Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Depilacja

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1053 odpowiedzi w tym temacie

#841 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 24 marca 2012 - 10:53

ale że okolice bikini?

Też :mrgreen: Po jakimś czasie naprawdę można się przyzwyczaić do bólu, który w końcu już nawet bólem przestaje być, chociaż na początku to rzeczywiście była tragedia :lol: Ale zawzięłam się :lol:
Jedna z moich koleżanek na przykład od czasu do czasu męczy się z pęsetą :-P

#842 Natalka

Natalka
  • Użytkownik
  • 1 457 postów

Napisano 24 marca 2012 - 11:15

amoramor ja robię to w takim dziennym spa, więc jest chyba trochę drożej za samo 'spa' w nazwie. Jeden zabieg (bikini) 250zł. Są różne zniżki, mnie objęła taka na 20zł :-D

#843 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 24 marca 2012 - 17:03

Jedna z moich koleżanek na przykład od czasu do czasu męczy się z pęsetą

oooo w żyyyyyciuuu <wow></span>

Po jakimś czasie naprawdę można się przyzwyczaić do bólu,

Miałam tak z pachami ;-) początkowo ból nie do zniesienia, przy pierwszym razie łzy same ciekły mi po policzkach, a teraz nie robi to już na mnie wrażenia i nawet przyjemnie smyra :mrgreen:
mimo to i tak nie wyobrażam sobie okolic bikini potraktować depilatorem, bo mam tam wyjątkowo wrażliwą skórę <bezradny></span>

zastanawiam się ostatnio nad fotodepilacją - bo ponoć jest lepsza, tańsza i mniej szkodliwa niż ta laserowa <hmm></span>

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

#844 kaskuskaa

kaskuskaa
  • Użytkownik
  • 256 postów

Napisano 24 marca 2012 - 17:38

wszystko zalezy od kosmetyczki ktora wykonuje zabieg. Dobrze jak uzywa tylko goracego wosku specjalnie przeznaczonego do skory wrazliwej. Ponadto trzeba dobrze napiac skore przed polozeniem wosku i odrywajac wosk przyciskajac reka to miejsce, to naprawde pomaga i usmierza bol. Bardzo wazne jest zeby nie golic sie poniewaz wloski po goleniu staja sie silniejsze i twardsze co boli jeszcze bardziej przy woskowaniu. Mozna stosowac rozne kremy lub serum po ktorym wloski nie odrastaja w takiej ilosci jak wczesniej i staja sie slabsze.
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#845 Natalka

Natalka
  • Użytkownik
  • 1 457 postów

Napisano 24 marca 2012 - 19:37

zastanawiam się ostatnio nad fotodepilacją - bo ponoć jest lepsza, tańsza i mniej szkodliwa niż ta laserowa <hmm></span>

tańsza i efekt jest zdecydowanie krótszy.
I laser nie jest szkodliwy, jeśli nie masz żadnego uczulenia etc. dlatego przed zabiegiem jest konsultacja z odpowiednim lekarzem/kosmetyczką.
Według mnie lepszy jest laser :-)

#846 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 26 marca 2012 - 18:52

Dziewczyny - z rozmowami o depilacji laserowej przenieście się do odpowiedniego tematu ;-)

Byłam już na depilacji woskiem i powiem, że rewelacja! Bolało tylko trochę i to na początku, po drugie babeczka ciągle ze mną gadała, więc nie miałam czasu myśleć o bólu :lol:

Jedynie co Wam mogę napisać, to nie jest prawdą, że odpowiednia długość włosków to 0,5 cm - powinno się mieć 1cm - nie wiem ile bym musiała zapuszczać <H></span>

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#847 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 26 marca 2012 - 19:07

powinno się mieć 1cm

conajmniej ;P wiem o tym, bo sama się uczyłam i masażu i depilacji i pielęgnacji gorącą parafiną, więc się orientuję jak co się wykonuje, tylko ceny od tamtego czasu poszły w górę :-P

kiedyś nawet chciałam sobie kupić plastry porządne i puszkę wosku samej nagrzać w domu <H></span> ale wybiłam sobie pomysł z głowy :lol:
chociaż wcale nie był taki głupi <hmm></span>
“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#848 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 26 marca 2012 - 19:26

Madź, na pewno lepiej zainwestować w lepszy wosk - kupić albo u kosmetyczki albo na allegro ;-) tylko nie kupuj takiej nowości podobno, gdzie wosk zastyga i sam odpada - nie działa prawidłowo i można od razu do kosza wyrzucić.
i jak dla mnie to 3 tygodnie spokoju to bardzo dużo, bo maszynką musiałam co 3 dni golić :/ jedynie krem jeszcze zostaje, bo to tydzień spokoju :)

<serducho>

65vqegz2wjpc3llf.png

#849 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 26 marca 2012 - 20:14

na pewno lepiej zainwestować w lepszy wosk

wiem, i tak ostatecznie wyjdzie taniej i starczy na parę razy ;-)
tylko mnie powstrzymuje to zrywanie samemu sobie plastrów, jak się stoi od drugiej strony to łatwiej jest napiąć skórę i szybkim ruchem zerwać cały plaster. Samej mi będzie ciężko :-P Muszę pogadać z kumpelą, może ona też coś wyniosła z tych zajęć i by mi pomogła <hmm></span>
“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#850 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 26 marca 2012 - 20:21

maszynką musiałam co 3 dni golić

To i tak rzadko. U mnie maszynka szła w ruch koniecznie co 2 dni, a i tak najczęściej codziennie. No, ale ja mam nie dość, że ciemne, to jeszcze mocne włosy <bezradny></span>
Do czasów maszynek na pewno już nie wrócę :-P

