Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Stany zapalne pochwy, plamienia i inne problemy

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
462 odpowiedzi w tym temacie

#201 kjujiczek

kjujiczek
  • Użytkownik
  • 1 845 postów

Napisano 05 stycznia 2009 - 19:42

mysiunia89, farmaceutka poleciła mi świetny żel do higieny intymnej, który zapobiega grzybicy właśnie. Nazywa się Pliva-fem, kosztował ok 20 zł, stosuję go już prawie pół roku i odpukać z grzybkiem mam spokój ;-)
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#202 mysiunia89

mysiunia89
  • Użytkownik
  • 282 postów

Napisano 05 stycznia 2009 - 19:47

kjujiczek,

ja własnie takiego uzywam:)Ja dostałam ulotke od gina z tym zelem,pobieglam i kupilam,stosuje,nie jest,az tak zle,od czasu do czasu czuje pieczenie,swedzenie drobne,i kupilam dzis ten clotrimazolum dla bezpieczenstwa:)
Tak kocham to zycie,ktore nie raz sypie mi sola w oczy....

#203 kjujiczek

kjujiczek
  • Użytkownik
  • 1 845 postów

Napisano 05 stycznia 2009 - 22:25

No jasne, lepiej zapobiegać niż leczyć ;-) trzymam kciuki, żeby szybko cholerstwo minęło ;-)
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#204 Roxi

Roxi
  • Użytkownik
  • 3 496 postów

Napisano 17 stycznia 2009 - 09:43

Zawsze możena też zakupić clotrimazol ale w czopkach dopochwowych. Jest w opakowaniu chyba z sześć czopków, są one trochę kłopotliwe, bierze się je na noc i później niestety trzeba wkładkę nosić cały dzień. Ale po kilku dniach kuracja jest zakończona. Z pozytywnym efektem oczywiście. ;-)

<ookk>

#205 Iwunia

Iwunia
  • Użytkownik
  • 73 postów

Napisano 17 stycznia 2009 - 12:50

Chciałabym żeby te globulki były bez recepty jak ta maść!! Raczej bez recepty tego nie dostanę co??
Uwielbiam wspólne zachody słońca na plaży z moim mężczyzną wtedy życie nabiera sensu!!

#206 anecka1991

anecka1991
  • Użytkownik
  • 120 postów

Napisano 19 stycznia 2009 - 12:22

Witajcie, nie zakładałam nowego tematu, bo chyba ten jest o tym, o czym chciałam napisać.
Mianowicie jestem alergiczką i bardzo łatwo u mnie o podrażnienia skóry i alergie skórne właśnie. Do mycia miejsc intymnych wypróbowałam już kilka żeli do hig. int., po których dłuższym stosowaniu dostawałam takiej swędziawki, że można oszaleć. Ostatnim razem grzybicę miałam latem, wyleczyłam i zainwestowałam w inny żel. Stosowałam go jakieś 2 tygodnie, gdy znów zaczęło mnie swędzieć. Przerzuciłam się więc na szare mydło, które nie ma prawa podrażniać. Piję tez dużo jogurtów, które wspomagają florę bakteryjną. Z chłopakiem nie uprawiam seksu, jedynie 2 czy 3 razy mnie tam dotykał, ale zawsze przed mył dokładnie ręce. Do tego typu zabaw używamy oliwkę johnsons baby, bo jest delikatna i nie podrażnia jak niektóre żele z durexa (tylko o tym słyszałam, nie próbowałam, bo jak mówię tylko 2 razy to robiłam).
Czy któraś z was może mi powiedzieć, dlaczego znów załapałam grzybka? Dbam o higienę. bardzo.
Dziękuję z góry za wszelki podpowiedzi. Lekarz niewiele mi powiedział. Najlepiej popytać babek, które nie raz to mialy:(

#207 Roxi

Roxi
  • Użytkownik
  • 3 496 postów

Napisano 19 stycznia 2009 - 16:28

Iwunia, właśnie te czopki są tylko na recpetę, chyba że coś się zmieniło...

