Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciÄ…gajÄ…ca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

zwiazek bez seksu (przynajmniej na razie:))

• Zaloguj siÄ™, aby dodać odpowiedź
345 odpowiedzi w tym temacie

#1 Dominisia

Dominisia
  • Użytkownik
  • 27 postów

Napisano 19 lutego 2007 - 20:23

a co sadzicie o zwiazkach bez seksu? czy takie istnieja? bo wg mnie sa najprawdziwsze.... ;-)
Dominisia

#2 Madzia81

Madzia81
  • Użytkownik
  • 4 508 postów

Napisano 19 lutego 2007 - 21:40

bo wg mnie sa najprawdziwsze.... ;-)

czy ja wiem...
seks bardzo buduje związek. jeśli wszystko dzieje się w odpowiednich dawkach, to umacnia, zbliża do siebie partnerów, buduje ich wzajemne zaufanie :-) a poza tym daje b. dużo przyjemności ;-)

czy takie istnieja?

pewnie tak :-) ale czy są lepsze od tych, w których seks jest obecny, to tego nie wiem, ale chyba bym się z tym nie zgodziła...

FORUM DLA MAM

img-2006082601201230.png

200901181556.png

#3 Diablica666

Diablica666
  • Użytkownik
  • 1 419 postów

Napisano 19 lutego 2007 - 22:19

seks bardzo buduje związek. jeśli wszystko dzieje się w odpowiednich dawkach, to umacnia, zbliża do siebie partnerów, buduje ich wzajemne zaufanie a poza tym daje b. dużo przyjemności

Madziu wyjełaś mi to z ust :-)
Ja niewyobrażam sobie związku bez sexu dla mnie jest on jego bardzo ważną częścią.

czy takie istnieja?

Znam tylko jedną taką parę są ze sobą jakis roczek , mianowicie dziewczyna jest dziewicą i powiedziała że chce dziewictwo stracic dopiero po ślubie , on to uszanował i tak są ze soba bez sexu ;-)
Dołączona grafika

#4 Guest_Kociak_*

Guest_Kociak_*
  • Gość

Napisano 19 lutego 2007 - 22:49

a co sadzicie o zwiazkach bez seksu?

W zasadzie to nic nie myślę. Jak ktoś nie chce, to nie musi :) przecież ja nikomu do łóżka nie zaglądam. Dla mnie nie jest ważne, czy ktoś się ze sobą kocha czy też nie. Osobiście nie wyobrażam sobie stworzenia związku, który trwałby i trwał bez seksu w nieskończoność. Poza tym nie sprecyzowalas o jaki dokladnie zwiazek Ci chodzi. Taki, w ktorym nigdy nie bedzie seksu, taki, w ktorym nie bedzie seksu do slubu, czy taki, w ktorym nie ma seksu do czasu az partnerzy beda gotowi?

wg mnie sa najprawdziwsze.... ;-)

Calkowicie sie z tym NIE zgadzam! Na jakiej podstawie uwazasz, ze zwiazki bez seksu sa prawdziwsze od tych z seksem? Nie rozumiem, jak mozna po tym, ze ktos seks uprawia badz tez nie stwierdzic ze Jego/Jej zwiazek jest prawdziwy a kogos innego nie jest :roll: Dla mnie to jakies nieporozumienie <bezradny></span>

#5 Rowan_tree

Rowan_tree
  • Użytkownik
  • 30 postów

Napisano 19 lutego 2007 - 23:13

ale czy w zwiazku nalezy szukać przyjemności?? wedlug mnie to troche w tym egoizmu jest a tego wolalabym nie wprowadzac do mojego zycia... i tym bardziej zwiazku... jakby zaspakajanie sie bylo celem...
Czasami lepiej jest spać ....

