Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Stany zapalne pochwy, plamienia i inne problemy

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
462 odpowiedzi w tym temacie

#241 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 29 września 2009 - 22:47

Będę tego pilnować, by wszystko było ok.

no jasne w końcu trzeba dbać o te "nasze delikatne okolice" :-D
ja tez mam dopochwowe a nie lubie takich :-x

#242 maartekkk

maartekkk
  • Użytkownik
  • 3 309 postów

Napisano 07 grudnia 2009 - 19:45

Dziewczyny, mam kolejne zapytanie do tych, co są po wymrażaniu nadżerki
Generalnie jestem już jakieś 2 tyg po zabiegu, wcześniej okazało się, że mam grzybicę, po jej wyleczeniu od razu udałam się na zabieg, tylko...
No właśnie, czy to normalne, że występują (prócz upławów, bo to normalne ponoć) krwawienia?
Mam je od wczoraj, są słabe, bez żadnego bólu, takie... czerwonobrązowe... Można by to podpiąć pod miesiączkę, ale jeszcze nigdy nie zdarzyło mi się, żeby się pojawiła 10 dni przed O.o no i to krwawienie nie wygląda jak miesiączkowe, jest słabe, pojawia się o jakiś czas...
To normalne? czy lepiej iść do gina?
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#243 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 08 grudnia 2009 - 16:55

Przyznam,ze kilkanascie lat temu mialam przepalana nadzerke i przez kilka dni delikatne plamienia.Ale to w tej sytuacji bylo normalne.Jednak niewiem,czy moge to porownac z Twoim przypadkiem Maartekkk.Moze jednak skonsultuj to z lekarzem,Twoje zdrowie najwazniejsze przeciez. ;-)

#244 maartekkk

maartekkk
  • Użytkownik
  • 3 309 postów

Napisano 08 grudnia 2009 - 17:48

viola, no ja miałam wymrażaną, no i lekarka mówiła, że po tym zabiegu prócz upławów nie ma prawa być żadnych plamień czy innych dziwnych rzeczy... już do niej dzwoniłam i wybieram się w czwartek..
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#245 xara

xara
  • Użytkownik
  • 905 postów

Napisano 09 grudnia 2009 - 07:24

Moim zdaniem kobiece cialo moze róznie reagowac po takich zabiegach.U jednej beda dokuczliwe uplawy a u innej kompletnie nic.Ja wprawdzie takiego problemu nie mialam,ale moja kuzynka lekko plamila i z tego co opowiadala wygladalo to mniej wiecej jak u Ciebie.Lepiej jednak sprawdzic to u lekarza,bo nigdy nic nie wiadomo. ;-)
Zyc szczesliwie ,kochac mocno i...umierac mlodo
Dołączona grafika

#246 omega

omega
  • Użytkownik
  • 17 postów

Napisano 20 kwietnia 2010 - 22:04

Hej, Dziewczyny :) ja mam taki problem, ze odczuwam nieprzyjemne pieczenie i swędzenie w miejscu intymnym... wiem ze istnieją różne preparaty łagodzące ale nie znam nic, doradzcie coś :)

#247 xara

xara
  • Użytkownik
  • 905 postów

Napisano 21 kwietnia 2010 - 06:28

Moze to tylko taka mala infekcja.Podmywaj sie na poczatek rumiankiem.Nieznam zadnych nazw leków,ale jak pojdziesz do apteki to na pewno cos Ci zaproponuja.A puki jestes w domu,to rumianek zlagodzi podraznienia.Jezeli bedzie gorzej to nic innego ci nie pozostaje jak ginekolog,bo z takimi infekcjami róznie bywa.
Zyc szczesliwie ,kochac mocno i...umierac mlodo
Dołączona grafika

#248 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 21 kwietnia 2010 - 08:45

Moim zdaniem,to grzybki cię zagnieździły.Wiadomo,wilgoć,ciepło.Proponuję krem Clotrimazolum,bez recepty.Smaruj miejsca intymne.Jeśli nie pomoże to tylko ginekolog pozostaje. ;-)

#249 Donn

Donn
  • Użytkownik
  • 7 119 postów

Napisano 21 kwietnia 2010 - 19:48

omega zobacz również na ten temat:

plyn-do-higieny-intymnej-vt329.htm
...to czy człowiek jest inteligentny poznaje się po jego odpowiedziach...
..to czy jest mądry, po pytaniach...

...nie ogarniam tego fałszu tu... podlizywania... słodzenia...

#250 Motylek2903

Motylek2903
  • Użytkownik
  • 23 postów

Napisano 21 kwietnia 2010 - 22:03

Witam zgadzam się z Viola krem clotrimazolum z firmy ziaja idzie je dostać w aptece i nie jest drogi a bardzo dobry... :->

#251 omega

omega
  • Użytkownik
  • 17 postów

Napisano 21 kwietnia 2010 - 22:29

Ale właśnie byłam u lekarza! Oprócz tego, ze mie obejrzał, nie zrobił żadnych badań i powiedział ze nic szczególnego sie nie dzieje, wiec to chyba nie grzybica.
A z drugiej strony czy lekarz może to rozpoznac bez odpowiednich badań? :?:
a do gwiazd za daleko stąd...

#252 Motylek2903

Motylek2903
  • Użytkownik
  • 23 postów

Napisano 21 kwietnia 2010 - 22:35

To może zmień lekarza jak ja ide do ginekologa to mnie zawsze bada a jak trzeba to wysyła na cytologie i usg jajników żeby sprawdzić czy wszystko jest w porządku a jeśli chodzi o to czy lekarz może to rozpoznać to raczej tak widzi zmiany jesli cię bada....

[ Dodano: 2010-04-21, 23:43 ]
Każdy lekarz jest inny jesli chodzi ginekologa mam super i nie jest prywatny, a kiedyś miałam skierowanie na usg tarczycy, to ze skierowaniem nie chciał mnie przyjąć i powiedział ze mam czekać pół roku a jak mu powiedziałam ze by mnie obejrzał tylko to stwierdził że nic mi nie jest więc zdenerwowałam się ze muszę tyle czekać i poszłam prywatnie okazało się że mam powiekszoną tarczyce... Niestety taka jest nasza służba zdrowia :-/

[ Dodano: 2010-04-21, 23:51 ]
Jeśli masz takie objawy jak pisałaś to powinien cię z badać i to sprawdzić czy wszystko jest w porządku czy potrzebne są jakieś maści albo globulki dopochwowe żeby z łagodzić takie objawy spróbuj iść do innego lekarza który cię porządnie z bada :->

#253 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 22 kwietnia 2010 - 08:44

Oprócz tego, ze mie obejrzał

W jakim sensie obejrzał? Znaczy kazał się rozebrać, posadził na fotel i zobaczył czy wszystko gra? Toż to badanie. Gin potrafi stwierdzić po takim "obejrzeniu" czy masz stan zapalny czy nie. A jeśli mówi, że nic się nie dzieje to dobrze. Może to swędzenie, pieczenie jest z jakiejś innej przyczyny? Może sobie po prostu podrażniłaś te okolice, może to reakcja na jakieś mocno perfumowane mydło, może.... Proponuje Ci jednak skorzystać z rady violi i zaopatrzyć się w Clotrimazolum, bo to naprawdę dobra maść, dostępna w każdej aptece i kosztuje grosze- bo cena to około 3 zł ;-) Ja ostatnim razem właśnie przy takich objawach jej używałam i po 2 dniach zapomniałam, że coś mi dolegało :-)
Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo

#254 omega

omega
  • Użytkownik
  • 17 postów

Napisano 22 kwietnia 2010 - 15:19

No własnie posadził na fotel, wiem ze to badanie :) chodziło mi o to czy nie jest potrzebny na przykład wymaz..

Ale dobra, kupie sobie tą maść :) dzięki za radę

[ Dodano: 2010-04-26, 00:11 ]

Proponuje Ci jednak skorzystać z rady violi i zaopatrzyć się w Clotrimazolum, bo to naprawdę dobra maść, dostępna w każdej aptece i kosztuje grosze- bo cena to około 3 zł ;-) Ja ostatnim razem właśnie przy takich objawach jej używałam i po 2 dniach zapomniałam, że coś mi dolegało :-)

Kupiłam tę masc i nic nie pomaga od trzech dni :(
POza tym, to jest maść specjalnie na grzybicę, a ja podobno, wg tego co lekarz powiedział nie mam grzybicy :/
Jakies inne środki polecacie?

#255 magaca1

magaca1
  • Użytkownik
  • 11 postów

Napisano 26 kwietnia 2010 - 19:37

a ja polecam podmywanie się płynami z bakteriami kwasu mlekowego i wypicie na szybko paru jogurtów-przy początkowym stadium czasem pomaga

#256 omega

omega
  • Użytkownik
  • 17 postów

Napisano 27 kwietnia 2010 - 23:31

Jakie to płyny? Możesz podac jakąś nazwe? :)

#257 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 28 kwietnia 2010 - 07:53

Omega,nie igraj ze zdrowiem.Jak ci jeden lekarz nie pomógł ,idź do drugiego.Aby ci się z tej dolegliwości nic poważnego nie zrobiło.

#258 kleopatra

kleopatra
  • Użytkownik
  • 117 postów

Napisano 29 kwietnia 2010 - 17:19

Mnie ginekolog zawsze powtarza, żeby stosować laktacyd, ale czasami używam z AA i też spoko. Zamiast tych jogurtów to możesz bez recepty lactovaginal kupić, to są takie globulki z kwasem mlekowym,
Jednak nie rezygnuj z wizyty u lekarza, bo niewielka infekcja może się zmienić w coś poważniejszego.

#259 omega

omega
  • Użytkownik
  • 17 postów

Napisano 30 kwietnia 2010 - 17:45

Omega,nie igraj ze zdrowiem.Jak ci jeden lekarz nie pomógł ,idź do drugiego.Aby ci się z tej dolegliwości nic poważnego nie zrobiło.

Czyli radzisz zebym jeszcze raz poszła i do innego? Kurcze, moze masz rację i poprosze go o wymaz tym razem zeby miec pewność... Nie wiem, może tez za bardzo panikuje i nic złego naprawde się nie dzieje :-?

[ Dodano: 2010-05-01, 23:22 ]
No i mam wizyte umowioną zaraz po majowym weekendzie:)
Ulzylo mi i nawet od razu humor mi sie poprawil, przynajmniej będe miała z glowy ten problem.

#260 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 04 maja 2010 - 14:10

omega moze tym razem lekarz rozwieje twoje watpliwosci i powe ci czy jest cos nie tak ;-)

[ Dodano: 2010-05-06, 15:00 ]
Mam takie dziwne pytanie , moze któras w was bedzie w stanie mi pomóc <bezradny></span>
Dostałam tabletki dopochwowe , które trzeba głeboko zaaplikowac i własnie co to znaczy gleboko ???
wiem ze to jest troche smieszne pytanie , ale nie wiem na jaką glebokosc mam wlożyć :roll:
Tamponów nie uzywam wiec nie mam wprawy ;-)

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko