Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Pogaduchy styczniowe 2015

• Zamknięty Temat jest zamknięty
184 odpowiedzi w tym temacie

#1 gogi

gogi
  • Użytkownik
  • 627 postów

Napisano 01 stycznia 2015 - 02:33

Witam!
W Nowym 2015 Roku zycze wszystkim zdrowia,szczescia,spelnienia marzen,realizacji planow.
Do Siego Roku!

Ja juz po imprezie :-)
Domowka dobiegla konca,gary pomyte,Pan maz spi jak niemowle...a ja z corka(goscie juz wyszli) jeszcze cos w komorkach szukamy.
Spokojnego dnia...papa :-)

#2 palomka

palomka
  • Użytkownik
  • 2 338 postów

Napisano 01 stycznia 2015 - 09:11

Witam w Nowym Roku!!

Fajnie wczoraj posiedzielismy ze znajomymi, wesolo bylo, alkohol sie lal to co sie dziwic..

Dzis chyba tylko leczenie kaca, jakies filmy w TV, bo mam tak ciezka glowe, ze masakra ;)

Milego pierwszego dnia roku :) :)

I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...smileys-hearts-339319.gif

#3 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 01 stycznia 2015 - 10:35

Witam i ja ☺

Wczoraj jednak poszliśmy do szwagra, ale wolałam zostać w domu. Wróciliśmy jakoś po 1wszej, także dziś wstawało się spoko. Popijam teraz kawusię, kitram się pod koc i będę się bunkrować 😜
Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt

#4 Blondynka88

Blondynka88
  • Użytkownik
  • 1 351 postów

Napisano 01 stycznia 2015 - 15:09

Witam w 2015 roku :)

W Nowym 2015 Roku zycze wszystkim zdrowia,szczescia,spelnienia marzen,realizacji planow.
Wzajemnie! 
Oby życzenia i marzenia się spełniały :D

Z balu wróciliśmy o 3:35 ;) 

Potańczyliśmy, pojedliśmy :D

Miłego dnia!

nixqp2.png

#5 Jogobella

Jogobella
  • Użytkownik
  • 1 174 postów

Napisano 01 stycznia 2015 - 15:39

Szczęśliwego Nowego Roku!! Niech będzie lepszy od tego, który się skończył. :)
"Wiedzieć, że się wie, co się wie i wiedzieć, że się nie wie, czego się nie wie - oto prawdziwa wiedza." Konficjusz

#6 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 01 stycznia 2015 - 19:46

Witam w nowym roku,

Wczoraj przygotowałam się, napompowałam balony ok. 18 a młody nawet niewiele się pobawił i zasnął o 19. My też nie dotrwaliśmy do północy, zdrzemnęliśmy się i obudziliśmy 15 minut przed północą. Obejrzeliśmy fajerwerki i znów do spania. Dziadziejemy, nie da się ukryć. A dziś mój M. nadal chory, więc pojechałam z małym do siostry na kawkę.

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#7 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 02 stycznia 2015 - 07:23

Boszeeeeee, jestem, żyję, jakieś 50 postów w pogaduchach musiałam ogarnąć - trochę jestem do tyłu :P

Nie ma się co dziwić, bo Buc jeszcze w PL, ale opuszcza mnie w sobotę albo niedzielę, jeszcze nie wiadomo. Zrobił mi tym przedłużonym jednak urlopem niespodziankę, zresztą sam się dowiedział jak już był w trasie - biedactwo przyjechało o dwóch parach spodni <lol> i z przygodami po drodze, ale grunt, że dojechał.

Ja jestem wykończona. Za dużo spraw zostawiłam na koniec roku, ale nie przewidziałam, że będę miała mniej czasu z powodu wymienionego wyżej :P W sylwestra byłam po nocce, nie spałam cały dzień, bo latałam za czerwonym barwnikiem do kremu, musiałam ogarnąć chałupę przed wczorajszym świętem rodzinnym, prezenty z Empiku odebrać (dwa niedoszły na święta :P). Generalnie masakra. Doczłapałam się do Biedry obładowana kartonami, bo mi tramwaj uciekł i stwierdziłam, że jak mam teraz po drodze to szampana kupię i jakiegoś kuraka na sylwestrową kolację - bo tego mi już tylko brakowało do pełni szczęścia i prawie zawału dostałam. Ile ludu!!! Jakby nie to, że nie da się wyjść tymi drzwiami co się wchodzi to bym uciekała gdzie pieprz rośnie.

Święta rodzinnie, nowocześnie - wujek nie miał tyle szczęście i musiał zostać w NL, bo w wigilię pracował do 16 czy 17. A że został sam z psem, to przygarnęliśmy go do stołu przez Skypa :lol: trochę zabawne to było, trochę smutne, ale zawsze coś. 