#851 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 26 marca 2012 - 21:26

To i tak rzadko. U mnie maszynka szła w ruch koniecznie co 2 dni, a i tak najczęściej codziennie. No, ale ja mam nie dość, że ciemne, to jeszcze mocne włosy

ja takie ciemne i mocne mam tylko na 1/3 części łydki - nie wiem czemu tak nierównomiernie, ale reszta jest jasna i niezbyt mocna, dlatego przy wosku nie było tak strasznie :)

Ja depilatorem nie potrafię się do bólu przyzwyczaić <bezradny></span> I leży w szafce.

tylko mnie powstrzymuje to zrywanie samemu sobie plastrów

no wiem - dzisiaj ta babeczka mi mówiła, że jej samej też jest ciężko sobie depilować łydki - z bikini nie ma problemu, ale łydki to fizycznie niekomfortowo, więc lepiej, żebyś to z koleżanką robiła :)

<serducho>

65vqegz2wjpc3llf.png

#852 Jula

Jula
  • Użytkownik
  • 1 273 postów

Napisano 27 marca 2012 - 12:12

Ja depilatorem nie potrafię się do bólu przyzwyczaić <bezradny></span> I leży w szafce.

No ja właśnie kupiłam sobie w zeszłym roku, na początku byłam strasznie chętna do używania go, ból był straszny jak dla mnie <H></span> ale zacisnęłam zęby i jakoś poszło. No ale niestety potem przestałam i teraz się zastanawiam czy znowu go nie używać bo co ma się kurzyć.l Chociaż już nad woskiem się zastanawiałam, ale boje się bólu :shock: Cienias jestem i tyle :-P

er3mjw4zst9mivdb.png

#853 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 27 maja 2012 - 08:03

Hej kobietki znacie kogoś kto ma i używa samodzielnych zestawów do depilacji woskiem?

Zestaw takowy można zakupić za ok 100 zł, jest tam podgrzewacz do wosku, wosk, rolki, paski i wszystko co potrzebne do wykonania tego typu zabiegu :-D

mniej więcej cuś takiego

Załączone miniatury

• 3147a6d27c2884ebe7c2bea257ebcbac.jpg

#854 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 27 maja 2012 - 08:06

mloda, znam - koleżanka robi taką domową depilację i za każdą część ciała bierze 15 zł, ale ja wolę chodzić do kosmetyczki <bezradny></span> zresztą ten wosk w takich zestawach nie jest po prostu najlepszej jakości - słowa kosmetyczki.

<serducho>

65vqegz2wjpc3llf.png

#855 monik_ka

monik_ka
  • Użytkownik
  • 1 680 postów

Napisano 28 maja 2012 - 13:05

wosk

:shock: nie wiem czy się kiedyś odważę ;-) planuję zafundować sobie dalsze zabiegi fotodepilacji a póki co maszynka ;-)
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#856 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 26 lipca 2012 - 13:28

Dziewczyny czy któraś z Was posiada maszynkę Wilkinson Quattro Bikini? Taką z trymerem na końcu?
Noszę się ostatnio z zamiarem kupienia sobie jakiejś maszynki, bo depilator zaczyna mnie już mocno irytować, a po jednorazówkach mam tysiące ran (szczególnie w okolicy kolan :P)
Poszłam, więc do Rossmanna żeby coś wybrać, a tam tysiąc pięćset sto dziewięćset maszynek dla kobiet i bądź tu mądra i jakąś wybierz :lol: Ta zainteresowała mnie właśnie ze względu na ten trymer, bo to fajny gadżet ;-)
Chyba, że może polecacie jakąś inną? Jestem otwarta na propozycje :mrgreen:

O, to jest ta Quattro:
Dołączona grafika

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

#857 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 26 lipca 2012 - 14:58

amoramor, Uźywałam 2 lata temu Bic Soleil z 4 wymiennymi ostrzami. Była świetna, ostrza bardzo długo się nie tępiły, a cena była w okolicach kilkunastu złotych.

Czytałam wiele nieprzychylnych opinii na jej temat. Może istnieją lepsze niż ta ;)

#858 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 29 lipca 2012 - 18:23

a ja mam, troche moze dziwne, pytanie czy depilacja woskiem i depilatorem elektrycznym daje taki sam czasowow efekt :?:

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#859 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 30 lipca 2012 - 15:53

magdaaaaa, wiadomo, ze u każdej z nas ten czas jest inny, ale depilator i wosk, to około 3 tygodni bez depilacji :) czyli mniej więcej tak samo :)

<serducho>

65vqegz2wjpc3llf.png

#860 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 30 lipca 2012 - 16:29

dzieki ;* bylam ciekawa czy ktoras metoda moze bardziej wyrywa , albo wiecej z cebulkami :-)

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko