Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Zamiast kwiatów w prezencie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
270 odpowiedzi w tym temacie

#121 anka1705

anka1705
  • Użytkownik
  • 2 490 postów

Napisano 18 marca 2010 - 22:37

spotkałyście się z bukietami z cukierków??

Między nami nic nie było
Parę nocy, trochę wina,
To za mało by Cię mieć.
Może tylko się łudziłam,
Może lekko pogubiłam,
Nie bój się nie zrobię scen..

Kiedyś się uda
Jeszcze przyjdzie na nas czas

#122 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 18 marca 2010 - 22:44

na slubie nie widziałam , ale kiedyś w centrum handlowym tak i sobie pomyśłam komu mogłabym je kupić , albo nawet samemu takie zmontować :-)

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#123 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 18 marca 2010 - 22:56

Ja widziałam :) i do ślubnych dołączone są często 2 gołąbki :) jeśli wiadomo,że para lubi słodycze to bardzo ładnie się to prezentuje :)
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#124 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 19 marca 2010 - 09:44

nie, ale spotkałam się z dwoma innymi bukietami - równie ciekawymi :D mianowicie:

-bukiet z lizaków :mrgreen:

- bukiet z losów na lotka :D

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

#125 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 19 marca 2010 - 12:45

-bukiet z lizaków :mrgreen:

a ja jeszcze dorzuce do tego bukiet z banknotów, chociaż to był prezent na osiemnastkę, a nie na ślub ;-)
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#126 anka1705

anka1705
  • Użytkownik
  • 2 490 postów

Napisano 19 marca 2010 - 15:17

ooo bardzo mi się podoba :) chyba pomyślę o tym jak będę szła na wesele :) ciekawy pomysł

Między nami nic nie było
Parę nocy, trochę wina,
To za mało by Cię mieć.
Może tylko się łudziłam,
Może lekko pogubiłam,

Kiedyś się uda

#127 monia66

monia66

szczęśliwa mamusia

• Użytkownik
  • 3 169 postów

Napisano 19 marca 2010 - 16:21

pierwszy raz slysze o takichg rzeczch jak bukiet z cukierkow, z lizakow czy losow <co></span> bardzo ciekawy i oryginalny pomysl na zastapienie kwiatow. Osobiscie nie
spotkalam sie z czyms takim. Zawsze dawalo sie tradycyjne kwiaty

201407101662.png

#128 Iskierka

Iskierka
  • Użytkownik
  • 60 postów

Napisano 29 marca 2010 - 20:54

Ja byłam u koleżanki na ślubie ,to zamiast kwiatów to chcieli przybory szkolne dla dzieci.Do domu dziecka

#129 spryna

spryna
  • Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 01 kwietnia 2010 - 13:00

również pierwszy raz słyszę o bukiecie z cukierków wow fajna sprawa hehehe

#130 mala_s

mala_s
  • Użytkownik
  • 17 postów

Napisano 22 lipca 2010 - 13:25

Tylko komu to potem w centymetry pójdzie ;-)

#131 Madzik :)

Madzik :)
  • Użytkownik
  • 6 096 postów

Napisano 22 lipca 2010 - 13:37

tak, bardzo fajny pomysl... ale z tego co widzialam, to tez drogi :-P

Zawsze bylam za kwiatami, ale jednak mi sie znudzily <jezorek11></span> <jezorek11></span>
Miesiac temu, jak bylam na weselu, Mlodzi chcieli butelke wina ;-)
W okolicach, z ktorych M pochodzi juz pare lat temu, to sie przyjelo ;-)
Mnie przekonalo <ookk></span> <ookk></span>
Jestem ZA <ookk></span> <ookk></span>
Na swoje wesele (o ile bede je miec :-P ) na dzien dzisiejszy poprosze o winko <jezorek11></span> i sobie na wazne okazje zostawie :-P
Bo jednak z kwiatami, to wiecej problemow i pozytku z nich zadnego 8-)

#132 monia66

monia66

szczęśliwa mamusia

• Użytkownik
  • 3 169 postów

Napisano 22 lipca 2010 - 13:40

Bo jednak z kwiatami, to wiecej problemow i pozytku z nich zadnego

dokladnie kwiaty kwiatami a potem nie ma z reguly tego wszystkiego gdzie trzymac <bezradny></span> wybieram sie z K. 7 sierpnia na wesele i para mloda chciala od kazdego z gosci zamiast kwiatow kupony lotka albo totolotka :-D uwazam ze to dobry pomysl, lepszy niz z kwiatami

201407101662.png

#133 anka1705

anka1705
  • Użytkownik
  • 2 490 postów

Napisano 22 lipca 2010 - 14:50

Ja idę na wesele do przyjaciółki we wrześniu i zażyczyła sobie że chce od każdego zamiast kwiatów takie rzeczy jak kredki, mazaki, bloki, kolorowanki a nawet gry planszowe dla dzieci z naszego przedszkola, które jej bardzo pomogło w życiu :) pomysł bardzo mi się podoba, ale na efekty musimy czekać do września :mrgreen:

