Mam Talent...
Napisano 29 listopada 2010 - 19:45
Ja w ogóle się zastanawiam jak to jest,że osoba która występuje jako ostatnia ma takie same szanse na wygranie jak ta pierwsza. Podejrzewam,że linie na daną osobę zamykają wcześniej,ale po prostu o tym nie mówią.
Napisano 29 listopada 2010 - 21:14
Problemy z oddawaniem głosów mieli użytkownicy telefonów zarejestrowanych w Plusie bądź MixPlusie. Gdy wysyłali sms z typem osoby, która ma wygrać show, dostawali informację zwrotną o rzekomym błędzie operacji. Okazuje się jednak, że telefon próbował wysyłać wiadomość ponownie, za każdym razem pobierając opłatę. Użytkownik serwisu Kontakt24.pl tak opisuje zaistniałą sytuację: W finałowej edycji podczas wysyłania głosów doszło do wielkiej wpadki operatora Plus GSM. Podczas wysyłania sms'ów od użytkowników Mixplus'a powstał błąd w systemie, telefon wysyłał sms'a a w odpowiedzi dostawał błąd i próbował ponownie wysłać sms'a, nic by nie było w tym nie zwykłego gdyby nie fakt że każdy sms był naliczany. Powstała w ten sposób pętla kończyła się dopiero w momencie, gdy użytkownikowi zabrakło środków na koncie. (zachowana oryginalna pisownia). Konsultant na infolinii Plusa, po zgłoszeniu awarii, od razu pytał, czy użytkownik nie brał w głosowaniu na zwycięzcę programu "Mam talent", co wskazuje na to, że nie było to odosobniony przypadek. Inni internauci zgodzili się z tą opinią, mówiąc, że w ich przypadku także opłata została pobrana kilkakrotnie. Polkomtel, właściciel sieci Plus GSM, nie odniósł się jeszcze do zarzutów, jakie mają internauci. Nie ma także oficjalnej informacji, jaki wpływ miała zaistniała sytuacja na głosowanie. Powtarzające się smsy mogły wpłynąć na wynik głosowania i zwycięzcą mógł okazać się inny uczestnik programu. TVN jeszcze nie wydał oświadczenia w sprawie.
zrodlo: teleshow.pl
Napisano 29 listopada 2010 - 21:20
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 29 listopada 2010 - 21:20
Napisano 29 listopada 2010 - 21:22
Tu jest sonda, kto powinien wygrać MT.
Magda Welc - 6%
Kamil Bednarek - 59%
Aż tak by różniły się wyniki w rzeczywistości od internetowej sondy?
Napisano 29 listopada 2010 - 21:22
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 29 listopada 2010 - 21:24
no więc piszę, że po wszystkich występach można głosować na każdego, linie otwarte są na każdą osobę aż taki Prokop ogłosi, że linie są zamknięte.no ale po wszystkich wystepach jest powtorka wszystkich wystepów i podane sa numery.
Napisano 29 listopada 2010 - 21:24
Elodi, a ja myślałam, że można głosować przez cały czas trwania programu... w sumie najlepiej by było, gdyby głosować dopiero po zakończeniu wszystkich występów.
Olenka, tylke że internauci to jedno, a osoby faktycznie głosujące to co innego.
Napisano 29 listopada 2010 - 21:27
a ja myślałam, że można głosować przez cały czas trwania programu...
no tak, ale gdyby właśnie tak robili, to pierwsza osoba wychodzi na tym najlepiej, a ostatnia najgorzej, bo ludzie przez krótki czas mogą na nią smsy wysyłać.
Napisano 29 listopada 2010 - 21:46
to po co podają numery wcześniej? wg mnie jeżeli ktoś ma faworyta, to na innego głosować nie będzie. Zresztą, nie raz wysyłałam sms-y w tego typu głosowaniach i zawsze dochodziły od razu, a nigdy nie czekałam do ostatniej chwiliże po wszystkich występach można głosować na każdego
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Napisano 29 listopada 2010 - 21:46
Ceniona, po występie Lisieciekiego aż do kolejnego występu można głosować, plus do tego po wystepach wszystkich. Dla mnie to byłoby logiczne, jeśli można głosować przez cały program na kogokolwiek, to nie rozumiem jaki cudem wygrała Magda... Bo ona miała 15 minut, a Jeszka 45 minut na glosowanie. To musi być jakoś rozegrane, żeby było uczciwie.
Napisano 29 listopada 2010 - 22:13
wg mnie tu działa zasada posiadania jakiegoś faworyta. ludzie w większości mieli już wizję tego na kogo zagłosują. Nie chce mi się wierzyć w to, że ta mała tak porwała ludzi, że nagle większość złapała za telefony i wysłała sms-y na nią.to nie rozumiem jaki cudem wygrała Magda... Bo ona miała 15 minut, a Jeszka 45 minut na glosowanie.
nie ma gdzieś regulaminu tego typu głosowań? Gdzieś to powinno być uregulowane...
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Napisano 29 listopada 2010 - 23:26
Wychodzi na to, że niekoniecznie wygrała ta osoba, która powinna :-> A odpowiedzialni za tą wtopę zapewne udadzą, że nic się nie stało
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...
Napisano 30 listopada 2010 - 09:38
Wychodzi na to, że niekoniecznie wygrała ta osoba, która powinna
jesli to prawda to bez komentarza
Napisano 30 listopada 2010 - 11:05
Napisano 30 listopada 2010 - 11:49
hehehe mamusia się załamie Welcowej bo pewnie zaczęła już dom stawiacI kto faktycznie wygrał??
Napisano 30 listopada 2010 - 11:54
Welcowej bo pewnie zaczęła już dom stawiac
haha
nie no zabieranie jej kasy teraz byłoby jeszcze bardziej żenujące i głupie. Trudna sytuacja bo też ciężko żeby TVN kase drugi raz wydawało...
A niech oni się martwią
Napisano 30 listopada 2010 - 13:56