Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Mam Talent...

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
866 odpowiedzi w tym temacie

#701 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 29 listopada 2010 - 19:45

Mi dzisiaj znajomi opowiadali,że smsy docierały jak już finał był ogłoszony. Niedawno czytałam,że ludzie na forum MT piszą,że też mieli takie problemy.

Ja w ogóle się zastanawiam jak to jest,że osoba która występuje jako ostatnia ma takie same szanse na wygranie jak ta pierwsza. Podejrzewam,że linie na daną osobę zamykają wcześniej,ale po prostu o tym nie mówią.
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#702 kjujiczek

kjujiczek
  • Użytkownik
  • 1 845 postów

Napisano 29 listopada 2010 - 21:14

Też czytałam o problemach z smsami:
Problemy z oddawaniem głosów mieli użytkownicy telefonów zarejestrowanych w Plusie bądź MixPlusie. Gdy wysyłali sms z typem osoby, która ma wygrać show, dostawali informację zwrotną o rzekomym błędzie operacji. Okazuje się jednak, że telefon próbował wysyłać wiadomość ponownie, za każdym razem pobierając opłatę. Użytkownik serwisu Kontakt24.pl tak opisuje zaistniałą sytuację:

W finałowej edycji podczas wysyłania głosów doszło do wielkiej wpadki operatora Plus GSM. Podczas wysyłania sms'ów od użytkowników Mixplus'a powstał błąd w systemie, telefon wysyłał sms'a a w odpowiedzi dostawał błąd i próbował ponownie wysłać sms'a, nic by nie było w tym nie zwykłego gdyby nie fakt że każdy sms był naliczany. Powstała w ten sposób pętla kończyła się dopiero w momencie, gdy użytkownikowi zabrakło środków na koncie. (zachowana oryginalna pisownia). Konsultant na infolinii Plusa, po zgłoszeniu awarii, od razu pytał, czy użytkownik nie brał w głosowaniu na zwycięzcę programu "Mam talent", co wskazuje na to, że nie było to odosobniony przypadek. Inni internauci zgodzili się z tą opinią, mówiąc, że w ich przypadku także opłata została pobrana kilkakrotnie. Polkomtel, właściciel sieci Plus GSM, nie odniósł się jeszcze do zarzutów, jakie mają internauci. Nie ma także oficjalnej informacji, jaki wpływ miała zaistniała sytuacja na głosowanie. Powtarzające się smsy mogły wpłynąć na wynik głosowania i zwycięzcą mógł okazać się inny uczestnik programu. TVN jeszcze nie wydał oświadczenia w sprawie.

zrodlo: teleshow.pl
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#703 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 29 listopada 2010 - 21:20

pytanie czy to prawda , czy tak mowia bo tyle ludz , nie zgadza sie z wynikiem. <hmm></span>

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#704 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 29 listopada 2010 - 21:20

Mnie się wydaję, że ludzie mają czas na oddanie głosu na daną osobę, zaraz po jej występie aż do momentu kolejnego występu (a wierzcie, że w ciągu minuty potrafi przyjść kupa sms-ów) i no po pokazaniu wszystkich występów zapewne można głosować już aż do zamknięcia linii. Czyli jeśli głosuje się na lisieckiego w trakcie występu welc, to sms się nie liczy- tak mi się wydaje. No bo w innym wypadku jest zero sprawiedliwości ;) Poza tym Welc była na końcu, a wygrała.

#705 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 29 listopada 2010 - 21:22

http://www.papilot.p... ... alent.html

Tu jest sonda, kto powinien wygrać MT.
Magda Welc - 6%
Kamil Bednarek - 59%

Aż tak by różniły się wyniki w rzeczywistości od internetowej sondy? :roll: <bezradny></span>
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#706 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 29 listopada 2010 - 21:22

no ale po wszystkich wystepach jest powtorka wszystkich wystepów i podane sa numery.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#707 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 29 listopada 2010 - 21:24

no ale po wszystkich wystepach jest powtorka wszystkich wystepów i podane sa numery.

no więc piszę, że po wszystkich występach można głosować na każdego, linie otwarte są na każdą osobę aż taki Prokop ogłosi, że linie są zamknięte.

#708 kjujiczek

kjujiczek
  • Użytkownik
  • 1 845 postów

Napisano 29 listopada 2010 - 21:24

magdaaaaa, nie wiem czy to prawda, ale czytałam o tym na kilku różnych portalach, pewnie coś w tym jest.

Elodi, a ja myślałam, że można głosować przez cały czas trwania programu... w sumie najlepiej by było, gdyby głosować dopiero po zakończeniu wszystkich występów.

Olenka, tylke że internauci to jedno, a osoby faktycznie głosujące to co innego.
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#709 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 29 listopada 2010 - 21:27

a ja myślałam, że można głosować przez cały czas trwania programu...

no tak, ale gdyby właśnie tak robili, to pierwsza osoba wychodzi na tym najlepiej, a ostatnia najgorzej, bo ludzie przez krótki czas mogą na nią smsy wysyłać.

