Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...
Zdjęcie

miłość w czasie okresu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
313 odpowiedzi w tym temacie

#261 filipinka

filipinka
  • Użytkownik
  • 204 postów

Napisano 11 stycznia 2011 - 19:06

nigdy nie rozmawiałam z moim D. na ten temat. Ochotę owszem mam większą, ale on chyba nie za bardzo :-/ trochę bym się jednak bała... cały ten dyskomfort i w ogóle
Dołączona grafika

#262 Madzik :)

Madzik :)
  • Użytkownik
  • 6 096 postów

Napisano 12 stycznia 2011 - 10:32

Kiedys bylam na NIE, a teraz zdarza sie (akurat @ przylazi w weekendy :-P )

Nie przeszkadza mi to jakos bardzo, ale aby uniknac zamieszania ze sprzataniem, najlepiej przeniesc sie od razu z lozka pod prysznic :mrgreen:

#263 truskaweczka

truskaweczka
  • Użytkownik
  • 1 088 postów

Napisano 12 stycznia 2011 - 12:31

Nie przeszkadza mi to jakos bardzo, ale aby uniknac zamieszania ze sprzataniem, najlepiej przeniesc sie od razu z lozka pod prysznic :mrgreen:

W sumie dobry sposób hehe :-D Ale ja osobiście i tak jestem na nie :-P :-P
szczęście ma smak truskawek :D :D

#264 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 13 stycznia 2011 - 14:13

A ja jestem na nie.Przecież w tym czasie to tak jakby była jedna ,,wielka rana''.Łatwo wówczas o drobną infekcję i to takie nie higieniczne i nie komfortowe.Nawet pod prysznicem.

#265 filipinka

filipinka
  • Użytkownik
  • 204 postów

Napisano 16 stycznia 2011 - 18:42

Niedawno rozmawiałam o tym z moim D. Zaskoczył mnie jego entuzjazm :lol: No może i spróbuję, tylko chciałabym zdobyć trochę informacji.

Widzę że większość z was jeśli godzi się na seks podczas okresu to pod prysznicem. No i ta opcja odpowiadałaby mi najbardziej. Tylko jak tu jest z antykoncepcją? Do tej pory używaliśmy prezerwatyw i globulek, ale myślę że pod prysznicem to zabezpieczenie jest niemożliwe. Co radzicie?
Dołączona grafika

#266 monik_ka

monik_ka
  • Użytkownik
  • 1 680 postów

Napisano 17 stycznia 2011 - 11:11

okres to jedyne w 100% dni niepłodne w czasie cyklu :-) nawet jeśli cykle są nieregularne :-)
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#267 filipinka

filipinka
  • Użytkownik
  • 204 postów

Napisano 17 stycznia 2011 - 11:48

monik_ka, właśnie nad tym się zastanawiam. Jeśli seks podczas okresu to pod prysznicem, no i zastanawiam się czy się zabezpieczyć i jak. No ale faktycznie są to na 100% dni niepłodne więc może zrezygnuję z zabezpieczenia... <bezradny></span>
Dołączona grafika

#268 monik_ka

monik_ka
  • Użytkownik
  • 1 680 postów

Napisano 17 stycznia 2011 - 14:28

ja nawet zanim zaczęłam barć tabletki anty to zawsze czekałam z utęsknieniem na @;) żeby było bez gumki ;-) :-D
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#269 Katarzynka89

Katarzynka89
  • Użytkownik
  • 2 672 postów

Napisano 17 stycznia 2011 - 14:37

Tak jak viola, jestem na nie z seksem podczas @. Dla mnie jakieś to niehigieniczne i jeżeli miałabym się zgodzić to tylko i wyłącznie pod prysznicem - ale żadne z nas go nie posiada :-( Za to słyszałam, że doznania są o wiele lepsze, czy to prawda czy tylko głupi mit?

the sun is always rising in the sky somewhere...

Dołączona grafika

#270 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 17 stycznia 2011 - 17:59

okres to jedyne w 100% dni niepłodne w czasie cyklu

To mit, który można między bajki włożyć, bo i w czasie @ można w ciążę zajść ;-)

A wracając do tematu to ja jestem na nie. Czułabym się niekomfortowo i źle mając w głowie wizję tego jak.... nie, nawet mowy nie ma! Te kilka dni możemy poczekać za to po takiej przymusowej przerwie... no chyba same rozumiecie ;-)
Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo

#271 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 17 stycznia 2011 - 18:00

okres to jedyne w 100% dni niepłodne w czasie cyklu

hm tylko z tego co kojarzę, to plemniki mogą przeżyć jakiś określony czas w kobiecie i wtedy może dojść jakimś cudem do zapłodnienia <hmm></span> ale mogę się mylić...