Sylwester spędzony z Top Gear :lol: Niecałe 15 minut przed północą mi się przysnęło, na szczęście Buc czuwał :lol: Zuzu padła chwilę przede mną, nie miałam serca jej budzić na fajerwerki - rano żałowałam. Pyskula przed 7 na nogach była! I wszystkich próbowała z łóżek wyciągać, bo przecież księżniczka urodziny ma. A za chwilę pewnie z łóżka jej nie będzie można po dobroci wyciągnąć, chociaż posłałam ją wczoraj o 21:00 spać. Wychodziłam pół godziny później do pracy to udawała, że chrapie. A ja bym chciała dzisiejszą nockę odespać, bo ileż można na pełnych obrotach <bezradny> 

O, pranie mi się wyprało :lol: Jeszcze tylko je powiesić, zmusić kurdupla do pójścia do przedszkola, po drodze wywalić śmieci, jak wrócę przydałoby się do piwnicy skoczyć, na koniec pozmywać po wczorajszej imprezce. I będę mogła się położyć. Wreszcie.

“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#8 Kala1702

Kala1702
  • Użytkownik
  • 2 113 postów

Napisano 02 stycznia 2015 - 09:23

Witam kochane w Nowym Roku :)

Życzę wam dużo szczęścia, radości, pomyślności, zdrowia i aby spełniały się wszystkie wasze marzenia ! :*

U mnie Sylwester mega udany a miałam obawy małe. Robiłyśmy i siebie na stancji  :lol: Trochę sprzątania było ale faceci nas w większości wyręczyli także super  :lol: Nie moge pojąć jak to się stało, że pochłonęłam taką ilość alkoholu w dodatku wódki, której ja pić nie moge, a wczoraj ani mnie głowa nie bolała ani brzuch. Jakiś dobry dzień do picia miałam  :lol:

Wracam jeszcze dziś do domu, bo mam do środy wolne to musze to wykorzystać. Potem w styczniu już będzie ciężko żeby pozwolić sobie na dłuższy pobyt w domu także korzystam. 

Miłego dnia :*

"...Nie każda sytuacja, która wydaje się być beznadziejna jest nią w rzeczywistości..."

#9 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 02 stycznia 2015 - 13:13

Hej ;)

I ja żyję. Fajna impreza Sylwestrowa za mną. Nie do końca było fajnie, ale będzie co wspominać.  :lol:

Nowy rok zaczęłam od wyspania się w końcu we własnym łóżku i sama.  :lol:

W planach mam jak zwykle sprzątanie w szafach, bo ciągle się zabieram do tego i na chęciach się kończy.

Szczęśliwego Nowego Roku ;)

#10 palomka

palomka
  • Użytkownik
  • 2 338 postów

Napisano 02 stycznia 2015 - 13:24

Witam, jakoś sennie dzisiaj.

Ale mimo to ogarnęłam w szafkach, zrobiłam porządek na półkach z książkami, kilka wystawiłam na sprzedaż, bo mnie do nich nie ciągnie, a tylko leżą i się kurzą. 

Zaraz wrzucę frytki do piekarnika, jakiś dodatek - coby obiad z tego był. :P

Generalnie to tak mi się spać chce.. chyba jeszcze nie do końca odespałam tego Sylwestra  :mrgreen:

W planach jeszcze dzisiaj mam tylko jechać oddać tablet na reklamację, bo padł śmiercią naturalną.  :roll: A trochę mi go jednak brak. 

Później może wyciągnę Połówka na niezdrowe jedzenie do maka - wykorzystam zniżki. I jakoś mnie tak naszło na fast fooda :P  <ookk>

No to miłego dnia i weekendu Wam życzę!  <ookk>

I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...smileys-hearts-339319.gif

#11 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 02 stycznia 2015 - 21:38

@gogi jak tam przyszła mamusia , juz wiedza czy bedziesz miec wnuk czy wnuczke ???

@palomka byłam na Pani z przedszkola , momentmi dowcipy na niskim poziomie i przekombinowane, ktoś do Woodego Alena porównywał i cos było w tym  zakreconego jak u niego, Ale dowiedziałam sie ze juz w latach 80tych juz w naszym kraju popularny był kolczyk w łechtaczce. ;-)

I będę mogła się położyć
należy ci sie :*

wczoraj postanowilam sie połozyc wczesniej i po 22 byłąm w łóżku i .... juz przed 2 zasnełam ;-) gdyby nie to ze po 5 wstawałam to by mnie to tak nie drazniło.

frytki do piekarnika, jakiś dodatek - coby obiad z tego był.

same frytki na obiad ??? ja uwielbiam frytki same, nie jako dodatek do czegoś.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#12 gogi

gogi
  • Użytkownik
  • 627 postów

Napisano 03 stycznia 2015 - 13:24

@magdaaaaa...nic jeszcze nie wiemy...synowa czuje sie dobrze,swietnie wyglada.

