Stany zapalne pochwy, plamienia i inne problemy
Napisano 20 września 2010 - 15:11
Pomogło,ale higiena to podstawa.
Napisano 18 listopada 2010 - 00:36
otóż zauważyłam że często po okresie mam swędzenie w pochwie które utrzymuje się pare dni ... zawsze mam tak po okresie nie jest to fajne i przyjemne.. wręcz męczące podkreślę też że miałam już raz grzybice czy coś podobnego do tego i leczyłam to ale to to już był okropny ból i okropna męczarnia bo swędzi masakrycznie... wiem że takie coś robi się od częstego noszenia spodni leginsów i stringów i u mnie byc może od tego jest bo higiene utrzymuje .
więc moje pytanie brzmi czy któraś z was też ma tak po okresie...
Napisano 18 listopada 2010 - 00:39
Napisano 18 listopada 2010 - 00:42
możliwe że też no ale jak to nie umytym byc?paradoksalnie grzybek czy coś w ten deseń może się zrobić nawet od przesadnego dbania o higienę
Napisano 18 listopada 2010 - 07:10
heh kremów i globulek mam dużo po poprzednim leczeniu
Tylko mam nadzieję, że nie próbujesz się sama leczyć?! krowka17, nie zastanawiaj się za dużo, tylko szoruj do gina, przy okazji zrobisz co roczne badania kontrolne
Napisano 18 listopada 2010 - 12:33
Napisano 18 listopada 2010 - 12:45
Napisano 18 listopada 2010 - 15:41
globulki chyba tylko na recepte , bo wiem ze maja duza znizke i kosztuja okolo 2 zł.krowka17 napisał/a:
mam clotrimazolum
występuje też w globulkach dopochwowych...ale nie wiem czy nie jest na receptę
krówka , ja bym na twoim miejscu zrobiła wymaz , kosztuja to okolo 30 zł i mysle ze w kazdej poradni k da sie to zrobic , bo nie czasem polozna pobiera ten wymaz , na wyniki czeka sie okolo tygodnia. i wtedy bedzie wadomo czy grzyb czy bakteria i jak rodzaj.
sama na własna reke to uwazaj , bo mozesz troszke zaleczyc , przerwac kuracje i bedzie jeszcze gorzej
tak na przyszłosc warto brak leki z apteki bez recepty , które utrzymuja prwidłowa flore bakteryjna w pochwie , co zmniejsza ryzyko infekcji.
no i jesli to jakis grzyb czy baketria i wspolzyjesz i nie uzywasz prezerwatyw , to jak sie partner nie podda leczeniu , to sie nigdy tego nie pozbedziesz
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 18 listopada 2010 - 20:02
hmm no ja prezerwatyw nie używam bo biorę tabletki i póki co nie zawiodły mnie... ale też się zastanawiałam czy przypadkiem też to czegoś nie wywołuje... te płyny jego bądź sperma... a może to jest od tego że zawsze używam tamponów i nie ma jak się organizm oczyścic porządnie...no i jesli to jakis grzyb czy baketria i wspolzyjesz i nie uzywasz prezerwatyw , to jak sie partner nie podda leczeniu , to sie nigdy tego nie pozbedziesz
Napisano 18 listopada 2010 - 21:11
Napisano 18 listopada 2010 - 21:19
Napisano 19 listopada 2010 - 14:49
wiadomo że sperma i płyny jakie wydzielaja mężczyzni nie są przyjemne dla pochwy kobiety... często mają jakieś niepożądane działania
Napisano 19 listopada 2010 - 15:00
Jeśli to grzybica intymnych miejsc,to obydwoje musicie przeprowadzić kurację leczniczą.U mężczyzn grzybica raczej przechodzi bezobjawiowo.Kobieta musi stosować globulki,maści lub tabletki doustne.Facetowi może wystarczyć smarowanie ,,ptaszka'' clotrimazolum.Facet ma jakieś infekcje wątpie raczej...bo niby dlaczego ?
Inaczej ,gdy współżyjecie bez zabezpieczenia prezerwatywą,będzie się zarażać nawzajem.
Napisano 19 listopada 2010 - 15:50
chyba nie sądzisz że to zapalenie tudzież objawy są wywołane jego spermą ? No chyba że akurat masz uczulenie na spermę, ale wtedy objawy byś miała przy stosunku z każdym facetem. Idź do ginekologa i się przebadaj a przy okazji pogadaj z partnerem, bo nie wiadomo że to nie jego wina.płyny jakie wydzielaja mężczyzni nie są przyjemne dla pochwy kobiety
Napisano 19 listopada 2010 - 18:59
nie wiedziałam że istnieje coś takiego jak uczulenie na sperme...
Napisano 20 listopada 2010 - 13:36
Mężczyzna koniecznie musi się podleczyć stosując clotrimazolum np. i powinno przejść.