Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Depilacja

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1053 odpowiedzi w tym temacie

#861 monik_ka

monik_ka
  • Użytkownik
  • 1 680 postów

Napisano 30 lipca 2012 - 18:23

depilator i wosk

chyba tylko ja po tych dwóch metodach (nie, trzech...bo kremy też tak na mnie działają) wyglądam jakbym wsadziła nogi w pokrzywy <bezradny></span> jeden wielki czerwony bąbel :-/ tylko golenie i fotodepilacja mi nie szkodzi ;-)
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#862 Madzik :)

Madzik :)
  • Użytkownik
  • 6 096 postów

Napisano 03 sierpnia 2012 - 10:32

jakbym wsadziła nogi w pokrzywy

po depilatorze mam tak samo :-/ nogi czerwone, pelne babli <bezradny></span> poza tym pojawily sie jakies blizny, ktorych niczym nie moge zniwelowac i wygladam okropnie :evil: wstydze sie nogi pokazywac :evil:

przerzucilam sie spowrotem na maszynki :roll:

#863 KasiaKaa

KasiaKaa
  • Użytkownik
  • 60 postów

Napisano 07 sierpnia 2012 - 09:50

Ja używam... maszynki dla mężczyzn Gillette mach 3 Turbo i goli wspaniale. Zero podrażnień, kropek.

#864 busia0608

busia0608
  • Użytkownik
  • 298 postów
  • Gadu Gadu:6530726
  • LokalizacjaUK
  • Wzrost:169
  • Włosy:farbowane
  • Stan:odlatuję
  • Partner:D
  • Nastrój:Zakochana
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 12 sierpnia 2012 - 06:10

zażyczyłam sobie na urodziny depilator ( mam już dość odrastających włosków zaraz na drugi dzień po maszynce ), mój D. miał coś znaleźć dobrego, może już jutro kurier zapuka, wtedy podam jaki model. życzcie mi wytrwałości :mrgreen:
Dołączona grafika
jesteś już Mój, jestem już Twoja !

#865 pollyana

pollyana
  • Użytkownik
  • 68 postów

Napisano 21 sierpnia 2012 - 11:44

Busia i jak? :) Ja w zeszłym roku dostałam właśnie na urodziny depilator Philipsa :) Od tego momentu używałam go jakieś max. 3 razy i przestałam lubic depilatory. Nie chce mi się go szukać, podłączać. Od kiedy mamy wannę, biorę maszynkę i w kilka minut mam gładkie ciało. I wbrew pozorom, mimo że jestem brunetką, nie muszę golić nóg codziennie. Ostatnio słabo mi rosną :D

#866 busia0608

busia0608
  • Użytkownik
  • 298 postów
  • LokalizacjaUK
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 21 sierpnia 2012 - 14:29

moje nowe cacko o którym pisałam, jutro zostaję sama w domciu bo wszyscy do pracy to będę próbować, więc dam znać jak poszło :mrgreen:

Załączone miniatury

• S1050227.JPG

Dołączona grafika

#867 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 21 sierpnia 2012 - 19:36

Od tego momentu używałam go jakieś max. 3 razy i przestałam lubic depilatory.

Bo początki są najgorsze. Jak jak mój kupiłam, to po pierwszym razie też powiedziałam "temu panu już dziękujemy!", a teraz nie wyobrażam sobie nie mieć. :-)

-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#868 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 21 sierpnia 2012 - 21:26

a ja zadam idiotyczne pytanie ;-) depilacja bikini jest do linii majtek , a jak sie depiluje całe nogi to gdzie sie to konczy, a gdzie zaczyna bikini. nogi to chyba do zagiecia , no a standardowo tam tez sie zaczynaja majtki to jak to jest ??? czy kosmetyczka ma np wyciete te majtki i wedlug tego robi :?:

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#869 pollyana

pollyana
  • Użytkownik
  • 68 postów

Napisano 22 sierpnia 2012 - 09:01

Aspirynka, trochę nieściśle sie wyraziłam. Dawniej używałam depilatora Braun Silk e Pil taki zółty (myślę, że koleżanka wyżej będzie zadowolona :) ). Później mój Braun już sie trochę wysłuzył i chłopak kupił mi Philipsa. Z niego jakos zadowolona nie jestem. Niby ma jakies głowice masujące, ale albo moja skóra się uwrażliwiła, albo ja się rozleniwiłam :P

#870 ali

ali
  • Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 22 sierpnia 2012 - 11:50

wosk

:shock: nie wiem czy się kiedyś odważę ;-) planuję zafundować sobie dalsze zabiegi fotodepilacji a póki co maszynka ;-)

monik_ka ja też planuje usunąć włoski fotodepilacją, a konkretnie zabiegiem E-light. Rozglądałaś się już za miejscem, w którym chcesz to zrobić? Znasz jakieś dobre opinie?

Ja póki co naczytałam się na ten temat trochę artykułów i podzwoniłam po warszawskich gabinetach medycyny estetycznej. Dowiedziałam się trochę ciekawych informacji. Np. w klinice ... uświadomiono mnie, że urządzeniem takim jak IPL z radio frekwencją, którym się wykonuje właśnie zabieg E-light, można usunąć jasne włoski. Zdziwiłam się, bo dlaczego niby by się nie dało? Okazało się, że zwykły laser (IPL nim nie jest) nie radzi sobie tak pięknie z jasnymi włosami, im ciemniejszy kolor tym łatwiej wykonać depilację laserową. Wiedziałyście o tym, czy tylko ja jestem taka niedouczona?

I fakt, cena takiej fotodepialcji do najtańszych nie należy, ale ja wychodzę z założenia, że jak raz zainwestuję to będę mieć ten problem z głowy i przez całe życie mi się zwróci na kremach, woskach i depilatorach. Poza tym drażni mnie jak latem co drugi dzień muszę golić nogi.

#871 busia0608

busia0608
  • Użytkownik
  • 298 postów
  • LokalizacjaUK
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 22 sierpnia 2012 - 13:06

Dziewczyny z depilacji jestem zadowolona i to jak :-o , fakt że za kilka dni będzie trzeba poprawić bo przecież nie wszystkie włoski wyrastają równo i niektóre były krótsze i depilator nie 'wydarł' ich :mrgreen:
najpierw pół godzinki poleżałam w wannie i wymoczyłam nogi, wtedy skóra była miększa i zabrałam się za depilację! jak na pierwszy raz to DAŁAM RADĘ !
POLECAM JAK NAJBARDZIEJ !
Dołączona grafika

#872 Limo

Limo
  • Użytkownik
  • 40 postów

Napisano 29 sierpnia 2012 - 21:41

Nogi to drobiazg w porównaniu z pachami. A zaczęłam je niedawno depilować (pachy). Wcześniej tylko maszynka. Za pierwszym razem myślałam, że umrę, tak bolało okropnie. Miałam też krwiaki po wyrwanych włosach. Za drugim razem było lepiej, a teraz już daję radę bez większych problemów.

#873 busia0608

busia0608
  • Użytkownik
  • 298 postów
  • LokalizacjaUK
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 29 sierpnia 2012 - 22:24

Limo, podziwiam ! ale myślę że chyba też zabiorę się z czasem za pachy bo golenie maszynką już mnie dobija!

próbowałyście może depilatorem 'wygładzić' okolice bikini ?
Dołączona grafika

#874 Mart

Mart
  • Użytkownik
  • 145 postów

Napisano 13 września 2012 - 21:40

A z depilacji na dłużej - bo mam dosyć depilatora, skoro i tak boli mogę pójść do kosmetyczki na jakiś wosk albo coś trwalszego. Czy któraś z Was słyszała/korzystała z takiej metody jak Epil Free ?

#875 malwitka

malwitka
  • Użytkownik
  • 1 213 postów

Napisano 13 września 2012 - 23:16

Mart, Ja nigdy o tym nie słyszałam. Na szczęście nie muszę i przede wszystkim nie chce poddawać się zabiegom depilacyjnym u kosmetyczki z tego względu, że sama sobie świetnie radzę, a poza tym mam wszędzie delikatny zarost. Depilator owszem mam, ale jednak wolę zwykłą maszynkę bo pozbywa się włosków o wiele dokładniej i bezboleśnie. Do tego jakiś fajny żel i jest gitara.

#876 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 15 września 2012 - 13:44

Epil Free

ja nie wiem czy to nie jest laser.

jakiś wosk

ja kiedys byłam na depilacji pach , fajna sprawa 2 tyg spokoju. i nie sa tak zdziorane przez codzienne golenie.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#877 girltalk

girltalk
  • Użytkownik
  • 408 postów

Napisano 15 września 2012 - 15:26

Ja osobiście jestem najbardziej zadowolona z depilacji brazylijskiej,

Żaden dzień się nie powtórzy,
nie ma dwóch podobnych nocy,
dwóch tych samych pocałunków,
dwóch jednakich spojrzeń w oczy.

http://babskiswiat.net

#878 Mart

Mart
  • Użytkownik
  • 145 postów

Napisano 17 września 2012 - 14:08

Epil Free

ja nie wiem czy to nie jest laser.

Nie, trochę poszperałam i doszłam do informacji. Najpierw depilacja woskiem, potem -nie wiem jak się fachowo te etapy nazywają, ale stosuje się najpierw jeden płyn otwierający pory i po około 3 minutach drugi, który w te pory wnika i osłabia włoski. No i czeka aż się wchłonie.

jakiś wosk

ja kiedys byłam na depilacji pach , fajna sprawa 2 tyg spokoju. i nie sa tak zdziorane przez codzienne golenie.

ano właśnie stąd wykonanie tego Epil Free brzmi fajnie wosk plus cuda wzmagające działanie :D
Jestem na etapie zapuszczania, muszę jeszcze doczytać p/wskazań, możliwości etc i pomyślę o nim.

#879 KasiaKaa

KasiaKaa
  • Użytkownik
  • 60 postów

Napisano 18 września 2012 - 14:45

Kiedyś przejechałam depilatorem elektrycznym po pachach i takie krwiaki mi się zrobiły, że się przeraziłam. Póki co, stwierdziłam, że nie będę się męczyć z depilatorem, tylko będę golić włoski maszynką.

#880 Mycha84

Mycha84
  • Użytkownik
  • 390 postów

Napisano 20 września 2012 - 08:08

Ja już robiłam sobie epil Free, polecam :) włoski odrastają słabsze i znacznie wolniej. No i zabieg niedrogi w porównaniu do lasera, a podobno po kilku zabiegach efekty są porównywalne.