#6 Rowan_tree

Rowan_tree
  • Użytkownik
  • 30 postów

Napisano 19 lutego 2007 - 23:19

ale nie mowie nie..tylko ze kiedys...kiedy?? wolalabym po slubie

#7 wardzynka

wardzynka
  • Użytkownik
  • 65 postów

Napisano 20 lutego 2007 - 08:35

jak mozna zyc iles lat ze soba bez seksu tworzac niby piekny zwiazek pozniej biora slub ida do lozka i okazuje sie ze lubia inne rzeczy partnerka nie zaspokaja partnera i odwortnie zyja sobie tak przez jaksi czas wkoncu on lub ona nie wytrzymuja braku przyjemnosci czuja sie niedowartosciowani i zawiedzeni tym ze tak bliska i kochana osoba nie umie zaspokoic potrzeb i seks traktuja jak przymus a po przejmnosci chodza do kochankow/kochanek.
zdecydowanie nie poperam czegos takiego. Mozna sie wstrzymac az beda obydwoje gotowi zyc bez seksu jakis czas ale nie ze isc do oltarza nie znajac swoich swer seksualnych bo to nic dobrego nei rokuje.

#8 Dominisia

Dominisia
  • Użytkownik
  • 27 postów

Napisano 20 lutego 2007 - 15:28

nie no wiesz mi chodzi o to zeby najpierw byc pewna ze to ten facet i ze jest wart tego by z nim sypiac niz isc z nim na dzien dobry do lozka...
Dominisia

#9 Rowan_tree

Rowan_tree
  • Użytkownik
  • 30 postów

Napisano 20 lutego 2007 - 15:35

a wiec zaspakajanie sie lub niemoznosc ma byc powoda rozstania i to ma byc milosc?? to ja wole zyc bez takiej milosci

#10 Rowan_tree

Rowan_tree
  • Użytkownik
  • 30 postów

Napisano 20 lutego 2007 - 15:36

mialam nadzieje ze milosc to jednak cos innego:/

#11 Guest_niki_*

Guest_niki_*
  • Gość

Napisano 20 lutego 2007 - 16:47

myślę, że gdy jest sie dziewicą- łatwiej stworzyc zwiazek bez seksu,mozna czekac do slubu itp (chociaz ja wolalabym nie kupowac kota w worku :P) gorzej, gdy zazna sie przyjemnosci plynącej z kontaktów seksualnych,zacznie sie byc z kims nowym i chyba seks staje sie naturalnym i dosc szybkim elementem zwiazku. a milosc bez seksu czy jest mozliwa? dlaczego nie, przeciez nie na pierwszej randce sie idzie ze soba do lozka (uogólniam), raczej najpierw zakochujemy sie , a dopiero pozniej lądujemy w łóżku

#12 Guest_Kociak_*

Guest_Kociak_*
  • Gość

Napisano 20 lutego 2007 - 18:07

ale czy w zwiazku nalezy szukać przyjemności??

a czemu nie? czy to jakiś grzech odczuwanie przyjemności? A kto ma dać ta przyjemność jak nie osoba, z którą jesteśmy w związku??

a wiec zaspakajanie sie lub niemoznosc ma byc powoda rozstania i to ma byc milosc??

a powiedz mi tak, czy wyobrażasz sobie sytuację kiedy dwie osoby są ze sobą, czekają np z seksem do ślubu. Po ślubie okazuje się, że są zupełnie inni. Kobieta lubi seks klasyczny, jest nieśmiałą itd, a facet lubuje się w orgiach i różnych udziwnieniach. W przypadku totalnego niedopasowania albo jedno albo drugie będzie nieszczęśliwe... Kobieta - bo facet będzie ją namawiał do "swoich" fantazji, a facet - bo nie będzie mógł ich realizować, albo co gorsza, pójdzie je realizować z kimś innym...
Albo okazuje się, że facet ma bardzo dużego a dziewczyna jest ciasna i każdy stosunek z tym facetem to dla niej ból a nie przyjemność... Jasne, da się coś z tym zrobić, ale nie każdy będzie chciał radzić sobie z takimi problemami....

mialam nadzieje ze milosc to jednak cos innego:/

oczywiście miłość to przede wszystkim zaufanie, przyjaźń, wsparcie itd, ale bardzo ważną częścią miłości jest też seks... Nie jest on jedynym czynnikiem budującym miłość, ale jednym z wielu :D

