Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Kac

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
104 odpowiedzi w tym temacie

#81 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 27 stycznia 2012 - 19:45

ja w zyciu kaca nie mialam , wiele osób leczy sie rosołem :-)

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#82 Natalka

Natalka
  • Użytkownik
  • 1 457 postów

Napisano 27 stycznia 2012 - 20:19

wiele osób leczy sie rosołem :-)

rosół najlepiej zjeść przed piciem, ponieważ chroni śluzówkę żołądka i jest dobrym 'podkładem' ;-) I po imprezie brzuch nie cierpi.

Zresztą mój kac jeśli się w ogóle pojawia objawia się bólem głowy i oczywiście jestem w stanie wypić spooooro, najlepiej fanty cytrynowej :-)
Żadnych innych nieprzyjemności jeszcze nie zaobserwowałam.

#83 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 27 stycznia 2012 - 20:22

Jezu, jak ja wam zazdroszczę :lol:
Nie wyobrażam sobie zjedzenia/wypicia rosołu na kaca. Myślę, że prędzej by mnie to dobiło, niż uleczyło.

#84 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 27 stycznia 2012 - 22:33

Nie wyobrażam sobie zjedzenia/wypicia rosołu na kaca.

Rosół jak rosół. Ale cokolwiek innego. Masakra...
I mówię tutaj o kacach, a nie o zwykłych przepiciach i bólach głowy :-P Bo prawdziwy kac, ktorego miałam dwa, trzy razy w życiu, to jest coś masakrycznego.
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#85 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 27 stycznia 2012 - 23:15

Bo prawdziwy kac, ktorego miałam dwa, trzy razy w życiu, to jest coś masakrycznego.

To mnie się zdarzyło częściej, ale pamiętam pierwszego - miałam chyba 16 lat i odbył się po ruskim szampanie - ooooo kutva :lol:

Kaca trzeba przespać i tyle. CCC - czas, cisza ciemność, na takiego prawdziwego nic ale to nic nie pomaga :lol:
"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

#86 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 28 stycznia 2012 - 01:05

Jezu... pamiętam pierwszego Kaca :roll:

Poszłam mając 17 lat z sistrą mojej mamy (ona 20 lat wtedy) na urodziny jej 23 letniego sąsiada :mrgreen: Nikt nie dawał mi rady w picu ale też nie pamiętam jak wróciłam :lol:
Na drugi dzień jak dopadłam jogurt!!!! 2 łyki ..... <rzygi></span>
Po południu troche arbuza .... <rzygi></span> olaboga nie ma się czym chwalić ;P

2 i ostatni kac miałam może z 2 lata temu :)
od tej pory nie pije wódki :lol:
poratowała mnie wtedy cola i rosołek ale dop po południu bo rano mi się nadal w głowie kręciło ;-)

#87 palomka

palomka
  • Użytkownik
  • 2 338 postów

Napisano 03 stycznia 2014 - 21:20

Teraz to już chyba nie pamiętam kiedy kaca miałam takiego długiego i porządnego. :mrgreen:

Ale najczęściej zwalczam go snem, po prostu muszę go przespać i jest ok. A jeszcze przed pójściem spać obowiązkowo butelka wody niegazowanej. :D

I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...smileys-hearts-339319.gif

#88 Eliza5555

Eliza5555
  • Użytkownik
  • 16 postów

Napisano 03 stycznia 2014 - 21:36

Najlepszy na kaca jest sok pomidorowy i picie dużo ilości wody przedewszystkim wyspanie sie .Ale Każdemu pomaga coś innego , A mi na kaca pomaga nic innego jak kawa z cytryną !!:)

#89 Findmysky.

Findmysky.

słaba, ale udźwignie

• Użytkownik
  • 1 069 postów

Napisano 03 stycznia 2014 - 21:53

Zdarza mi się mieć kaca, i czasem nawet się dziwię, bo nie wypiję zbyt dużo, a na drugi dzień czuję się fatalnie, może dlatego, że po alkoholu źle mi się śpi. Co mi pomaga? Ja muszę po prostu przecierpieć, przespać się, wypić colę, ewentualnie się czymś zająć, bo im więcej o tym myślę, że mi niedobrze, że boli mnie głowa, tym bardziej tak się dzieje. ;-)

''W życiu często by­wamy poniewiera­ni, dep­ta­ni, upo­karza­ni i ob­rażani, a mi­mo to wciąż jes­teśmy ty­le sa­mo warci''

#90 Blondynka88

Blondynka88
  • Użytkownik
  • 1 351 postów

Napisano 03 stycznia 2014 - 21:57

Ja nigdy nie miałam kaca więc nie mam żadnego sposobu.

Soku pomidorowego nie znoszę to by nie wypiła.

Mąż zawsze przed piciem bierze witaminę C.

Rosołek na całonocną imprezę z procentami jest orzeźwiający i fajnie rozgrzewa na żołądku. 

nixqp2.png

#91 Findmysky.

Findmysky.

słaba, ale udźwignie

• Użytkownik
  • 1 069 postów

Napisano 03 stycznia 2014 - 21:59

A w czasie imprezy zaleca się pić dużo wody, robić sobie przerwy w piciu i najważniejsze - nie mieszać. :P

''W życiu często by­wamy poniewiera­ni, dep­ta­ni, upo­karza­ni i ob­rażani, a mi­mo to wciąż jes­teśmy ty­le sa­mo warci''

#92 Riia

Riia
  • Użytkownik
  • 1 901 postów

Napisano 03 stycznia 2014 - 22:05

Ja aby nie mieć kaca po przyjściu do domu z imprezy i przed położeniem się spać łykam 8-10 cerutinów. Pomaga. Bo wstaję zmęczona i z lekkim bólem głowy, ale mogę funkcjonować. A rano zawsze piję mleko, zimne. Wtedy robi mi się lepiej. I muszę koniecznie zjeść coś tłustego.

Każdy z nas urodził się ateistą

#93 Histeria:)

Histeria:)
  • Użytkownik
  • 826 postów
  • LokalizacjaDolny Śląsk
  • Wzrost:w sam raz:P
  • Włosy:brąz
  • Stan:Jeszcze panna...
  • Partner:K.
  • Nastrój:Brak
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 04 stycznia 2014 - 10:38

takiego mega prawdziwego kaca to nie miałam nigdy, jedynie ból głowy i ogólne zmęczenie z którym d się funkcjonować. Nigdy  tez nie wymiotuję na drugi dzień.

Mam swoje sposoby, sprawdzone że działają (oczywiście na mnie ):

:arrow: jem przed piciem, w trakcie już nie  (jedynie podjadam małe ilości orzeszków czy paluszków)

:arrow: nigdy nie zapijam gazowanymi, słodkimi napojami - albo piję czystą bez zapijania albo z wodą z cytryną

:arrow: wystrzegam się drinków, bo jak towarzystwo jest już lekko pijane, to zawsze jest tendencja do wlewania co raz większej ilości wódki

A po imprezie rosołek  :mrgreen:

#94 iwonaryki

iwonaryki

Prawdziwa miłość , nie zna granic .

• Użytkownik
  • 1 560 postów
  • Lokalizacja..
  • Wzrost:170
  • Włosy:Są jakie są :-p
  • Stan:Żoneczka.
  • Partner:Mój kochany Mąż :*
  • Nastrój:Zakochana
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 04 stycznia 2014 - 12:40

Ja to raz w życiu maiłam kaca niczym nie zajadałam , jedynie to co zrobiłam to się soku z kiszonej kapusty , napiłam ... pomogło nie od razu ale pomogło :-) można też się napić takiego soku z kiszonych ogórków .. rosół też pomaga choć nie próbowałam  :-)

Synek 13 lat , córeczka 7 lat , córeńka 6 lat .
[*]Nasz aniołek 04.06.2016r.[*]9tc
iv09vcqgirxd72tg.png
28.09.2013r. Ślub Cywilny ❤❤❤ .
26.11.2017r . Ślub Kościelny ❤❤❤.

#95 Aldis

Aldis
  • Użytkownik
  • 61 postów

Napisano 04 lipca 2014 - 12:02

Dziewczyny - wakacje, imprezy i u mnie coraz większy kac. Znacie jakieś metody na zwalczenie go, bo u zbliża się weekend i  znów będzie ciężko :(

Większość ludzi chciałaby mieć takich przyjaciół, jakimi sami być nie mogą

#96 inspire__

inspire__
  • Użytkownik
  • 19 postów

Napisano 17 września 2014 - 19:08

Moja koleżanka zawsze powtarza: "czym się trłuaś tym się lecz" :-D

Mi pomaga jak łykne kilka witamin C przed piciem, choć nie zawsze się sprawdza bo nie zawsze mam pod ręką. Kilka razy zawitał do mnie tzw "kac morderca" po nieplanowanej imprezie. A wtedy to już tylko długi sen i hektolitry wody pomogą.

Użytkownik inspire__ edytował ten post 17 września 2014 - 19:09

#97 milla77

milla77
  • Użytkownik
  • 227 postów

Napisano 27 września 2014 - 11:28

ja raz miałam kaca to maślankę piłam cały dzień :D, od tamtej pory unikam, nie upijam się wybieram lżejsze alkohole bo po prostu nie lubię tyle pić

#98 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 30 września 2014 - 09:49

U mnie nie wiem jak to się dzieje ale nie miewam kaca. Niezależnie ile wypiję i czego, po prostu na drugi dzień czuję się normalnie. Zazwyczaj od rana zaczynam sprzątać - jeśli impreza odbywała się w moim mieszkaniu ;-)

Moja wątroba po prostu chyba bardzo szybko metabolizuje alkohol. Wódkę zawsze popijam zwykłą wodą (dość dużo jej pije każdego dnia i w trakcie picia też piję jej dużo), czasem z dodatkiem cytryny. Może te dwa fakty maja wpływ na brak kaca. Szybki metabolizm i częste oddawanie moczu - wydalam alkohol w szybkim tempie. 

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

#99 tylkomorze

tylkomorze
  • Użytkownik
  • 66 postów

Napisano 02 października 2014 - 10:50

Mnie na mega kaca niestety nic nie pomaga... :cry:

Ale chyba nauczyłam się nie pić za dużo. Prawie. Rzadko się zdarza, w każdym razie...

"Głupstwo jest wielkie jak morze, wszystko w sobie pomieści"  - Bolesław Prus

#100 milla77

milla77
  • Użytkownik
  • 227 postów

Napisano 22 października 2014 - 10:35

I to jest najlepsza metoda ;), picie z umiarem, ja lubię sobie sznapsnąć czy wypić kieliszek jakiegoś likieru/nalewki i to mi wystarcza ;)