Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Kac

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
104 odpowiedzi w tym temacie

#61 Guest_niki_*

Guest_niki_*
  • Gość

Napisano 28 grudnia 2008 - 12:07

nie polecam 2kc, testowałam za kasę te tableteczki i chyba nigdy sie tak źle nie czułam. kac jest potworny. musieliśmy ileś wódki wypić stosując o odpowiedniej porze tabletki. po powrocie do domu potwornie wymiotowałam a rano byłam praktycznie zdechła. na kaca polecam witaminę c -duże ilości i pepsi i spacer

#62 tuptunio

tuptunio
  • Użytkownik
  • 4 235 postów

Napisano 28 grudnia 2008 - 12:10

duże ilości i pepsi

też polecam- pomaga na mdłości (nawet te nie spowodowane kacem ;-) )
Dołączona grafika

w jakim języku myśli głuchy od urodzenia?

#63 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 28 grudnia 2008 - 22:13

hmmm a ja wam powiem dziewczynki ze stare porzekadlo : czym sie zatrules tym sie lecz w moim przypadku dziala.... no chyba ze sie czyms zatruje, to wtedy swoje musze odzdychac i nie pomaga nic

#64 asia21_87

asia21_87
  • Użytkownik
  • 7 854 postów

Napisano 28 grudnia 2008 - 22:16

czym sie zatrules tym sie lecz w moim przypadku dziala....

w moim nie działa, najlepiej to szklanka mleka na kaca lub sen
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#65 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 28 grudnia 2008 - 22:18

ja niestety na kacu nie moge spac... a mleko? omg! w zyciu! na trzeźwo nie pije a co dopiero na kacu...

#66 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 29 grudnia 2008 - 15:07

najlepiej to szklanka mleka na kaca

obawiam sie że gdybym spróbowała miałabym spotkanie trzeciego stopnia z babcią klozetową :roll: ja na kacu ani jeść nie mogę ani pić nic innego jak tylko zwykłą wodę <bezradny></span>

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#67 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 31 marca 2010 - 15:03

Na kaca najlepsza praca,plus kawa z cytryną. ;-)

#68 anka1705

anka1705
  • Użytkownik
  • 2 490 postów

Napisano 31 marca 2010 - 15:10

ja też na kaca tylko woda ewentualnie jakiś rosołek, albo cytrusy. Gorszy kac jest jak się kurzy i pije, wtedy to ani woda ani nic nie pomaga, trzeba przeczekać...

Między nami nic nie było
Parę nocy, trochę wina,
To za mało by Cię mieć.
Może tylko się łudziłam,
Może lekko pogubiłam,
Nie bój się nie zrobię scen..

Kiedyś się uda
Jeszcze przyjdzie na nas czas

#69 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 31 marca 2010 - 16:33

Gorszy kac jest jak się kurzy i pije, wtedy to ani woda ani nic nie pomaga, trzeba przeczekać...

masakra to jest...

ale mi na kaca nic nie pomaga oprócz CCC (czas, cisza, ciemność), i najlepiej żebym cały dzień przespała, bo sie do niczego nie nadaję :-P a klin też nie w moim wypadku, powoduje tylko mega ból głowy i nic poza tym dobrego.. Jedzonko też nie... <bezradny></span> <bezradny></span>
"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

#70 Roxi

Roxi
  • Użytkownik
  • 3 496 postów

Napisano 05 kwietnia 2010 - 11:29

ja odkąd nie pale to juz nie mam takiego kaca jak kiedyś, teraz jedynie pić mi sie chce, a najbardziej lubie sobie pochlipać jakieś zupki chińskie lub popic muszyniankę ;-)

#71 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 09 stycznia 2012 - 23:30

najlepiej żebym cały dzień przespała, bo sie do niczego nie nadaję

Jeszcze niedawno miałam tak samo. Dopiero kilka miesięcy temu zaczęłam sobie wreszcie z kacem radzić i jako tako funkcjonować ;-)
Przede wszystkim po przyjściu do domu koniecznie muszę zmyć makijaż, umyć włosy i wziąć prysznic, co niby jest banałem, ale co z powodu braku sił często odkładałam na rano. Przy łóżku obowiązkowo woda z cytryną, na śniadanie koniecznie sok pomarańczowy, kawa i serek wiejski albo jogurt, potem spacer na rozbudzenie, a w słuchawkach mega pobudzająca muzyka. No i w ciągu dnia dużo, dużo wody ;-)
Za to najgorsze, co może być to siedzenie i zamulanie, które u mnie kaca jeszcze bardziej potęguje.

