miłość w czasie okresu
Napisano 12 stycznia 2011 - 10:32
Nie przeszkadza mi to jakos bardzo, ale aby uniknac zamieszania ze sprzataniem, najlepiej przeniesc sie od razu z lozka pod prysznic
Napisano 12 stycznia 2011 - 12:31
Nie przeszkadza mi to jakos bardzo, ale aby uniknac zamieszania ze sprzataniem, najlepiej przeniesc sie od razu z lozka pod prysznic
W sumie dobry sposób hehe
Napisano 13 stycznia 2011 - 14:13
Napisano 16 stycznia 2011 - 18:42
Widzę że większość z was jeśli godzi się na seks podczas okresu to pod prysznicem. No i ta opcja odpowiadałaby mi najbardziej. Tylko jak tu jest z antykoncepcją? Do tej pory używaliśmy prezerwatyw i globulek, ale myślę że pod prysznicem to zabezpieczenie jest niemożliwe. Co radzicie?
Napisano 17 stycznia 2011 - 14:37
Napisano 17 stycznia 2011 - 17:59
To mit, który można między bajki włożyć, bo i w czasie @ można w ciążę zajśćokres to jedyne w 100% dni niepłodne w czasie cyklu
A wracając do tematu to ja jestem na nie. Czułabym się niekomfortowo i źle mając w głowie wizję tego jak.... nie, nawet mowy nie ma! Te kilka dni możemy poczekać za to po takiej przymusowej przerwie... no chyba same rozumiecie
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo
Napisano 17 stycznia 2011 - 18:00
hm tylko z tego co kojarzę, to plemniki mogą przeżyć jakiś określony czas w kobiecie i wtedy może dojść jakimś cudem do zapłodnieniaokres to jedyne w 100% dni niepłodne w czasie cyklu
Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? Cause I like you!
Napisano 17 stycznia 2011 - 18:09
mozesz , ale tym razem sie nie mylisz , one kilka dni potrafia przetrwac , wiec jest szansa na ciaze , tym bardziej jak ktos ma niedługie cykle , wtedy nieplodne dni po okresie tez sa proporcjonalnie krotsze.hm tylko z tego co kojarzę, to plemniki mogą przeżyć jakiś określony czas w kobiecie i wtedy może dojść jakimś cudem do zapłodnienia ale mogę się mylić
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 19 stycznia 2011 - 22:09
Napisano 20 stycznia 2011 - 18:33
no ale okres jest oznaką tego, że komórka jajowa nie jest zapłodniona i dlatego zostaje wydalona z organizmu wraz z krwią miesiączkową i wszystkimi wydzielinami z macicy, a dodatkowo zmienia się utkanie naczyniowe w macicy i niemożliwe byłoby zagnieżdżeniez tego co kojarzę, to plemniki mogą przeżyć jakiś określony czas w kobiecie
Napisano 20 stycznia 2011 - 18:45
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Napisano 21 stycznia 2011 - 12:33
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Napisano 21 stycznia 2011 - 12:35
Moja córka została poczęta podczas końcowej fazy okresu.rodzą się dzieciaki powstałe podczas współżycia w czasie trwania okresu?
Napisano 22 stycznia 2011 - 10:48
Czy można zajść w ciążę?
Obiegowa opinia mówi, że seks w czasie miesiączki nie niesie ryzyka zajścia w ciążę. Opinia ta bierze się stąd, że z punktu widzenia cyklu idealnego dni niepłodne wypadają właśnie w tym okresie. Niestety, w tego typu rozumowaniu kryje się kilka błędów, mogących nierozważną parę wpędzić w niemałe kłopoty. Zwłaszcza jeżeli partnerzy nie są gotowi na posiadanie potomstwa. Po pierwsze nawet u kobiety, która ma regularne miesiączki nigdy nie ma pewności, że w tym cyklu owulacja nie przesunie się trochę do tyłu. Dodatkowo plemniki mają zdolność przeżywania w ciele kobiety przez wiele dni. Oczywiście w czasie miesiączki prawdopodobieństwo, że dojdzie do zapłodnienia jest mniejsze niż w innych dniach cyklu, jednak nadal istnieje. Dlatego warto stosować antykoncepcję nawet podczas krwawienia.
źródło:abcantykoncepcja.pl
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo