosy z alkoholem to praktycznie odpalałam jednego od drugiego)

no to faktycznie twój portfel odetchnął teraz ;-)