#72 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 09 stycznia 2012 - 23:41

Przede wszystkim po przyjściu do domu koniecznie muszę zmyć makijaż, umyć włosy i wziąć prysznic, co niby jest banałem, ale co z powodu braku sił często odkładałam na rano.

JAk się wraca "w stanie" to czasem trudno - lepiej nie ryzykować śmierci :lol:
"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

#73 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 10 stycznia 2012 - 14:51

Ja potwierdzam zasadę, że na kaca najlepsza jest praca. Jak się rano porządnie napiję i wezmę np. za sprzątanie (bo chodzi o wysiłek fizyczny nie np. praca przy kompie) to przechodzi łatwo.

Za to najgorsze, co może być to siedzenie i zamulanie, które u mnie kaca jeszcze bardziej potęguje.

Dokładnie tak, jak mam zamulać wole położyć się spać, przynajmniej nie marudzę wtedy :P

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#74 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 10 stycznia 2012 - 14:56

Porządnych kaców takich prawdziwych miałam może ze 3 w swoim życiu ;-) o nich wole nie wspominać, bo to były prawdziwe katusze :/ Straaaasznie nie fajnie je wspominam :-/
A tak to zwykłe, niewielkie bóle głowy, brak apetytu, przewracanie się w żołądku :P

Zawsze muszę się wyspać, potem pije, pije, pije i jakoś przechodzi nawet nie wiem kiedy. A potem łapie mnie wilczy apetyt i zawsze muszę zjeść jakiegoś fast fooda :mrgreen:

Kolega ma inny jeszcze patent: zawsze jak wstanie i narzeka jakiego okropnego to on nie ma kaca, pierwsze co robi - piwko ;-) I mówi, że to jest jego najlepszy sposób :-D
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#75 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 10 stycznia 2012 - 15:00

Kolega ma inny jeszcze patent: zawsze jak wstanie i narzeka jakiego okropnego to on nie ma kaca, pierwsze co robi - piwko ;-) I mówi, że to jest jego najlepszy sposób :-D

Jak to się mówi: czym się strułeś, tym się lecz! :D

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#76 sune

sune
  • Użytkownik
  • 65 postów

Napisano 10 stycznia 2012 - 16:06

Ja tam nigdy za bardzo kaca nie mam, jedyne co, to jeść mi się chce cały dzień po ;)

#77 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 10 stycznia 2012 - 16:48

to jeść mi się chce cały dzień po

Ja tak samo mam na kaca, strrrrraszny apetyt :mrgreen: A ogólnie to nie dość, że sflaczała chodzę, to żołądek mnie boli. I co bym nie robiła, to męczę się cały dzień.
Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt

#78 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 10 stycznia 2012 - 17:03

Kolega ma inny jeszcze patent: zawsze jak wstanie i narzeka jakiego okropnego to on nie ma kaca, pierwsze co robi - piwko ;-) I mówi, że to jest jego najlepszy sposób

O nieee... Nie wyobrażam sobie tego, bo ja zawsze przez większość następnego dnia mam olbrzymi wstręt do jakiegokolwiek alkoholu. Tak samo nie wyobrażałam sobie zapalić papierosa na kacu. Fu! :-P

jakoś przechodzi nawet nie wiem kiedy

Zazdroszczę, bo mnie zawsze, ale to zawsze trzyma aż do popołudnia, a czasem do wieczora. Dlatego ja z kacem nigdy nie wygram, jedynie uczę się go w miarę jak najbardziej minimalizować.

#79 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 10 stycznia 2012 - 17:30

Ja na takim prawdziwym kacu mam wstręt do wszystkiego - jedzenia, alko, papierochów i jedyne co zdzierżę to ciepła herbata i zimna cola :lol: i ciszaaaaaaaa musi być :lol: bo mi łeb rozrywa na maciupieńkie kawałki :->
“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#80 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 10 stycznia 2012 - 17:32

jedyne co zdzierżę to ciepła herbata

Od tego zawsze zaczynam dzień "po-alkoholowy" :P

O alkoholu i fajkach na następny dzień zapomniec mogę, to nie za bardzo dla mnie :D
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”