zwiazek bez seksu (przynajmniej na razie:))
Napisano 29 maja 2010 - 01:22
Napisano 29 maja 2010 - 08:39
a co sadzicie o zwiazkach bez seksu? czy takie istnieja? bo wg mnie sa najprawdziwsze....
sa mozliwe zwiazki bez seksu ja i moj chlop jestesmy na to przykladem
duzo znaczenie ma to czy ktos jest wierzacy czy nie i jesli tak to jhak bardzo dana osoba jest wierzaca, kosciol nie popiera seksu przed slubem z oczywistych powodow i powiedzialam mojemu chlopakowi, ze do slubu moze zapomniec o seksie, mimo iz wczesniej nie mielismy pohamowania w tych sprawach. Nie mial jakis pretensji przyjal to spokojnie bez zadnych emocji i tak 4 misiace nie wspolzyjemy ze soba. Nie ubolewam jakos strasznie z tego powodu, wrecz przeciwnie jestem jeszcze bardziej szczesliwa niz wczesniej, jak seks byl w naszym zwiazku obecny. Nie jest to dla mnie jakas ujma.
Takze zwiazek bez seksu jest mozliwy
Napisano 29 maja 2010 - 08:46
łoooooowrecz przeciwnie jestem jeszcze bardziej szczesliwa niz wczesniej, jak seks byl w naszym zwiazku obecny.
ale tak serio serio, monia mnie sie to wydaje niekonsekwentne, najpierw seks był i było ok, a teraz seks przed ślubem jest be.....
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."
Napisano 29 maja 2010 - 08:55
Skosztowaliście "tego" więc dla mnie to już nie jest taki prawdziwy związek bez seksuwczesniej nie mielismy pohamowania w tych sprawach
Jeśli nigdy się nie kochała dana para i czekają do "nocy poślubnej" to to jets związek bez seksu, a tak to wygląda dla mnie jak "wybielanie" się na siłę
Napisano 29 maja 2010 - 09:10
jakaś pokuta... zadośćuczynienie...
dziwne to Twoje "nawrócenie", że tak to ujmę...
dla mojego związku seks jest nieodłącznym jego elementem i uważam to za bardzo normalny przejaw miłości... gdybym teraz z dnia na dzień powiedziała B., że koniec z łóżkiem bo się nawróciłam i kościół mówi nie to jestem pewna, że pogorszyłoby to relacje między nami i wcale się nie dziwię... tak więc może jestem... nie wiem jak to ująć... nietolerancyjna... ale dla mnie związek bez seksu nie jest takim do końca spełnionym... trudno wtedy poznać partnera w 100%...
Napisano 29 maja 2010 - 10:54
ponieważ sama kiedyś byłam blisko takiej "wspólnoty" kościelnej - widziałam ludzi, którzy rzeczywiście odmawiali sobie przyjemności. nie przeżyłyście tzw. "nawrócenia" więc nie wiecie ile człowiek jest w stanie poświęcić w takim momencie. i tak, jest to egoistyczne, ale to jak do tego podejdziemy zależy od naszego sumienia. i ja np. monię rozumiem. co nie znaczy że sama bym chciała w ten sposób postąpić.
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Napisano 29 maja 2010 - 11:11
jakoś mi się to skojarzyło z alkoholikiem, pił wcześniej, nawrócił się, przestał pić.. to ma sens, obie te sprawy można porównaćkochaliście się wcześniej, więc czy to ma teraz jakiś sens, że żyjecie w celibacie?
Ja szczerze mówiąc nie raz zastanawiałam się jakby to było gdyby związek nie znal seksu
Kiedyś czytałam taką książkę, chrześcijańską, nakłaniającą do pozostania w czystości, do pożycia tylko z jednym partnerem, i wszystkie przypadki opisane z książce zaakceptowały się w sferze seksualnej też, myślę że jak ktoś się kocha i decyduje na ślub, to nie ze względów fizycznych ale psychicznych, i seks nie ma na to jakiegoś największego wpływu.
Między nami nic nie było
ParÄ™ nocy, trochÄ™ wina,
To za mało by Cię mieć.
Może tylko się łudziłam,
Może lekko pogubiłam,
Nie bój się nie zrobię scen..
KiedyÅ› siÄ™ uda
Jeszcze przyjdzie na nas czas
Napisano 29 maja 2010 - 11:24
wątpię żeby tak mu powiedziała"nie i nie dyskutuj"...
moim zdaniem związek polega na dawaniu i braniu, skoro wcześniej zgadzała sie na seks z partnerem ma pełne prawo na jakiś czas 'zarządać' od niego zrozumienia, czyt. wstrzymania współżycia do ślubuja śmiem nawet stwierdzić, że postąpiłaś trochę egoistycznie...
Podziwiam cie Monia, uważam że to trudne ale skoro uważasz że lepiej ci trwać przy takich założeniach i to cie uszczęśliwia i umacnia związek to trwaj przy tym
Seks to ważny element w ziązku ale bez tego można żyć
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...
Napisano 29 maja 2010 - 14:38
zdziwisz sie Lolka ale dla mnie ma i to duze, przede wszystkim jest dla mnie bardziej wartosciowetakie zycie bez seksuczy to ma teraz jakiś sens, że żyjecie w celibacie?
to twoja opinia Lolka i ja jej nie neguje piszesz tak bo nie wiesz tak naprawdeja śmiem nawet stwierdzić, że postąpiłaś trochę egoistycznie...
jak to jest
dokladnie to trzeba przezyc na wlasnej skorze aby sie przekonac i tak jak napisala ankanie przeżyłyście tzw. "nawrócenia" więc nie wiecie ile człowiek jest w stanie poświęcić w takim momencie.
ludzie nawracają się w różnych momentach swojego życia, postanawiają żyć zgodnie z zasadami Pisma Świętego, i wtedy rezygnują z wielu "przyjemności" i ja pod tym katem mysle ze wyjatkiem nie jestem. Sa rozne przelomowe sytuacje w zyciu czlowieka i kazdy czlowiek ma prawo do zmian.
Wiec nie mam czego zalowac zwlaszcza takich zmian
a slow takich jak
nie bylo ja takie rozmowy przeprowadzam w sposob bardziej lagodny.nie i nie dyskutuj"...
on nie jest wyrozumialy on mnie poprostu kocha i to jest uwazam jak dla mnie prawdziwa milosc, jakby odszedl ode mnie to stwierdzilabym ze byl ze mna tylko dla seksu jakby przez to ode mnie odszedl. A tak to mam tylko pewnosc ze on mnie naprawde kocha pomimo tego ze seksu nie ma miedzy nami a on dalej ze mna jest.Twój facet widocznie jest bardzo wyrozumiały no ale to i tak nie zmienia faktu, że postąpiłaś bardzo samolubnie...
Napisano 29 maja 2010 - 14:48
a co do przerwy w seksie jak sie sporóbowało to kiedys czytałam o takiej parze , któa miała brac slub i była pierwsza spowiedz przed slubna a kolejna miła byc za trzy miesiace i oboje postanowili zeprzez te trzy miesiace nic nie bedzie i wytrzymali.
znam tez dziewczyne , która spala z jakims facetem , byl to przypadkowy seks a potem poznała swojego przyszlego meza i mogly ktos powiedziec ze pewnie szybko byl seks bo juz nie była dziewica , a jednak zaczeła z nim sypiac dopiero kilka miesiecy po slubie.
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 29 maja 2010 - 14:58
no to prawda i tez sie ciesze ze trafilam na takiego faceta, mozna rzecz skarb a nie facetfajnie ze masz tak kochajacego faceta w dzisiejszych czasch trudno o wstrzemiezliwosc u faceta.
Napisano 25 czerwca 2010 - 09:25
Napisano 06 lutego 2012 - 21:43
Napisano 11 lutego 2012 - 20:12
no jsne ze tak nie zawsze jest tak ze ktos kgo bardzo lubimy tez porzadamy , niby to powinno isc w parze , aby nie pomylic przyjazni z milością , ale nie jest to regula , ze tak musi byc wielki pociag fizyczny , który trzeba zaspokoić.Moim zdaniem jeśli dwoje ludzi podejmuje razem taką decyzję,że ich związek nie będzie opierał się na sexie,to ma to szanse się powieźć
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 16 lutego 2012 - 09:08
Napisano 16 lutego 2012 - 09:09
Napisano 16 lutego 2012 - 15:50
Napisano 21 lutego 2012 - 13:00
Napisano 21 lutego 2012 - 15:02
To prawda, tym właśnie się kieruję. Chłopak ma 19 lat. Jest mną zafascynowany od dawna. Jesteśmy daleką rodziną (bardzo daleką, więc to nie problem) i znam go od urodzenia, gdy miał 16 lat zaczął próbować się do mnie zbliżyć. Przez ponad 2 lata opierałam się, ale od ponad 3 tygodni jesteśmy parą (oczywiście spotykamy się potajemnie, w tajemnicy przed jego rodzicami). Jeżeli chodzi o łóżko, to testuję jego cierpliwość. Jeżeli mu naprawdę zależy, to poczeka. Wszystko stopniowo i w swoim czasie. Obecnie jesteśmy na etapie czułych dotyków i namiętnych pocałunków, nic więcej. Na "więcej" przyjdzie czas.Fajnie... podobno im dłuższy czas oczekiwania tym facet bardziej szanuje kobietę
Napisano 24 lutego 2012 - 21:57