#13 Madzia81

Madzia81
  • Użytkownik
  • 4 508 postów

Napisano 20 lutego 2007 - 18:43

ale czy w zwiazku nalezy szukać przyjemności?? wedlug mnie to troche w tym egoizmu jest

egoizm w momencie czerpania przez dwie osoby przyjemności? a w którym miejscu widzisz tu egoizm? egoizm jest wtedy, kiedy jedna osoba pragnie seksu, naciska drugą, namawia do jego uprawiania w momencie kiedy ta druga za bardzo nie ma na to ochoty ( tak jak w przypadku Dominisi i jej chłopaka)

oczywiście miłość to przede wszystkim zaufanie, przyjaźń, wsparcie itd, ale bardzo ważną częścią miłości jest też seks... Nie jest on jedynym czynnikiem budującym miłość, ale jednym z wielu

i mogę się podpisać pod tą wypowiedzią w 100% :-)

najpierw byc pewna ze to ten facet i ze jest wart tego by z nim sypiac niz isc z nim na dzien dobry do lozka...

no oczywiście, że taka kolejność powinna być zachowana :-) ale jeśli już znajdziesz odpowiedniego, poznasz, zaufasz, to seks jest dopełnieniem tego, co jest między dwoma osobami :-)

FORUM DLA MAM

img-2006082601201230.png

200901181556.png

#14 Rowan_tree

Rowan_tree
  • Użytkownik
  • 30 postów

Napisano 20 lutego 2007 - 21:03

moze kiedys uwierze narazie widze to inaczej.... a na temat seksu w koncu mozna rozmawiac i kobieta moze powiedziec ze nigdy nie zdecyduje sie na cos innego i zawsze uwazalaam ze sa wieksze nieszczescia niz niezaspokojenie czyis fantazji...

#15 Rowan_tree

Rowan_tree
  • Użytkownik
  • 30 postów

Napisano 20 lutego 2007 - 21:05

egoizm to myslenie osobie a podczas myslisz jednak przede wszystkim o sobie. moze te wszystkie zdarzenia zwiazane z dominika i mna sama tak na mnie wplynely a moze po prostu nie chce ale dla mnie to nie jest niezbedna czesc zwiazku z powodu ktorego nalezy konczyc znajomosc lub zdradzac a tym bardziej brac rozwod

#16 Guest_Kociak_*

Guest_Kociak_*
  • Gość

Napisano 21 lutego 2007 - 17:23

Rowan_tree, najwidoczniej wychodzi na to, że razem z Dominisią trafiłyście na nieodpowiednich facetów i stąd Wasze podejście. Ale to nic złego. Jak traficie na odpowiedniego faceta, to wtedy same się przekonacie o tym, że seks w związku ma nie być karą tylko nagrodą :)
A Twoje stwierdzenie:

podczas myslisz jednak przede wszystkim o sobie.

wyraża... sama nie wiem... chyba brak dojrzałości w tej kwestii. Bo jednak przeważająca większość osób, które są w stałych związkach powie Ci, że podczas seksu w bardzo dużym stopniu właśnie myśli się o tej drugiej osobie i o jej przyjemności, a swoją własną odsuwa się na drugi plan :)

#17 wardzynka

wardzynka
  • Użytkownik
  • 65 postów

Napisano 21 lutego 2007 - 18:20

podczas seksu w bardzo dużym stopniu właśnie myśli się o tej drugiej osobie i o jej przyjemności, a swoją własną odsuwa się na drugi plan

zdecydowanie popieram to zdanie! jak sie kogos kocha to dba sie o to zeby bylo przyjemnie szczegolnie tej drugiej osobie i jak to dziala w dwie strony to obie osoby dbaja o siebie wzajemnie i wtedy to jest wielka przyjemnosc!!!

#18 Rowan_tree

Rowan_tree
  • Użytkownik
  • 30 postów

Napisano 21 lutego 2007 - 22:14

wiec mam uwierzyc ze chlopak dominiki tak nalegal na seks bo chcial zeby JEJ bylo przyjemnie...hmm..

#19 wardzynka

wardzynka
  • Użytkownik
  • 65 postów

Napisano 22 lutego 2007 - 07:12

wiec mam uwierzyc ze chlopak dominiki tak nalegal na seks bo chcial zeby JEJ bylo przyjemnie

nikt tego nie powiedzial. powyzej jest dyskusja czym jest seks dla dojrzalych emocjonalnie osob bedacych w zwiazku a nie o tym czy chlopak dominisi namawia ja na seks zeby bylo jej przyjemnie lub z innych nie znanych nam powodow :)

#20 Rowan_tree

Rowan_tree
  • Użytkownik
  • 30 postów

Napisano 22 lutego 2007 - 14:07

a moje powyzsze tylko argumentem ze nie koniecznie tak jest