Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Pogaduchy styczniowe 2015

• Zamknięty Temat jest zamknięty
184 odpowiedzi w tym temacie

#41 Janina

Janina

franca

• Użytkownik
  • 938 postów

Napisano 05 stycznia 2015 - 19:59

Witam poniedziałkowo. W sumie to dla mnie ostatnio te dni bez różnicy. 

Dobrze, że forum jest to przynajmniej orientujesz się jaki dzień tygodnia. :)

@halynka i co tam zrobiłaś mężowi na obiad?

Witam się gorąco. :)

Dziś bardzo śnieżnie, zasypało mnie pod pracą więc pierwsze drapanie szyb za mną w tą zimę.

Odwiedziłam mamuśkę, byłam w sklepie i kupiłam 3 książki, uwielbiam te wyprzedaże. Cały czas ta "Irena" Kalicińskiej za mną chodziła, ale kosztowała 35 zł, a dziś patrzę 13! Ależ się ucieszyłam.  <huraaaaa>

Teraz winko i relaks a jutro znów wolne, całe szczęście ostatnie na długi czas. :D

Miłego wieczorku. :)

Lubię czytać!    <lovam1>  Marcjanna Fornalska "Pamiętnik matki"

#42 Blondynka88

Blondynka88
  • Użytkownik
  • 1 351 postów

Napisano 05 stycznia 2015 - 20:48

zimą tez moczysz storczyki
Tak, tylko nie dodaję nawozu :)

moja kolezanka spiewała na rynku w sylwestra i tez ja gardło pobolewa

U mnie wyszła "grubsza" sprawa, ale dam radę :) Mam już leki.

nixqp2.png

#43 Melodia19

Melodia19
  • Użytkownik
  • 3 228 postów

Napisano 05 stycznia 2015 - 22:17

O mamo, co za dzień. Nogi wchodzą mi do ... <dupaaa>  Na dodatek mięśnie bola z ćwiczeń, ale i pewnie i  zmęczenia takiego po prostu.

Dzisiaj od rana u lekarza, czekanie w kolejce, ludzi bylo okropnie duzo. Mały się zachowywał jakby miał piórko w tylku , nie było mowy,żeby chwile posiedzieć . Zaczepiał wszystkich ludzi ,krzyczał z radości ( od tygodnia siedział w domu i chyba mu coś odbiło :-P ), tańczył , skakał, ludzie mieli radochę a ja cala zlana potem.

A u lekarza... hmm w sumie nie jest źle, bo osłuchowo jest czyściutko, cos tam jeszcze w uchu ma i dostal inny antybiotyk i inne lekarstwa na katar i kaszel i ma przejść.

Mojego męża jak nie bylo tak nie ma. Wyszedł rano po 8 i czekam kiedy wróci. Od razu po pracy poszedł do urzędu... no ale bez przesady ile będą tam siedzieć :evil: . Na jutro zakupy nie zrobione... a tak w ogóle jutro są pozamykane sklepy? czy normalnie otwarte?

Mały dopiero niedawno co zasnął, w końcu chwila dla siebie... odpocznę  i zabieram sie za mel b.

Milego wieczoru!

iv09i09kftvt0mdm.png

#44 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 05 stycznia 2015 - 22:55

@magdaaaaa skomplikowany obrazek
tak gdzie podłoga i krzesło to łatwo nie jest , a detale sie fajnie uklad.

wytrzyma Ci ten stroik do tego siedemnastego??
tak wisi na scianie i ani igielka nie spadła, u nas chlodno to nie problem

ciężki ten obrazek się wydaje Długo go układasz?
jakos nie przysiadałam do niego na długo ale juz troche jest , bardzo dziwne kształty mają puzzle i czasem to ułatwia a czasem utrudnia.

@palomka co to chlodu, to u mnie by,lo przez dłuzszy czas w pokoju 1-4 stopnie bo ogrzeawnie było rozgrzebane przez lejace grzejniki.

