Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

miłość,, przywiązanie, czy przyzwyczajenie??? jak to jest ?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
118 odpowiedzi w tym temacie

#21 Olciiia

Olciiia
  • Użytkownik
  • 10 000 postów

Napisano 17 lipca 2008 - 20:55

calineczka, no wlasnie tak jest ;)

#22 grzeczna 22

grzeczna 22
  • Użytkownik
  • 37 postów

Napisano 17 lipca 2008 - 20:55

hahahah a myslisz, że nie poskutkuje????? to nasz broń kobiec ahahahahahaha :-P <omg23></span> <omg23></span>

[ Dodano: 2008-07-17, 21:57 ]
Zgadzam się z wami dziewczyny:)
Słodko jest nocą patrzeć na niebo, gdy kochasz różę, która znajduje się na jednej z gwiazd. Wówczas wszystkie gwiazdy są ukwiecone.

#23 Olciiia

Olciiia
  • Użytkownik
  • 10 000 postów

Napisano 17 lipca 2008 - 20:57

Yeahaaa....!!! wiadomo ze poskutkuje jak zabrakinie top bedzie blagal na kolanach hahah a pani laskawie pozwoli sie pocalowac no i mozse cos jeszcze <umieraam></span> <umieraam></span> probuj probuj :) pa ja lece :)

#24 grzeczna 22

grzeczna 22
  • Użytkownik
  • 37 postów

Napisano 17 lipca 2008 - 20:59

no trzymaj się cieplutko papa
Słodko jest nocą patrzeć na niebo, gdy kochasz różę, która znajduje się na jednej z gwiazd. Wówczas wszystkie gwiazdy są ukwiecone.

#25 Black_Angel

Black_Angel
  • Użytkownik
  • 804 postów

Napisano 17 lipca 2008 - 20:59

a myslisz, że nie poskutkuje?????

kochana ja wiem ze nie skutkuje bynajmniej w moim zwiazku... probowalam ;(

#26 grzeczna 22

grzeczna 22
  • Użytkownik
  • 37 postów

Napisano 17 lipca 2008 - 21:03

wiem, że taka torturka poskutkuje:):) 8-)

Black Angel jesli chodzi o to odchudzanie to niestety głodówka-nie jest za dobre to rozwiązanie ale sie szybko z wagi leci:):)

#27 calineczka

calineczka
  • Użytkownik
  • 7 470 postów

Napisano 17 lipca 2008 - 21:04

offtopic
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#28 angik1683

angik1683
  • Użytkownik
  • 8 134 postów

Napisano 18 lipca 2008 - 13:14

Nie ma moim zdaniem przyzwyczajenia bez miłości bo wtedy kazdy dzien z człowiekiem którego nie kocham byłby męczarnią

zgadzam sie i zgadzam sie z tym co wczesniej pisala Olcia nie ma milosci bez przyzwyczajenia,my z L jestesmy razem od 7 lat,mieszkamy razem juz jakies 3-4 lata i chocby nie wiem co to poza tym,ze jest milosc to jest tez przyzwyczajenie i przywiazanie.Inaczej sie nie da <bezradny></span>
sl-11609.png
as1cEZoB0360010MDAwOGQ0fDIwMTM4MmpkfERhd
ZAPRASZAMY WSZYSTKIE MAMY...i nie tylko ->

#29 saja

saja
  • Użytkownik
  • 4 645 postów

Napisano 18 lipca 2008 - 13:27

jest milosc to jest tez przyzwyczajenie i przywiazanie.

moze i racja.... przywiazani jestesmy do siebie napewno.. bardzo sie kochamy co tez nie ulega watpliwosci... a jelsi chodzi o przyzwyczajenie to tez jestesmy do siebie przyzwyczajeni.. do swoich nawykow.. itp... ja wczeniej gdzies w poscie mialam na mysli bycie ze soba tylko i wylacznie z przyzwyczajenia... dla wygody.. ze wzgledu na rutyne... na wspolne dizeci dom.. tego bym chciaal uniknac.... a nie takiego zwyklego przyzwyczajenia do drugiego czlowieka..

ehhhh nie wiem czy cos z tego zrozumialycsie babeczki:P
Dołączona grafika
„Pragniemy żyć razem i razem się cieszyć
Razem dzielić niebo i razem w nim grzeszyć…”

#30 angik1683

angik1683
  • Użytkownik
  • 8 134 postów

Napisano 18 lipca 2008 - 13:32

saja, rozumiem o co ci chodzi (tzn. wydaje mi sie ze rozumiem ;-) )
Sa zwiazki gdzie ta milosc wygasla...a moze nigdy jej nie bylo i ludzie sa razem nie z milosci ale

z przyzwyczajenia... dla wygody.. ze wzgledu na rutyne... na wspolne dizeci dom..

