miłość,, przywiązanie, czy przyzwyczajenie??? jak to jest ?
Napisano 17 lipca 2008 - 20:55
Napisano 17 lipca 2008 - 20:55
[ Dodano: 2008-07-17, 21:57 ]
Zgadzam się z wami dziewczyny:)
Napisano 17 lipca 2008 - 20:57
Napisano 17 lipca 2008 - 20:59
Napisano 17 lipca 2008 - 20:59
a myslisz, że nie poskutkuje?
?
kochana ja wiem ze nie skutkuje bynajmniej w moim zwiazku... probowalam
Napisano 17 lipca 2008 - 21:03
Black Angel jesli chodzi o to odchudzanie to niestety głodówka-nie jest za dobre to rozwiązanie ale sie szybko z wagi leci:)
Napisano 18 lipca 2008 - 13:14
zgadzam sie i zgadzam sie z tym co wczesniej pisala Olcia nie ma milosci bez przyzwyczajenia,my z L jestesmy razem od 7 lat,mieszkamy razem juz jakies 3-4 lata i chocby nie wiem co to poza tym,ze jest milosc to jest tez przyzwyczajenie i przywiazanie.Inaczej sie nie daNie ma moim zdaniem przyzwyczajenia bez miłości bo wtedy kazdy dzien z człowiekiem którego nie kocham byłby męczarnią
Napisano 18 lipca 2008 - 13:27
jest milosc to jest tez przyzwyczajenie i przywiazanie.
moze i racja.... przywiazani jestesmy do siebie napewno.. bardzo sie kochamy co tez nie ulega watpliwosci... a jelsi chodzi o przyzwyczajenie to tez jestesmy do siebie przyzwyczajeni.. do swoich nawykow.. itp... ja wczeniej gdzies w poscie mialam na mysli bycie ze soba tylko i wylacznie z przyzwyczajenia... dla wygody.. ze wzgledu na rutyne... na wspolne dizeci dom.. tego bym chciaal uniknac.... a nie takiego zwyklego przyzwyczajenia do drugiego czlowieka..
ehhhh nie wiem czy cos z tego zrozumialycsie babeczki:P
Napisano 18 lipca 2008 - 13:32
Sa zwiazki gdzie ta milosc wygasla...a moze nigdy jej nie bylo i ludzie sa razem nie z milosci ale
z przyzwyczajenia... dla wygody.. ze wzgledu na rutyne... na wspolne dizeci dom..
Moim zdaniem jesli jest milosc to napewno sie tez pojawia przyzwyczajenie i przywiazanie ,ale moze byc tak ze jest tylko przyzwyczajnie i jakies tam przywiazanie a brak milosci...i tego tez bym nie chciala
no to teraz nie wiem czy sie nie zaplatalam za bardzo i czy wy mnie teraz zrozumiecie
Napisano 18 lipca 2008 - 13:42
czy wy mnie teraz zrozumiecie
rozumiem.. i ciesze sie z Ty zrozumialas mnie... poprstu nie chiclabym sie kiedys pewnego dnia obudzic i stwierdzic ze jestesmy ze soba tylko ze wzgledu na to ze mamy wspolne dzieci dom majatek... bo to byloby bez sensu.. a przede wszystkim straszne.. mam nadzieje ze kazdego dnia bede budzic sie z przeswiadczeniem ze jestesmy ze osba z milosci
Napisano 18 lipca 2008 - 13:42
Napisano 18 lipca 2008 - 13:47
dlatego o milosc trzeba dbac i ja pielegnowac jak ogrod...jest nawet takie przyslowie,ale nie pamietam go dokladniepoprstu nie chiclabym sie kiedys pewnego dnia obudzic i stwierdzic ze jestesmy ze soba tylko ze wzgledu na to ze mamy wspolne dzieci dom majatek... bo to byloby bez sensu..
I zycze wam i sobie aby wasza i nasza milosc trwala wiecznie
iłość wiąże się z przyzwyczajeniem, a już na pewno z przywiązaniem. Jeśli wszytskie 3 elementy współgrają i są obecne to wszytsko jest ok.. Problem pojawia się gdy w tej mieszance na udany związek zaczyna brakować najważniejszego składnika - miłości.
pieknie to ujelas
Napisano 18 lipca 2008 - 13:59
I zycze wam i sobie aby wasza i nasza milosc trwala wiecznie
dziekuje i nawzajem:)
Miłość wiąże się z przyzwyczajeniem, a już na pewno z przywiązaniem. Jeśli wszytskie 3 elementy współgrają i są obecne to wszytsko jest ok.. Problem pojawia się gdy w tej mieszance na udany związek zaczyna brakować najważniejszego składnika - miłości.
no wiec w skrocie wlasnie o to mi chodzilo. pieknie
Napisano 18 lipca 2008 - 20:30
Guest_Kociak_*
Napisano 20 lipca 2008 - 19:27
Ja także uważam, że przywiązanie czy przyzwyczajenie czy jak to nazwać jest nieodłącznym składnikiem takiej długotrwałej miłości i jest to zupełnie normalne. Ale najważniejsze, aby w tym całym przyzwyczajeniu, rutynie nie zapomnieć o swoich uczuciach i co jakiś czas je "odnawiać" chociażby poprzez jakiś wspólny wypad poza miasto tylko we dwoje. A to właśnie dlatego, bo (tak jak pisała angik1683) miłość trzeba stale pielęgnować i podgrzewać
Napisano 20 lipca 2008 - 20:23
[ Dodano: 2008-07-20, 21:24 ]
Zawsze pojawia sie przywiazanie i przyzwyczajenie, ale to nie znaczy ze milosc wtedy znika...
Napisano 21 lipca 2008 - 06:29
powiem ci ze ja tez....Eh... A ja wciaz bardzo zakochana....
jakos mi nie mija a szczegolnie jak patrze mu w oczy