<ookk>

#208 anecka1991

anecka1991
  • Użytkownik
  • 120 postów

Napisano 08 lutego 2009 - 01:32

Witajcie! Pytałam o to samo już na kilku forach, niestety żadna kobietka nie zechciała mi odpowiedzieć, dlatego liczę na was kochane!
Mam 18 lat. Ze swoim facetem jestem 2,5 roku. Zbliżamy się do siebie coraz bardziej. Próbowaliśmy parę razy peetingu - było kilka prób, a potem wycofywaliśmy się, bo nie byliśmy gotowi. Teraz naprawdę oboje czujemy, że tego chcemy. Dotykam ja jego, on mnie również dotykał ale jak na razie tak na poważnie tylko kilka razy. Po prawie każdych pieszczotach mam jakieś dolegliwości - tam. Raz grzybica, ale to pewnie przez basen, chlor itp. (to było latem), potem uczulenie (na oliwkę - mam b. wrażliwą skórę i jestem alergiczką, ale jeszcze o tym nie wiedziałam wtedy), a teraz nie wiem co znów, ale czuję takie mini swędzenie czy coś. Być może to kwestia uprzedzenia, ale mam wrażenie, że coś robimy nie tak.

On jest bardzo delikatny, pieści mnie tylko na zewnątrz, nie wkłada nigdzie paluszków raczej. Przed zawsze dokładnie myje rączki, żeby dbać o higienę.
Parę razy pieścił mnie też ustami, ale są to raczej nasze nieudolne próby, więc miało to miejsce tylko kilka razy. W trakcie nic mnie nie boli, nie drapie, jest ok.

Czy któraś z was może mi powiedzieć, co jest nie tak??

#209 fajna babka

fajna babka
  • Użytkownik
  • 3 964 postów

Napisano 08 lutego 2009 - 10:32

anecka1991, wydaje mi sie ze wszytko robicie ok ..tymbardzije jesli on nie wkłada palcy do srodka ... mozeliwe że poprostu jesteś podtna na róznego rodzaju uczulenia i choroby i czasem schodzi ci sie to z pieszczotami partneta , czasem jest to jego przyczyna ...a wiec po kolei; jeśli swędzenie nie ustąpi w ciągu kilku dni to radze iśc do lekarza możliwe jest ze swędzi cie bo po prostu pieszcząc cię on za bardzo intensywnie to robił (niekoniecznie musiałaś czuć ze jest za mocno) i troche sie otarłaś sobie okolice intymne ....jesli swędzenie sie nasili albo nie ustąpi w ciągu kilku dni znowu moezsz mieć grzybice proponuję ci pójśc do lekarza i poprosić o maść na to najprawdopodbniej odtaneisz taka "clotrizmazolum" albo ina o działaniu przeciwgrzybicznym .... opowiedz dokładnie lekarzowi ze często coś łapiesz może posłać cię na badania flory bakteryjnej pochwy ......
profilaktycznie pij dużo jogurtów .......co do oliwki to rozmawiałam kiedyś o tym z lekarzem i oliwkowa jeśli nie jest to specjalna o pieszczot intymnych może uczulać lepiej stosować zele np. z durex'sa ....a co do grzybicy to bardzo możliwe ze od basenu pamiętaj jednak że źródła zakażenia sa rożne (wspólny ręczniki do którego wytarłaś ręce w łazience u kolezanki, ubikacja publiczna, badanie u ginekologa, )
florę bakteryjna osłabić mogą antybiotyki a wiec i mogą one byc przyczyna swędzenia pieczenia bo po prostu coś łapiesz szybciej .... czasem można też złapać coś bawiąc sie z zwierzakiem a potem niedokładnie umywszy ręce

troche chaotycznie mi sie to napisało ale może cos z tego zrozumiesz ... podsumowujac radze wizytę u lekarza ...

#210 anecka1991

anecka1991
  • Użytkownik
  • 120 postów

Napisano 08 lutego 2009 - 17:26

Dziękuję bardzo za tak wyczerpującą odpowiedź! :)
Możliwe, że to jakieś otarcie, czy coś, bo po jednym dniu mi przeszło - na podrażnienia stosuję zwykły puder, jak dla niemowlaczków... :oops: ,bo jest świetny:))

#211 fajna babka

fajna babka
  • Użytkownik
  • 3 964 postów

Napisano 08 lutego 2009 - 23:30

anecka1991 lepij unikać otarć ...do pieszczot stosowac ślinę albo żel .....jesli stosujesz zasypkę do niemowląd to ona moze być przyczyna twoich problemów ...z dzieciecych produktów to dobry na otarcia jest sudocrem ...ale ja bym na twoim miejscu wolała zapobiegać niz potem leczyc bo za którymś razem załapiesz poważnejsze otarcie i zakarzenie (sory za orty i litrówki)

[ Dodano: 2009-02-08, 23:31 ]
bo zasypka wysusza naturlarną wilgoć tych okolic itp

#212 anecka1991

anecka1991
  • Użytkownik
  • 120 postów

Napisano 09 lutego 2009 - 21:30

Ale zasypka łagodzi podrażnienia... Stosuję ją rzadko, jak czuję że coś mnie tam piecze. Otarć unikamy, ale przecież czasem się zdarza... :( Jejku czemu to takie skomplikowane jest?

#213 angik1683

angik1683
  • Użytkownik
  • 8 134 postów

Napisano 09 lutego 2009 - 21:44

Jejku czemu to takie skomplikowane jest?

skoro jest skomplikowane i czesto sie zdarza to radze sie wybrac do lekarza,bedzie po klopocie ;-)
sl-11609.png
as1cEZoB0360010MDAwOGQ0fDIwMTM4MmpkfERhd
ZAPRASZAMY WSZYSTKIE MAMY...i nie tylko ->

#214 Lolka000

Lolka000
  • Użytkownik
  • 2 990 postów

Napisano 09 lutego 2009 - 22:11

angik1683, zgadzam się:) anecka1991, wybierz się do lekarza a na pewno ci coś konkretnego doradzi:) po co masz cierpieć, jak możesz czerpać tylko przyjemności:)
Dołączona grafika

#215 Melodia19

Melodia19
  • Użytkownik
  • 3 228 postów

Napisano 13 maja 2009 - 15:58

dziewczyny mam taki problem... od tygodnia pobolewa mnie brzuch a do okresu jeszcze 4 albo 5 dni a dzisiaj zauwazylam takie brazowe plamienia. Raz dostalam takie tylko ze mniejsze zaraz przed okresem(ktory juz sie spoznial) a tego teraz jest wiecej a do okresu jeszcze tyle dni?? co to moze byc

iv09i09kftvt0mdm.png

#216 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 13 maja 2009 - 16:09

Melodia19, wydaje mi się ze to nic takiego. Tez pare razy tak mialam przed okresem. Poczekaj do okresu i bedzie OK :*
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#217 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 13 maja 2009 - 17:23

Melodia19, a w razie wątpliwości przy następnej wizycie u gina powiedz mu o tym ;-) rozwieje twoje wątpliwości ;-)

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#218 WweronikaA

WweronikaA
  • Użytkownik
  • 8 332 postów

Napisano 13 maja 2009 - 18:41

wydaje mi się ze to nic takiego. Tez pare razy tak mialam przed okresem. Poczekaj do okresu i bedzie OK

ja tez tak mialam:) nic takiego;)

#219 Melodia19

Melodia19
  • Użytkownik
  • 3 228 postów

Napisano 13 maja 2009 - 19:02

ja tez tak mialam:) nic takiego;)

ehh troszke mnie uspokoilyscie... dziekuje

iv09i09kftvt0mdm.png

#220 maartekkk

maartekkk
  • Użytkownik
  • 3 309 postów

Napisano 01 września 2009 - 17:44

Dziewczyny, mam powazny problem, otoz...
bedac w niedziele na tej robocie, nie milam za bardzo czasu, zeby chodzic siku. Czulam, ze jest mi strasznie mokro (okres niemozliwy, bo mialam 18 dopiero, wiec za wczesnie), ale ze czasami tak mam, to zalozylam wkladke jeszcze w domu. Bylo duzo biegania, goraco strasznie, wreszcie znalazlam chwile poszlam siku i tragedia - cale majtki i spodnie (jasne mialam :/ ) brudne, jakby rozcienczona krwia, cale majtki mialam mokre... wydzielina byla jakby zabrudzona krwia... przyjechalam do domu, umylam sie, zalozylam wkladke, wczoraj byl luz, nic nie zauwazylam. Dzisiaj pojechalam na rozpoczecie roku - w bialych spodniach... nic doslownie nie czulam, pod koniec podrozy do domu czulam, ze cos jest nie tak - brzuch pobolewal i dalej pobolewa jak przed okresem. Przyjechalam do domu i co? to samo... plamy takie, jak w niedziele... dodam, ze dzisiaj tez bylo goraco... nie wiem co sie dzieje, czego to moze byc objaw... wizyte u gina mam dopiero 25 wrzesnia... nie zamierzam miec ciagle brudnej bielizny i spodenek, podpaski czy wkladki w momencie przemakaja... co najgorsze - jak siedze w domu na tylku to sie nic nie dzieje... nie wiem, co mam robic :/
Dołączona grafika
Dołączona grafika