Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

miłość,, przywiązanie, czy przyzwyczajenie??? jak to jest ?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
118 odpowiedzi w tym temacie

#41 malenka

malenka
  • Użytkownik
  • 3 174 postów

Napisano 21 lipca 2008 - 18:59

Ja zawsze się obawiałam tego, że będziemy ze sobą tylko dlatego, że się do siebie przyzwyczailiśmy a nie dalatego, że się kochamy i naprawdę pragniemy byc ze sobą... mam nadzieje, że taki dzień nigdy nie nastapi :)
"So I find a reason to shave my legs Each single morning..."

#42 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 18 sierpnia 2008 - 00:32

:arrow: ehh ja do mojego bylego sie przyzwyczailam bardzo bo przez 10 miesiecy dzien w dzien razem bylismy...teraz nie moge sie odzwyczaic od niego :( nie wiem dlaczego a chcialabym bardzo...
:arrow: mojego obencego chlopaka baardzo kocham i nie wyobrazam juz sobie zycia bez niego :*
:arrow: mam nadzieje ze z czasem zapomne o przywiazaniu do tamtego i zaczne zyc nowa miloscia bo narazie to mam czasami mieszane mysli ale jednego jestem pewna... kocham mojego D.!!!

#43 AgA08

AgA08
  • Użytkownik
  • 70 postów

Napisano 24 sierpnia 2008 - 20:36

Ja jestem ze swoim facetem juz bardzo dlugo. Wiem, że to miłość a nie pzryzwyczajenie. Przyzwyczailismy się tylko do swoich niektórych zachowań, które akceptujemy.

Kiedyś gdzieś przeczytałam, że prawdziwa miłość trwa 5 lat. Ponoć to przebadane przez naukowców.
Osobiście nie moge się zgodzić z tym stwierdzeniem ponieważ w swoim życiu poznałam mnustwo małżeńst, ze stażem służszym niż 20-30 lat. Były to małżeństwa bardzo udane. Z daleka była miłość od małżonków ;-)

Ja wierze w miłość aż po grób ;-) czasami leżac z moim Facetem wyobrarzamy sobie jak to kiedyś bedzie. Jak oboje będziemy siedzieć na bujanych fotelach. Ja będe robiła sweter na drutach, a On będzie opowiadał jakąś niesamowitą historię naszym wnukom ;-) hehe
KoChaM żYciE

#44 katti

katti

kwintesencja

• Użytkownik
  • 9 613 postów

Napisano 24 sierpnia 2008 - 20:42

czasami leżac z moim Facetem wyobrarzamy sobie jak to kiedyś bedzie. Jak oboje będziemy siedzieć na bujanych fotelach. Ja będe robiła sweter na drutach, a On będzie opowiadał jakąś niesamowitą historię naszym wnukom ;-)

Piekne :-) Mysle ze kazda z nas o takim zyciu marzy :-D Jest ono osiagalne :-)
Moi dziadkowie byli razem 61 lat i nie widzialam bardziej zakochanej pary od nich :-> Gdy zmarl dziadzio, babcia zmarla zaraz po nim..... powiedziala ze zyc bez niego dlugo nie bedzie......

Nie patrz w przeszłość, bo potkniesz się o teraźniejszość i s******* przyszłość.

#45 AgA08

AgA08
  • Użytkownik
  • 70 postów

Napisano 24 sierpnia 2008 - 20:55

No ja niestety nie znalam swoich dzieadkow ale z opowiadan mojej mamy i rodzicow tez bylo to udane malzenstwo ;-) ich zycie nie bylo uslane rozami, ale zawsze sie wspierali i potrafili sie smiac ;-) a marzenia o przyszlosci... chce zeby sie spelnily ;-) I wiem, ze moj facet tez tego chce ;-) czasami jak tak sobie rozmislamy to On sie smieje, ze na starosc bedziemy siedziec w bujanych fotelach i po przeciwnych stronach pokoju grac w SWATA 4 (oboje uwielbiamy ta gre oczywiscie w sieci) hehe to tez bardzo zabawna perspektywa hehe ;-)
KoChaM żYciE

#46 kasia4

kasia4
  • Użytkownik
  • 75 postów

Napisano 25 sierpnia 2008 - 13:50

Ja jestem z moim M. już 10 lat małżeństwem. I nasze uczucie do siebie nie wygasa, wręcz przeciwnie- rośnie. Obydwoje nie wyobrażamy sobie życia bez siebie. Razem podejmujemy ważne decyzje, wychowujemy dzieci i troszczymy się o siebie. Może to wygląda kolorowo, ale tak jest. To siebie "wybraliśmy" ;-) i razem chcemy się zestarzeć. Ale jeszcze trochę czasu mamy nim będziemy chodzić " o laskach".