Moim zdaniem jesli jest milosc to napewno sie tez pojawia przyzwyczajenie i przywiazanie ,ale moze byc tak ze jest tylko przyzwyczajnie i jakies tam przywiazanie a brak milosci...i tego tez bym nie chciala

no to teraz nie wiem czy sie nie zaplatalam za bardzo i czy wy mnie teraz zrozumiecie :-?
sl-11609.png

#31 saja

saja
  • Użytkownik
  • 4 645 postów

Napisano 18 lipca 2008 - 13:42

czy wy mnie teraz zrozumiecie

rozumiem.. i ciesze sie z Ty zrozumialas mnie... poprstu nie chiclabym sie kiedys pewnego dnia obudzic i stwierdzic ze jestesmy ze soba tylko ze wzgledu na to ze mamy wspolne dzieci dom majatek... bo to byloby bez sensu.. a przede wszystkim straszne.. mam nadzieje ze kazdego dnia bede budzic sie z przeswiadczeniem ze jestesmy ze osba z milosci :)
Dołączona grafika

#32 SpryCiulaaa

SpryCiulaaa
  • Użytkownik
  • 406 postów

Napisano 18 lipca 2008 - 13:42

Miłość wiąże się z przyzwyczajeniem, a już na pewno z przywiązaniem. Jeśli wszytskie 3 elementy współgrają i są obecne to wszytsko jest ok.. Problem pojawia się gdy w tej mieszance na udany związek zaczyna brakować najważniejszego składnika - miłości.
Dołączona grafika

Myśleli, że jak będe mała to będzie mniejszy problem :)

#33 angik1683

angik1683
  • Użytkownik
  • 8 134 postów

Napisano 18 lipca 2008 - 13:47

poprstu nie chiclabym sie kiedys pewnego dnia obudzic i stwierdzic ze jestesmy ze soba tylko ze wzgledu na to ze mamy wspolne dzieci dom majatek... bo to byloby bez sensu..

dlatego o milosc trzeba dbac i ja pielegnowac jak ogrod...jest nawet takie przyslowie,ale nie pamietam go dokladnie :-D
I zycze wam i sobie aby wasza i nasza milosc trwala wiecznie :*

iłość wiąże się z przyzwyczajeniem, a już na pewno z przywiązaniem. Jeśli wszytskie 3 elementy współgrają i są obecne to wszytsko jest ok.. Problem pojawia się gdy w tej mieszance na udany związek zaczyna brakować najważniejszego składnika - miłości.

pieknie to ujelas :-D
sl-11609.png

#34 saja

saja
  • Użytkownik
  • 4 645 postów

Napisano 18 lipca 2008 - 13:59

I zycze wam i sobie aby wasza i nasza milosc trwala wiecznie :*

dziekuje i nawzajem:)

Miłość wiąże się z przyzwyczajeniem, a już na pewno z przywiązaniem. Jeśli wszytskie 3 elementy współgrają i są obecne to wszytsko jest ok.. Problem pojawia się gdy w tej mieszance na udany związek zaczyna brakować najważniejszego składnika - miłości.

no wiec w skrocie wlasnie o to mi chodzilo. pieknie :)
Dołączona grafika

#35 Olciiia

Olciiia
  • Użytkownik
  • 10 000 postów

Napisano 18 lipca 2008 - 20:30

angik1683, dziekowac :mrgreen: Tobie rowniez nasza przyszla zonko tez ci sie przyda ;)

#36 angik1683

angik1683
  • Użytkownik
  • 8 134 postów

Napisano 18 lipca 2008 - 20:33

Tobie rowniez nasza przyszla zonko tez ci sie przyda

no pewnie,ze sie przyda :mrgreen:
sl-11609.png

#37 Guest_Kociak_*

Guest_Kociak_*
  • Gość

Napisano 20 lipca 2008 - 19:27

No to chyba wszystkie myślimy podobnie.
Ja także uważam, że przywiązanie czy przyzwyczajenie czy jak to nazwać jest nieodłącznym składnikiem takiej długotrwałej miłości i jest to zupełnie normalne. Ale najważniejsze, aby w tym całym przyzwyczajeniu, rutynie nie zapomnieć o swoich uczuciach i co jakiś czas je "odnawiać" chociażby poprzez jakiś wspólny wypad poza miasto tylko we dwoje. A to właśnie dlatego, bo (tak jak pisała angik1683) miłość trzeba stale pielęgnować i podgrzewać :)

#38 saja

saja
  • Użytkownik
  • 4 645 postów

Napisano 20 lipca 2008 - 19:40

miłość trzeba stale pielęgnować i podgrzewać :)

a to napewno.. zgadzam sie z Toba Kociak, milosc to najwazniejsza "rzecz" w naszym zyciu wiec naprawde warto o nia dbac...:)
Dołączona grafika

#39 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 20 lipca 2008 - 20:23

Eh... A ja wciaz bardzo zakochana.... :)

[ Dodano: 2008-07-20, 21:24 ]
Zawsze pojawia sie przywiazanie i przyzwyczajenie, ale to nie znaczy ze milosc wtedy znika...

#40 Olciiia

Olciiia
  • Użytkownik
  • 10 000 postów

Napisano 21 lipca 2008 - 06:29

Eh... A ja wciaz bardzo zakochana....

powiem ci ze ja tez.... <serduszka></span> <serduszka></span>
jakos mi nie mija a szczegolnie jak patrze mu w oczy :)