#710 kjujiczek

kjujiczek
  • Użytkownik
  • 1 845 postów

Napisano 29 listopada 2010 - 21:29

Elodi, tak, ja wiem, że to by było nie fair, ale szczerze mówiąc byłam przekonana, że to tak właśnie działa :oops:
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#711 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 29 listopada 2010 - 21:46

Olenka, wszelkiego rodzaju ankiety jak ta papilotowa są niereprezentatywne ;-) nie ma się co na nich opierać :mrgreen:

że po wszystkich występach można głosować na każdego

to po co podają numery wcześniej? wg mnie jeżeli ktoś ma faworyta, to na innego głosować nie będzie. Zresztą, nie raz wysyłałam sms-y w tego typu głosowaniach i zawsze dochodziły od razu, a nigdy nie czekałam do ostatniej chwili ;-) więc wg mnie głosować można jak najbardziej przez cały program.

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#712 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 29 listopada 2010 - 21:46

Tylko ja zaczełam od zadnia "Mnie się wydaje" :P Nie wiem, jak jest naprawdę, ale po sobotnim wyniku wygląda, że właśnie tak robią. Albo jest coś takiego jak wartość głosu. Czyli głos oddany na pierwszą parę ma mniejszą wartość, ale za to więcej smsów może na tę osobę wpłynąć... Tylko dla mnie to zagmatwane troszkę :P Obstawiam to, co napisałam na samym początku ;)

Ceniona, po występie Lisieciekiego aż do kolejnego występu można głosować, plus do tego po wystepach wszystkich. Dla mnie to byłoby logiczne, jeśli można głosować przez cały program na kogokolwiek, to nie rozumiem jaki cudem wygrała Magda... Bo ona miała 15 minut, a Jeszka 45 minut na glosowanie. To musi być jakoś rozegrane, żeby było uczciwie.

#713 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 29 listopada 2010 - 22:13

Elodi, dla mnie to się kupy nie trzyma ;-) skoro sms-y dochodzą w trakcie całego programu, tzn, że je liczą. Jeżeli nie - robią nas w przysłowiowego balona.

to nie rozumiem jaki cudem wygrała Magda... Bo ona miała 15 minut, a Jeszka 45 minut na glosowanie.

wg mnie tu działa zasada posiadania jakiegoś faworyta. ludzie w większości mieli już wizję tego na kogo zagłosują. Nie chce mi się wierzyć w to, że ta mała tak porwała ludzi, że nagle większość złapała za telefony i wysłała sms-y na nią.

nie ma gdzieś regulaminu tego typu głosowań? Gdzieś to powinno być uregulowane... ;/

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#714 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 29 listopada 2010 - 22:38

nie(d)oceniona na stronie www nie widziałam. Może na telegazecie jest ;-)
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#715 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 29 listopada 2010 - 23:26

kjujiczek dzięki Tobie przynajmniej wiem dlaczego zżarło mi za 2 smsy :-/ głosując na uczestnika również pojawił mi się komunikat, że nie udało się wysłać wiadomości, raport nie przyszedł, we wysłanych też nie było więc ponowiłam próbę :-/ Genialny Plus <bezradny></span> A już myślałam że gdzieś mi do neta wlazło się przez przypadek.

Wychodzi na to, że niekoniecznie wygrała ta osoba, która powinna :-> A odpowiedzialni za tą wtopę zapewne udadzą, że nic się nie stało <bezradny></span>
Co to jest miłość ?
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...

#716 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 30 listopada 2010 - 09:38

Wychodzi na to, że niekoniecznie wygrała ta osoba, która powinna

:shock:
jesli to prawda to bez komentarza :-/
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#717 malenka

malenka
  • Użytkownik
  • 3 174 postów

Napisano 30 listopada 2010 - 11:05

Dziś też o tym czytałam. Ciekawe co zrobi TVN jeśli okaże się że to prawda? I kto faktycznie wygrał?? Pewno Bednarek znając życie...
"So I find a reason to shave my legs Each single morning..."

#718 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 30 listopada 2010 - 11:49

I kto faktycznie wygrał??

hehehe mamusia się załamie Welcowej bo pewnie zaczęła już dom stawiac :D :D

#719 malenka

malenka
  • Użytkownik
  • 3 174 postów

Napisano 30 listopada 2010 - 11:54

Welcowej bo pewnie zaczęła już dom stawiac

haha :P
nie no zabieranie jej kasy teraz byłoby jeszcze bardziej żenujące i głupie. Trudna sytuacja bo też ciężko żeby TVN kase drugi raz wydawało... <bezradny></span>
A niech oni się martwią :P
"So I find a reason to shave my legs Each single morning..."

#720 kjujiczek

kjujiczek
  • Użytkownik
  • 1 845 postów

Napisano 30 listopada 2010 - 13:56

No naprawdę sytuacja beznadziejna. Przy dzisiejszej technologii takie wpadki po prostu nie powinny mieć miejsca. Zabieranie dziecku nagrody byłoby oburzające, zresztą chyba nie da rady udowodnić które smsy były wysłane celowo, a które przypadkowo. Niektórzy wysyłają przecież po kilka.
Dołączona grafika
Dołączona grafika