Brałyście kiedyś chwilówkę?? Jakie macie opinie?
Opinie o chwilówkach
Napisano 11 czerwca 2016 - 21:00
Napisano 22 czerwca 2016 - 22:46
Pamiętaj jak ważne jest przeczytanie umowy. Chociażby ... ma ugruntowaną pozycję na rynku, ale i tak najlepiej mieć pewność co do terminowej spłaty zadłużenia. w końcu samemu wybierasz kiedy chcesz spłacić.
Napisano 02 lipca 2016 - 12:14
też mi się wydaje że ... jest taką dojść znaną firmą. Każdą pożyczkę trzeba spłacić i przy każdej uważać aby nie przekroczyć terminu spłaty.
Napisano 02 grudnia 2016 - 14:42
W sumie to takie chwilówki stają się coraz bezpieczniejsze. Kwoty też zazwyczaj nie są tak wysokie jak przy standardowych kredytach więc i wszelkie "niespodzianki" mniejszego kalibru. Czytałam na ...link... o pozwie frankowiczów skierowanym przeciwko BZ WBK - sporo osób już się zgłosiło, a to pewnie nie wszyscy. Jak tak dalej pójdzie to chwilówki przejmą sektor mniejszych kredytów w całości, bo ludzie będą się dali przeliczania przez banki nawet najmniejszych kwot.
Napisano 06 grudnia 2016 - 15:49
Koniecznie trzeba przeczytać umowę przy chwilówkach, żeby potem nie było płaczu i żalu
Napisano 13 grudnia 2016 - 05:30
Najlepiej pożyczkę brać w banku, w którym masz konto.
Napisano 09 kwietnia 2018 - 14:49
To lepiej pożyczyć od znajomych. Chwilówki to pułapki.. Czasem nie wiesz nawet, co podpisujesz. Są zazwyczaj bardzo wysoko oprocentowane.
Chodź, pomaluj mój świat
Napisano 22 września 2018 - 14:08
Cześć, chciałabym reaktywować temat. Czy ktoś z Was rozważał wzięcie pożyczki na szybkie oddanie. Właśnie chwilówki? Pilna potrzeba, trochę kiepska sytuacja i... Od razu mówię, że nie chce tutaj wałkować sytuacji gdzie Pan Edek zastawił dom pod lichwę lub ktoś wpadł w spiralę długów bo nie spłacał swoich zobowiązań. Mam na myśli sytuację, w której potrzeba jest pilna, sytuacja TU i TERAZ. Opcji na kredyt konsumencki czy kartę kredytową nie ma (z głupiego powodu, naprawdę głupiego). Za miesiąc mamy mieć przypływ gotówki (na koniec września będzie premia kwartalna) więc spłacimy to za jednym razem wcześniej nawet. Rozpatrujemy Hapi pożyczki (mają stosunkowo najniższe koszty ze wszystkich analizowanych).
Jakie są Wasze doświadczenia (lub doświadczenia z Waszego otoczenia)? Z góry dziękuję za merytoryczną dyskusję i wsparcie ![]()
Napisano 30 września 2018 - 01:59
To ja powiem tak, jeśli powód jest ważny to jak najbardziej można się taką chwilówką ratować. Konkurencja jest coraz większa, więc i oferty coraz lepsze, naprawdę jest w czym wybierać. Co prawda dawno ofert nie śledziłam, ale teraz z ciekawości weszłam na te hapi pożyczki to rzeczywiscie nieźle to wygląda. Widzę, że nawet spory kwoty można wziąć i rozłożyć na dość długi okres, to rata nie powinna być obciążeniem dla domowego budżetu.
Napisano 07 grudnia 2018 - 10:54
Dziwię się tym co biorą takie pożyczki, Tym bardziej że choćby w banku raiffeisen można w czasie jednej wizyty załatwić pożyczkę nieoprocentowaną ze spłatą na dwa lata i wystarczy dowód.
Napisano 02 sierpnia 2020 - 20:21
Niestety chwilówki bierze się łatwo, ale bezsensownie i można popaść w zadłużenie. Znajoma miała komornika na głowie, licytacje mieszkania i w ostatniej chwili korzystała z pomocy kancelarii Lexa, która specjalizuje się w antywindykacji i ochronie majątku. Zachęcam osoby w długach do korzystania z takich usług, bo warto
Napisano 27 października 2020 - 19:11
Bałam się wziąć chwilówki. Ale byłam w takim momencie życia, że nie miałam wyjścia. W internecie jest tyle ofert szybkich chwilówek, że można dostać zawrotów głowy
Dlatego lubię korzystać z takich stron <link>
Polecam sobie zerknąć ![]()
Napisano 21 stycznia 2021 - 21:21
nie, żadnych chwilówek, za duże koszty. jak już to kredyt gotówkowy i to u doradców kredytowych Bold Invest bo oni mają tam dostęp do bazy banków i są w stanie poradzić gdzie aktualnie są najtańsze kredyty
Napisano 07 maja 2021 - 08:09
Jedną chwilówkę można wziąć, ale nie polecam brania kredytów i pożyczek jako antidotum na długi. Dużo lepiej jest spróbować ogłosić upadłość konsumencką. Chociaż to proces, wielu ludziom pozwala wyjść na prostą. Polecam przeczytać, może akurat się przyda: https://kbctfi.pl/up...ak-sprawdza-sad. Wiem, że są ludzie, którym taki status bardzo pomógł w dalszym funkcjonowaniu.
Napisano 06 grudnia 2021 - 10:54
Chwilówki mogą być dobrym pomysłem, niestety dużo osób ma później problem z jej spłatą. Tutaj http://abcporady.pl/...ilowki-na-raty/ dokładnie opisują gdzie i jak można rozłożyć ją na raty, mało kto niestety wie o takiej opcji
Napisano 31 grudnia 2021 - 13:58
Dużo jest ofert chwilówek na 0%. Czyli tyle samo ile pożyczasz oddajesz.
Jesli za darmo to czemu nie brać. Ale ważne aby w terminie spłacić.
To mocie takie opcje: Pożyczka na 0%
Napisano 26 lutego 2024 - 13:00
Niestety chwilówki moga nas doprowadzić do spirali zadłużenia, a to bardzo często kończy się zgłaszaniem upadłości konsumenckiej. Będąc w takiej sytuacji, nalezy zrobić dobre rozeznanie w swoich zadłużeniach, dobrze to opisuje ten tekst https://upadlosckons...-konsumenckiej/ . Upadłość konsumencka w takich przypadkach jest dobrym rozwiązaniem, jednak trzeba ten krok poważnie przemyśleć i pamiętac o tym, ze to koniec zaciągania jakichkowlwiek długów.