Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Depilacja

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1053 odpowiedzi w tym temacie

#881 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 02 października 2012 - 20:36

ja ostatnio pasta cukrowa kawalek lydki wydepilowalam, ale w jednym miejscu bylam malo delikatna i troche skory zdarlam, ale zawsze to wyrwane wloski, a nie ogolone to i efekt na dluzej.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#882 Mycha84

Mycha84
  • Użytkownik
  • 390 postów

Napisano 06 listopada 2012 - 17:55

Sama bym się bała depilować woskiem czy pastą cukrową, jednak kiedy ktoś to robi to mniej boli, takie przynajmniej mam wrażenie. Teraz póki trwa jesień i zima, planuję sobie zapuścić trochę włoski i pójść na kolejne zabiegi epil free, tym sposobem mam nadzieję mieć gładkie nogi przez całe lato ;)

#883 pueria

pueria
  • Użytkownik
  • 195 postów

Napisano 13 listopada 2012 - 22:15

a na ile zabiegów się szykujesz? bo chyba 1-2 nie wystarczą aby efekt był pożądany.
Dołączona grafika

#884 Babka44

Babka44
  • Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 16 listopada 2012 - 10:47

Od jakiegoś czasu korzystam z depilatora, czasem moja skóra znosi to dobrze, innym razem nie mogę wytrzymać nawet chwili. Dlatego też postanowiłam wypróbować coś innego i kupiłam sobie wosk do depilacji HB. Trochę obawiam się go użyć, ale mam nadzieję, że niebawem się przełamię.

#885 busia0608

busia0608
  • Użytkownik
  • 298 postów
  • Gadu Gadu:6530726
  • LokalizacjaUK
  • Wzrost:169
  • Włosy:farbowane
  • Stan:odlatuję
  • Partner:D
  • Nastrój:Zakochana
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 16 listopada 2012 - 15:04

Od jakiegoś czasu korzystam z depilatora

ja również (zresztą już pisałam), ale jestem bardzo zadowolona i już nie mam zamiaru próbować niczego innego. średnio co 3 tyg. depiluję...
Dołączona grafika
jesteś już Mój, jestem już Twoja !

#886 Mycha84

Mycha84
  • Użytkownik
  • 390 postów

Napisano 19 listopada 2012 - 13:17

a na ile zabiegów się szykujesz? bo chyba 1-2 nie wystarczą aby efekt był pożądany.

mam nadzieję, że około 4 zabiegów wystarczy, żeby mieć względny spokój na lato, do wiosny akurat na tyle zdążę, bo co około 6 tygodni się powtarza zabieg, a ogólnie, żeby efekt był porównywalny z laserem to podobno 8-10 potrzeba, a potem zabieg przypominający co jakiś czas

#887 marcys

marcys
  • Użytkownik
  • 688 postów

Napisano 28 grudnia 2012 - 21:53

U mnie od prawie prawie 4 lat w użyciu depilator. Jedyny sposób, żeby mieć spokój na dłużej i mieć nogi bez czarnych kropeczek. Niestety raczej nie powinnam go używać ze względu na pękające naczynka :/

fMCSp1.png
"Tyle wiemy o sobie, ile nas sprawdzono."

#888 Melodia19

Melodia19
  • Użytkownik
  • 3 228 postów

Napisano 30 stycznia 2013 - 14:06

u mnie jest z tym tragedia...
Musze codziennie golić nogi...
Jesli ogolne np rano to po południu czuję już włoski... to jest jakas masakra :evil:
Jeszcze teraz to jakoś przeboleje... ale w lecie? ciągle mnie to denerwuje
Raz sprobowalam depilacji woskowej na nogach, efekt utrzymał się na 1,5 tygodnia, ale potem włoski zaczeły mi wrastać i zaczelo mnie to piec...ciężko mi bylo pozniej znowu ogolić, żeby były te nogi gładkie, bo wszedzie byly kropki.
Macie jakies sposoby na to wrastanie włosków?

iv09i09kftvt0mdm.png

#889 Riia

Riia
  • Użytkownik
  • 1 901 postów

Napisano 31 stycznia 2013 - 09:00

Macie jakies sposoby na to wrastanie włosków?

peeling u mnie zapobiega wrastaniu

Ja używam depilatora i mam na 1,5 tygodnia spokój :)

#890 marthy

marthy
  • Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 02 lutego 2013 - 00:15

Spróbuj kupić sobie taki domowy zestaw do depilacji woskiem, ale nie gotowe plastry, tylko podgrzewacz z wkładami z woskiem. Ja też strasznie cierpiałam przy depilatorze, ale z woskiem jest lepiej, a efekty - sama zobaczysz. Trochę boli, ale czego nie robi się dla urody ;-) I zobaczysz, że depilacja sama wejdzie ci w krew ;-)

#891 Riia

Riia
  • Użytkownik
  • 1 901 postów

Napisano 26 lutego 2013 - 09:19

Właśnie oglądam Pytanie na Śniadanie i jest Hinduska, która nitkuje dziewczynie brwi. Nigdy o tym nie słyszałam i powiem szczerze, że jestem tym zauroczona. Chętnie poddałabym się takiej depilacji bo bardzo szybko te włoski wyrywa. Podobno trochę bolesne, ale zwykłe wyrywanie też trochę boli.

Każdy z nas urodził się ateistą

#892 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 26 lutego 2013 - 12:52

Riia, też dzisiaj oglądałam i dziwiło mnie że tak równiutko wyrywa te brwi tą nitką ... to trzeba mieć talent :-D ale bardziej zaciekawiło mnie to jakie miała lśniące włosy... chyba spróbuję z tym olejem

#893 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 26 lutego 2013 - 15:12

gdzies tu juz o depilacji nitka bylo. na yt jest pelno filmikow instruktazowych. i wcale to trudne nie jest. a ze prosto... no inaczej nie da rady - nitka jest naprezona i musi prosto wyrywac :-P

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#894 Melodia19

Melodia19
  • Użytkownik
  • 3 228 postów

Napisano 28 lutego 2013 - 10:53

Dziewczyny a macie może taki domowy zestaw do depilacji woskiem? Co sądzicie
Koleżanka kupiła i jest zadowolona, bo sama sobie może depilować i nawet ten efekt się dlugo utrzymuje.

Na allegro chodzą takie zestawy po ok 60 zł ...

Załączone miniatury

• zestaw.jpg

iv09i09kftvt0mdm.png

#895 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 28 lutego 2013 - 21:40

Melodia19, nie mam nic takiego, ale od kosmetyczki słyszałam, że za taką cenę nie kupi sie dobrego sprzętu <bezradny></span>

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#896 lokata

lokata
  • Użytkownik
  • 44 postów

Napisano 11 marca 2013 - 11:30

Melodia19 Mam, ale kupiony w hurtowni kosmetycznej. 80% kosmetyczek do których chodziłam, właśnie takich używa. Teraz radze sobie sama w domu, chociaż czasami nie mam siły i idę do kosmetyczki, która to zrobi w 15 min, a nie tak jak ja 40:)

#897 kasienka22

kasienka22
  • Użytkownik
  • 47 postów

Napisano 13 marca 2013 - 19:26

Czy macie jakieś sposoby na to żeby nie powstawało podrażnienie po goleniu bikini? Zwykle gole sie maszynka jednorazówką przy pomocy pianki

#898 blumarine

blumarine
  • Użytkownik
  • 12 postów

Napisano 14 marca 2013 - 17:29

Może jakiś krem łagodzący podrażnienia? Na pewno w drogeriach jest tego mnóstwo

#899 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 31 maja 2013 - 13:37

Dziś pierwszy raz użyłam kremu do depilacji z firmy Eveline do skóry wrażliwej. Nałożyłam na łydki i okazało się, że połowy kremu już nie ma :shock: Gdybym posmarowała również uda i okolice bikini to chyba bym cały zużyła :roll:

Kremy do depilacji są naprawdę tak mało wydajne czy ja po prostu za dużo nakładam? Nie uśmiecha mi się wydawać na jedną depilację 10 złotych.

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>

#900 Histeria:)

Histeria:)
  • Użytkownik
  • 826 postów
  • LokalizacjaDolny Śląsk
  • Wzrost:w sam raz:P
  • Włosy:brąz
  • Stan:Jeszcze panna...
  • Partner:K.
  • Nastrój:Brak
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 31 maja 2013 - 14:52

Melodia, na yt jest mnóstwo filmików, w których dziewczyny pokazują jak depilować się tym "sprzętem"- opinie są dobre.sama zamówiłam na allegro zestaw za 66 zł, tylko, że są jakieś problemy ze sprzedawcą :evil:
inqaa, nie lubię kremów do depilacji, bo wg. mnie maja dziwny zapach i w sumie depilacja trwa długo a efekt krótkotrwały jak po maszynce.