Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Stany zapalne pochwy, plamienia i inne problemy

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
462 odpowiedzi w tym temacie

#261 kashira

kashira
  • Użytkownik
  • 5 282 postów

Napisano 06 maja 2010 - 14:40

Tamponów nie uzywam wiec nie mam wprawy

no właśnie... ja używam, więc kiedy dostałam globulki nie miałam tego problemu. Wydaje mi się, że im głębiej włożysz, tym lepiej. Jednak nie może Cię to bolec ani uwierac. Im głębiej będzie usadowiona, tym lepiej zadziała, bo będzie miała większe pole działania (bo to spływa, ja aplikowałam na noc i rano miałam ślady na bieliźnie). Przynajmniej mnie się tak wydaje ;-)
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#262 WweronikaA

WweronikaA
  • Użytkownik
  • 8 332 postów

Napisano 06 maja 2010 - 16:20

Ja miałam tabletki do pochwowe.
Czy jak one się nazywają.
Trzeba je na noc najlepiej aplikować żeby się nie "wylały" bo nie będzie działaś lek.
No i właśnie im głębiej tym lepiej ;-)
Myślę że jak spróbujesz z pierwsza będziesz wiedziała sama ;-)

#263 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 06 maja 2010 - 17:03

Dzięki dziewczyny , to ze na noc to wiem , tak mi pani doktor kazała.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#264 Camomile

Camomile
  • Użytkownik
  • 180 postów

Napisano 07 maja 2010 - 22:35

Hej dziewczęta, mam problem :(
Byłam na usg i okazało sie, że mam torbiel na jajniku (kolejny raz, bo w liceum miałam usuwany operacyjnie i w grudniu miałam też, ale lekami udalo sie go zbić), ale teraz jest gorzej, bo mam jeszcze jakies płyny w endometrium... Lekarz dużo nie poweidział, bo mam zrobić kolejne usg za 2 tyg, ale powiedział, ze jest źle... jak nic sie nie zmieni to szpital :/
A ja naczytałam sie w necie i mozliwe, ze to endometrioza i torbiele endometrioidalne...
Czy któraś z Was cierpiała na to?
Objawy by się zgadzały :( mam nadzieje, ze jednak się myle :(
Kobiety... nie można z nimi ani przegrać, ani wygrać :)

#265 omega

omega
  • Użytkownik
  • 17 postów

Napisano 08 maja 2010 - 22:33

lepiej nie myśl o takich rzeczach! nastawienie jest najwazniejsze :) powinnaś myslec ze usuną i będziewszystko w porządku :) tak to jest, jak człowiek nie wie, to wymysla sobie różne rzeczy, zakłada najgorszą opcję a póxniej okazuje sie ze jednak wszystko to było niepotrzebne :)

Ja z kolei byłam u lekarza, poprosiłam o zrobinie wymazu i nie mam grzybicy :)
teraz kazał mi stosowac żel dopochwowo przez długi czas i ma byc dobrze :)
a do gwiazd za daleko stąd...

#266 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 08 maja 2010 - 23:10

lepiej nie myśl o takich rzeczach! nastawienie jest najwazniejsze :) powinnaś myslec ze usuną i będziewszystko w porządku :) tak to jest, jak człowiek nie wie, to wymysla sobie różne rzeczy, zakłada najgorszą opcję a póxniej okazuje sie ze jednak wszystko to było niepotrzebne :)

Ja z kolei byłam u lekarza, poprosiłam o zrobinie wymazu i nie mam grzybicy :)
teraz kazał mi stosowac żel dopochwowo przez długi czas i ma byc dobrze :)

pewnie ze nie ma sie co martwic na zapas , ja mam miec za 2 dni usg i nie nakrecam sie ze bedzie cos nie tak , nastawiam sie ze bedzie to badanie , które potwierdzi ze wszystko jest ok.
Ciesze sie Omega że juz wiesz ze wszystko jest ok.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#267 Camomile

Camomile
  • Użytkownik
  • 180 postów

Napisano 10 maja 2010 - 21:53

Dzięki dziewczęta :) Ja też jestem już dobrej mysli :) Usg mam 19 maja... zobaczymy to wykaże.
Kobiety... nie można z nimi ani przegrać, ani wygrać :)

#268 bella20

bella20
  • Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 17 czerwca 2010 - 07:02

Witam.
Od miesiąca nie mam okresu, teraz powinien być następny, na razie nic się nie zapowiada aby był. Jakby tego było mało ostatnio zauważyłam, że w pochwie mam mnóstwo białego, serkowatego śluzu, który się sam nie wydziela ,nie pachnie. Również, że mnie pochwa na zawnątrz swędzi. Dodam, że nie ma żadnych szans żebym była w ciąży, tabletek żadnych też nie biore. Wszystko wygląda na to ze to grzybica, ale czy może być to coś innego? I dziewczyny co doradzacie? Stosuje jedną maść - Clotrimazolum, ale pomogła tylko na swędzenie, a wydzielina jest nadal. Jeśli to by była grzybica, to co doradzacie, jakiś tabletki. Najlepiej bez recepty. Z góry dziekuje za pomoc.
Pozdrawiam!

#269 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 17 czerwca 2010 - 07:26

w pochwie mam mnóstwo białego, serkowatego śluzu, który się sam nie wydziela ,nie pachnie. Również, że mnie pochwa na zawnątrz swędzi.

Jak dla mnie to grzybica,sądząc po objawach.Ale udaj się do lekarza,tak będzie najlepiej moim zdaniem,przypisze Ci globulki dopochwowe i po kłopocie. ;-)

#270 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 17 czerwca 2010 - 07:26

bella20, ja radzę wybrać się do ginekologa :D
bo żadna z nas tutaj zgromadzonych nim nie jest i po opisie wydzieliny nie powie Ci czy jest to grzybica czy inna dolegliwość na 100% <bezradny></span>
takie rzeczy trzeba, że tak powiem, obejrzeć na żywo i znać się na tym :)
leć do lekarza bo szkoda Twojego zamartwiania się :)

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

#271 bella20

bella20
  • Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 17 czerwca 2010 - 07:44

No tak.... tylko nie lubie za bardzo i niepotrzebnie panikować, może warto się samemu wyleczyć?

#272 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 17 czerwca 2010 - 07:50

warto się samemu wyleczyć?

Warto przestać kombinować i umówić się na wizytę u gina. Do przyjemnych to może ona nie należy, ale czasem trzeba się poświęcić. Poza tym maść Clotrimazolum ma tylko działanie zewnętrzne a jeśli coś się dzieje w środku to dostaniesz tabletki dopochwowe, które to wyleczą. I nie, nie można ich dostać bez recepty
Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo

#273 kasia2486

kasia2486
  • Użytkownik
  • 41 postów

Napisano 17 czerwca 2010 - 13:08

miłam nie dawno taką samą przypadłosc i lekarz mi przepisał TAMTUM ROSA lek o działaniu przeciwzapalnym,przeciwbolowym,i antybakteryjnym.
Mozesz go kupic w aptece,bez recepty.
Po jego użyciu bol natychmiast ustąpi,a przykre objawy ulegną znacznemu zmniejszeniu.
Tamtum rosa mozesz stosowac na dwa sposoby,wewnetrznie,do przeplukiwan pochwy oraz zewnetrznie do przemywan.Zawartosc jednej saszetki rozpuscic w 0,5 l przegotowanej wody i lek jest gotowy,zresztą na ulotce wszystko bedzie pisalo:)
Napewno pomoze ;-)

#274 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 17 czerwca 2010 - 13:12

miłam nie dawno taką samą przypadłosc i lekarz mi przepisał TAMTUM ROSA lek o działaniu przeciwzapalnym,przeciwbolowym,i antybakteryjnym.

Według mnie wiele dolegliwości może dawać podobne do siebie objawy,i zalecałabym jednak wizytę u lekarza a nie leczenie się na własną rękę(no chyba,że ktoś skończył medycynę).

#275 kasia2486

kasia2486
  • Użytkownik
  • 41 postów

Napisano 17 czerwca 2010 - 13:19

jestem zwolenniczką tego, ze gdy cos dolega to lepiej isc do lekarza zwlaszcza gdy chodzi o sprawy intymne,no ale przynajmniej u mnie w miescie trzeba czekac miesiac na wizyte,wiec lepiej sie czyms podratowac,bo nie jest to mile uczucie.a jezeli chodzi o ten lek to jest on wskazany nawet dla kobiet we wczesnym okresie pologu ,czyli bezposrednio po urodzeniu takze zaszkodzic to nie zaszkodzi a zawsze cos moze pomoc :-)

#276 Gosiek

Gosiek
  • Użytkownik
  • 25 postów

Napisano 17 czerwca 2010 - 13:44

ja Tamtum Rosa używałam właśnie w połogu więc napewno Ci nie zaszkodzą lecz tak samo uważam lepiej udać sie do lekarza...

#277 swiatowa85

swiatowa85
  • Użytkownik
  • 16 postów

Napisano 13 lipca 2010 - 16:25

Dziewczyny, znajdziecie artykuł o higienie intymnej, który daje również możliwość pobrania Karty Zdrowia Kobiety:-) Jest ona bardzo pomocna przy "kontrolowaniu" swojego ciała, "usprawnia" także wizyty u ginekologa;-)

Cały ten artykuł to jedna wielka reklama- zresztą nie pierwsza jaką nam serwujesz :roll:

#278 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 13 lipca 2010 - 16:35

swiatowa85, nie reklamujemy na forum innych stron. <zly></span>
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#279 Jotka

Jotka
  • Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 02 sierpnia 2010 - 18:28

Ja też uważam, że leczenie się samemu, to ryzyko. dolne partie naszego ciała są bardzo wrażliwe, poza tym to nie jest ból gardła, ale coś bardziej skomplikowanego. nie wiadomo, czy dostały się tam jakieś bakterie, grzybki, czy może doszło do otarcia czy uczulenia. samemu to można - i koniecznie trzeba - zadbać o profilaktykę. wydaje mi się, że z tym jesteśmy trochę do tyłu,mało wiemy.

#280 mitsuko.kawaii

mitsuko.kawaii
  • Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 22 sierpnia 2010 - 21:50

Cześć dziewczyny :).
Ja walcze z grzybicą pochwy od 3 lat. Już wypróbowałam różne sposoby, diety (zakazane produkty: węglowodany, drożdze, produkty przeniczne, tłuste mięso, słodkie owoce i warzywa ze skrobią), leki "Candida Clear", "Spirulina", "Srebro alkaliczne", Flukonazole, Pimafucin, Gynoxin, Orungal, Clotrimazol i wieeeele innych. Póżniej probiotyki Lactovaginal, Vitagyn etc.

Mija ale zawsze wraca...
Troche to załamuje...
Kiedyś zaparłam się i próbowałam sama wyleczyć, rumianek i clotrimazol po jakiś 3-4 dniach w tragicznym stanie doczołgałam się do ginekologa... Więc nie polecam samodzielnego leczenia.

Ostatnio usłyszałam również, że mam za mała macice i jeden jajnik, ktoś kiedyś usłyszał coś podobnego? A może ktoś pomimo takiej negatywnej prognozy zaszedł w ciąże?

Pozdrawiam.