Kac
Napisano 27 stycznia 2012 - 19:45
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 27 stycznia 2012 - 20:19
rosół najlepiej zjeść przed piciem, ponieważ chroni śluzówkę żołądka i jest dobrym 'podkładem'wiele osób leczy sie rosołem
Zresztą mój kac jeśli się w ogóle pojawia objawia się bólem głowy i oczywiście jestem w stanie wypić spooooro, najlepiej fanty cytrynowej
Żadnych innych nieprzyjemności jeszcze nie zaobserwowałam.
Napisano 27 stycznia 2012 - 20:22
Nie wyobrażam sobie zjedzenia/wypicia rosołu na kaca. Myślę, że prędzej by mnie to dobiło, niż uleczyło.
Napisano 27 stycznia 2012 - 22:33
Rosół jak rosół. Ale cokolwiek innego. Masakra...Nie wyobrażam sobie zjedzenia/wypicia rosołu na kaca.
I mówię tutaj o kacach, a nie o zwykłych przepiciach i bólach głowy
Napisano 27 stycznia 2012 - 23:15
To mnie się zdarzyło częściej, ale pamiętam pierwszego - miałam chyba 16 lat i odbył się po ruskim szampanie - ooooo kutvaBo prawdziwy kac, ktorego miałam dwa, trzy razy w życiu, to jest coś masakrycznego.
Kaca trzeba przespać i tyle. CCC - czas, cisza ciemność, na takiego prawdziwego nic ale to nic nie pomaga
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."
Napisano 28 stycznia 2012 - 01:05
Poszłam mając 17 lat z sistrą mojej mamy (ona 20 lat wtedy) na urodziny jej 23 letniego sąsiada
Na drugi dzień jak dopadłam jogurt!!!! 2 łyki .....
Po południu troche arbuza ....
2 i ostatni kac miałam może z 2 lata temu
od tej pory nie pije wódki
poratowała mnie wtedy cola i rosołek ale dop po południu bo rano mi się nadal w głowie kręciło
Napisano 03 stycznia 2014 - 21:20
Teraz to już chyba nie pamiętam kiedy kaca miałam takiego długiego i porządnego. ![]()
Ale najczęściej zwalczam go snem, po prostu muszę go przespać i jest ok. A jeszcze przed pójściem spać obowiązkowo butelka wody niegazowanej. ![]()
I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...![]()
Napisano 03 stycznia 2014 - 21:36
Najlepszy na kaca jest sok pomidorowy i picie dużo ilości wody przedewszystkim wyspanie sie .Ale Każdemu pomaga coś innego , A mi na kaca pomaga nic innego jak kawa z cytryną !!![]()
Napisano 03 stycznia 2014 - 21:53
Zdarza mi się mieć kaca, i czasem nawet się dziwię, bo nie wypiję zbyt dużo, a na drugi dzień czuję się fatalnie, może dlatego, że po alkoholu źle mi się śpi. Co mi pomaga? Ja muszę po prostu przecierpieć, przespać się, wypić colę, ewentualnie się czymś zająć, bo im więcej o tym myślę, że mi niedobrze, że boli mnie głowa, tym bardziej tak się dzieje. ![]()
Napisano 03 stycznia 2014 - 21:59
A w czasie imprezy zaleca się pić dużo wody, robić sobie przerwy w piciu i najważniejsze - nie mieszać. ![]()
Napisano 03 stycznia 2014 - 22:05
Ja aby nie mieć kaca po przyjściu do domu z imprezy i przed położeniem się spać łykam 8-10 cerutinów. Pomaga. Bo wstaję zmęczona i z lekkim bólem głowy, ale mogę funkcjonować. A rano zawsze piję mleko, zimne. Wtedy robi mi się lepiej. I muszę koniecznie zjeść coś tłustego.
Każdy z nas urodził się ateistą
Napisano 04 stycznia 2014 - 10:38
takiego mega prawdziwego kaca to nie miałam nigdy, jedynie ból głowy i ogólne zmęczenie z którym d się funkcjonować. Nigdy tez nie wymiotuję na drugi dzień.
Mam swoje sposoby, sprawdzone że działają (oczywiście na mnie ):
jem przed piciem, w trakcie już nie (jedynie podjadam małe ilości orzeszków czy paluszków)
nigdy nie zapijam gazowanymi, słodkimi napojami - albo piję czystą bez zapijania albo z wodą z cytryną
wystrzegam się drinków, bo jak towarzystwo jest już lekko pijane, to zawsze jest tendencja do wlewania co raz większej ilości wódki
A po imprezie rosołek ![]()
Napisano 04 stycznia 2014 - 12:40
Ja to raz w życiu maiłam kaca niczym nie zajadałam , jedynie to co zrobiłam to się soku z kiszonej kapusty , napiłam ... pomogło nie od razu ale pomogło
można też się napić takiego soku z kiszonych ogórków .. rosół też pomaga choć nie próbowałam ![]()
- Madź lubi to
[*]Nasz aniołek 04.06.2016r.[*]9tc

28.09.2013r. Ślub Cywilny ❤❤❤ .
26.11.2017r . Ślub Kościelny ❤❤❤.
Napisano 04 lipca 2014 - 12:02
Dziewczyny - wakacje, imprezy i u mnie coraz większy kac. Znacie jakieś metody na zwalczenie go, bo u zbliża się weekend i znów będzie ciężko ![]()
Napisano 17 września 2014 - 19:08
Moja koleżanka zawsze powtarza: "czym się trłuaś tym się lecz" ![]()
Mi pomaga jak łykne kilka witamin C przed piciem, choć nie zawsze się sprawdza bo nie zawsze mam pod ręką. Kilka razy zawitał do mnie tzw "kac morderca" po nieplanowanej imprezie. A wtedy to już tylko długi sen i hektolitry wody pomogą.
Użytkownik inspire__ edytował ten post 17 września 2014 - 19:09
Napisano 27 września 2014 - 11:28
ja raz miałam kaca to maślankę piłam cały dzień
, od tamtej pory unikam, nie upijam się wybieram lżejsze alkohole bo po prostu nie lubię tyle pić
Napisano 30 września 2014 - 09:49
U mnie nie wiem jak to się dzieje ale nie miewam kaca. Niezależnie ile wypiję i czego, po prostu na drugi dzień czuję się normalnie. Zazwyczaj od rana zaczynam sprzątać - jeśli impreza odbywała się w moim mieszkaniu ![]()
Moja wątroba po prostu chyba bardzo szybko metabolizuje alkohol. Wódkę zawsze popijam zwykłą wodą (dość dużo jej pije każdego dnia i w trakcie picia też piję jej dużo), czasem z dodatkiem cytryny. Może te dwa fakty maja wpływ na brak kaca. Szybki metabolizm i częste oddawanie moczu - wydalam alkohol w szybkim tempie.
Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? Cause I like you!
Napisano 02 października 2014 - 10:50
Mnie na mega kaca niestety nic nie pomaga... ![]()
Ale chyba nauczyłam się nie pić za dużo. Prawie. Rzadko się zdarza, w każdym razie...
"Głupstwo jest wielkie jak morze, wszystko w sobie pomieści" - Bolesław Prus
Napisano 22 października 2014 - 10:35
I to jest najlepsza metoda
, picie z umiarem, ja lubię sobie sznapsnąć czy wypić kieliszek jakiegoś likieru/nalewki i to mi wystarcza ![]()