Zamiast kwiatów w prezencie
Napisano 09 października 2009 - 07:26
Napisano 09 października 2009 - 10:31
no owszem fajny pomysł! a nuż by się udało... hahah człowiek ustawiony do końca życia...a może tak kupony lotka?! może tak się trafi ta upragniona szóstka
spotkałam się z pomysłem gdzie państwo młodzi zamiast kwiatów poprosili o zabawki, które później przekazali jakiemuś Domowi Dziecka, moim zdaniem piękny gest
Napisano 09 października 2009 - 18:09
słyszałam właśnie o zwyczaju kupowania maskotek i sama tak zrobiłam
obiły mi się jeszcze o uszy prezenty takie jak wino, kosze pełne słodyczy, przybory dla niemowlaczków, ubranka dla dzieci, książki
Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? Cause I like you!
Napisano 09 października 2009 - 18:14
Napisano 09 października 2009 - 18:17
Napisano 10 października 2009 - 09:33
fajny pomysł tylko jak sie wiekszosc zasotsuja to ksiazek kucharskich bedzie ze 20 albo tryzdziesci. no i jka beda rózne to ok mozna sie nauczyc kuchni z róznych stron swiata ale jak sie dublowac bedażyczeniem przynoszenia książek kucharskich, bo panna młoda chciała się szybko nauczyć gotować
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 10 października 2009 - 09:37
Napisano 10 października 2009 - 10:04
według mnie własnie fajny pomysł,proszenie o kupony totolotka
zawsze troche skromniejszy od książek czy wina, choc osobiście winko tez super
jak by nie patrzec to ma byc zamiast kwiatów czyli w cenie bukietu czyli jakieś 20-30zł a dobre winko pewnie jest droższe
coś inszego, przydatne z pewnościąprzybory szkolne
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...
Napisano 10 października 2009 - 10:07
według mnie własnie fajny pomysł,
zawsze troche skromniejszy od książek czy wina, choc osobiście winko tez super![]()
![]()
![]()
a ja wlaśnie jestem za kupowaniem zamiast kwiatów podarkow dla innych, nie dla siebie. W innym przypadku wolę już dostać te kwiaty jako jakiś symbol, coś tradycyjnego, a nie kupony w totka
Napisano 10 października 2009 - 10:39
można wtedy zrobic wiecej, bo maskotki tylko do domu dziecka można oddac a fundacjom bardziej kasa sie przyda na sprzet itd.
i taka jest prawda, poza tym w domach dziecka są o wiele lepsze warunki niż niektórych normalnych domach dlatego ja wolałabym ewentualne wygrane z kuponów przeznaczyc na akcje typu 'podziel sie posiłkiem' itp itddomy dziecka nie chca juz przyjmowac zabawek,bo maja ich duzo.
Napisano 10 października 2009 - 10:49
Jeszcze wygraj w tego totkamożna wtedy zrobic wiecej, bo maskotki tylko do domu dziecka można oddac a fundacjom bardziej kasa sie przyda na sprzet itd.
Kto nie gra, ten nie ma- tak mówią. Ale w takim wypadku wolę pewniaka, a nie loterię.
Napisano 10 października 2009 - 10:56
babcia Piotrka stwierdziła, ze powinniśmy poprosić o pieniądze nie totka bo nie wiadomo czy wygramy
Elodi, pewnie nie o to Ci chodziło ale poczułam się urażona normalnie
Napisano 10 października 2009 - 11:04
Pomysł z kuponami totka mi się podoba. Sama wkładałam jeden w kopertę i nie czułam,żeby obdarowani chcieli się w ten sposób wzbogacić
Napisano 10 października 2009 - 11:06
o tym tez własnie pisałam, to ma byc jako dodatek, zamiast kwiatów.za kupon totka płaci się 2- teraz chyba 3 złote. Najwięcej mieliśmy w prezencie 5 zakładów- 10 zł. Bukiet kosztuje 40. Zabawki, książki, to wszystko też jest dość drogie
To że goście tracą pieniądze na prezent i ubiór to już i tak dużo
Napisano 10 października 2009 - 11:10
to jest pierwsza rzecz (dlatego wolę pewniaka). A dwa- nie mówię, że jesteś czlowiekiem złym, bo chcesz kupony totka, ale ja mówię, że nie zrobiłabym tego ze względu na swoje sumienie.Po pierwsze prawdopodobieństwo wygrania jest maleńki.
Po pierwsze kwiaty dostawało się od zawsze, ludzie to kupują, bo wg nich to symbol i tradycja, dlatego nie uważam za złe proszenia ich o podarki dla innych w cenie bukietu kwiatu, bo tak bym to dostała i tak, a przynajmniej jakiś dobry uczynek jest zrobiony. I robię to przede wszystkim dla innych, a nie dla siebie.
Po drugie karma dla psa czy zestaw paletek to koszt nie wynoszący więcej niż 10 zł
A jeśli bym wybrała totka, to czułabym się z tym źle, że miałam inne możliwości, że mogłam coś zrobić dla kogoś, a nie dla siebie
I absolutnie nie chciałam Cię urazić- to Wasz wybór, ale przeciez nie muszę tego popierać
Napisano 10 października 2009 - 11:32
- nic nie wygrali
moje zdanie na ten temat - oczywiscie piękny gest, że można maskotki/zabawki/slodycze oddać potem biednym dzieciom...
ale nie zapominajmy, że to jest ten jedyny dzień Państwa młodych i im też coś się należy dla siebie
czemu akurat w ten dzien myslimy o biednych dzieciach czy zwierzetach w schronisku?
to Nasz dzien a nie innych...
jesli chcemy pomoc - to przelejmy kase na pewną fundacje i tez w jakis sposb pomożemy..
miałam w rodzinie ślub gdzie poproszono o czekoladki, bombonierki, cukierki zamiast kwiatów... - potem młodzi przekazali to dla fundacji Anny Dymnej - dostali jakies podziekowania na pismie
ale tak jak mówie to jest dzień przede wszystkim Państwa Młodych i oni są na pierwszym miejscu
dlategto ja jak bym miała wybierać to pomysł z winem jak najbardziej mi sie podoba, ewentualnie myslalam tez o książkach/albumach/encyklopediach, jakies kolekcje.. ale to można uzgodnić... mam czas
..to czy jest mądry, po pytaniach...
...nie ogarniam tego fałszu tu... podlizywania... słodzenia...
Napisano 10 października 2009 - 15:16
Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? Cause I like you!
Napisano 10 października 2009 - 15:59
Napisano 10 października 2009 - 20:14
I wszyscy potraktowali to jako dobra zabawę bo o to chodziło a nie o chęć dorobienia sie na gościach
Mielismy trafione dwie trojki wiec szczęcia w grach nie mamy Mój brat prosil o maskotki i mieli z nimi potem tylko problem bo domy dziecka nie chcialy
Fajny pomysl tez z winem tylko by nie mielibysmy gdzie tego trzymac
a z kwiatami mimo , że bylo malo ale mimo wszystko byly i tak byl problem