Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Kac

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
104 odpowiedzi w tym temacie

#21 Diablica666

Diablica666
  • Użytkownik
  • 1 419 postów

Napisano 18 marca 2008 - 07:30

A ja na kaca zawsze piję duży zimny kefir z Zota a potem leżę.Ostatnio poszłam na mega kacu do pracy to mi nic nie pomagało ani prochy przeciwbólowe ani mięta (na mój biedny żołądek) dopiero porządny cieply obiadek przyniesiony przez mamusię mi pomugł :-)
Dołączona grafika

#22 Madzia81

Madzia81
  • Użytkownik
  • 4 508 postów

Napisano 18 marca 2008 - 17:32

Marcin mi ostatnio podał wodę z miodem, cytryną i cukrem. ale czy to pomogło? <bezradny></span> zaraz potem wypiłam miętę, poleżałam i przeszło.

FORUM DLA MAM

img-2006082601201230.png

200901181556.png

#23 Princessa

Princessa
  • Użytkownik
  • 197 postów

Napisano 26 sierpnia 2008 - 22:18

ja słyszałam, ze dobrze jest przed położeniem sie spać zjeść łyżke miodu <bezradny></span>

#24 princess

princess
  • Użytkownik
  • 146 postów

Napisano 26 sierpnia 2008 - 22:20

Mi na kaca nic nie pomaga, mam słabą głowę :-x cały dzień bym wtedy mogła spać....
Quad me nutrit me destruid....

#25 PdM

PdM
  • Użytkownik
  • 1 397 postów

Napisano 26 sierpnia 2008 - 22:24

Podczas picia... pijemy jakieś soki i zawsze coś przegryzamy. Przed snem najlepiej wypić szklankę lub dwie wody mineralnej i łyknąć apap x2 jeżeli kogoś na drugi dzień zazwyczaj boli głowa. Mi tam to pomaga.
Za każdy kamień tej ziemi... ostatni swój oddasz dzień...

#26 Olciiia

Olciiia
  • Użytkownik
  • 10 000 postów

Napisano 27 sierpnia 2008 - 07:11

ja jeszcze nigdy w zyciu nie mialam kaca :P

ale wiem ze tomek tu w DE nauczyl sie pic wodke z cytryna od arabow podobno pomaga,
polega to na tym zeby przygotowac na talezyku pokrojona cytryne a takie ksiezyce i po kazdym strzale zjesc jeden ksiezyc ;)

Tomek mowi ze to pomaga :-D

#27 Kahela

Kahela
  • Użytkownik
  • 5 351 postów

Napisano 27 sierpnia 2008 - 08:04

i po kazdym strzale zjesc jeden ksiezyc

coś w tym jest.
Jak się pije tequillę i zagryza cytryną właśnie, to faktycznie na drugi dzień kaca brak...
Może z wódką trzeba robić tak samo..? :-D
Do dupy było w Peru...więc wróciłam... :-D

#28 Olciiia

Olciiia
  • Użytkownik
  • 10 000 postów

Napisano 27 sierpnia 2008 - 08:07

Kahela, te Arabusy zawsze tak robia a do tego jedza tak zwany "dziadzik" i mowia ze kaca nie ma :P ale przepis napisze po pracy bo musze sie ubierac :P

#29 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 28 sierpnia 2008 - 12:30

ja mam cały rytułał na dzień "po" :D rano ciepła zupka, ponieważ raczej nie ma jeszcze gotowego obiaadu więc przeważnie "dupka chińcka" preferuję grzybową ;P potem kubeczek czerwonego barszczyku i jakaś buła z masełkiem, herbatka z duuuuuużą ilością cytryny... obowiążkowo i to kilka razy w ciągu dnia:) no i muszępowidzieć że raczej po takiej mieszance kac ucieka gdzie pieprz rośnie :) czasem tylko się posiłkuję ibupromem (ale to tylko po baaaaardzo dobrej impprezie) :lol:

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#30 kasia4

kasia4
  • Użytkownik
  • 75 postów

Napisano 28 sierpnia 2008 - 17:09

Podobno dobrze jest wypić kawę z sokiem z połówki cytryny. Ale czytając temat stwierdzam, że to cytryna i wit C pomaga na kaca.