@palomka @Janina fajnie ze rozkreciłyscie pogaduchy , mam przynajmniej co czytać.

a tak w ogóle jutro są pozamykane sklepy? czy normalnie otwarte?

wielkopowierzchniowe sa pozamykane .

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#45 palomka

palomka
  • Użytkownik
  • 2 338 postów

Napisano 06 stycznia 2015 - 09:08

Dobrze, że forum jest to przynajmniej orientujesz się jaki dzień tygodnia.

A żebyś wiedziała :D 

Cały czas ta "Irena" Kalicińskiej za mną chodziła, ale kosztowała 35 zł, a dziś patrzę 13! Ależ się ucieszyłam. 

No to niezła okazja. Gdzie taka wypatrzyłaś? :D 

@Melodia19 te większe chyba zamknięte, może jakieś osiedlowe otwarte będą :)

co to chlodu, to u mnie by,lo przez dłuzszy czas w pokoju 1-4 stopnie bo ogrzeawnie było rozgrzebane przez lejace grzejniki.

Aaaaa... zamarzłabym... Masakra. :(

fajnie ze rozkreciłyscie pogaduchy , mam przynajmniej co czytać.

Staram się jak mogę, póki jeszcze w domu siedzę.  :lol:

Witam ! 

Za oknem słonko lekko się wychyla, temp. na minusie to śnieg się utrzyma... a niech to, a ja mam dzisiaj z domu wyjść.

Idziemy dziś z Połówkiem na pochód Trzech Króli u nas w mieście, a potem może na pizzę jak będzie coś otwarte  <ookk>

Póki co już wstałam, umyłam sobie włosy, zaraz bedę suszyć prostować. Ogarnę swój pokój, bo jakiś nieład się zrobił  :roll: poczytam i wybędę z domu. :D Ot taki plan na dziś.

Miłego dnia dla Was!  <ookk>  <ookk>

I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...smileys-hearts-339319.gif

#46 Janina

Janina

franca

• Użytkownik
  • 938 postów

Napisano 06 stycznia 2015 - 09:40

@Blondynka88 zdrówka życzę, oby szybko przeszło  <buzi2>

Zaczepiał wszystkich ludzi ,krzyczał z radości ( od tygodnia siedział w domu i chyba mu coś odbiło :-P ), tańczył , skakał, ludzie mieli radochę a ja cala zlana potem.

Dobrze, że nikt się nie zdenerwował. Ja zdaję sobie sprawę, że to dzieci małe i krzyczą i to jest normalne, ale ostatnio taka dziewczynka u lekarza tak działała mi na nerwy, a ja jeszcze miałam taką migrenę, że myślałam, że podejdę do tej matki i powiem jej żeby wyszła. Ale to był diabeł wcielony, tak krzyczała, że rozmawiać się nie dało w całej poczekalni.

@palomka @Janina fajnie ze rozkreciłyscie pogaduchy , mam przynajmniej co czytać.

Siedzem pókim mogę.  8-)

No to niezła okazja. Gdzie taka wypatrzyłaś? :-D

W Intermarche. :)

Ależ dziś pięknie.  <huraaaaa>

Śnieg leży bieluśki (za to kocham moją wieś, nie czarno i szaro jak w mieście tylko biało jak w bajce), słoneczko świeci, więc ten śnieg aż skrzy. Bajkowo.  <zakochany>

Plan na dziś to przede wszystkim rozebranie choinki, ale to pewnie po kościele. Małż w pracy więc szybko ogarnę chatę, zobaczę co tam na obiad można wymyślić i chyba oddam się haftowaniu. Aż wstyd ale moje bociany od października nie ruszone.  <zawstydzony>

#47 Madzik :)

Madzik :)
  • Użytkownik
  • 6 096 postów

Napisano 06 stycznia 2015 - 10:10

Witam w Nowym Roku :-)

Nie miałam jeszcze okazji, więc teraz życzę wszystkim spełnienia marzeń w tym Nowym 2015 :-)

Ja Nowy Rok zaczęłam od focha na męża :-P  Ale już mi przechodzi i jest lepiej.

Za to wczoraj pokłóciłam się z mamą, bo nawala razem z bratem i wciąż nie załatwili mi jednego zaświadczenia, o które proszę już od listopada. Wkurzona jestem na maksa, bo jest to bardzo bardzo ważne i nie mam już czasu na jakieś  głupie wymówki :evil:   Jedno z postanowień noworocznych już legło w gruzach - nie umiem się nie denerwować i chyba się tego nie nauczę <bezradny>

Krasnalek dopiero usnął, a mieliśmy iść do kościoła. Teraz prześpi, może popołudniu się uda. I tak jest co tydzień :-P  Latem wystarczyło śpiocha spakować do wózka i w drogę, no a teraz tak łatwo nie ma ;-) a rano ciężko mi się zebrać ze wszystkim.

Idę coś przygotować na obiad ;-)

Miłego dnia <buzki>

#48 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 06 stycznia 2015 - 10:25

Witam,

zdenerwowałam się od rana bo myślałam, że spędzimy dzień we troje a połówek mnie poinformował, że jedzie gdzieś na drugi koniec województwa po auto :evil: Nawet w święto chłopa ni ma. Dziś na obiad wątróbka (bo M. oczywiście :P) bo coś ostatnio mówił, że by zjadł a ja jak dobra wróżka życzenie spełniam :D Wczoraj dostał ziemniaki ze zrazem to też zadowolony był. Ja z juniorem zjemy sobie warzywka z pary :) I dzwonie zaraz do siory, żeby przyjeżdżali i porobimy zdjęcia wnuków na dzień babci.

Śnieg leży bieluśki (za to kocham moją wieś, nie czarno i szaro jak w mieście tylko biało jak w bajce), słoneczko świeci, więc ten śnieg aż skrzy. Bajkowo.

Podziel się! :P U mnie też słońce świeci ale jedyne co jest białego to poranny szron.

Aż wstyd ale moje bociany od października nie ruszone.

Oj nie boisz się ruszać tych bocianów? ;) Poczekaj na męża chociaż :P A wgl. gdzie on pracuje w święto?

Idziemy dziś z Połówkiem na pochód Trzech Króli u nas w mieście

Fajnie, mój my się w życiu nie dał na coś takiego namówić

@Melodia19

zdrówka dla maluszka :*

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#49 Blondynka88

Blondynka88
  • Użytkownik
  • 1 351 postów

Napisano 06 stycznia 2015 - 11:09

a tak w ogóle jutro są pozamykane sklepy? czy normalnie otwarte?
Pozamykane. ;)

Idziemy dziś z Połówkiem na pochód Trzech Króli u nas w mieście,
Obok w mieście też jest, ale ja ze względu na stan zdrowia nie wybieram się.

zdrówka życzę, oby szybko przeszło 
dziękuję Ci bardzo! :)

Śnieg leży bieluśki (za to kocham moją wieś, nie czarno i szaro jak w mieście tylko biało jak w bajce), słoneczko świeci, więc ten śnieg aż skrzy. Bajkowo.
Mnie on razi i oczy mi łzawią.

I dzwonie zaraz do siory, żeby przyjeżdżali i porobimy zdjęcia wnuków na dzień babci.
Fajna sprawa ;)

nixqp2.png

#50 Melodia19

Melodia19
  • Użytkownik
  • 3 228 postów

Napisano 06 stycznia 2015 - 11:10

Ale to był diabeł wcielony, tak krzyczała, że rozmawiać się nie dało w całej poczekalni.

nie no, to mój tak delikatnie i bardziej wywoływało to uśmiech u innych niż nerwy. ;)

Ja z juniorem zjemy sobie warzywka z pary

przypomniałaś mi ,ze miałam zamówić nowy parowar.

zdrówka dla maluszka ;*

Dziękuje ;*

Hej Hej

Dzisiaj jedziemy na obiad do mojej mamy, wiec nie muszę robić, i mam z głowy.

Byłam z synkiem chwile w ogrodzie, on siedział w wózku ja się wydurniałam na śniegu  i było śmiechu co niemiara :mrgreen:

A teraz idę się pomalować a potem poskładać pranie

Milego dnia :-)

iv09i09kftvt0mdm.png

#51 Lady Di

Lady Di
  • Użytkownik
  • 1 800 postów

Napisano 06 stycznia 2015 - 11:24

Witam :)

Kolejny dzień lenistwa :)

U mnie za oknem przymroziło troszkę ;)

Dziś planów nie mam i nigdzie sie nie ruszam :)

Dzisiaj jedziemy na obiad do mojej mamy, wiec nie muszę robić, i mam z głowy.

Fajne te mamy :D

Nawet w święto chłopa ni ma.

Tak to z nimi jest...oni inaczej na wszystko patrzą :D

spełnienia marzeń w tym Nowym 2015

Wzajemnie :)

Plan na dziś to przede wszystkim rozebranie choinki

Moja już w sylwestra poszła za okno :D

Miłego wtorku babeczki :)

#52 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 06 stycznia 2015 - 11:52

Witam w Nowym Roku :)

Wolne i już mi się nudzi :lol: pranie zrobione, na obiad mam bigos, posprzątane też jest.

Misiek po nocce odsypia, ja tv i nuuuudy. Na dodatek R. mnie wczoraj wkurzył i zastanawiam się jeszcze czy jestem zła czy nie, ale chyba jestem :lol:

Po Nowym Roku robiłam już próbny makijaż i jestem baaardzo zadowolona <ookk> oby z fryzurą było podobnie :)

Mało mnie na forum, bo przed świętami się przeziębiłam, w święta doprawiłam i chorowałam tak, że z łóżka nie dałam rady się ruszyć <bezradny> na szczęście już lepiej - został katar, kaszel i oskrzela jeszcze trochę chore.

W planach na piątek duuuużo wina z dziewczynami :mrgreen:

Miłego <buzki>

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#53 Janina

Janina

franca

• Użytkownik
  • 938 postów

Napisano 06 stycznia 2015 - 11:55

@halynka pracuje na kopalni no i jakoś tymi świętami muszą się rozdzielić bo zawsze w pracy ktoś być musi :)

Ależ mi gorąco, chodzę po domu w krótkich spodenkach i krótkim rękawku, chyba zmniejszę ogrzewanie z 18 na 15 st. bo się ugotuję do wieczora. 

Posprzątałam, na obiad będą leniwe z masłem i cukrem. Wiem, że zupełnie nieświątecznie ale opróżniam lodówkę bo na dniach jedziemy na comiesięczne mega zakupy. Aha no i ten kopiec kreta muszę dokończyć.

Udanego popołudnie!

#54 Kala1702

Kala1702
  • Użytkownik
  • 2 113 postów

Napisano 06 stycznia 2015 - 12:10

bry :)

Ale mi się spało. Wstałam po 10 a poszłam spać po 22. Chyba zmęczyło mnie tyle wolnego :P Ale ciesze się bo przynajmniej powychodziłam troche ze znajomymi  ;-)

Dzisiaj wracam do Wawy. A mi się nie chce... Jakoś chyba już mam powoli dość. Marzy mi się praca w moim mieście albo chociaż na tyle blisko żebym mogła tu mieszkać... Ale to już po obronie się tym zajmę i flaki wypruje byleby tu coś znaleźć. Starzeje się chyba  :-P

Idę trochę poćwiczyć bo mam zaległości, a potem sie musze zacząć pakować.

Miłego :*

"...Nie każda sytuacja, która wydaje się być beznadziejna jest nią w rzeczywistości..."

#55 gogi

gogi
  • Użytkownik
  • 627 postów

Napisano 06 stycznia 2015 - 12:22

Witam sie i ja!
Skad?No oczywiscie z pracy.Mam nerwy na prace w niedziele i swieta.Nie z lenistwa,moge pracowac tylko niechby mi za to placili a nie dzien wolny.Zarobki tez do bani a powiem a co...brutto w granicach 1900zl.Ja wiem,ze sa tacy co za najnizsza krajowa pracuja,ale mnie na reke wychodzi 1390zl,to tak duzo?Z tego dwie stowy na dojazdy i co?46 lat prawie,szkola,szkolenia,kursy,bogate doswiadczenie i taka kasa.Pani dyrektor rozumie ale nic nie poradzi,szpital nie ma kasy.Pielegniarki spylaja,mlode nie chca przyjsc,lekarze tez sie ulatniaja.Niech no tylko zdobede prawo jazdy...szukam roboty bez wzgledu na trudny dojazd,nie bedzie to wtedy problemem.No,ulzylam sobie,poniosly nerwy juz lepiej.

Wizyta u okulisty przebiegla wzorowo,cora te same szkla a ja wieksze(z racji prawa jazdy)wieksze o raptem 0,25 dioptrii...jest ok.
Spokojnego wypoczynku! :-) :-)

#56 Janina

Janina

franca

• Użytkownik
  • 938 postów

Napisano 06 stycznia 2015 - 12:37

@gogi czasem trzeba się wygadać.  <przytul>

#57 Melodia19

Melodia19
  • Użytkownik
  • 3 228 postów

Napisano 06 stycznia 2015 - 16:51

18 na 15 st. bo się ugotuję

o  mamoo... ja bym zamarzła. Wiem, ze takie temperatury sa zdrowe, ale takie niskie temp to nie dla mnie, caly czas bym pod kocem siedziala :lol:

Ja to czuje sie dobrze, jak jest 21-22, chociaż jakby bylo więcej to bym nie pogardziła, tylko nie chce żeby maly sie zgrzał, bo caly czas biega, dlatego u mnie tyle jest.

:-)

Wróciliśmy od mamy, pojechaliśmy jeszcze po jakieś leki dla mnie i męża . Mały drzemie , a ja zaraz odpalam skalpel.

:mrgreen: :mrgreen:

Użytkownik Melodia19 edytował ten post 06 stycznia 2015 - 16:55

iv09i09kftvt0mdm.png

#58 Janina

Janina

franca

• Użytkownik
  • 938 postów

Napisano 06 stycznia 2015 - 17:29

o  mamoo... ja bym zamarzła. Wiem, ze takie temperatury sa zdrowe, ale takie niskie temp to nie dla mnie, caly czas bym pod kocem siedziala

Ale to nie jest temperatura powietrza w pokoju bo ta pewnie sięgała 25 st. Chodziło mi o temperaturę na termostacie. :)

#59 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 06 stycznia 2015 - 20:52

jak będzie coś otwarte
i było ???

Oj nie boisz się ruszać tych bocianów? Poczekaj na męża chociaż
własnie, jeszcze wilka z lasu przywołasz :P

@Janina babcia ma tyle sił by z pieskiem na spacer chodzic.

???

ale mnie na reke wychodzi 1390zl,to tak duzo?
ja zarabiam tyle samo ale zero kosztów dojazdu, @gogi ile lat tam pracujesz ???

cały dzien w dpmku z herbata i puzzlami.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#60 palomka

palomka
  • Użytkownik
  • 2 338 postów

Napisano 06 stycznia 2015 - 21:10

@magdaaaaa była pizzeria otwarta :D 

Myślałam, że zamarznę na tym Orszaku Trzech Króli, ale fajnie się szło śpiewając kolędy.

Na przodzie król jechał na wielbłądzie - pierwszy raz byłam i mi się spodobało. 

No i tak jakoś dzień minął.

Jutro od rana ortodonta, potem biblioteka, a wieczorem do M. mam się wybrać.

Teraz oglądam m jak miłość, jak się skończy to załączę sobie film Wkręceni i tyle na dziś :)

I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...smileys-hearts-339319.gif