Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Zamiast kwiatów w prezencie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
270 odpowiedzi w tym temacie

#61 sen29

sen29
  • Użytkownik
  • 17 postów

Napisano 09 października 2009 - 07:26

a może tak kupony lotka?! może tak się trafi ta upragniona szóstka

#62 kjujiczek

kjujiczek
  • Użytkownik
  • 1 845 postów

Napisano 09 października 2009 - 07:37

No ja dostałam jeden bukiet złożony z 21 kuponów, ale niestety nic nie było, nawet trójeczki :-D ale pomysł sam w sobie niezły ;-)
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#63 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 09 października 2009 - 10:31

no owszem fajny pomysł! a nuż by się udało... hahah człowiek ustawiony do końca życia... :mrgreen:
spotkałam się z pomysłem gdzie państwo młodzi zamiast kwiatów poprosili o zabawki, które później przekazali jakiemuś Domowi Dziecka, moim zdaniem piękny gest :-)

#64 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 09 października 2009 - 18:09

wg mnie jest to bardzo dobry pomysł :) po prostu uważam, że kupowanie bukietów jest stratą pieniążków.
słyszałam właśnie o zwyczaju kupowania maskotek i sama tak zrobiłam ;) idę na wesele za dwa tygodnie i kupiłam młodej parze takiego dużego pluszowego bociana ;)
obiły mi się jeszcze o uszy prezenty takie jak wino, kosze pełne słodyczy, przybory dla niemowlaczków, ubranka dla dzieci, książki :) niektórzy te przybory dla dzieci oddają później do różnych placówek typu domy dziecka, wg mnie to bardzo szlachetne i mile ze strony państwa młodych :)

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

#65 sen29

sen29
  • Użytkownik
  • 17 postów

Napisano 09 października 2009 - 18:14

ja spotkałam się z prośbą przynoszenia wina z różnych stron świata no i z życzeniem przynoszenia książek kucharskich, bo panna młoda chciała się szybko nauczyć gotować:)

#66 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 09 października 2009 - 18:17

Osobiście uważam za niestosowne proszenie o kupony totolotka, a przynajmniej byłoby to niezgodne z moim sumieniem. Głupio bym się czuła, więdząc, że zamiast kwiatów jeszcze chce się wzbogacić i liczyć na wygranie chociażby tej trójki, kiedy własnie istnieją sobie takie zwierzęta niedokarmione i zaniedbane, czy dzieci głodujące, albo nie mogące cieszyć się dzieciństwem. Dla dobra ogółu zrezygnowałabym z kwiatów, ale na pewno nie po to, by sobie w totka zagrać...

#67 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 10 października 2009 - 09:33

życzeniem przynoszenia książek kucharskich, bo panna młoda chciała się szybko nauczyć gotować:)

fajny pomysł tylko jak sie wiekszosc zasotsuja to ksiazek kucharskich bedzie ze 20 albo tryzdziesci. no i jka beda rózne to ok mozna sie nauczyc kuchni z róznych stron swiata ale jak sie dublowac beda :roll:

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#68 angik1683

angik1683
  • Użytkownik
  • 8 134 postów

Napisano 10 października 2009 - 09:37

Mi sie podoba pomysl z winami :lol: a jesli mialabym prosic o cos co mialoby byc darem dla kogos innego to prosilabym o przybory szkolne i przekazalbym je potrzebujacym dzieciaczkom.Duzo osob prosi o maskotki,ale slyszalam ze domy dziecka nie chca juz przyjmowac zabawek,bo maja ich duzo.
sl-11609.png
as1cEZoB0360010MDAwOGQ0fDIwMTM4MmpkfERhd
ZAPRASZAMY WSZYSTKIE MAMY...i nie tylko ->

#69 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 10 października 2009 - 10:04

proszenie o kupony totolotka

według mnie własnie fajny pomysł,
zawsze troche skromniejszy od książek czy wina, choc osobiście winko tez super :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
jak by nie patrzec to ma byc zamiast kwiatów czyli w cenie bukietu czyli jakieś 20-30zł a dobre winko pewnie jest droższe ;-)

przybory szkolne

coś inszego, przydatne z pewnością :-D
Co to jest miłość ?
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...

#70 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 10 października 2009 - 10:07

według mnie własnie fajny pomysł,
zawsze troche skromniejszy od książek czy wina, choc osobiście winko tez super :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

a ja wlaśnie jestem za kupowaniem zamiast kwiatów podarkow dla innych, nie dla siebie. W innym przypadku wolę już dostać te kwiaty jako jakiś symbol, coś tradycyjnego, a nie kupony w totka :roll: Może od razu o 10zł poproszę zamiast bukietu?

#71 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 10 października 2009 - 10:39

kto powiedział że jak by wygrał w totolotka to by sie nie podzielił z innymi??
można wtedy zrobic wiecej, bo maskotki tylko do domu dziecka można oddac a fundacjom bardziej kasa sie przyda na sprzet itd. :roll:

domy dziecka nie chca juz przyjmowac zabawek,bo maja ich duzo.

i taka jest prawda, poza tym w domach dziecka są o wiele lepsze warunki niż niektórych normalnych domach dlatego ja wolałabym ewentualne wygrane z kuponów przeznaczyc na akcje typu 'podziel sie posiłkiem' itp itd
Co to jest miłość ?

#72 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 10 października 2009 - 10:49

można wtedy zrobic wiecej, bo maskotki tylko do domu dziecka można oddac a fundacjom bardziej kasa sie przyda na sprzet itd. :roll:

Jeszcze wygraj w tego totka :roll:

Kto nie gra, ten nie ma- tak mówią. Ale w takim wypadku wolę pewniaka, a nie loterię.

#73 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 10 października 2009 - 10:56

Elodi, widzisz a my w zaproszeniach mieliśmy prośbę o kupony totka. I teraz kilka pytań:
:arrow: czy to, ze chciałabym wygrać czyni mnie złym? Po pierwsze prawdopodobieństwo wygrania jest maleńki. Po drugie samo sprawdzanie tego potem to świetna zabawa ;-)
babcia Piotrka stwierdziła, ze powinniśmy poprosić o pieniądze nie totka bo nie wiadomo czy wygramy :-/ To jest dla mnie niestosowne
:arrow: za kupon totka płaci się 2- teraz chyba 3 złote. Najwięcej mieliśmy w prezencie 5 zakładów- 10 zł. Bukiet kosztuje 40. Zabawki, książki, to wszystko też jest dość drogie. Czy nie jest niestosowne proszenie o wydatek rzędu 60 zł a nie 2?

Elodi, pewnie nie o to Ci chodziło ale poczułam się urażona normalnie ;-) :lol:

#74 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 10 października 2009 - 11:04

Mnie ciekawi ile osób robi akcje dla dzieci lub zwierząt pod publiczkę,a na co dzień one ich nie interesują :-/

Pomysł z kuponami totka mi się podoba. Sama wkładałam jeden w kopertę i nie czułam,żeby obdarowani chcieli się w ten sposób wzbogacić :-)
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#75 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 10 października 2009 - 11:06

za kupon totka płaci się 2- teraz chyba 3 złote. Najwięcej mieliśmy w prezencie 5 zakładów- 10 zł. Bukiet kosztuje 40. Zabawki, książki, to wszystko też jest dość drogie

o tym tez własnie pisałam, to ma byc jako dodatek, zamiast kwiatów.
To że goście tracą pieniądze na prezent i ubiór to już i tak dużo ;-)
Co to jest miłość ?

#76 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 10 października 2009 - 11:10

Po pierwsze prawdopodobieństwo wygrania jest maleńki.

to jest pierwsza rzecz (dlatego wolę pewniaka). A dwa- nie mówię, że jesteś czlowiekiem złym, bo chcesz kupony totka, ale ja mówię, że nie zrobiłabym tego ze względu na swoje sumienie.

