@Aspirynkaaa my byśmy chcieli drugie.. ale... może kiedyś sie uda ![]()
Temacik dla mam
Napisano 05 marca 2018 - 23:44
Napisano 20 marca 2018 - 08:56
Hej dziewczyny ![]()
Pytacie jak ogarniam... nie ogarniam wcale, a przynajmniej coraz częściej mam takie wrażenie. Młoda od początku choruje. Najpierw rotawirus a później,,, nie wiadomo co. Non stop lekarz, badania, skierowanie do szpitala, gdzie na izbie przyjęć odsyłano mnie z kwitkiem. Ze zdjęcia wychodziło zapalenie płuc, a crp temu zaprzeczało. Nie chciałam iść do szpitala znów z młodą, ale chciałam żeby to się skończyło. W końcu po 3 miesiącu dostała antybiotyk w domu. Jutro mam iść na kontrolę. Przez to nie mamy szczepienia żadnego...
Chrzciny już za nami (w miniony weekend) i też było przez to trochę stresu z męża siostrą nienormalną, ale trudno... było minęło.
Starszak dużo chce pomagać i ogólnie jest fajnym starszym bratem, ale bywają dni że np. cycka paluch i pragnie za wszelką cenę zwrócić na siebie uwagę. W założeniu miało to wyglądać trochę inaczej a mała przez choroby była tak absorbująca, że wiecznie słyszał "zaraz" przez co mam ogromne wyrzuty sumienia.
Napisano 23 marca 2018 - 11:14
@halynka mam nadzieję, że już jesteście zdrowi! U nas też ciągle ktoś chory, można się wykończyć.
Jakie kary dostają Wasze dzieci? U nas głównie stanie w kącie, ale szukam czegoś innego, bo przestało działać!
-Kochanie, przestań natychmiast!
Zero reakcji.
-Kochanie, liczę do trzech i pójdziesz do kąta!
Zero reakcji.
-Raaaaaaaazz...
-Dja, trij!!!
I zanosząc się śmiechem Młoda biegnie do kąta.
#wychowanie#cozrobilamzle
-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?
-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! 
Napisano 28 kwietnia 2018 - 13:59
@Aspirynkaaa hahaha.. skądś to znam.... ale sama nie mam pomysłu..
Napisano 18 czerwca 2018 - 15:54
Odnośnie stania w kącie też mamy poziom wyżej - jak zrobi coś złego, to sama idzie do kąta i bije sobie brawo
Chyba weszliśmy w okres buntu dwulatka. Młoda testuje mnie na każdym kroku. Niestety, ale mama tak samo uparta jak córka, więc ma ze mną ciężko.
-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?
-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! 
Napisano 10 maja 2021 - 10:25
Czy ktos ma malucha niejadka? Mam ogromny problem z córka. NIe chce zupełnie jeść warzyw i owoców.
Pieniądze szczęscia nie dają ale zakupy to co innego.
Napisano 10 maja 2021 - 11:10
Poczytaj o neofobii u dzieci i nie martw się na zapas. Mój pierwszy syn do 2 roku życia jadł wszystko, potem rok przeżył na makaronie, najchętniej suchym bez dodatków, inne rzeczy dosłownie dziobał widelcem jak padlinę i nie ruszał. Wyniki miał w normie, więc nie martwiłam się. Po 3 urodzinach powoli dodawał różne rzeczy do swojej listy rzeczy jadalnych, teraz ma 6,5 roku i coś z warzyw, coś z owoców, coś z nabiału je, nie wszystko, ale je.
Ze swojej strony polecam to miejsce:
https://www.eujuicer...zyjaznej-formie
Poczytaj sobie tutaj o warzywach i owocach O tym jak podawać je maluchowi.
Romantycznie
Napisano 30 stycznia 2024 - 21:58
Skoro już jesteśmy przy tym temacie, to tutaj https://www.callsyst...ra-z-powolania/ możecie dowiedzieć się sporo informacji na temat roli pediatry dla dziecka? Ja znaleźć odpowiedniego specjalistę? Co należy wziąć pod uwagę itd. Także super...