#47 kasiatoja

kasiatoja
  • Użytkownik
  • 1 244 postów

Napisano 25 sierpnia 2008 - 14:35

Piękne kasia4 :-> Ja jestem z moim chłopakiem prawie 2 lata i jeżeli to co nas łączy to miłość to KOCHAM :!: też często rozmawiamy o przyszłości jak to bedzie jak zamieszkamy razem, będziemy małżeństwem i razem będziemy pokonywać problemy i już zawsze cieszyć sie sobą ;-)

#48 AgA08

AgA08
  • Użytkownik
  • 70 postów

Napisano 26 sierpnia 2008 - 16:09

Piękne jest to co o czym marza ludzie którzy się kochają. Marzą o byciu razem... o robieniu "czegoś" razem.... Wszystkie marzenia maja w sobie Jego i Ją ;-)
KoChaM żYciE

#49 anecka1991

anecka1991
  • Użytkownik
  • 120 postów

Napisano 29 sierpnia 2008 - 13:36

Ja jestem z Moim Chłopakiem od przeszło 2 lat. Zaczęliśmy od czasów, gdy byliśmy dzieciakami, ale wiem, że to coś wyjątkowego i silnego. Bo z każdym dniem kochamy się mocniej. Ja to widzę po Jego spojrzeniu, czułości. On niesamowicie się o mnie troszczy. Razem dojrzewamy do wszystkiego, stajemy się kobietą i mężczyzną. Jestem do Niego przyzwyczajona, ale nie jest to nuda. Nadal dążę do tego, by być jak najbliżej Niego. On tak samo.

#50 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 13 października 2008 - 11:20

Kazdego dnia przekonuje sie ze z czasem moze byc tylko piekniej.. Jakos latwiej sie godzic itd. Jest milo..bo wiemy czego od siebie oczekujemy i mimo czasu wcale sie soba nie nudzimy.. Nie wiem sama jak to dziala..ale tak jest. Wiec to chyba TEN :-D

#51 Alisekai

Alisekai
  • Użytkownik
  • 2 027 postów

Napisano 13 października 2008 - 11:29

Hm... na początku związku było przywiązanie... później pojawiła się miłość i... jest do tej pory :)

#52 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 13 października 2008 - 23:17

Alisekai, na poczatku przywiazanie? Zwykle jest pozniej..odwrotna kolejnosc macie:)

#53 Alisekai

Alisekai
  • Użytkownik
  • 2 027 postów

Napisano 13 października 2008 - 23:18

No na początku bo długo się przyjaźniliśmy :D

#54 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 13 października 2008 - 23:26

Alisekai, wiec wszystko odwrotnie:)

#55 Alisekai

Alisekai
  • Użytkownik
  • 2 027 postów

Napisano 13 października 2008 - 23:31

Wiesz co? W naszym związku wszystko zaczynało się odwrotnie :D Ale jest super :D

#56 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 13 października 2008 - 23:34

Alisekai, no to tylko pogratulowac:) W moim tez fajnie. Jakos sie nie przyzwyczajamy..nadl czuje to cos :-D

#57 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 14 listopada 2008 - 22:13

miłość oczywiście ale o uczucie trzeba dbać bo przerodzi się w przyzwyczajenie...

#58 Alisekai

Alisekai
  • Użytkownik
  • 2 027 postów

Napisano 20 listopada 2008 - 18:43

Ja bym powiedziała, że jak jest już miłość, to przyzwyczajenie i przywiązanie występują razem. Takie 3 w 1. Nie wiem, może to tylko moje odczucie. W każdym razie ja bardzo się do Michała przywiązałam, bardzo Go kocham i przyzwyczaiłam się już do Jego obecności i tego, co lubi.

#59 WiOlLuŚś

WiOlLuŚś
  • Użytkownik
  • 174 postów

Napisano 20 listopada 2008 - 22:55

Ja mysle ze przez cały związek jest ta miłosc bo gdyby jej nie było to przeciez nie byłoby sensu byc z kims... przyzwyczajenie i przywiązanie tez jest, ale przeciez tak samo jak z rodzina... jesteśmy do niej przywiązani i przyzwyczajeni ale ja kochany i jakby była jakas kryzysowa sytuacja to w ogień byśmy skoczyli :)

#60 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 24 lutego 2010 - 16:31

Moim zdaniem wszystkie te 3 etapy są nieodzownym elementem związku.Najpierw jest milość.Piękne uczucie,wzajemna fascynacja,poznawanie siebie,swoich oczekiwań.Po kilku latach jest przywiązanie do drugiej osoby.Znamy wówczas już jej potrzeby,wiemy co lubi i co możemy sie po drugiej połówce spodziewać.A przyzwyczajenie pojawia się zazwyczaj po długim stażu bycia razem.Wtedy bardziej przyjażnimy się z naszym partnerem ,gdy uniesienia miłosne jak na początku znajomości już minął. ;-)