Między nami nic nie było
Parę nocy, trochę wina,
To za mało by Cię mieć.
Może tylko się łudziłam,
Może lekko pogubiłam,

Kiedyś się uda

#134 seli19

seli19
  • Użytkownik
  • 536 postów

Napisano 22 lipca 2010 - 15:06

U nas w okolicy daje się ostatnio zdrapki lotto albo lotto "chybił-trafił" słyszałam też że nie jedna para już wygrała parę groszy :mrgreen:

#135 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 22 lipca 2010 - 16:05

ja za tydzien ide na slub i tez panstwo mlodzi porosili o kupony lotto .
fajny jest tez pomysł z winami albo przyborami szkolnymi . co do kwatów to jak piszecie tylko problem ,jeszcze w taka pogode to nawet sie długo trzymac nie beda.

#136 monik_ka

monik_ka
  • Użytkownik
  • 1 680 postów

Napisano 22 lipca 2010 - 21:20

teraz totolotek jest modny ;-) my ostatnio jak byliśmy na weselichu to młodzi właśnie prosili o kupony więc kupiliśmy 10 na chybił trafił (prawie równowartość bukietu)i podejrzewam, że większość gości podarowała więcej niż jeden kuponik a po weselu młodzi sprawdzili i mieli chyba 6 czy 7 trafionych trójek i tyle...
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#137 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 23 lipca 2010 - 22:25

Rok temu pod koniec października byłam na weselu kuzyna. On i jego obecna żona na zaproszeniach napisali, że zamiast kwiatów proszą każdego z gości o zrobienie paczki żywnościowej. Potem przekazali to dla Caritasu albo Czerwonego Krzyża, nie pamiętam, w każdym razie naprawdę wielu rodzinom to pomogło, szczególnie, że zbliżały się Święta. Zrobiłam z rodzicami i siostrą ogromną paczkę z mnóstwem mąki, cukru, kaszy, makaronów i innych długoterminowych produktów, dużo słodyczy dla dzieci itd.
Uważam, że to idealny pomysł, lepszy, niż te wszystkie kupony toto lotka, bo młodzi i tak na pewno dostaną pieniądze, w totka zapewne wiele nie wygrają a tak, przy okazji swojego święta mogą jeszcze bardzo pomóc innym. I w tym momencie kupowanie i przyjmowanie kwiatów wydaje mi się strasznym wyrzucaniem pieniędzy i bezmyślnością.
Jeśli kiedykolwiek będę brała ślub, zrobię tak samo, jak mój kuzyn z żoną.

#138 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 24 lipca 2010 - 09:50

zrobienie paczki żywnościowej. Potem przekazali to dla Caritasu albo Czerwonego Krzyża

i lepsze od zbierania pluszaków, bo pluszakiem się nie najesz, a żywność zawsze się przyda. Ważne tylko, żeby zaznaczyć, że prosi się właśnie o produkty długoterminowe ... Bo okazuje się że nie wszyscy o tym myślą, dając żywność ... ;-) Ale pomysł bardzo mi się podoba, właściwie najbardziej ze wszystkich, o których wiem <ookk></span>

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#139 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 24 lipca 2010 - 13:44

zamiast kwiatów proszą każdego z gości o zrobienie paczki żywnościowej

nie słyszałam o tym ale fajny pomysł , nawet bardzo jak nie(d)oceniona napisała pluszakami sie nie najesz. Ja raz słyszałam o słodyczach , tez dla jakis dzieci , no moze nie jest to cos zdrowego i produkt pierwszej potrzeby , ale chyb lepsze to od pluszaków tzn jesli miałoby to trafic do dzieci z caritasu itp.
a teraz zrobie malutki ot.wczoraj kolezank opowiadała, ze szła z chlopakiem na slub i on kupil panstwu mlodym okno < ona sie troche krepowała dac to okno , była na nim jescze jakies smieszne napisy typu , droga ucieczki czy cos w tym stylu; tylko ze ona nie wiedziła ze to było okno na wymiar kupowane, bo panstwo mlodzi byli w trakcie remontu > no i ona tak sie krepuje podejsc z tym oknem , a nagle wychodzi dwoje innych gosci weselnych z prezentem i od razu ona stwierdziła ze nie maja takiego głupiego przentu , bo tamci mieli ...pisuar <umieraam></span> tez było to zyczenie panstaw mlodych .
niby prezent taki by sie pomysłalo mało slubny , ale bardziej przydanty niz bukiet kwiatów za 100 zł.

#140 Wenessa

Wenessa
  • Użytkownik
  • 322 postów

Napisano 24 lipca 2010 - 14:01

Mojego brat był ostatnio na weselu i tam jest zwyczaj conajmniej inny,niz wy tu opisujecie,kazdy gość,który jest zaproszony na wesele,przynosi ze sobą jajka,a kazdy miał wiadomo po dziesięc,wsumie gosci było 280 ,takze jaj mieli od groma,niewiem co z nimi zrobili,przypuszczam ,ze troche rozdali <hmm></span> <hmm></span>
Pamiętaj aby kazdy dzień był najpiękniejszym dniem Twojego zycia.......