Coś ten październik w śluby obfituje
Ślub w młodym wieku
Napisano 18 września 2008 - 09:42
Coś ten październik w śluby obfituje
Napisano 18 września 2008 - 09:44
[ Dodano: 2008-09-18, 10:44 ]
Alisekai ja też 18 października ide na ślub kuzynki
Napisano 18 września 2008 - 09:45
niestety... nie jest tak dobra jak wy zeby odrazu wszystko zalapac na tym forum wiec pare bledow popelnila
Napisano 18 września 2008 - 09:50
Napisano 18 września 2008 - 12:54
..to czy jest mądry, po pytaniach...
...nie ogarniam tego fałszu tu... podlizywania... słodzenia...
Napisano 18 września 2008 - 21:31
Napisano 19 września 2008 - 08:58
Myśle że małżeństwo to taka sprawa że warto poczekać bo jest nieodwracalne z mocy Kościoła. A jeżeli dwoje ludzi sie naprawde kocha to nikt od siebie nie ucieknie
Napisano 19 września 2008 - 12:47
Ja wyszlam za maz w tym roku... mam 21 lat... obecnie 2 pazdziernika minie 8 miesiecy od naszego slubu.. decyzja o slubie nie byla "wymuszona" (nie bylami nie jestem w ciazy)... moj maz ma 25 lat... nie chcielismy czekac... bylismy i nadal jestemsy pewni siebie i naszego ziwazku... pozatym malzenstwo wcale nas nie ogranicza... mozemy wychodzic kiedy chcemy dokad chcemy i zkim chcemy... imprezowac bawic sie... fakt jest taki ze nie mamy na to zbyt wiele czasu bo i studia i firma ale bez mazenstwa tez pewnie by tak bylo... nie sadze zeby to byla zla decyzja... jestesmy jeszcze w tej "dobrej" sytuacji ze nie mamy dzieci... ktore pewnie tez w pewien sposob by nas ograniczyaly ... oboje jestesmy dojrzali... nie jedno juz w zyciu przeszlismy... i oboje potrzebowalismy takie stabilizacji... wiec niczego nie zaluje... a jesli chodzi o rozwody moje malzenstwo moze rozpasc sie tak samo szybko jak i kazde inne wiec nie wiem co akurat ma tu do tego moj wiek... moze oglonie rzecz biorac jakies znaczenie ma... ale w naszym przypadku napewno nie...
Napisano 19 września 2008 - 15:15
ważne jest doświadczenie życiowe.nie jedno juz w zyciu przeszlismy...
ale nie sądze, żeby taka dziewuszka której tatuś z mamusią ciągle kasiorkę dają plus chłopaczek, taki sam maminsynuś mieli szczęśliwe, długie i udane małżeństwo
Napisano 19 września 2008 - 15:18
ale nie sądze, żeby taka dziewuszka której tatuś z mamusią ciągle kasiorkę dają plus chłopaczek, taki sam maminsynuś mieli szczęśliwe, długie i udane małżeństwo
moze i racja... tylko ze my mamy wlasne pieniadze... wlasna firme i nie dostajemy pieniedzy ani od moich rodzicow ani od mamy mojego P. takze finansowo staramy sie byc niezalezni....
Napisano 19 września 2008 - 15:48
Napisano 19 września 2008 - 15:54
Przecież wiadomo, że łatwiej jak się ma jakieś zabezpieczenie...
jasne, znam parę, która ma dwoje dzieci, są małżeństwem 8 lat, a dopiero od dwóch sami się utrzymują...Tylko pieniądze, niezależność finansowa. Eh. Stereotyp.
Cały czas dostawali kasę od jednych i drugich rodziców, nie pracowali, bo kończyli studia (zaoczne) a rodzice łożyli na nich...
Dla mnie to zabawa w dorosłość...
jasne, że tak, ale jeśli masz coś na starcie małżeństwa, to jest prościej...Do wszystkiego można się dorobić, wspólnie tym bardziej.
Napisano 19 września 2008 - 15:56
takie małżeństwo na utrzymaniu to dziwna sprawa...Dla mnie to zabawa w dorosłość...
tzn hm.. to tylko jakby.. papier, zmiana stanu cywilnego powiedzmy
ja rozumiem, mieć taką sytuację itd ale że tyle czasu, tyle lat być utrzymywanym przez rodziców to co to za zmiana w życiu?
Napisano 19 września 2008 - 15:58
Nie musieli się o nic martwić, wymagali od rodziców...
Napisano 19 września 2008 - 16:37
Nie musieli się o nic martwić, wymagali od rodziców...
no wiec wlasnie... a malzenstwo to tez odpowiedzialnosc za druga osobe takze ta finasowa... i nie wyobrazam sobie zeby nasi rodzice nas utrzymywali a juz napewno nie przez taki dlugi okres czasu... nie mowie ze nie mozna korzystac z jakies sporadycznej pomocy.. dlaczego nie.. skoro rodzice maja i chca dac... ale to cos innego niz zycie na ich koszt...
Napisano 22 września 2008 - 19:09
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 23 września 2008 - 09:54
Są szczęsliwymi żonkami.
i to jest najwazniejsze....
Napisano 18 października 2008 - 15:17
Napisano 21 października 2008 - 20:11