Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Temacik dla mam

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1227 odpowiedzi w tym temacie

#1221 wloczykijka

wloczykijka
  • Użytkownik
  • 1 104 postów

Napisano 05 marca 2018 - 23:44

@Aspirynkaaa my byśmy chcieli drugie.. ale... może kiedyś sie uda ;)

#1222 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 20 marca 2018 - 08:56

Hej dziewczyny :)

Pytacie jak ogarniam... nie ogarniam wcale, a przynajmniej coraz częściej mam takie wrażenie. Młoda od początku choruje. Najpierw rotawirus a później,,, nie wiadomo co. Non stop lekarz, badania, skierowanie do szpitala, gdzie na izbie przyjęć odsyłano mnie z kwitkiem. Ze zdjęcia wychodziło zapalenie płuc, a crp temu zaprzeczało. Nie chciałam iść do szpitala znów z młodą, ale chciałam żeby to się skończyło. W końcu po 3 miesiącu dostała antybiotyk w domu. Jutro mam iść na kontrolę. Przez to nie mamy szczepienia żadnego...

Chrzciny już za nami (w miniony weekend) i też było przez to trochę stresu z męża siostrą nienormalną, ale trudno... było minęło.

Starszak dużo chce pomagać i ogólnie jest fajnym starszym bratem, ale bywają dni że np. cycka paluch i pragnie za wszelką cenę zwrócić na siebie uwagę. W założeniu miało to wyglądać trochę inaczej a mała przez choroby była tak absorbująca, że wiecznie słyszał "zaraz" przez co mam ogromne wyrzuty sumienia.

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#1223 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 23 marca 2018 - 11:14

@wloczykijka uda się! :-)
@halynka mam nadzieję, że już jesteście zdrowi! U nas też ciągle ktoś chory, można się wykończyć.

Jakie kary dostają Wasze dzieci? U nas głównie stanie w kącie, ale szukam czegoś innego, bo przestało działać!
-Kochanie, przestań natychmiast!
Zero reakcji.
-Kochanie, liczę do trzech i pójdziesz do kąta!
Zero reakcji.
-Raaaaaaaazz...
-Dja, trij!!!
I zanosząc się śmiechem Młoda biegnie do kąta.

#wychowanie#cozrobilamzle :lol:

-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#1224 wloczykijka

wloczykijka
  • Użytkownik
  • 1 104 postów

Napisano 28 kwietnia 2018 - 13:59

@Aspirynkaaa hahaha.. skądś to znam.... ale sama nie mam pomysłu..

#1225 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 18 czerwca 2018 - 15:54

U nas piekło. Nie śpię od tygodnia, noszę (bo przyzwyczaiłam), tulę i bujam..Młodej rosną wszystkie trójki, a Młodszej jedynki i dwójka. A mąż w Warszawie. Macierzyństwo poziom hard :lol:

Odnośnie stania w kącie też mamy poziom wyżej - jak zrobi coś złego, to sama idzie do kąta i bije sobie brawo :->
Chyba weszliśmy w okres buntu dwulatka. Młoda testuje mnie na każdym kroku. Niestety, ale mama tak samo uparta jak córka, więc ma ze mną ciężko.

-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#1226 rozalin

rozalin
  • Użytkownik
  • 384 postów

Napisano 10 maja 2021 - 10:25

Czy ktos ma malucha niejadka? Mam ogromny problem z córka. NIe chce zupełnie jeść warzyw i owoców. 

Pieniądze szczęscia nie dają ale zakupy to co innego. 

#1227 odes

odes
  • Użytkownik
  • 377 postów

Napisano 10 maja 2021 - 11:10

Poczytaj o neofobii u dzieci i nie martw się na zapas. Mój pierwszy syn do 2 roku życia jadł wszystko, potem rok przeżył na makaronie, najchętniej suchym bez dodatków, inne rzeczy dosłownie dziobał widelcem jak padlinę i nie ruszał. Wyniki miał w normie, więc nie martwiłam się. Po 3 urodzinach powoli dodawał różne rzeczy do swojej listy rzeczy jadalnych, teraz ma 6,5 roku i coś z warzyw, coś z owoców, coś z nabiału je, nie wszystko, ale je.

Ze swojej strony polecam to miejsce:

https://www.eujuicer...zyjaznej-formie

Poczytaj sobie tutaj o warzywach i owocach O tym jak podawać je maluchowi. 

Romantycznie

#1228 jjusti18

jjusti18
  • Użytkownik
  • 527 postów

Napisano 30 stycznia 2024 - 21:58

Skoro już jesteśmy przy tym temacie, to tutaj https://www.callsyst...ra-z-powolania/   możecie dowiedzieć się sporo  informacji  na temat roli  pediatry dla dziecka? Ja znaleźć  odpowiedniego specjalistę?   Co należy wziąć pod uwagę itd. Także super...