Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

kawa, herbata czy inne napoje bezalkoholowe?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
567 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: jaki napój wolicie?? (169 użytkowników oddało głos)

jaki napój wolicie??

1. kawa (44 głosów [25.73%])

Procent z głosów: 25.73%

2. herbata (57 głosów [33.33%])

Procent z głosów: 33.33%

3. soki (37 głosów [21.64%])

Procent z głosów: 21.64%

4. woda niegazowana (29 głosów [16.96%])

Procent z głosów: 16.96%

5. woda gazowana (4 głosów [2.34%])

Procent z głosów: 2.34%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 calineczka

calineczka
  • Użytkownik
  • 7470 postów

Napisano 03 lipiec 2007 - 20:15

Tak się właśnie zastanawiam jaki napój preferujecie?? ja na przykład lubie i jedno i drugie ale jeśli chodzi o smak to kawa z mlekiem i cukrem rozpuszczalna lub capuccino ;-)
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#2 Ananas

Ananas
  • Użytkownik
  • 660 postów

Napisano 03 lipiec 2007 - 20:58

kawe pijam z rana , ale nie codziennie.. w domu zadko- czesciej w pracy.generalnie to pijam duzo wody mineralnej, coli... soki mniej...herbata? pijam , ale tylko do kolacji :) lub w zimie, zeby sie rozgrzać :)

#3 Niepokorna

Niepokorna
  • Użytkownik
  • 109 postów

Napisano 04 lipiec 2007 - 08:15

A ja kawy w ogóle nie pijam... nie lubię i tyle. Nawet cappucino mi nie podchodzi...
Za to jak najbardziej lubię herbatę, piję kilka razy dziennie. Na zimno (na ochłodę z kostkami lodu) i na ciepło (rozgrzewa).

#4 Magdaru

Magdaru
  • Użytkownik
  • 3650 postów

Napisano 04 lipiec 2007 - 08:35

Kawka codziennie rano do sniadania żeby się rozbudzić ;-) z tym, że ja piję tylko rozpuszczalną, a do tego pół kubka mleka, więc nie wiem czy można to nazwać kawą, hihi :lol: a herbata baaaardzo rzadko, najczęciej to piję przegotowaną wode.

#5 Jewel

Jewel
  • Użytkownik
  • 3742 postów

Napisano 04 lipiec 2007 - 09:24

Ja piję kawkę rzadko a nauczyłam się pić w biurze. Tam tylko kawę piją. Uwielbiam za to soki (bananowy, pomarańczowy, porzeczkowy no i oczywiście pomidorowy), nie lubię wody gazowanej i niegazowanej- ogólnie nie lubię smaku wody.
"miłość jest ślepa dlatego lubi ciemność"

#6 NudnaBaba

NudnaBaba
  • Użytkownik
  • 2192 postów

Napisano 04 lipiec 2007 - 12:29

Ja wolę wode niegazowaną z tych propozycji które sa podane, ależ i równiez wypijam coraz częściej kawy :) No ale mwode to bardziej wolę, bywa ze i 3 litry dziennie wypijam :P
Bo ja kocham tak jak wolność kocha ptak....

#7 Madzia81

Madzia81
  • Użytkownik
  • 4508 postów

Napisano 04 lipiec 2007 - 13:14

a ja jestem miłośniczką herbaty :) latem mniej, ale zimą, to po 5 kubków dziennie piję ;-) najchętniej zwykłą z cytryną, ale wszystkie owocowe są również mile widziane :) teraz częściej Ice Tea z lodem. Przy śniadanku kawka, ale podobna jaką pije Magdaru ;-)

FORUM DLA MAM

img-2006082601201230.png

200901181556.png

#8 calineczka

calineczka
  • Użytkownik
  • 7470 postów

Napisano 04 lipiec 2007 - 14:14

ja kiedys kawy tez w ogóle nie piłam... ale takiej z fusami to nie wypiję :-/

teraz kawa kojarzy mi sie z milymi chwilami takim krótkim odprężeniem i tak jakos sie wciągnęlam tak więc kto lubi to zapraszam naDołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#9 Guest_niki_*

Guest_niki_*
  • Gość

Napisano 04 lipiec 2007 - 17:03

zdecydowanie kawunia, już bez niej nie potrafię funkcjonować i gdyby nie to, że wypłukuje magnez i że trzeba ograniczyć jej spożycie w ciągu dnia- to piłabym ja cały czas. a herbatke tez wciskam, bo cos trzeba pic, tylko nie lubie owocowych

#10 vermilla

vermilla
  • Użytkownik
  • 107 postów

Napisano 05 lipiec 2007 - 16:04

wybrałam herbatę bo zdecydowanie wole ją od kawy
ale nie powiem kawę też często pije lecz bardziej smakuje mi dobrze zaparzona herbata

