Stany zapalne pochwy, plamienia i inne problemy
Napisano 05 stycznia 2009 - 19:47
ja własnie takiego uzywam:)Ja dostałam ulotke od gina z tym zelem,pobieglam i kupilam,stosuje,nie jest,az tak zle,od czasu do czasu czuje pieczenie,swedzenie drobne,i kupilam dzis ten clotrimazolum dla bezpieczenstwa:)
Napisano 17 stycznia 2009 - 09:43
Napisano 17 stycznia 2009 - 12:50
Napisano 19 stycznia 2009 - 12:22
Mianowicie jestem alergiczką i bardzo łatwo u mnie o podrażnienia skóry i alergie skórne właśnie. Do mycia miejsc intymnych wypróbowałam już kilka żeli do hig. int., po których dłuższym stosowaniu dostawałam takiej swędziawki, że można oszaleć. Ostatnim razem grzybicę miałam latem, wyleczyłam i zainwestowałam w inny żel. Stosowałam go jakieś 2 tygodnie, gdy znów zaczęło mnie swędzieć. Przerzuciłam się więc na szare mydło, które nie ma prawa podrażniać. Piję tez dużo jogurtów, które wspomagają florę bakteryjną. Z chłopakiem nie uprawiam seksu, jedynie 2 czy 3 razy mnie tam dotykał, ale zawsze przed mył dokładnie ręce. Do tego typu zabaw używamy oliwkę johnsons baby, bo jest delikatna i nie podrażnia jak niektóre żele z durexa (tylko o tym słyszałam, nie próbowałam, bo jak mówię tylko 2 razy to robiłam).
Czy któraś z was może mi powiedzieć, dlaczego znów załapałam grzybka? Dbam o higienę. bardzo.
Dziękuję z góry za wszelki podpowiedzi. Lekarz niewiele mi powiedział. Najlepiej popytać babek, które nie raz to mialy:(
Napisano 19 stycznia 2009 - 16:28
Napisano 08 lutego 2009 - 01:32
Mam 18 lat. Ze swoim facetem jestem 2,5 roku. Zbliżamy się do siebie coraz bardziej. Próbowaliśmy parę razy peetingu - było kilka prób, a potem wycofywaliśmy się, bo nie byliśmy gotowi. Teraz naprawdę oboje czujemy, że tego chcemy. Dotykam ja jego, on mnie również dotykał ale jak na razie tak na poważnie tylko kilka razy. Po prawie każdych pieszczotach mam jakieś dolegliwości - tam. Raz grzybica, ale to pewnie przez basen, chlor itp. (to było latem), potem uczulenie (na oliwkę - mam b. wrażliwą skórę i jestem alergiczką, ale jeszcze o tym nie wiedziałam wtedy), a teraz nie wiem co znów, ale czuję takie mini swędzenie czy coś. Być może to kwestia uprzedzenia, ale mam wrażenie, że coś robimy nie tak.
On jest bardzo delikatny, pieści mnie tylko na zewnątrz, nie wkłada nigdzie paluszków raczej. Przed zawsze dokładnie myje rączki, żeby dbać o higienę.
Parę razy pieścił mnie też ustami, ale są to raczej nasze nieudolne próby, więc miało to miejsce tylko kilka razy. W trakcie nic mnie nie boli, nie drapie, jest ok.
Czy któraś z was może mi powiedzieć, co jest nie tak??
Napisano 08 lutego 2009 - 10:32
profilaktycznie pij dużo jogurtów .......co do oliwki to rozmawiałam kiedyś o tym z lekarzem i oliwkowa jeśli nie jest to specjalna o pieszczot intymnych może uczulać lepiej stosować zele np. z durex'sa ....a co do grzybicy to bardzo możliwe ze od basenu pamiętaj jednak że źródła zakażenia sa rożne (wspólny ręczniki do którego wytarłaś ręce w łazience u kolezanki, ubikacja publiczna, badanie u ginekologa, )
florę bakteryjna osłabić mogą antybiotyki a wiec i mogą one byc przyczyna swędzenia pieczenia bo po prostu coś łapiesz szybciej .... czasem można też złapać coś bawiąc sie z zwierzakiem a potem niedokładnie umywszy ręce
troche chaotycznie mi sie to napisało ale może cos z tego zrozumiesz ... podsumowujac radze wizytę u lekarza ...
Napisano 08 lutego 2009 - 17:26
Możliwe, że to jakieś otarcie, czy coś, bo po jednym dniu mi przeszło - na podrażnienia stosuję zwykły puder, jak dla niemowlaczków...
Napisano 08 lutego 2009 - 23:30
[ Dodano: 2009-02-08, 23:31 ]
bo zasypka wysusza naturlarną wilgoć tych okolic itp
Napisano 09 lutego 2009 - 21:30
Napisano 13 maja 2009 - 15:58
Napisano 13 maja 2009 - 16:09
Napisano 13 maja 2009 - 17:23
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Napisano 13 maja 2009 - 18:41
ja tez tak mialam:) nic takiego;)wydaje mi się ze to nic takiego. Tez pare razy tak mialam przed okresem. Poczekaj do okresu i bedzie OK
Napisano 01 września 2009 - 17:44
bedac w niedziele na tej robocie, nie milam za bardzo czasu, zeby chodzic siku. Czulam, ze jest mi strasznie mokro (okres niemozliwy, bo mialam 18 dopiero, wiec za wczesnie), ale ze czasami tak mam, to zalozylam wkladke jeszcze w domu. Bylo duzo biegania, goraco strasznie, wreszcie znalazlam chwile poszlam siku i tragedia - cale majtki i spodnie (jasne mialam