Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Depilacja

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1053 odpowiedzi w tym temacie

#921 malwitka

malwitka
  • Użytkownik
  • 1 213 postów

Napisano 01 czerwca 2013 - 20:36

dziewczynie wyrwało włosy razm z fragmentem skóry

Mi również się włącza wyobraźnia na samą myśl o tym, buuu... :shock:

U mnie tradycyjnie maszynka, nie lubię depilatorów. O tyle mam dobrze, że mam cienkie i jasne włoski, w ogóle ich nie widać i nie kują jakoś strasznie. Nogi i bikini depiluję raz w tygodniu, a paszki co drugi.

#922 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 01 czerwca 2013 - 20:48

inqaaa - nie wiem czy to dobrze inwestować w depilator <bezradny></span> ja mam prawie 2 lata i nie używam - użyłam chyba 3 razy i tak strasznie bolało, że raczej ju nie popróbuje <bezradny></span>

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#923 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 01 czerwca 2013 - 20:59

elizabeth, moja mama posiada, więc zanim bym kupiła swój to bym jej spróbowała, ale jakoś nie mogę się zebrać żeby do do nogi przyłożyć xD No boję się jak piernik, choć mam wysoki próg bólu dosyć.

#924 Riia

Riia
  • Użytkownik
  • 1 901 postów

Napisano 02 czerwca 2013 - 10:32

Mnie nie boli depilator. Używam go od bardzo dawna i teraz włoski nie wyrastają wszystkie na raz i są tak słabe, że czasem mogę złapać paznokciem i wyrwać. Więc mnie nie boli na nogach. Na początku owszem zanim się przyzwyczaiłam i osłabiłam cebulki to trochę bolało.

Za to boli jak cholera pod pachami, ale jak robię to co 3-4 dni to jest ich mało i da się tą chwilę wytrzymać. Bo to naprawdę trwa może 30 sekund jak się to robi regularnie.

I mi łapie nawet malutkie wloski, więc nie czekam. Ale warto przed zrobić peeling to wtedy nie ma krostek po depilacji oraz te które chciały wrastać się otwierają.

Więc ja depilator bardzo polecam, nie wyobrażam już sobie abym się męczyła maszynką, po której włosy są męskie.

Każdy z nas urodził się ateistą

#925 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 02 czerwca 2013 - 11:25

efekt około 3-4 tygodni tak?

Ja mam ciemne włosy, więc u mnie efekt to koło 2-3 tygodni, ale to i tak dużo w porównaniu z maszynką czy kremem ;-)

Pachy w ten sposób depiluję najrzadziej, bo najbardziej mnie bolą i chociaż po kilku minutach do tego też się przyzwyczajam, jakoś wolę poświęcić minutę dziennie na przejechanie maszynką :P Za to bikini to nie problem.

#926 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 02 czerwca 2013 - 20:09

inqaa kosmetykczka cale nogi i plytkie bikini woskiem kosztuje 100 zł.

Nogi i bikini depiluję raz w tygodniu, a paszki co drugi.

co ja bym dala za taki luksus ;-)

wisienkowa ja nie probowalam depilatorem , ale moze spróbuj a awaryjnie przygotuj sobie lód ;-)

aspi mnie teraz tez siedzi w glowie to rwanie skóry z pach :shock:

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#927 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 11 czerwca 2013 - 09:05

czy ktoś próbował ciepłego wosku w żelu z firmy veet?
jest u nas na dobrej promocji i zastanawiam się czy się nie skusić <hmm></span>

Załączone miniatury

• g1.2648090712.jpg

#928 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 12 czerwca 2013 - 14:12

Dla mnie do okolic bikini najlepszy krem.
Nogi i pachy - maszynka.
Nad depilatorem się zastanawiałam nawet wczoraj, ale boję się wywalenia kasy w błoto :-P

mloda, pierwszy raz widzę ten wosk. Możesz wypróbować i napisać nam recenzję :mrgreen:
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#929 Riia

Riia
  • Użytkownik
  • 1 901 postów

Napisano 12 czerwca 2013 - 14:15

Nad depilatorem się zastanawiałam nawet wczoraj, ale boję się wywalenia kasy w błoto :-P

A nie masz nikogo u kogo mogłabyś spróbować? Ja tak zrobiłam, że ogoliłam nogę u kolezanki jedną a drugą maszynką swoją jak zawsze i patrzyłam na różnice.
Od razu kupiłam depilator. Obecnie uważam, że to był jeden z najlepszych zakupów.

Młoda
takiego nie próbowałam. Kiedyś woskiem chciałam, ale chyba nie umiem się tym bawić, bo wyrwały mi się co dziesiąte włoski.

#930 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 12 czerwca 2013 - 14:20

Riia, niestety <bezradny></span>

A teraz przeglądam ulotkę z Rossmanna i jest tam Veet Easy System - elektryczny system do depilacji ciepłym woskiem.
O tym też nie słyszałam. Cena w promocji 59,99zł

https://encrypted-tb...RtaOGf1NO38rKLa
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#931 Histeria:)

Histeria:)
  • Użytkownik
  • 826 postów
  • LokalizacjaDolny Śląsk
  • Wzrost:w sam raz:P
  • Włosy:brąz
  • Stan:Jeszcze panna...
  • Partner:K.
  • Nastrój:Brak
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 12 czerwca 2013 - 14:45

Słyszałam słabe opinie o tym zestawie z veet. Kupiłam zestaw do depilacji woskiem w rolkach na allegro- podgrzewacz+ 5 rolek z woskiem+ 100 szt. pasków i dałam z przesyłką 66 zł. Jestem z niego zadowolona, nigdy wcześniej nie używałam wosku, ale okazało się ze to jest łatwe i ból nie jest nie do wytrzymania.

#932 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 12 czerwca 2013 - 14:57

Tilia byłam w Rossmanie i widziałam właśnie ten Veet ale jakoś nie jestem przekonana <bezradny></span> Wydaje mi się, że to chwyt marketingowy ;-)

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>

#933 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 13 czerwca 2013 - 08:38

ja swój zakupiłam, jak użyje to zdam relację ;-) na razie muszę się trochę zapuścić <lol></span>

#934 marybloodymary

marybloodymary
  • Użytkownik
  • 17 postów

Napisano 14 czerwca 2013 - 14:27

Niecierpliwie czekam na recenzję tego nowego produktu Veet, bo również zastanawiam się nad zakupem.

#935 Mart

Mart
  • Użytkownik
  • 145 postów

Napisano 22 czerwca 2013 - 19:57

Na moje mocne owłosienie krem do depilacji to po prostu wyrzucanie pieniędzy w błoto. Laser był skuteczny ale drogi i nie nadaje się do stosowania w lecie. Epilfree wiąże się z mniejszymi kosztami i nie trzeba rezygnować z opalania to mój faworyt zdecydowanie.

#936 rasiczka

rasiczka
  • Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 23 czerwca 2013 - 16:44

a jaką stosujecie metodę depilacji? bo ja mysle o bikini brazylijskiml ale nie wiem, czy wosk nie bedzie bolec? ktoras z was uzywa?
ogolnie nie depilowalam sie do tej pory, przycinalam wlosy krociutko. ale mojemu facetowki brardzo na tym zalezy, a jak czytam, ze przy oralu sa inne doznania to sama nabieram ochoty

#937 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 02 lipca 2013 - 08:04

Chłop mi kupił depilator, a ja nigdy tego nie robiłam <lol></span>

Cóż, będę próbowała po kąpieli, może będzie mniej boleć na rozmiękczonej skórze ;)
Trzymajcie kciuki. Zobaczymy czy przeżyję to :lol:

#938 Riia

Riia
  • Użytkownik
  • 1 901 postów

Napisano 02 lipca 2013 - 11:49

Mniej boli jak się przed kostką lodu posmaruje po nogach. I można wyczytać, że mniej boli po nasmarowaniu balsamem, podobno to prawda, ale jednocześnie się wtedy psują te szczypczyki co łapią, już nie są takie ostre.

Napinaj ręką skórę to pomaga.

#939 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 02 lipca 2013 - 12:51

Napinaj ręką skórę to pomaga.

Tak robię ;)

Jestem z siebie dumna, nawet do przeżycia ten ból jest. Mam nieziemską satysfakcję, że się odważyłam w końcu.

I dmuchanie pomaga mi najbardziej :lol:

I rada Aspi z muzyką jest świetna. Nie skupiam się tak na bólu :)

#940 Madzik :)

Madzik :)
  • Użytkownik
  • 6 096 postów

Napisano 02 lipca 2013 - 16:18

rada Aspi z muzyką jest świetna

ja włączam muzykę i zakładam słuchawki na uszy, bo mnie ten brzęk depilatora wkurza :-P :evil: