Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Stany zapalne pochwy, plamienia i inne problemy

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
462 odpowiedzi w tym temacie

#281 stokrotka

stokrotka
  • Użytkownik
  • 396 postów

Napisano 20 września 2010 - 15:11

Ja też miałam taki nieprzyjemny dosyć epizod,ale gin,powiedział zeby bardziej niż zawsze dbac o higienę intymna.I po kazdym pobycie w WC używałam chusteczek z nagietkiem.DO tego brałam vit B6.
Pomogło,ale higiena to podstawa.

#282 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 18 listopada 2010 - 00:36

hmm zastanawiałam się czy tu o tym napisac czy nie...ale napiszę ...
otóż zauważyłam że często po okresie mam swędzenie w pochwie które utrzymuje się pare dni ... zawsze mam tak po okresie nie jest to fajne i przyjemne.. wręcz męczące podkreślę też że miałam już raz grzybice czy coś podobnego do tego i leczyłam to ale to to już był okropny ból i okropna męczarnia bo swędzi masakrycznie... wiem że takie coś robi się od częstego noszenia spodni leginsów i stringów i u mnie byc może od tego jest bo higiene utrzymuje .

więc moje pytanie brzmi czy któraś z was też ma tak po okresie...

#283 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 18 listopada 2010 - 00:39

krowka17, paradoksalnie grzybek czy coś w ten deseń może się zrobić nawet od przesadnego dbania o higienę. Jeśli Cię swędzi, czy piecze, to idź z tym do gina, przepisze Ci na pewno jakiś kremik na to ;)

#284 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 18 listopada 2010 - 00:42

Elodi, heh kremów i globulek mam dużo po poprzednim leczeniu ... to już na prawde męczące ciągle tylko się zastanawiam kiedy to mnie złapie i kiedy się skończy...

paradoksalnie grzybek czy coś w ten deseń może się zrobić nawet od przesadnego dbania o higienę

możliwe że też no ale jak to nie umytym byc? :P

#285 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 18 listopada 2010 - 07:10

heh kremów i globulek mam dużo po poprzednim leczeniu

Tylko mam nadzieję, że nie próbujesz się sama leczyć?! krowka17, nie zastanawiaj się za dużo, tylko szoruj do gina, przy okazji zrobisz co roczne badania kontrolne ;-)

#286 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 18 listopada 2010 - 12:33

Ja to mam chyba nie odpowiedzialną gin. :/ zadzwonilam przed chwila i zapytalam czy jest jakas chwila na dzisiaj albo na jutro bo musze pilnie przyjsc sie zbadac ( przedstawiłam jej sytuacje jaka jest) a ona że mam przyjsc to mi wypisze recepte ale zbada mie dopiero wtedy na kiedy mam termin czyli 24 ... jak może mi wypisac recepte nie badajac mnie tylko z moich opowiesci wywnioskowała co to może byc... sama powinna ocenic a nie po tym jak opisałam sytuacje ... :/

#287 kashira

kashira
  • Użytkownik
  • 5 282 postów

Napisano 18 listopada 2010 - 12:42

krowka17, no to faktycznie niefajnie :-/ Może spróbuj umowic sie do innego lekarza na blizszy termin, a jak nie to szoruj do apteki po masc antybakteryjna lub jakiś inny bezpieczny lek.
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#288 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 18 listopada 2010 - 12:45

mam clotrimazolum GSK dostałam wcześniej już jak z tym walczyłam a ta maśc nawet dobra więc chyba ją zastosuję.

#289 kashira

kashira
  • Użytkownik
  • 5 282 postów

Napisano 18 listopada 2010 - 13:01

krowka17, też ją chyba miałam, tylko pytanie czy przypadkiem nie zawiera antybiotyku? Bo antybiotyku lepiej zebys sama nie zazywala, bez konsultacji <bezradny></span> Możesz sobie tez kupić w aptece saszetki Tantum Rosa i uzywac ich do irygacji lub podmywania, mi bardzo pomagają ;-)
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#290 monik_ka

monik_ka
  • Użytkownik
  • 1 680 postów

Napisano 18 listopada 2010 - 15:20

mam clotrimazolum

występuje też w globulkach dopochwowych...ale nie wiem czy nie jest na receptę
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#291 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 18 listopada 2010 - 15:41

krowka17 napisał/a:
mam clotrimazolum
występuje też w globulkach dopochwowych...ale nie wiem czy nie jest na receptę

globulki chyba tylko na recepte , bo wiem ze maja duza znizke i kosztuja okolo 2 zł.
krówka , ja bym na twoim miejscu zrobiła wymaz , kosztuja to okolo 30 zł i mysle ze w kazdej poradni k da sie to zrobic , bo nie czasem polozna pobiera ten wymaz , na wyniki czeka sie okolo tygodnia. i wtedy bedzie wadomo czy grzyb czy bakteria i jak rodzaj.
sama na własna reke to uwazaj , bo mozesz troszke zaleczyc , przerwac kuracje i bedzie jeszcze gorzej <bezradny></span>
tak na przyszłosc warto brak leki z apteki bez recepty , które utrzymuja prwidłowa flore bakteryjna w pochwie , co zmniejsza ryzyko infekcji.
no i jesli to jakis grzyb czy baketria i wspolzyjesz i nie uzywasz prezerwatyw , to jak sie partner nie podda leczeniu , to sie nigdy tego nie pozbedziesz :roll:

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#292 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 18 listopada 2010 - 20:02

no i jesli to jakis grzyb czy baketria i wspolzyjesz i nie uzywasz prezerwatyw , to jak sie partner nie podda leczeniu , to sie nigdy tego nie pozbedziesz

hmm no ja prezerwatyw nie używam bo biorę tabletki i póki co nie zawiodły mnie... ale też się zastanawiałam czy przypadkiem też to czegoś nie wywołuje... te płyny jego bądź sperma... a może to jest od tego że zawsze używam tamponów i nie ma jak się organizm oczyścic porządnie...

#293 kashira

kashira
  • Użytkownik
  • 5 282 postów

Napisano 18 listopada 2010 - 21:11

krowka17, wiele moze byc przyczyn, moze faktycznie warto zrobic ten wymaz i wiedziec na czym sie stoi. I Magda ma tez racje w tym ze wspolzyjac bez prezerwatyw zarazasz jego, Ty sie podleczysz a pozniej od niego znowu to moze na Ciebie "przejść" i tak w kółko. Moze razem uzywajcie srodkow ktore przepisze Ci lekarz, bo to jednak on powienien podjac leczenie, na wlasna reke tym co masz sie nie podleczaj...
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#294 kjujiczek

kjujiczek
  • Użytkownik
  • 1 845 postów

Napisano 18 listopada 2010 - 21:19

krowka17, ja bym Ci radziła odstawić tampony, albo przynajmniej ograniczyć. Jak ktoś ma skłonność do infekcji, nie powinien ich za często używać, bo sprzyjają namnażaniu się grzybów i bakterii. Stringi też nie są zbyt dobrym rozwiązaniem, bo nieraz podrażniają skórę i to też może prowadzić do stanów zapalnych. I wylecz swojego lubego, bo tak to będziecie się w kółko zarażać. Powodzenia w walce z infekcją, oby już nie wróciła.
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#295 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 19 listopada 2010 - 14:49

hmm tzn... ja nie wiem czy mój Facet ma jakieś infekcje wątpie raczej...bo niby dlaczego ?
wiadomo że sperma i płyny jakie wydzielaja mężczyzni nie są przyjemne dla pochwy kobiety... często mają jakieś niepożądane działania :/

#296 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 19 listopada 2010 - 15:00

Facet ma jakieś infekcje wątpie raczej...bo niby dlaczego ?

Jeśli to grzybica intymnych miejsc,to obydwoje musicie przeprowadzić kurację leczniczą.U mężczyzn grzybica raczej przechodzi bezobjawiowo.Kobieta musi stosować globulki,maści lub tabletki doustne.Facetowi może wystarczyć smarowanie ,,ptaszka'' clotrimazolum.

Inaczej ,gdy współżyjecie bez zabezpieczenia prezerwatywą,będzie się zarażać nawzajem.

#297 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 19 listopada 2010 - 15:50

płyny jakie wydzielaja mężczyzni nie są przyjemne dla pochwy kobiety

chyba nie sądzisz że to zapalenie tudzież objawy są wywołane jego spermą ? No chyba że akurat masz uczulenie na spermę, ale wtedy objawy byś miała przy stosunku z każdym facetem. Idź do ginekologa i się przebadaj a przy okazji pogadaj z partnerem, bo nie wiadomo że to nie jego wina.

#298 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 19 listopada 2010 - 18:59

mloda, hmmm głupio mi o tym myślec i pisac...ale chyba zaczynam układac wszystko w jedną całośc ... możliwe że mogę miec uczulenie bo po takim stosunku zawsze miałam bóle pieczenie przez 2 dni ... mimo tego że się myję zawsze i przed i po ...
nie wiedziałam że istnieje coś takiego jak uczulenie na sperme...

#299 kjujiczek

kjujiczek
  • Użytkownik
  • 1 845 postów

Napisano 20 listopada 2010 - 09:59

A może po prostu masz stan zapalny, który trwa bardzo długo i nie leczony daje takie właśnie objawy. Uczulenie na spermę naprawdę rzadko się zdarza.
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#300 Patty

Patty
  • Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 20 listopada 2010 - 13:36

wpływ na ten stan zapalny może mieć stosowanie tamponów, bielizny niebawełnianej oraz właśnie przechodzenie z partnera na partnerkę tych bakterii.
Mężczyzna koniecznie musi się podleczyć stosując clotrimazolum np. i powinno przejść.
:)