#11 Tatiana

Tatiana
  • Użytkownik
  • 109 postów

Napisano 09 lipiec 2007 - 15:54

zdecydowanie herbate chodzimy z kolezankami do takiej fajnej herbaciarni ktora ma taki orientalny klimat sa tam cudne herbaty...;)kawy nie lubie chyba , ze irish cafe

#12 madzia

madzia
  • Użytkownik
  • 6640 postów

Napisano 10 lipiec 2007 - 08:00

wybralam kawe.
wody nie lubie, herbaty nie pijam ;-) ale soki uwielbiam
Nigdy nie rozmawiaj z idiotą, najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

#13 Madae

Madae
  • Użytkownik
  • 5875 postów

Napisano 11 lipiec 2007 - 20:57

ja nie cierpie kawy...zreszta ona mi nic nie daje...moge wmusic w siebie 4 i pijac ostatnią zasnąć :P soki uwielbiam, ale te kupne sa strasznie słodzone i tucza :P za cherbatka przepadam ale zadko mam, czas sobie zrobić :D wiec z regóły pijam niegazowana wode...czasem jak chce przyszalec to sobie qpie smakową np cytrynowa

#14 mamusia22

mamusia22
  • Użytkownik
  • 145 postów

Napisano 13 lipiec 2007 - 11:55

Dla mnie kawa to sama przyjemnosc w lecie tylko kawa. Rozpuszczalna z lodem smietankowym lub waniliowym w środku, robi sie taka pianka mniam...W zimie wiecej herbaty z cytryna lub owocowa, wszystko dobrej jakosci bo napoj jak napoj ale kawa i herbata pierwsza klasa.
Filipek

#15 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2604 postów

Napisano 14 lipiec 2007 - 22:56

oj a ja kawy nie piję nie wiem dlaczego może nie posmakowała mi. najbardziej to lubię ZIELONą herbatę zimną, a latem tylko wodę niegazowaną chyba że czasami jak zechce się iść do sklepu to marchewkowe soki lub z grejpfruta! i nic więcej.
ps. nie na widzę napojów gazowanych :!:
Dołączona grafika

#16 Dafne

Dafne
  • Użytkownik
  • 48 postów

Napisano 14 lipiec 2007 - 23:58

Zdecydowanie kawa. Czarna, mocna, bez cukru i żadnych wyrobów mlecznych. :-P I absolutne "nie" kawom rozpuszczalnym! :-P Herbatę pijam tylko raz dziennie, do śniadania. Niby ma być wyciszająco - uspokajająca, ale w pracy to i tak różnie z tym bywa. :mrgreen: Co do zwykłych napoi - naprawdę zaspokoić pragnienie mogę tylko wodą mineralną gazowaną lub piwem. Żadna Cola, Pepsi lub soki nie wchodzą w grę. <piwo></span>

Ja piję kawkę rzadko a nauczyłam się pić w biurze. Tam tylko kawę piją.

Ale oprócz picia tej kawki chyba jeszcze czasami też pracują? <teletubisie></span>
"To kobieta wywiodła mężczyznę z raju i tylko ona może go tam zaprowadzić."

#17 calineczka

calineczka
  • Użytkownik
  • 7470 postów

Napisano 15 lipiec 2007 - 10:15

DafneTy z tą kawą to zupełnie jak moja mama.. też pija czarną gorzką i tak od wielu lat :!:
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#18 Dafne

Dafne
  • Użytkownik
  • 48 postów

Napisano 15 lipiec 2007 - 15:07

Posłodzona kawa jakoś już nie ma tego cudownego smaczku. :roll: I podobno jest cholernie niezdrowa. :roll: Pewnie dlatego tak bardzo mi smakuje. :-P
"To kobieta wywiodła mężczyznę z raju i tylko ona może go tam zaprowadzić."

#19 Ananas

Ananas
  • Użytkownik
  • 660 postów

Napisano 15 lipiec 2007 - 15:11

I podobno jest cholernie niezdrowa

a co teraz jest zdrowe? nic.chyba sama woda mineralna.. chociaz tez nie zawsze, bo kiedys tam oglądałam program władnie na temat wod mineralnych i niektore nie pamietam juz jakie wiem ze miały w sobie skladniki nie zdrowe.Teraz wszystko jest "kwaśne"

#20 .::Moniczka::.

.::Moniczka::.
  • Użytkownik
  • 110 postów

Napisano 15 lipiec 2007 - 16:10

Generalnie preferuję soki i wode niegazowaną. Napójów gazowanych wogóle nie pije.
Kawe czasami, a taką "3 w 1". Herbatki pije różne, najczęściej ziołowe, albo owocowe-wspomagające odchudzanie.
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika