Kac
Guest_niki_*
Napisano 28 grudnia 2008 - 12:07
Napisano 28 grudnia 2008 - 22:13
Napisano 28 grudnia 2008 - 22:18
Napisano 29 grudnia 2008 - 15:07
obawiam sie że gdybym spróbowała miałabym spotkanie trzeciego stopnia z babcią klozetowąnajlepiej to szklanka mleka na kaca
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Napisano 31 marca 2010 - 15:03
Napisano 31 marca 2010 - 15:10
Między nami nic nie było
Parę nocy, trochę wina,
To za mało by Cię mieć.
Może tylko się łudziłam,
Może lekko pogubiłam,
Nie bój się nie zrobię scen..
Kiedyś się uda
Jeszcze przyjdzie na nas czas
Napisano 31 marca 2010 - 16:33
masakra to jest...Gorszy kac jest jak się kurzy i pije, wtedy to ani woda ani nic nie pomaga, trzeba przeczekać...
ale mi na kaca nic nie pomaga oprócz CCC (czas, cisza, ciemność), i najlepiej żebym cały dzień przespała, bo sie do niczego nie nadaję
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."
Napisano 05 kwietnia 2010 - 11:29
Napisano 09 stycznia 2012 - 23:30
Jeszcze niedawno miałam tak samo. Dopiero kilka miesięcy temu zaczęłam sobie wreszcie z kacem radzić i jako tako funkcjonowaćnajlepiej żebym cały dzień przespała, bo sie do niczego nie nadaję
Przede wszystkim po przyjściu do domu koniecznie muszę zmyć makijaż, umyć włosy i wziąć prysznic, co niby jest banałem, ale co z powodu braku sił często odkładałam na rano. Przy łóżku obowiązkowo woda z cytryną, na śniadanie koniecznie sok pomarańczowy, kawa i serek wiejski albo jogurt, potem spacer na rozbudzenie, a w słuchawkach mega pobudzająca muzyka. No i w ciągu dnia dużo, dużo wody
Za to najgorsze, co może być to siedzenie i zamulanie, które u mnie kaca jeszcze bardziej potęguje.
Napisano 09 stycznia 2012 - 23:41
JAk się wraca "w stanie" to czasem trudno - lepiej nie ryzykować śmierciPrzede wszystkim po przyjściu do domu koniecznie muszę zmyć makijaż, umyć włosy i wziąć prysznic, co niby jest banałem, ale co z powodu braku sił często odkładałam na rano.
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."
Napisano 10 stycznia 2012 - 14:51
Dokładnie tak, jak mam zamulać wole położyć się spać, przynajmniej nie marudzę wtedyZa to najgorsze, co może być to siedzenie i zamulanie, które u mnie kaca jeszcze bardziej potęguje.
Napisano 10 stycznia 2012 - 14:56
A tak to zwykłe, niewielkie bóle głowy, brak apetytu, przewracanie się w żołądku
Zawsze muszę się wyspać, potem pije, pije, pije i jakoś przechodzi nawet nie wiem kiedy. A potem łapie mnie wilczy apetyt i zawsze muszę zjeść jakiegoś fast fooda
Kolega ma inny jeszcze patent: zawsze jak wstanie i narzeka jakiego okropnego to on nie ma kaca, pierwsze co robi - piwko
Napisano 10 stycznia 2012 - 16:06
Napisano 10 stycznia 2012 - 16:48
Ja tak samo mam na kaca, strrrrraszny apetytto jeść mi się chce cały dzień po
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt
Napisano 10 stycznia 2012 - 17:03
O nieee... Nie wyobrażam sobie tego, bo ja zawsze przez większość następnego dnia mam olbrzymi wstręt do jakiegokolwiek alkoholu. Tak samo nie wyobrażałam sobie zapalić papierosa na kacu. Fu!Kolega ma inny jeszcze patent: zawsze jak wstanie i narzeka jakiego okropnego to on nie ma kaca, pierwsze co robi - piwko
I mówi, że to jest jego najlepszy sposób
Zazdroszczę, bo mnie zawsze, ale to zawsze trzyma aż do popołudnia, a czasem do wieczora. Dlatego ja z kacem nigdy nie wygram, jedynie uczę się go w miarę jak najbardziej minimalizować.jakoś przechodzi nawet nie wiem kiedy
Napisano 10 stycznia 2012 - 17:30
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”
Napisano 10 stycznia 2012 - 17:32
Od tego zawsze zaczynam dzień "po-alkoholowy"jedyne co zdzierżę to ciepła herbata
O alkoholu i fajkach na następny dzień zapomniec mogę, to nie za bardzo dla mnie