Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Zamiast kwiatów w prezencie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
270 odpowiedzi w tym temacie

#41 karolina_1986

karolina_1986
  • Użytkownik
  • 1 437 postów

Napisano 30 sierpnia 2009 - 00:08

Moim zdaniem miło by mi byo dostać taką dużą ilość kwiatów, ale wiem, że szybko one zwiędną, w trakcie wesela mało kto zawraca sobie głowę tym, aby zadbać od te kwiaty, które młodzi dostali od gości. My z Ł wpadliśmy na taki pomysł, że zamiast kwiatów poprosimy o książki, a nasi świadkowie kupią nam kosz kwiatów. Nie chcemy pluszków, bo ja nie przepadam za dużo ilością miśków, a po drugie nawet nie będziemy mieli gdzie tego trzymać.

wiem że kumpela lubi książki ... ale moja kieszeń nie jest jakaś najzamożniejsza ostatnio,

nie(d)oceniona, powiem Ci, że czasmi jak się dobrze poszpera po księgarniach, to można natrafic na ciekawe i tanie książki. Np we Wrocławiu jest taka kasięgarnia, w której są poprzecenianie książki, nie są one ani uszkodzone, ani nic innego, a są niższe ceny niż widnieją na okładace. Poszukaj, może i Tobie uda się coś takiego znaleźć ;-) :-P

#42 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 30 sierpnia 2009 - 09:05

karolina_1986, tyle tylko że jeszcze jest problem zamożności jej biblioteczki ... ma tych książek całą masę, drugą przeczytała ... no i właśnie dlatego ciężko by mi było coś wybrać ... ostatnio stwierdziłąm że stanie jednak na bukieciku, takim symbolicznym i wrzucę do niego totka i maskotkę ;-) i ma być :P

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#43 calineczka

calineczka
  • Użytkownik
  • 7 470 postów

Napisano 30 sierpnia 2009 - 09:18

Kwiaty , które dostalismy pieknie sie nadal trzymaja (dali Ci ktorzy nie szli na wesele ) na sali były w wazonach teraz tez stoja w wodzie a dzisiaj zawieziemy na cmentarze
natomiast z kuponów totka mamy tylko dwie trojki
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#44 malenka

malenka
  • Użytkownik
  • 3 174 postów

Napisano 30 sierpnia 2009 - 09:32

Melodia19, ale to nie chodzi o to, że Ty to dostajesz tylko, że przekazujesz to np domom dziecka, jakiemus przedszkolu itp. Moim zdaniem to piękny zwyczaj i sama chciałabym coś takiego zrobić. Podzielić się swoim szczęściem z innymi ;-)

[ Dodano: 2009-08-30, 10:34 ]
wporzo, że odpowiedziałam na post z lutego napewno jej to w czymś pomoże :P

generalnie ja bym kwiatów nie chciała. wolałabym już te miśki,czy przybory szkolne, żeby komuś dać ;-)
"So I find a reason to shave my legs Each single morning..."

#45 karolina_1986

karolina_1986
  • Użytkownik
  • 1 437 postów

Napisano 30 sierpnia 2009 - 10:45

Kwiaty , które dostalismy pieknie sie nadal trzymaja (dali Ci ktorzy nie szli na wesele ) na sali były w wazonach teraz tez stoja w wodzie

calineczka, no to ja Cię podziwiam, że w takiej chwili miałaś jeszcze głowę do tego, żeby myśleć, aby zadbać o kwiaty :-P

nie(d)oceniona, kup np Kamasutrę z ruchomymi obrazkami, bardzo się ucieszą z takiego prezentu :-P

#46 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 31 sierpnia 2009 - 19:05

calineczka dobrze ze nie jestes przesadna bo wiele razy słyszałam ze

zawozić na cmentarze

sie nie powinno ale nie wiem dlaczego <bezradny></span>

ja tez jestem za tym aby prezentem było cos innego zamiast kwiatów :-)

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#47 calineczka

calineczka
  • Użytkownik
  • 7 470 postów

Napisano 31 sierpnia 2009 - 19:15

dobrze ze nie jestes przesadna

nie jestem to fakt
ale wiem ,też , że bardzo wiele par tak robi
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#48 agnies

agnies
  • Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 02 września 2009 - 17:54

ja ostatnio byłam na weselu i wszyscy dawali maskotki..bardzo fajny zwyczaj..bo kwiatki zwiędną i nie ma pamiątki.

#49 ivonka

ivonka
  • Użytkownik
  • 487 postów

Napisano 02 września 2009 - 18:58

wszyscy dawali maskotki..bardzo fajny zwyczaj..bo kwiatki zwiędną i nie ma pamiątki.

kwiatki może i zwiędną, a za to maskotki się zakurzą....

U nas też ostatnio dużo młodych zamiast kwiatów woli maskotki, wino albo kupony w lotka... ;-)

#50 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 02 września 2009 - 22:10

a za to maskotki się zakurzą....

przecież prosząc o maskotki raczej nie prosimy ich dla siebie, tylko dla dzieciaków np. z domów dziecka, dla przedszkoli i innych takich ośrodków ... :roll: wiec nie sa one po to zeby stać i kurzyć sie na polce, ale zeby sluzyc dzieciakom ;-)

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#51 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 02 września 2009 - 22:15

Ja jestem za tym, by dzięki takim podarkom uszczęśliwiać innych, a nie siebie :) Zamiast kwiatów jak najbardziej masktoki, zabawki czy szkolne artykuły dla dzieci, albo karma dla zwierząt ze schroniska.

#52 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 02 września 2009 - 22:49

Mi także bardzo się podoba pomysł, żeby zamiast kwiatów dawac zabawki czy inne rzeczy, które można przekazac później potrzebującym dzieciakom :-)
Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo

#53 kjujiczek

kjujiczek
  • Użytkownik
  • 1 845 postów

Napisano 03 września 2009 - 07:09

Ostatnio w moim mieście jedna para poprosiła gości o karmę dla zwierząt zamiast kwiatów. Wszystko powędrowało do schroniska. Żałuję, że na coś takiego nie wpadłam <bezradny></span>
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#54 tuptunio

tuptunio
  • Użytkownik
  • 4 235 postów

Napisano 03 września 2009 - 17:10

wino

o tym nie pomyślałam <hmm></span> dobre....
Dołączona grafika

w jakim języku myśli głuchy od urodzenia?

#55 kashira

kashira
  • Użytkownik
  • 5 282 postów

Napisano 03 września 2009 - 17:12

Ostatnio w moim mieście jedna para poprosiła gości o karmę dla zwierząt zamiast kwiatów. Wszystko powędrowało do schroniska. Żałuję, że na coś takiego nie wpadłam

jakos dziwnie bym sie czula idąc na slub odstrzelona i z karmą dla psa w rece :-P chociaz rozumiem ze gest itd... i tak kupuje sie kwiaty, mimo wszystko... bo jak sie sklada zyczenia to pannie mlodej wypada cos wreczyc a sama karme tak dziwacznie jakos <bezradny></span>
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#56 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 03 września 2009 - 18:36

bo jak sie sklada zyczenia to pannie mlodej wypada cos wreczyc

a dlaczego bo na fotkach łądnie wyglada czy co <hmm></span>
ja mysle ze to z karma tez ciekawy pomysł

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#57 kashira

kashira
  • Użytkownik
  • 5 282 postów

Napisano 03 września 2009 - 19:24

a dlaczego bo na fotkach łądnie wyglada czy co

nie o to mi chodzi, chodzi mi o moje osobiste odczucia, bo jak skladam zyczenia mlodej to prezent kieruje do niej i dziwnie bym sie czula wreczajac jej karmę dla psa czy kota, mimo, ze wiedzialabym, ze oni tego wlasnie chcą... nie wiem moze to dziwne, po prostu zawsze dawało sie kwiaty czy tam czekoladki i jakos tak sie to we mnie utrwaliło...
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#58 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 03 września 2009 - 20:51

hmm nie pomyślałam że można poprosić o jakieś karmy dla zwierzątek... ale całkiem dobry pomysł, wiem jakie te zwierzątka są biedne siedząc tam w schronisku i chyba też bym się zgodziła na coś takiego bardzo chętnie...

#59 666ilonka777

666ilonka777
  • Użytkownik
  • 4 470 postów

Napisano 04 września 2009 - 12:48

ja wlasnie bylam na weselu w tamtym roku to mlodzi zbierali maskotki, ktore pozniej oddali dzieciom z domu dziecka
Dołączona grafika

"Dziecko nie odchodzi, zmienia tylko datę swojego przyjścia na świat..." :cry:

#60 tuptunio

tuptunio
  • Użytkownik
  • 4 235 postów

Napisano 05 września 2009 - 07:56

maskotki raczej nie, ale na pewno zbierałabym coś dla dzieci z domu dziecka
Dołączona grafika

w jakim języku myśli głuchy od urodzenia?