Witam!
Druga prawie synowa cos niewyrazna...mdlosci,wrazliwosc na zapachy,brak okresu...kurcze,zmowili sie czy co?Testu nie robila jeszcze,pierwszy test nie wyszedl,kazalam zrobic drugi po niedzieli...
W pracy dzis mam spokojnie.Urodzilo sie dwoje maluszkow...operacji brak,takie tam pierdy mam do roboty.
Troche mnie przytlacza samotnosc bom sama w sterylizatorni jest a ta umiejscowiona w piwnicznych ,,lochach"...wiec strach jest jak cos stuknie lub zgrzytnie. ;-)
A teraz news...od 8.01.2015 rozpoczynam...UWAGA...kurs prawa jazdy...TA DAM!!
Spokojnego dnia! :-)

#13 Janina

Janina

franca

• Użytkownik
  • 938 postów

Napisano 03 stycznia 2015 - 13:44

@palomka gdzie sprzedajesz te książki?

@magdaaaaa, masz rację odkąd małż pracuje na rano nie mam czasu, nie tylko na forum ale na wszystko. Na spotkanie jestem bardzo chętna i w miarę dyspozycyjna, może być luty.  :mrgreen:

@gogi powodzenia, na pewno zdasz za pierwszym razem!

Szczęścia Wam życzę w Nowym Roku 2015 roku, abyście mogły 31.12.2015 roku powiedzieć "to był naprawdę wspaniały rok"   <buzi2>

Wczoraj mieliśmy pierwszą kolędę. Ksiądz po bliższym poznaniu podtrzymał wrażenie, jakie sprawiał na mszy. Taki trochę bucowaty, nie potrafi słuchać, ale lubi sobie pogadać. Nie jest źle, trzeba się przyzwyczaić bo innego księdza na wiosce nie ma. 

Z okazji kolędy dom wysprzątany, jeść mamy jeszcze wiele z Sylwestra, więc dziś mam dzień wolny i zamierzam go spędzić z koleżankami na kawie.  :-)

Lubię czytać!    <lovam1>  Marcjanna Fornalska "Pamiętnik matki"

#14 Aneczka

Aneczka
  • Użytkownik
  • 1 325 postów

Napisano 03 stycznia 2015 - 14:42

Witam w Nowym Roku.

U nas wszystko w porządku choć nie powiem bo rok 2014 zakończył się dla nas totalną niespodzianką i 18 grudnia na świat przyszło nasze czwarte dziecko - synek Aleksander. Pojawił się osiem tygodni przed terminem ale jest zdrowy, sam oddycha i tylko przytyć musi i będziemy mogli zabrać go do domu

Dołączona grafika

#15 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 03 stycznia 2015 - 15:57

@Aneczka gratulacje!! Najważniejsze, że synuś zdrowy, oby szybko wrócił do domku :-)

Witam w Nowym Roku :-)

.... życząć spełnienia marzeń, planów, realizacji postanowień, niech ten rok będzie wyjątkowy i jednocześnie spokojny, szalony, przepełniony spontanicznością :mrgreen:  ;*

U mnie błogie lenistwo. Po sylwku zaatakowała mnie grypa żołądkowa, chyba, albo tak się strułam czymś, bo wczoraj kiepsko się czułam :->

Ale ja testem twarda nie 'miętka' i dziś do pracy, 100 herbat i dieta cud bez większych wyrzeczeń :lol:

Dodatkowo szefcio dzwonił, że spotykamy się w pracy dopiero w czwartek, także zgnije od tego lenistwa. Ale oczywiście bardzo się cieszę.

Miłego babeczki :-)

Co to jest miłość ?
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...

#16 palomka

palomka
  • Użytkownik
  • 2 338 postów

Napisano 03 stycznia 2015 - 16:09

@Majorka^^ leniuchuj ile się da. :D 

@Aneczka gratulacje!

@Janina, ja wystawiam książki na olx, dawniej tablicy :P 

Witam weekendowo! 

Choć ostatnio to nawet nie rozróżniam kiedy weekend, a kiedy normalny dzień tygodnia.

Dzisiaj rano z koleżankami w maku się spotkałyśmy żeby ogarnąć dwie prace na zaliczenie, sprawnie poszło.

Teraz tylko nauka do egzaminów. I niech już będzie po tej sesji. :P

Wypatrzyłam dzisiaj fajną książkę w Biedronce, wystarczył tylko jeden sms do Połówka i książka już jest.  :mrgreen:  <serducho>

Teraz piję sobie herbatkę, rzucam okiem na Miodowe lata i tak mija popołudnie :)

#17 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 03 stycznia 2015 - 21:25

należy ci sie

a dupa tam, spędziłam w łóżku niecałe 6h, z czego przespałam może z 4. Jak nigdy budziłam się co godzinę, potem nie umiałam zasnąć, wierciłam się, a jak przyszła godzina 14 i zaczął budzik dzwonić to wstać nie umiałam :roll:

Dzisiaj znowu jestem po nocce, coś tam odpoczęłam z rana a potem już dzień na pełnych obrotach. 

Nie widziało mi się spanie, bo co w nocy będę robić, a jutro z kolei trzeba na rano jakoś wstać. Nie lubię takiego przestawiania się na inną zmianę z dnia na dzień. 

Choć ostatnio to nawet nie rozróżniam kiedy weekend, a kiedy normalny dzień tygodnia.

Taaa, 27go wparował mi na lokal koleś i się pyta gdzie znajdzie jeszcze czynną aptekę (19:00), a ja na niego PACZĘ (dosłownie) i "a dzisiaj to już nie jest święto, nie?".

Wczoraj wiedziałam, że jest piątek, ale czułam się tak jakby dzisiaj miała być niedziela. Nie ogarniam.

@Majorka^^ to musiałaś popić ostro <lol> każdy po imprezie zawsze gada, że struł się żarciem, nikomu kurde alkohol nie szkodzi :lol:

@Aneczka gratulacje!!

“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#18 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 03 stycznia 2015 - 21:56

@gogi to dobrze ze sie dobrze czuje ;-) a to jest synowa czy "synowa" ???

kurcze,zmowili sie czy co?
ale bys miala fajnie ;-) ile ma lat ??? mama mojej kolezanki ma 3  wnuczat z jednego roku :P

A teraz news...od 8.01.2015 rozpoczynam...UWAGA...kurs prawa jazdy...TA DAM!
super gumowych krawezników zycze :P

może być luty.
to super :-) @palomka  pasowała by ci jakas lutowa niedziela  ???

Nie jest źle, trzeba się przyzwyczaić bo innego księdza na wiosce nie ma.
proboszcz ???

@Aneczka no to gratuluje , ale to zleciało ;-) to kilogramów mu zycze :*

książka już jest.
to super ;-)

Jak nigdy budziłam się co godzinę, potem nie umiałam zasnąć, wierciłam się, a jak przyszła godzina [...] i zaczął budzik dzwonić to wstać nie umiałam
skąd ja to znam :roll:  ja wczorj pierwszy raz od kilkunastu tygodni zasnełąm ogladajac tv , bez szamotania sie w łożku.

jak nuda w pracy...... 

pewnie polowa stycznia taka bedzie.

'zrobiłam sobie kisiel a teraz zagadki LV ogladam.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#19 Janina

Janina

franca

• Użytkownik
  • 938 postów

Napisano 04 stycznia 2015 - 09:42

@Aneczka gratuluję :)

@magdaaaaa, tak proboszcz.

Jestem po spotkaniu na kawie, które przerodziło się w niezłą popijawkę, boję się wejść na FB bo tam już pewnie dokumentacja zdjęciowa jest. Małż mnie udusi bo wróciłam prawie o 2 w nocy.  <sciana> Muszę się dziś naprawdę postarać z obiadem to może nie będzie tak bolało.

Lubię czytać!    <lovam1>  Marcjanna Fornalska "Pamiętnik matki"

#20 palomka

palomka
  • Użytkownik
  • 2 338 postów

Napisano 04 stycznia 2015 - 10:30

@magdaaaaa póki co każda niedziela lutego mi pasuje. :-P Chyba, że wpadnie mi jakaś egzaminowa poprawka - ale nie przewiduję póki co  :lol:

@Janina, no to widzę, że pobalowałaś konkretnie. :-D A co tam na załagodzenia w ramach obiadu planujesz :-)

Witam niedzielnie.

Ja już po kościele.

W drodze powrotnej zahaczyłam o Biedronkę i oczywiście wyszłam z książką - nigdy za dużo  <ookk>

Planów na dziś jako takich brak. Chyba posiedzę w domu, poczytam, poleżę, pooglądam TV.

Miłego! 

Użytkownik palomka edytował ten post 04 stycznia 2015 - 10:30