#31 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 28 sierpnia 2008 - 22:39

kawę z sokiem z połówki cytryny

sama idea kawy z cytryną mnie przeraża... chociaż słyszałam że to nie takie złe :)

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#32 kasia4

kasia4
  • Użytkownik
  • 75 postów

Napisano 29 sierpnia 2008 - 08:02

kawę z sokiem z połówki cytryny

sama idea kawy z cytryną mnie przeraża... chociaż słyszałam że to nie takie złe :)

Ja sama bym tego nie wypiła, ale podobno pomaga, bo niejedna osoba mi to mówiła. Smaczne to na pewno nie jest, ale jak ma pomóc, to czego nie.

#33 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 29 sierpnia 2008 - 11:10

nic na kaca nie pomoże :P
sen na pewno nie bo po alkoholu sen jest nienaturalny, także organizm się nie wysypia, nie regeneruje sił, stąd właśnie kas
Woda.. też nie.. opijemy się a dalej będzie chciało się pić ;-)
nie wierzę w żadne sposoby wyleczenia kaca, tyle przerobiłam :P mi nic nie pomoże ;-)
kapeć w ustach, oczy na pół otwarte, ogólnie... kaplica :P
nie ma mnie tu i nie będzie.

#34 fajna babka

fajna babka
  • Użytkownik
  • 3 964 postów

Napisano 29 sierpnia 2008 - 18:13

u mnie na kaca to paluszki i woda i tabletkami na ból głowy i tak cały dzień mogę jak cos w siebie wmuszę to jak częściej jest to coś lekkiego np. pomarańcza ale żadnego jedzenia nie toleruje ....ostatnio sie leczyłam z upicia bo przesadziłam z cin-cinem i w głowie mi sie kręciło trochę za bardzo to tomek mi zrobił soku z cytryny pół na pół z wodą wypić było ciężko ale chociaż nie było mi tak nie dobrze on mówi że na kaca też to jest dobre ale rano nie umie sie zmusić do wypicia niczego kwaśnego ...

#35 Olciiia

Olciiia
  • Użytkownik
  • 10 000 postów

Napisano 29 sierpnia 2008 - 18:46

aha przypomnialo mi sie ze mialam podac przepis na dziadzik :P
wedlug mojego znajomego araba po kazdym strzale powinno sie zjesc ksiedzyc cytrynki i jedna lyzke dziadziku ;)

no wiec do jogurtu naturalnego dodaje sie bardzo drobno i cienko posiekana salate lodowa i rowniez drobno posiekanego ogorka zielonego (najlepiej cienkie, krotkie paseczki)
do tego dodac czosnku granulowanego soli i pieprzu i pokroppic cytrynka lub dodac kwasku cytrynowego

ja moge to jesc bez wodki :P Pychotka <mniami2></span>
podobno kaca brak ;)

#36 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 30 sierpnia 2008 - 08:20

A ja posiadam lekkiego kaca po wieczorze panieńskim, ale dylałam na parkiecie, jak cholera :P

#37 tuptunio

tuptunio
  • Użytkownik
  • 4 235 postów

Napisano 31 sierpnia 2008 - 15:01

dla mnie gorszy jest kac po papierosach :-?
Dołączona grafika

w jakim języku myśli głuchy od urodzenia?

#38 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 31 sierpnia 2008 - 15:03

dla mnie gorszy jest kac po papierosach :-?

tzn? ;-)

tzn że jak ktoś nie pali a sobie na imprezie popali?
nie ma mnie tu i nie będzie.

#39 tuptunio

tuptunio
  • Użytkownik
  • 4 235 postów

Napisano 31 sierpnia 2008 - 15:22

kurcze jak pije to nie jest tak źle, ale jak dołącze do tego papierosy to na następny dzień to masakra, nawet jak nie pije a dużo pale (na imprezach zawsze) to następnego dnia i tak kac straszny.
Dołączona grafika

w jakim języku myśli głuchy od urodzenia?

#40 kayen

kayen
  • Użytkownik
  • 870 postów

Napisano 02 września 2008 - 23:30

Głowa nigdy mnie nie boli za to strasznie żołądek mi muli i jest mi niedobrze przez cały następny dzień :-?
Jeśli jest ci dobrze, dwa razy lepiej jest mi!