Po pierwsze kwiaty dostawało się od zawsze, ludzie to kupują, bo wg nich to symbol i tradycja, dlatego nie uważam za złe proszenia ich o podarki dla innych w cenie bukietu kwiatu, bo tak bym to dostała i tak, a przynajmniej jakiś dobry uczynek jest zrobiony. I robię to przede wszystkim dla innych, a nie dla siebie.

Po drugie karma dla psa czy zestaw paletek to koszt nie wynoszący więcej niż 10 zł ;)

A jeśli bym wybrała totka, to czułabym się z tym źle, że miałam inne możliwości, że mogłam coś zrobić dla kogoś, a nie dla siebie ;) O to chodzi.

I absolutnie nie chciałam Cię urazić- to Wasz wybór, ale przeciez nie muszę tego popierać ;) Tak samo jak Ty zabawek, czy karmy, bo są wg Ciebie za drogie ;)

#77 Donn

Donn
  • Użytkownik
  • 7 119 postów

Napisano 10 października 2009 - 11:32

również spotkałam sie z tym, ze Młodzi poprosili o kupony totka
- nic nie wygrali ;-)

moje zdanie na ten temat - oczywiscie piękny gest, że można maskotki/zabawki/slodycze oddać potem biednym dzieciom...

ale nie zapominajmy, że to jest ten jedyny dzień Państwa młodych i im też coś się należy dla siebie

czemu akurat w ten dzien myslimy o biednych dzieciach czy zwierzetach w schronisku?
to Nasz dzien a nie innych...
jesli chcemy pomoc - to przelejmy kase na pewną fundacje i tez w jakis sposb pomożemy..

miałam w rodzinie ślub gdzie poproszono o czekoladki, bombonierki, cukierki zamiast kwiatów... - potem młodzi przekazali to dla fundacji Anny Dymnej - dostali jakies podziekowania na pismie :-) super sprawa
ale tak jak mówie to jest dzień przede wszystkim Państwa Młodych i oni są na pierwszym miejscu ;-)

dlategto ja jak bym miała wybierać to pomysł z winem jak najbardziej mi sie podoba, ewentualnie myslalam tez o książkach/albumach/encyklopediach, jakies kolekcje.. ale to można uzgodnić... mam czas
...to czy człowiek jest inteligentny poznaje się po jego odpowiedziach...
..to czy jest mądry, po pytaniach...

...nie ogarniam tego fałszu tu... podlizywania... słodzenia...

#78 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 10 października 2009 - 15:16

książki czy encyklopedie fajny pomysł, pod warunkiem, że się nie będą powtarzać :-? a to niestety może się zdarzyć.. w końcu nie wszyscy goście się znają i nie dadzą rady między sobą ustalić co kto kupuje..

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

#79 sen29

sen29
  • Użytkownik
  • 17 postów

Napisano 10 października 2009 - 15:59

Spotkałam się również z przynoszeniem książek do nauki języków - wszystko później zostało przekazane do domu dziecka

#80 calineczka

calineczka
  • Użytkownik
  • 7 470 postów

Napisano 10 października 2009 - 20:14

My również mielismy wierszyk w ktorym prosilismy o kupony zamiast kwiatów
I wszyscy potraktowali to jako dobra zabawę bo o to chodziło a nie o chęć dorobienia sie na gościach :shock: i moim zdaniem jest to koszt zdecydowanie mniejszy niz kwiaty bo czasami byly tylko za dwa zlote
Mielismy trafione dwie trojki wiec szczęcia w grach nie mamy Mój brat prosil o maskotki i mieli z nimi potem tylko problem bo domy dziecka nie chcialy :shock: i oddali do przedszkola .......
Fajny pomysl tez z winem tylko by nie mielibysmy gdzie tego trzymac
a z kwiatami mimo , że bylo malo ale mimo wszystko byly i tak byl problem <bezradny></span>
Dołączona grafika
Dołączona grafika