Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Zamiast kwiatów w prezencie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
270 odpowiedzi w tym temacie

#81 oliandas

oliandas
  • Użytkownik
  • 92 postów

Napisano 10 października 2009 - 20:48

A dla mnie nie miało znaczenia to co dostaniemy pod kościołem. Owszem jeśli ktoś chce przekazać maskotki albo słodycze dla dzieciaczków to jak najbardziej ale kupony i inne rzeczy to jakoś sorki ale nie jestem za, uważam że nie wygląda to zbyt elegancko zbierając pod kościołem kupony no chyba że tez w celu pieniążków dla dzieci itp...

#82 calineczka

calineczka
  • Użytkownik
  • 7 470 postów

Napisano 10 października 2009 - 21:02

nie wygląda to zbyt elegancko zbierając pod kościołem kupony no chyba że tez w celu pieniążków dla dzieci itp...

kuponów sie raczej nie zbiera były dołaczone do telegramow w kopertach
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#83 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 11 października 2009 - 09:11

pomysł z winami mi się podoba, fajnie mozna by uzbierać piwniczkę i potem wspominać ehhh :-)

#84 tanika_aha

tanika_aha
  • Użytkownik
  • 2 491 postów

Napisano 11 października 2009 - 09:16

jak dla mnie rewelacją było kiedy pewna młoda para zazyczyła sobie zamiast kwiatów pampersy,oliwki,smoczki,butelki...i rózne takie tam różności dla maluchów i potem oddali to do pogotowia opiekuńczego i do domu dziecka,super sprawa,też bym tak kiedyś chciała zrobić :-)
Gdy patrzysz na mnie,wiem o czym myślisz, chcesz ze mnie czerpać słodkie korzyści!Wyluzuj koleś! Weź zimny prysznic! Nic nie kombinuj bo nic nie wymyślisz...!

If you don't know my name, you can call me baby Dołączona grafika" title="" />

#85 Clonii

Clonii
  • Użytkownik
  • 279 postów

Napisano 11 października 2009 - 09:23

Kupony totolotka moglabym dostac;) A slyszalam raz o pewnej parze mlodej ktora kazala przywiezc zamiast kwiatow jedzenie dla zwierzat jakies suche karmy pod kosciol podjechal samochod ze schroniska i wszystko poszlo na schronisko....bardzo mily gest ze strony pary mlodej;)
....Jak księżyc w oknie śmiej się i płacz...Na linie nad przepaścią tańcz....Aż w jedną krótką chwilę, pojmiesz po co żyjesz....

Niedojrzała miłość mówi: "Kocham cię, ponieważ cię potrzebuję". Dojrzała miłość mówi: "potrzebuję cię, ponieważ cię kocham".

#86 angik1683

angik1683
  • Użytkownik
  • 8 134 postów

Napisano 11 października 2009 - 09:40

zamiast kwiatow jedzenie dla zwierzat jakies suche karmy pod kosciol podjechal samochod ze schroniska i wszystko poszlo na schronisko....bardzo mily gest ze strony pary mlodej;)

moj kuzyn tak zrobil :-D
sl-11609.png
as1cEZoB0360010MDAwOGQ0fDIwMTM4MmpkfERhd
ZAPRASZAMY WSZYSTKIE MAMY...i nie tylko ->

#87 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 11 października 2009 - 09:46

ja bym kuponów totolotka nie chciała. Pomysł z winami, ksiązkami kucharskimi jest rewelacjny - moi znajomi kiedyś poprosili o książki kucharskie i przewodniki po świecie zamiast kwiatów :-D
"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

#88 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 11 października 2009 - 16:12

przewodniki po świecie zamiast kwiatów

o to coś dla mnie - tylko ja bym od razu liste zrobiła, żeby mi sie nie powtarzały i określiła wydawnictwa żeby wyeliminować szmelc :P

wino też bardzo fajny pomysł ... szkoda że nie wpadłam na to jak szłam do reni na wesele - jakieś lepsze winko i było by fajnie ;-) troche smiechu przynajmniej ;-)

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#89 lovely

lovely
  • Użytkownik
  • 460 postów

Napisano 11 października 2009 - 16:34

a ja spotkalam sie z tym ze mlodzi poprosili o karme dla psow zamiast kwiatow i przekazalo ja pozniej do schroniska <bezradny></span>
"Nigdy więcej- mówi rozum To do nastepnego razu- odpowiedziało serce"

#90 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 11 października 2009 - 18:35

ja spotkalam sie z tym ze mlodzi poprosili o karme dla psow zamiast kwiatow i przekazalo ja pozniej do schroniska

to znaczy nie podbał ci sie ten pomysł ??? ja mysle ze mankamentem tego moze byc nieporeczmosc prezentu tzn czy to puszka czy torba z jedzeniem to w zaleznosci od wielkosci moe byc trudno to niesc i podarowac , tak mnie sie wydaje.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#91 lovely

lovely
  • Użytkownik
  • 460 postów

Napisano 11 października 2009 - 18:41

dla mnie to troszke dziwne, aleskoro oni tak chcieli?
ja bym kwiatow sobie nie odmowila bo je lubie :-P a w dniu slubu nie wyobrazam sobe zeby ktos skladal mi zyczenia i dawal karme dla psa :roll:

#92 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 12 października 2009 - 10:22

ja bym kwiatow sobie nie odmowila bo je lubie :-P

ale co robić z taką ilością? postoją chwile i kaput :-/
zdecydowanie byłabym za winami, pomyslcie-wesele na ok 100 osób= sto butelek wina, fajna sprawa, my już rozmawialiśmy z łukaszem że jak się pobierzemy to sobie zrobimy taką piwniczkę na wina to teraz wiem skąd weźmiemy winko żeby ją zapełnić :lol:

#93 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 12 października 2009 - 11:55

zdecydowanie byłabym za winami, pomyslcie-wesele na ok 100 osób= sto butelek wina

musze cie zmartwić , bo nie kazda osoba daje kwiaty , a czesc i tak sie nie dostosuje i kupi kwiaty , czy około 30-40 butelek wina wam wyatrczy ? <umieraam></span> <umieraam></span> <umieraam></span> <umieraam></span> <umieraam></span> <umieraam></span> Pewnie na miesiac moze dw powinno wystarczyć . :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

#94 lovely

lovely
  • Użytkownik
  • 460 postów

Napisano 12 października 2009 - 15:16

ale co robić z taką ilością? postoją chwile i kaput

ja kocham dostawac kwiaty :-P a nie odmowie sobie tego w dniu slubu, postaja ok 2 tyg jak sie dobrze zadba :-P

pomyslcie-wesele na ok 100 osób

huczne wiejskie zabawy to nie dla mnie <bezradny></span> , jesli kiedys bede brac slub to z pewnoscia bez wesela, jedynie skromne przyjecie po i zaraz...uciekne z mezem na Mazury po ceremonii... :-P :-P

#95 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 12 października 2009 - 16:42

lovely tutaj dyskutujemy co zamiast kwiatów a nie jak bedzie wygladac wesele :D
co do kwiatów to oczywsice ze sa sliczne , ale ja bym pewnie nie chciła dostawac kwiatów bo patzrac jakie teraz robia w kwiaciarniach dziwne bukiety z badylami , to pewnie by mi sie nie podbały i połowy bym sie pozbyła a potrafia kosztowac nawet stówe takie bukiety i dla mnie to troche tez wyrzucanie kasy w błoto. Ja znajomym dałam kiedys mały bukiecik rózyczek takich drobnych i pannie młodej sie bardzo podobał . Dlatego uwazam ze jakis jeden kwiatek czy jakis bukiecik to fajan rzecz ale jak ma byc drogi bukiet to lepiej kupic drozszy prezent czy wiecej włozyc do koperty czy np wydac na zabwaki , ksiazki czy inne przedmioty dla potrzebujacych.

#96 Clonii

Clonii
  • Użytkownik
  • 279 postów

Napisano 12 października 2009 - 18:42

lovely ale Tobie nie wreczaja karmy dla zwierzat skladaja zyczenia a karma idzie z auta do auta ze schroniska...
....Jak księżyc w oknie śmiej się i płacz...Na linie nad przepaścią tańcz....Aż w jedną krótką chwilę, pojmiesz po co żyjesz....

Niedojrzała miłość mówi: "Kocham cię, ponieważ cię potrzebuję". Dojrzała miłość mówi: "potrzebuję cię, ponieważ cię kocham".

#97 lovely

lovely
  • Użytkownik
  • 460 postów

Napisano 12 października 2009 - 19:02

lovely tutaj dyskutujemy co zamiast kwiatów a nie jak bedzie wygladac wesele

oj wiem :-P tak tylko napisalam :-P pomarzyc glosno nie wolno? :cry: :roll: :-P
a ja chce kwiaty i jestem za bukiecikami :-P strasznie mi sie podobaja i mimo iz dlugo nie postoja to jakis czas sie nimi naciesze :mrgreen:

#98 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 12 października 2009 - 21:27

musze cie zmartwić , bo nie kazda osoba daje kwiaty , a czesc i tak sie nie dostosuje i kupi kwiaty , czy około 30-40 butelek wina wam wyatrczy ? <umieraam></span> <umieraam></span> <umieraam></span> <umieraam></span> <umieraam></span> <umieraam></span> Pewnie na miesiac moze dw powinno wystarczyć . :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

no co ty, ja bym chciała żeby to wino się z nami starzało :lol: :lol: :lol:
dobre i 30-40 resztę sami dokupimy, ja już jeden egzemplarz mam z 1999 r :mrgreen:

#99 Biaaalllaaa

Biaaalllaaa
  • Użytkownik
  • 51 postów

Napisano 14 października 2009 - 10:27

Hejka;) My mieliśmy w zaproszeniu ze zamiast kwiatów wolimy winko wesele na 100 osob było niecałe 90 osób butelek wina dostaliśmy 25 w tym kilka bukietów bo nie czarujmy sie starsze osoby zawsze daja kwiaty nie sa za tymi nowinkami;) ale i tak sie ciesze bo bukiety po tygodniu wyrzuciłam a winka mam do dzis i tak na romantyczne kolacje bardzooo sie przydadza!!! polecam ;)
KOCHAM I JESTEM KOCHANA:)))
Dołączona grafika

#100 adonis

adonis
  • Użytkownik
  • 82 postów

Napisano 18 października 2009 - 08:48

ja na swoim weselu miałem zamiast kwiatów książki, zamiast wyrzucać kwiatki do kosza mamy skompletowaną biblioteczkę, która będzie przydatna przez lata