Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Zamiast kwiatów w prezencie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
270 odpowiedzi w tym temacie

#101 Clonii

Clonii
  • Użytkownik
  • 279 postów

Napisano 18 października 2009 - 10:56

adonis kurcze z tymi książkami bardzo interesujący pomysł aż sama nad tym się zastanowię poważnie, swoja droga gratulacje za pomysłowość;)
....Jak księżyc w oknie śmiej się i płacz...Na linie nad przepaścią tańcz....Aż w jedną krótką chwilę, pojmiesz po co żyjesz....

Niedojrzała miłość mówi: "Kocham cię, ponieważ cię potrzebuję". Dojrzała miłość mówi: "potrzebuję cię, ponieważ cię kocham".

#102 agatka25

agatka25
  • Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 26 października 2009 - 16:24

Ja byłam tydzień temu na ślubie koleżanki i też nie chciała kwiatów, za to życzyli sobie wino albo książki. Skompletowali sporo win, za to książki mało kto kupił.
Spotkałam się też w wakacje, na ślubie innej mojej znajomej, z ciekawszą opcją. Młodzi na zaproszeniu zaznaczyli, że w zamian za kwiaty pragnęliby dostać drobny datek pieniężny, który przekażą na hospicjum. Przed kościołem obok młodych stała wolontariuszka z tego hospicjum i zbierała datki do puszki.

#103 malenka

malenka
  • Użytkownik
  • 3 174 postów

Napisano 26 października 2009 - 20:50

życzyli sobie wino

hehe to niezłą musieli sobie zrobić potem imprezkę poweselną :P

dostać drobny datek pieniężny, który przekażą na hospicjum.

bardzo fajny pomysł ;-)
ostatnio koleżanka opowiadała że kolega zażyczył sobie jakiś kaszek czy zabawek dla dzieci zamiast kwiatów i wielkie pretensje miała, bo kaszki tanie nie są... a kurcze kwiaty niby są?? Zresztą już wolę wydać nawet więcej na kaszke, żeby to się komuś przydało niż na kwiatki które potem wywala się do kosza i na co komu taki prezenr od siedmiu boleści?? Nawet tylu wazonów chyba nikt w domu nie ma żeby te kwiatki powsadzać, a tak przynajmniej podzielę się swoim szczęściem z innymi.
"So I find a reason to shave my legs Each single morning..."

#104 tuptunio

tuptunio
  • Użytkownik
  • 4 235 postów

Napisano 26 października 2009 - 21:49

pretensje miała, bo kaszki tanie nie są

:shock: bez przesady, kosztują z 6-10zł. za tyle to raczej kwiatów nie kupi :roll:

ale pomysł bardzo mi się podoba, tak samo jak datki
Dołączona grafika

w jakim języku myśli głuchy od urodzenia?

#105 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 27 października 2009 - 11:29

pretensje miała, bo kaszki tanie nie są

bez przesady, kosztują z 6-10zł. za tyle to raczej kwiatów nie kupi

no doklładnie , ni chyba ze ktos by kupił jakas dla alergików albo cos . ale i tak wyjdzie tanien niz bukiet kwiatów.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#106 adonis

adonis
  • Użytkownik
  • 82 postów

Napisano 20 listopada 2009 - 10:20

u nas były książki i tym sposobem mamy super blibioteczkę - polecam taki iwybór

#107 Ekstrawagandzka

Ekstrawagandzka
  • Użytkownik
  • 19 postów

Napisano 30 listopada 2009 - 18:24

A my zamiast kwiatów dostaliśmy maskotki. Do końca życia będę pamietała minę dziewczynki jak weszliśmy zapakowani zabawkami do szpitala. Wspaniale uczucie.

#108 monia86

monia86
  • Użytkownik
  • 228 postów

Napisano 13 grudnia 2009 - 22:04

to jest świetny pomysł,ja juz wiem ze zamiast kwiatów poprosimy gości o:
i tu mamy dwie propozycje:
albo jakies przybory szkolne dla domów dziecka
albo wszelkiego rodzaju karmy dla psów i kotów ze schroniska
to juz zalezy od gości co wybiorą:)
Ważne ze takie rzeczy przydadza sie innym a kwiaty zwiędną i zostana wyrzucone:)

#109 gosia123

gosia123
  • Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 29 grudnia 2009 - 11:52

To super pomysły. Kwiaty są nietrwałe i szybko o nich zapomnimy a w ten sposób można komuś pomóc.
W październiku moja przyjaciółka wychodziła za mąż i chciałam jej kupić "coś do prezentu" ale coś takiego żeby miała pamiątkę. Znalazłam w internecie bardzo pomysłowy serwis- reklama i przygotowałam dla nich gazetę z art. o nich i zdjęciem na pierwszej stronie. Pomysł naprewdę reawelacyjny i oryginalny; bardzo im się spodobał:) A teraz mój prezent oprawiony jest ozdobą na ich ścianie:)

#110 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 29 grudnia 2009 - 11:55

gosia123, na forum jest zakaz reklamowania takich serwisów! Zapoznaj się z regulaminem
Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo

#111 gosia123

gosia123
  • Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 29 grudnia 2009 - 12:17

Przepraszam, nie miałam takiego zamiaru. Chciałam tylko napisać, że jest to coś ciekawego i oryginalnego. Jeszcze raz przepraszam reklama nie była moim celem:)

#112 bosa1111

bosa1111
  • Użytkownik
  • 27 postów

Napisano 29 grudnia 2009 - 15:24

a moze zamiast wesela. kwiatow i tego wszystkiego to cala kase oddac dla biednych he? wkoncu slub i wesele to dla wiekszoci jednorazowe wydarzenie zyciowe czy nie fajnie byloby przezyc to tradycyjnie? zreszta kazdy ma prawo decydowania o sobie, jak chcecie zamiast kwiatow lotka albo miski dla sierot to wasza sprawa....ale czy to nie taka wymuszona dobroczynnosc, bo przeciez jak ktos ma ochote wspomagac sierotki to jest wystarczajaco duzo fundacji, ktore taka dzialalnoscia sie zajmuja. moze lepiej zostawmy welela weselnikom a organizacje charytatywne niech sie zajma zibiurka darowizn.

#113 Fairy

Fairy
  • Użytkownik
  • 30 postów

Napisano 30 grudnia 2009 - 12:40

Mi się widzi pomysł Daru Par i szczerze się pod inicjatywa podpisuje. Podoba mi się bo pomysł jest taki aby rozpowszechnić i propagować zwyczaj sam w sobie. Zbierania prezentów na weselu i przekazywaniu tego dzieciakom.

#114 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 30 grudnia 2009 - 13:01

bosa1111, i z Twoim zdaniem po części się zgadzam :)

ale czy to nie taka wymuszona dobroczynnosc, bo przeciez jak ktos ma ochote wspomagac sierotki

to zrobi o równie dobrze każdego innego dnia :-)
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#115 kami

kami
  • Użytkownik
  • 14 postów

Napisano 07 stycznia 2010 - 12:16

Ja już od jakiegoś czasu "darowałam" dobie kwiaty. Kupuję za to dobre wino albo jakieś ekskluzywne łakocie :)
“Wybierz pracę, którą kochasz, a nie będziesz musiał pracować nawet przez jeden dzień w swoim życiu.” Konfucjusz

#116 ewelina090610

ewelina090610
  • Użytkownik
  • 36 postów

Napisano 22 stycznia 2010 - 11:54

Jesli chodzi o mnie to chciałabym, żeby u mnie goście zamiast kwiatów, podarowali karmy dla psów. Bardzo kocham te zwierzęta dlatego wszystko przeznaczyłabym na jakieś schronisko.
Dołączona grafika

#117 wsooo

wsooo
  • Użytkownik
  • 245 postów

Napisano 18 marca 2010 - 00:05

niedawno miałam wesele i zrobiłam inny gest a mianowicie wszystkie te kwiaty co dostaliśmy zanieśliśmy na cmentarz do naszej rodziny, tam liczyła się pamięć, że nie było z nami bliskich nam ludzi a tak to kwiaty by uschły w wazonie

#118 monia66

monia66

szczęśliwa mamusia

• Użytkownik
  • 3 169 postów

Napisano 18 marca 2010 - 00:09

Ja bym chciala na swoim weselu zamiast kwiatow np zbiorke zabawek albo bajek dla biednych dzieci albo do domu dziecka albo jakis inny rownie szczytny cel :-D

201407101662.png

#119 wsooo

wsooo
  • Użytkownik
  • 245 postów

Napisano 18 marca 2010 - 00:11

jest to modne w ostatnim czasie zauważyłam ale to dobre niech ma to jakiś szczytny cel

#120 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 18 marca 2010 - 08:42

Jak brałam ślub to nie było wówczas takiej,,tradycji'',dawania czegoś innego zamiast kwiatów,przed kościołem.Teraz na pewno chciałabym dostać chociażby jakieś książeczki dla najmłodszych dzieci ,by móc je przekazać maluchom z domów dziecka lub innym potrzebującym z innych placówek.Fajnie jest komuś dawać. :-D