Jak masz już nazwę, to ulotkę możesz nawet teraz w necie wyszperaćlek dopiero zakupie...
Stany zapalne pochwy, plamienia i inne problemy
Napisano 19 stycznia 2011 - 14:35
Napisano 19 stycznia 2011 - 15:57
własnie, bo przeniesiesz na niego , on ci odda i tak wkołomasz stan zapalny to wtedy podczas leczenia najlepiej odczekać te kilka dni i nie współżyć
te tabletki aplikuje sie na noc , aby, ze tak to okresle nie wyplyneły
Jesli nie uzywasz na codzien wkladek to radze sie zaopatrzyc , bo potem na drugi dzien czasem wyplywa reszta rozpuszczonej tabletki.
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 19 stycznia 2011 - 16:08
czytałam ze mozna zarazic sie droga płciowa - (to u mnie odpada ja tylko zmezem maż ze mna ) lub przez kontakt z chorym... Zastawiam sie jak sie dowiedziec czy przypadkiem własnie tego nie mam ..
wiem...glupie. Ale od 2 miesiecy mecze sie z objawami grypopodobnymi( a takie sa ponoc m.in. objawy tej choroby) , bola mnie miesnie. Znajoma swerdziła ze to moze byc chlamydia lub ( bolerioza, mycoplazma)
ot..jakies zarazenie bakteria.
Aby nie było.. nie jestem choleryczka ktora szuka sobie chorob. Poprostu mnie troszke to martwi.. ciag;e złe samopoczucie, stan podgraczkowy, bole miesni, gardła.
Lekarz pierwszego kontaktu włąsciwe nie zareagował... jedynie że to moze alergia... i koty wywalic.Jak juz Wam wspominałam. . I tyle. Zadnych badan. Nawet na gardło nie popatrzył.
Wiec pozostaje mi samej o skierowanie na wymaz z gardła poprosić.
inne objawy chlamydii
Infekcja najczęściej bezobjawowa, lecz może też powodować zapalenie cewki moczowej, zapalenie najądrzy i zapalenie gruczołu krokowego u mężczyzn, a u kobiet prawie w 50% jest przyczyną nadżerki szyjki macicy, cyst i zapalenia gruczołów Bartholina, zapalenia jajowodów (przydatków), wtórnej bezpłodności oraz zapalenia okołowątrobowego. U noworodków narodzonych z kobiet z chlamydiowym zapaleniem szyjki macicy występować mogą: zapalenie gałki ocznej lub zapalenie spojówek i zapalenie płuc. Dodatkowo u dorosłych z przewlekłą infekcją postacią trachomatis występować mogą inne zapalenia typu: zapalenie stawów czy zapalenie gardzieli oraz Zespół Reitera. Niekiedy objawy chorobowe w swoim przebiegu łudząco przypominają reumatoidalne zapalenie stawów i są z nim mylone, zwłaszcza na początku choroby. Najczęściej występującym objawem u kobiet jest nasilona wydzielina z pochwy, która zwykle pojawia się 7-14 dni po kontakcie z bakterią Chlamydia. Inne objawy to: ból podczas oddawania moczu, krwawienie z pochwy i krwawienie po stosunku. Zarażeni mężczyźni odczuwają pieczenie w trakcie oddawania moczu
zrodło :wikipedia
mam jedynie jakas infekcje ... ginka przepisała mi lek. Zastawiam sie czy na cytolgii ktora miałam by to wyszło..
[ Dodano: 2011-01-19, 16:09 ]
dzieki MAdziate tabletki aplikuje sie na noc , aby, ze tak to okresle nie wyplyneły wiec sex na logike nie wskazany
Jesli nie uzywasz na codzien wkladek to radze sie zaopatrzyc , bo potem na drugi dzien czasem wyplywa reszta rozpuszczonej tabletki
Napisano 19 stycznia 2011 - 16:15
wiesz gdyby bylo cos nie tak z wynikami to zlecała by inne badaniaZastawiam sie czy na cytolgii ktora miałam by to wyszło..
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 03 lutego 2011 - 00:53
Hmm zaczęłam współżycie prawie miesiąc temu, stosujemy prezerwatywy i ogólnie uważamy. Po pierwszym stosunku miałam zapalenie pęcherza
Dzisiaj zauważyłam (bardziej to poczułam) mały guzek, jakby wielkości lekko spłaszczonego groszka na wewnętrznej wardze sromowej... I co to może być
Jutro muszę zadzwonić do ginekologa i się umówić. Pojadę do niego przy okazji wizyty w domu (Nie chce iść w obcym mieście do byle kogo). Nie chcę panikować, ale wariuję.
Ostatnio jestem nieco osłabiona i ogólnie wzięło mnie przeziębienie. Może to od tego, taka zwykła krostka? Miała któraś tak?
Wklikałam w google objawy, ale to tylko mnie nakręca. Guzy, wirus HPV itd.
Oszaleję....
Napisano 03 lutego 2011 - 00:55
trudno nam będzie ocenić... musisz iść do lekarza, nie ma co panikować na zapas
Napisano 03 lutego 2011 - 00:59
Napisano 03 lutego 2011 - 01:38
jeśli to opryszczka to TAK!Kurcze zaraże mojego P?
nie wiem jak leczyć bo nie miałam.
internet cudowne źródło informacji, potem lekarz :->
Napisano 03 lutego 2011 - 07:41
a to cie boli ?? bo miałam to samo, zwykły stan zapalny. Zawsze dobrze miec maść Vagisil. Mi pomogła. I tantum Rose.Dzisiaj zauważyłam (bardziej to poczułam) mały guzek, jakby wielkości lekko spłaszczonego groszka na wewnętrznej wardze sromowej... I co to może być
Ja bym sie tak nie nakrecała. Poczekaj pare dni jak cos idz do gina.
ale tez w pewnych granicach bo czasem objawy sa podobne do siebie i cżłek sie nakreca.internet cudowne źródło informacji
Napisano 03 lutego 2011 - 09:05
Mikula napisał/a:
Dzisiaj zauważyłam (bardziej to poczułam) mały guzek, jakby wielkości lekko spłaszczonego groszka na wewnętrznej wardze sromowej... I co to może być
a to cie boli ?? bo miałam to samo, zwykły stan zapalny. Zawsze dobrze miec maść Vagisil. Mi pomogła. I tantum Rose.
Ja bym sie tak nie nakrecała. Poczekaj pare dni jak cos idz do gina.
Dokladnie, poczekaj troszke... Ja mialam tak samo. I tez panikowalam, zapisalam sie do lekarza i dzien przez wizyta sam sie wchlanal
Wiec nie panikuj tylko spokojnie odczekaj do okresu
Napisano 03 lutego 2011 - 14:07
Dokladnie, poczekaj troszke... Ja mialam tak samo. I tez panikowalam, zapisalam sie do lekarza i dzien przez wizyta sam sie wchlanal
Ale podczas kolejnej wizyty zapytalam i lekarz powiedzial ze czasami od otarcia ktore moze byc spowodowane bielizna, papierem toaletowym, "Ostrym sexem" moze sie zrobic lekkie zgrubienie ktore wlasnie takie cos przypomina
Wiec nie panikuj tylko spokojnie odczekaj do okresu
Heh "ostry sex" by pasował
Dzięki dziewczyny, macie rację. Normalnie bym przeczekała i potem się martwiła, ale odkąd zaczęłam współżycie nakręcam się byle zaczerwienieniem...
Napisano 27 lutego 2011 - 22:16
Czy w trakcie leczenia antybiotykami przypisuje wam lekarz dodatkowo jakieś globulki dopochwowe z kwasem mlekowym,lub cos doustnego?.Wiadomo,antybiotyk niszczy cała flore bakteryjną.A zazwyczaj gdy kończe antybiotyk muszę zaraz zapisywać się do ginekologa.
Jak to jest w waszym przypadku?
Napisano 28 lutego 2011 - 00:02
Więc chyba nie powinnaś mieć żądnych dolegliwości po zakończeniu stosowania antybiotyku.
Lekarz nie musi tego przepisywać, bo to nie jest na recepte.Czy w trakcie leczenia antybiotykami przypisuje wam lekarz dodatkowo jakieś globulki dopochwowe z kwasem mlekowym,lub cos doustnego?
Wiadomo, dla własnego dobra lepiej zakupić jakiś probiotyk
Ja teraz biorę antybiotyk + dodatkowo Lacibios Femina.
Napisano 28 lutego 2011 - 07:47
Właśnie się troszkę obawiam.W sumie stosuję to na noc,jeden raz na dobę.Nie wiem czy wystarczająco.Więc chyba nie powinnaś mieć żądnych dolegliwości po zakończeniu stosowania antybiotyku.
Napisano 28 lutego 2011 - 12:44
Napisano 02 marca 2011 - 19:58
Napisano 07 marca 2011 - 11:55
Napisano 07 marca 2011 - 22:34
Napisano 14 marca 2011 - 21:52
Napisano 14 marca 2011 - 22:44
urosept.
Przecież Urosept jest na problemy z pęcherzem.
Urosept® jest tradycyjnym lekiem o działaniu moczopędnym. Zalecany jest przez lekarzy
do stosowania pomocniczego w zakażeniach układu moczowego, w kamicy dróg moczowych
oraz chorobach przebiegających z zastojem i zaleganiem moczu. Skuteczność leku
w wymienionych wskazaniach opiera się wyłącznie na długim okresie stosowania
w lecznictwie i doświadczeniu.
źródło: herbapol.poznan.pl