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

#272 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 17 stycznia 2011 - 18:09

hm tylko z tego co kojarzę, to plemniki mogą przeżyć jakiś określony czas w kobiecie i wtedy może dojść jakimś cudem do zapłodnienia ale mogę się mylić

mozesz , ale tym razem sie nie mylisz , one kilka dni potrafia przetrwac , wiec jest szansa na ciaze , tym bardziej jak ktos ma niedługie cykle , wtedy nieplodne dni po okresie tez sa proporcjonalnie krotsze.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#273 filipinka

filipinka
  • Użytkownik
  • 204 postów

Napisano 18 stycznia 2011 - 10:08

No to ja już sama nie wiem <bezradny></span> może dam sobie jednak spokój. Jak przeczekam te kilka dni to ochotka się zwiększy i może być równie przyjemnie :mrgreen:
dzięki dziewczyny :-P
Dołączona grafika

#274 fordo

fordo
  • Użytkownik
  • 14 postów

Napisano 19 stycznia 2011 - 22:09

W pierwszych dniach mam totalnie wszystko w nosie i zero ochoty na cokolwiek. Za to im bliżej ku końcowi to odliczam tylko godziny... :)

#275 monik_ka

monik_ka
  • Użytkownik
  • 1 680 postów

Napisano 20 stycznia 2011 - 18:33

z tego co kojarzę, to plemniki mogą przeżyć jakiś określony czas w kobiecie

no ale okres jest oznaką tego, że komórka jajowa nie jest zapłodniona i dlatego zostaje wydalona z organizmu wraz z krwią miesiączkową i wszystkimi wydzielinami z macicy, a dodatkowo zmienia się utkanie naczyniowe w macicy i niemożliwe byłoby zagnieżdżenie
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#276 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 20 stycznia 2011 - 18:45

monik_ka, zapłodnienie nie musi dokonać się bezpośrednio po stosunku. Może się dokonać nawet po kilku dniach, bo plemniki mają zdolność "przetrwania" więc współżycie bez zabezpieczenia w czasie okresu jest taką samą ruletką jak stosunek przerywany ;-)

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#277 monik_ka

monik_ka
  • Użytkownik
  • 1 680 postów

Napisano 21 stycznia 2011 - 09:05

nie(d)oceniona skoro z krwią miesiączkową wydalana jest komórka jajowa, już niezdolna do zapłodnienia to nie ma się co zapłodnić :-)
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#278 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 21 stycznia 2011 - 12:33

a podczas kolejnego okresu to co wydalasz z krwią? przecie w organizmie nie mamy po 1 sztuce komórki jajowej. zresztą... jakim cudem w takim razie rodzą się dzieciaki powstałe podczas współżycia w czasie trwania okresu? ;-)

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#279 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 21 stycznia 2011 - 12:35

rodzą się dzieciaki powstałe podczas współżycia w czasie trwania okresu?

Moja córka została poczęta podczas końcowej fazy okresu.

#280 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 22 stycznia 2011 - 10:48

Czy można zajść w ciążę?
Obiegowa opinia mówi, że seks w czasie miesiączki nie niesie ryzyka zajścia w ciążę. Opinia ta bierze się stąd, że z punktu widzenia cyklu idealnego dni niepłodne wypadają właśnie w tym okresie. Niestety, w tego typu rozumowaniu kryje się kilka błędów, mogących nierozważną parę wpędzić w niemałe kłopoty. Zwłaszcza jeżeli partnerzy nie są gotowi na posiadanie potomstwa. Po pierwsze nawet u kobiety, która ma regularne miesiączki nigdy nie ma pewności, że w tym cyklu owulacja nie przesunie się trochę do tyłu. Dodatkowo plemniki mają zdolność przeżywania w ciele kobiety przez wiele dni. Oczywiście w czasie miesiączki prawdopodobieństwo, że dojdzie do zapłodnienia jest mniejsze niż w innych dniach cyklu, jednak nadal istnieje. Dlatego warto stosować antykoncepcję nawet podczas krwawienia.

źródło:abcantykoncepcja.pl
Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo