Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Stany zapalne pochwy, plamienia i inne problemy

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
462 odpowiedzi w tym temacie

#321 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 19 stycznia 2011 - 14:35

lek dopiero zakupie...

Jak masz już nazwę, to ulotkę możesz nawet teraz w necie wyszperać ;-)
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#322 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 19 stycznia 2011 - 15:57

Sajuri ja brałam dwa rodzaje i na obu było napisane, ze nie wolno wspołżyc.

masz stan zapalny to wtedy podczas leczenia najlepiej odczekać te kilka dni i nie współżyć

własnie, bo przeniesiesz na niego , on ci odda i tak wkoło <bezradny></span> , chyba , ze zawsze uzywacie prezerwatyw, ale to i tak przy dopochwowych nie jest wskazane.
te tabletki aplikuje sie na noc , aby, ze tak to okresle nie wyplyneły :) wiec sex na logike nie wskazany :)
Jesli nie uzywasz na codzien wkladek to radze sie zaopatrzyc , bo potem na drugi dzien czasem wyplywa reszta rozpuszczonej tabletki. ;-)

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#323 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 19 stycznia 2011 - 16:08

Mam do Was pytanie.Własciwe nie wiem czy to w dobrym temacie pisze... Czy ktos z Was miał chlamydie ??
czytałam ze mozna zarazic sie droga płciowa - (to u mnie odpada ja tylko zmezem maż ze mna ) lub przez kontakt z chorym... Zastawiam sie jak sie dowiedziec czy przypadkiem własnie tego nie mam ..
wiem...glupie. Ale od 2 miesiecy mecze sie z objawami grypopodobnymi( a takie sa ponoc m.in. objawy tej choroby) , bola mnie miesnie. Znajoma swerdziła ze to moze byc chlamydia lub ( bolerioza, mycoplazma)
ot..jakies zarazenie bakteria.
Aby nie było.. nie jestem choleryczka ktora szuka sobie chorob. Poprostu mnie troszke to martwi.. ciag;e złe samopoczucie, stan podgraczkowy, bole miesni, gardła. :roll: Ile mozna. Szczegolnie gdy sie kiedys tak nie chorowało.
Lekarz pierwszego kontaktu włąsciwe nie zareagował... jedynie że to moze alergia... i koty wywalic.Jak juz Wam wspominałam. . I tyle. Zadnych badan. Nawet na gardło nie popatrzył. :-/
Wiec pozostaje mi samej o skierowanie na wymaz z gardła poprosić.
inne objawy chlamydii
Infekcja najczęściej bezobjawowa, lecz może też powodować zapalenie cewki moczowej, zapalenie najądrzy i zapalenie gruczołu krokowego u mężczyzn, a u kobiet prawie w 50% jest przyczyną nadżerki szyjki macicy, cyst i zapalenia gruczołów Bartholina, zapalenia jajowodów (przydatków), wtórnej bezpłodności oraz zapalenia okołowątrobowego. U noworodków narodzonych z kobiet z chlamydiowym zapaleniem szyjki macicy występować mogą: zapalenie gałki ocznej lub zapalenie spojówek i zapalenie płuc. Dodatkowo u dorosłych z przewlekłą infekcją postacią trachomatis występować mogą inne zapalenia typu: zapalenie stawów czy zapalenie gardzieli oraz Zespół Reitera. Niekiedy objawy chorobowe w swoim przebiegu łudząco przypominają reumatoidalne zapalenie stawów i są z nim mylone, zwłaszcza na początku choroby. Najczęściej występującym objawem u kobiet jest nasilona wydzielina z pochwy, która zwykle pojawia się 7-14 dni po kontakcie z bakterią Chlamydia. Inne objawy to: ból podczas oddawania moczu, krwawienie z pochwy i krwawienie po stosunku. Zarażeni mężczyźni odczuwają pieczenie w trakcie oddawania moczu
zrodło :wikipedia

mam jedynie jakas infekcje ... ginka przepisała mi lek. Zastawiam sie czy na cytolgii ktora miałam by to wyszło..

[ Dodano: 2011-01-19, 16:09 ]

te tabletki aplikuje sie na noc , aby, ze tak to okresle nie wyplyneły wiec sex na logike nie wskazany
Jesli nie uzywasz na codzien wkladek to radze sie zaopatrzyc , bo potem na drugi dzien czasem wyplywa reszta rozpuszczonej tabletki

dzieki MAdzia :)
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#324 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 19 stycznia 2011 - 16:15

Zastawiam sie czy na cytolgii ktora miałam by to wyszło..

wiesz gdyby bylo cos nie tak z wynikami to zlecała by inne badania <hmm></span> nie wiem jak wykrywa sie chlamydioze moze zrobic wymaz , ja jak robiłam to było napiasne jaki rodzaj grzyba jest , moja lekarka powiedziała, zeby zrobic wymaz aby wiedział, jaki to rodzaj bo tak to leki daje sie w ciemno. poszukaj w necie jak sie wykrywa te chorobe , albo zapytaj u poloznej w rejestracji u ginekologa.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#325 Mikula

Mikula
  • Użytkownik
  • 220 postów

Napisano 03 lutego 2011 - 00:53

Kurcze, może panikuję ale wolę zapytać <bezradny></span>

Hmm zaczęłam współżycie prawie miesiąc temu, stosujemy prezerwatywy i ogólnie uważamy. Po pierwszym stosunku miałam zapalenie pęcherza :oops: Lekarka (internista) mówiła, że to normalne (bo "smarowanie" było słabe) i ogólnie pierwszy raz może mieć taki skutek. Przepisała mi Ciphin i kazała dużo pić. Generalnie stosowałam też maść Clotrimazolum, tak zapobiegawczo, żeby było ok.

Dzisiaj zauważyłam (bardziej to poczułam) mały guzek, jakby wielkości lekko spłaszczonego groszka na wewnętrznej wardze sromowej... I co to może być :?:

Jutro muszę zadzwonić do ginekologa i się umówić. Pojadę do niego przy okazji wizyty w domu (Nie chce iść w obcym mieście do byle kogo). Nie chcę panikować, ale wariuję.

Ostatnio jestem nieco osłabiona i ogólnie wzięło mnie przeziębienie. Może to od tego, taka zwykła krostka? Miała któraś tak?

Wklikałam w google objawy, ale to tylko mnie nakręca. Guzy, wirus HPV itd. :shock:

Oszaleję.... :-(
"Świat należy do ludzi, którzy maja odwagę marzyć i ryzykować, aby spełnić swe marzenia. I starają się robić to najlepiej."

#326 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 03 lutego 2011 - 00:55

Mikula, a może zwykła opryszczka?
trudno nam będzie ocenić... musisz iść do lekarza, nie ma co panikować na zapas ;)

#327 Mikula

Mikula
  • Użytkownik
  • 220 postów

Napisano 03 lutego 2011 - 00:59

Zwykła opryszczka??? I jak to sie leczy. Kurcze zaraże mojego P?
"Świat należy do ludzi, którzy maja odwagę marzyć i ryzykować, aby spełnić swe marzenia. I starają się robić to najlepiej."

#328 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 03 lutego 2011 - 01:38

Mikula, tak zwykła taka jak na ustach.

Kurcze zaraże mojego P?

jeśli to opryszczka to TAK!

nie wiem jak leczyć bo nie miałam.
internet cudowne źródło informacji, potem lekarz :->

#329 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 03 lutego 2011 - 07:41

Dzisiaj zauważyłam (bardziej to poczułam) mały guzek, jakby wielkości lekko spłaszczonego groszka na wewnętrznej wardze sromowej... I co to może być

a to cie boli ?? bo miałam to samo, zwykły stan zapalny. Zawsze dobrze miec maść Vagisil. Mi pomogła. I tantum Rose.

Ja bym sie tak nie nakrecała. Poczekaj pare dni jak cos idz do gina.

internet cudowne źródło informacji

ale tez w pewnych granicach bo czasem objawy sa podobne do siebie i cżłek sie nakreca.
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#330 kattie21

kattie21
  • Użytkownik
  • 2 054 postów

Napisano 03 lutego 2011 - 09:05

Mikula napisał/a:
Dzisiaj zauważyłam (bardziej to poczułam) mały guzek, jakby wielkości lekko spłaszczonego groszka na wewnętrznej wardze sromowej... I co to może być
a to cie boli ?? bo miałam to samo, zwykły stan zapalny. Zawsze dobrze miec maść Vagisil. Mi pomogła. I tantum Rose.

Ja bym sie tak nie nakrecała. Poczekaj pare dni jak cos idz do gina.

Dokladnie, poczekaj troszke... Ja mialam tak samo. I tez panikowalam, zapisalam sie do lekarza i dzien przez wizyta sam sie wchlanal :) Ale podczas kolejnej wizyty zapytalam i lekarz powiedzial ze czasami od otarcia ktore moze byc spowodowane bielizna, papierem toaletowym, "Ostrym sexem" moze sie zrobic lekkie zgrubienie ktore wlasnie takie cos przypomina :)
Wiec nie panikuj tylko spokojnie odczekaj do okresu :)

#331 Mikula

Mikula
  • Użytkownik
  • 220 postów

Napisano 03 lutego 2011 - 14:07

Dokladnie, poczekaj troszke... Ja mialam tak samo. I tez panikowalam, zapisalam sie do lekarza i dzien przez wizyta sam sie wchlanal :) Ale podczas kolejnej wizyty zapytalam i lekarz powiedzial ze czasami od otarcia ktore moze byc spowodowane bielizna, papierem toaletowym, "Ostrym sexem" moze sie zrobic lekkie zgrubienie ktore wlasnie takie cos przypomina :)
Wiec nie panikuj tylko spokojnie odczekaj do okresu :)

Heh "ostry sex" by pasował :-P

Dzięki dziewczyny, macie rację. Normalnie bym przeczekała i potem się martwiła, ale odkąd zaczęłam współżycie nakręcam się byle zaczerwienieniem...

<bezradny></span>

#332 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 27 lutego 2011 - 22:16

Mam pytanie.
Czy w trakcie leczenia antybiotykami przypisuje wam lekarz dodatkowo jakieś globulki dopochwowe z kwasem mlekowym,lub cos doustnego?.Wiadomo,antybiotyk niszczy cała flore bakteryjną.A zazwyczaj gdy kończe antybiotyk muszę zaraz zapisywać się do ginekologa.
Jak to jest w waszym przypadku?

#333 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 28 lutego 2011 - 00:02

viola, pisałaś, że stosujesz Lactovaginal.
Więc chyba nie powinnaś mieć żądnych dolegliwości po zakończeniu stosowania antybiotyku.

Czy w trakcie leczenia antybiotykami przypisuje wam lekarz dodatkowo jakieś globulki dopochwowe z kwasem mlekowym,lub cos doustnego?

Lekarz nie musi tego przepisywać, bo to nie jest na recepte.
Wiadomo, dla własnego dobra lepiej zakupić jakiś probiotyk ;-)

Ja teraz biorę antybiotyk + dodatkowo Lacibios Femina.
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#334 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 28 lutego 2011 - 07:47

Więc chyba nie powinnaś mieć żądnych dolegliwości po zakończeniu stosowania antybiotyku.

Właśnie się troszkę obawiam.W sumie stosuję to na noc,jeden raz na dobę.Nie wiem czy wystarczająco.

#335 stokrotka

stokrotka
  • Użytkownik
  • 396 postów

Napisano 28 lutego 2011 - 12:44

Wiecie co,ja przy takich doelgliwościach nie czekam,tylko wole dla spokoju i pewności jednak iśc do lekarza.Tu nie ma zartów.

#336 Domatorka

Domatorka
  • Użytkownik
  • 56 postów

Napisano 02 marca 2011 - 19:58

probiotyk najlepiej brać w trakcie kuracji (albo godzinę przed połknięciem antybiotyku, albo dwie godziny po - żeby bakterie miały szansę zadziałać), a także przez okres dwóch tygodni po jej zakończeniu, oczywiście jeden dziennie. Wtedy nie powinno być problemów z grzybkiem, przynajmniej w teorii, bo w praktyce trzeba być czujną.

#337 hanna78

hanna78
  • Użytkownik
  • 84 postów

Napisano 07 marca 2011 - 11:55

A słyszałyscie o szczepionkach na taka dolegliwość.Ona dokładnie sie nazywa urovaxom.Skutecznie działa na zapalenie pęcherza moczowego, odmiedniczkowe zapalenie nerek, zapalenie cewki moczowej, zakażenia po cewnikowaniu pęcherza moczowego lub moczowodów.Wiec moze w ta strone przy takich dolegliwościach trzeba pojsc?

#338 Domatorka

Domatorka
  • Użytkownik
  • 56 postów

Napisano 07 marca 2011 - 22:34

Pytanie tylko, jaką skuteczność ma ta szczepionka

#339 Anulka

Anulka
  • Użytkownik
  • 576 postów

Napisano 14 marca 2011 - 21:52

Ja najakiekolwiek takie i tego typu objawy stosuje urosept. I generalnie polecam. A jeżeli jest coś poważniejszego , to zdecydowanie trzeba iść do ginekologa.
A.

#340 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 14 marca 2011 - 22:44

urosept.

:?: :?:

Przecież Urosept jest na problemy z pęcherzem.

Urosept® jest tradycyjnym lekiem o działaniu moczopędnym. Zalecany jest przez lekarzy
do stosowania pomocniczego w zakażeniach układu moczowego, w kamicy dróg moczowych
oraz chorobach przebiegających z zastojem i zaleganiem moczu. Skuteczność leku
w wymienionych wskazaniach opiera się wyłącznie na długim okresie stosowania
w lecznictwie i doświadczeniu.

źródło: herbapol.poznan.pl