Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Depilacja

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1053 odpowiedzi w tym temacie

#801 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 23 czerwca 2011 - 13:03

Przypominam, że mamy osobny temat poświęcony depilacji laserowej :arrow: 5393.htm
Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo

#802 aneczka89

aneczka89
  • Użytkownik
  • 78 postów

Napisano 23 czerwca 2011 - 22:25

Ja do depilacji nóg używam depilatora. Boli troszkę, ale mam spokój na 3 tygodnie. A pod pachami golę się maszynką, bo depilatorem nie dałabym rady...

#803 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 02 lipca 2011 - 11:50

A ja się boję depilatora. :-/ Wyobraźnia działa... Chciałam kupić maszynkę elektryczną, ale mama stwierdziła, że miała kiedyś i zamieniła ją na depilator.

A na dzień dzisiejszy - maszynki tradycyjne, jednorazowe.

#804 lukoilluk

lukoilluk
  • Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 05 lipca 2011 - 14:13

Warto wypróbować depilację cukrową. Można przygotować samemu ze składników, które każdy ma w domu. Tanio i wygodnie. Choć sama depilacja jest trochę uciążliwa i trwa długo.
I jeśli komuś nie wychodzi za pierwszym razem to nie trzeba się zrażać, bo początki bywają trudne, a to nie jest łatwe. Za to jeśli już się uda, to ułatwia życie.

#805 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 05 lipca 2011 - 15:11

I to naprawdę działa? Kurcze, są wakacje... mam czas to może sprawdzę :-P

#806 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 11 lipca 2011 - 08:57

mam czas to może sprawdzę :-P

jak spórbujesz daj znać. ja próbowałam raz przez 5 min i podziękowałam :mrgreen:
Dołączona grafika

#807 moniavip

moniavip
  • Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 12 lipca 2011 - 16:56

depilator? ałć ałć ałć- nie dla mnie niestety;/
ja stosuję gilllette venus embrace..jest to maszynka dla kobiet z pięcioma ostrzami, narazie najlepiej się spreawdza.

#808 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 12 lipca 2011 - 17:11

ja stosuję gilllette venus embrace..jest to maszynka dla kobiet z pięcioma ostrzami,

też ją miałam, rewelacyjna dzięki tym 5 ostrzom, ale teraz dokupuje maszynki venus podstawowe z 3-ostrzami gdyż te z 5-ciom są strasznie drogie
Dołączona grafika

#809 Lucinna

Lucinna
  • Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 14 września 2011 - 07:57

My baby mamy przesr**e!
Na mnie kremy niestety nie działają - rzadne. Plastry z woskiem też mi nie chwytaja wlkosów :/ maszynka powoduje u mnie paskudne krostki i podrazenienia wiec dlugo dlugo stosowalam depilator ale tylko na nogi bo wszedzie indziej bol jest nie do wytrzymania i w końcu mając juz dosc tego wszystkiego zdecydowalam sie na zabieg laserowy ale tylko laserem diodowym!

#810 bubba

bubba
  • Użytkownik
  • 90 postów

Napisano 21 września 2011 - 14:11

ja używam jednorazowych maszynek, ale latem sięgam po depilator. Strasznie tego nie lubię, ale co zrobić...Wosk w moim przypadku zupełnie się nie sprawdza.

#811 Mart

Mart
  • Użytkownik
  • 145 postów

Napisano 20 października 2011 - 22:20

oszaleć można... ja próbowałam wszystkiego - i laserowej i woskiem i golenie maszynką już w sumie nie wiem co robić.
Jeszcze po depilacji masakryczne podrażnienie skóry gdzie nie wiem co robić, okolice bikini mnie palą !?!?!? :( Macie jakieś sposoby ? :( Chciałam coś chłodzącego, ale smarowanie kremem odpada, a nie będę parę godzin siedzieć z mrożonkami, jeszcze w tym miejscu... :/

#812 ewcio

ewcio
  • Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 21 października 2011 - 14:48

mam podobny problem :/ chociaż nie po wszystkich rodzajach depilacji....chyba najbardziej słuzą mi kremy.....po maszynce od razu pojawia mi sie wysypka, swędzenie i pieczenie :/ zwykłe balsamy przynoszą ulge na chwilkę, z domowych sposobów najlepsza maślanka ;) ale tak poważnie, mogłybyście coś polecić łatwego w użyciu a jednak innego niż zwykle balsamy do ciała? może jakaś pianka albo spray?

#813 pannacotta

pannacotta
  • Użytkownik
  • 15 postów

Napisano 21 października 2011 - 16:49

Jest taki żel z firmy Paloma Aloe Vera. Fajnie łagodzi podrażnienia po opalaniu, ponoć po goleniu też ;-) Wklejam opis:

Dzięki unikalnym właściwościom miąższu aloesowego oraz dodatków Panthenolu, betainy i kolagenu z elastyną skóra zostaje głęboko nawilżona, odżywiona oraz zregenerowana. Polecany do pielęgnacji całego ciała, do skóry suchej, mało elastycznej, zwiotczałej. Stosowany podczas mrozów lub upałów doskonale spełnia rolę ochronną. Przynosi ulgę i ukojenie skórze po nadmiernym opalaniu, po depilacji, po goleniu, skórze podrażnionej ukąszeniami owadów. Przyspiesza usuwanie martwych komórek skóry, uaktywnia odnawianie się tkanki skórnej, utrzymuje odpowiedni dla zdrowej skóry odczyn pH. Regularnie stosowany poprawia ogólny wygląd skóry, która staje się gładka, elastyczna, o jedwabistym dotyku oraz ładnym, zdrowym kolorycie.
Żel zawiera 98% ekstraktu z miąższu Aloe Barbadensis. Opis działania aloesu:
- błyskawicznie łagodzi świąd, pieczenie (np. po ukłuciach owadów),
- pomaga lżej przejść przez pierwszy, bolesny okres gojenia drobnych uszkodzeń skóry, np. zacięć lub oparzeń,
- znakomicie przynosi ulgę w drobnych podrażnieniach skóry: niewielkich oparzeniach, zadrapaniach czy ukłuciach owadów,
- doskonale się wchłania i nie zawiera żadnych substancji oleistych,
- przyspiesza procesy gojenia i regeneracji skóry,
- niezastąpiony przy oparzeniach np. słonecznych,
- skraca czas trwania podrażnienia i stanu zapalnego skóry,
- koi przykre objawy uczuleń,
- naturalnie nawilża naskórek.

Skład: Aqua, Betain, Glycerin, Propylene Glycol, Urea, Soluble Collagen (and) Hydrolized Elastin, Triethanolamine, Carbomer, Aloe Barbadenisis Leaf Juice, Phantenol, PEG-40 Hydrogenated Castrol Oil, Allantoin, Disodium EDTA, Methylchlorisothiazolinon e (and) Methylisothiazlionone, Parfum, CI 19140, CI 42090, Hexyl Cinnamal, Limonene, Linalool.

#814 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 21 października 2011 - 16:56

pannacotta, podaj źródło ;-)

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#815 pannacotta

pannacotta
  • Użytkownik
  • 15 postów

Napisano 21 października 2011 - 17:15

A nie usuną mi posta za wrzucanie linka? To co wrzuciłam jest na Wizaż.pl. Jak wpiszesz do wyszukiwarki: Unicolor, Paloma, Aloe First Aid, Żel Aloe Vera, to wyskoczy jako drugi link :-D

#816 arfa

arfa
  • Użytkownik
  • 160 postów

Napisano 22 października 2011 - 14:46

Jeśli chodzi o nogi ostatnio się przerzuciłam na kremy do depilacji... takie zwykłe saszetki za 4-5zł... trzeba mieć na nie trochę czasu (bo jednak 15 min trzeba z tym chodzić), ale przynajmniej nie ma prawdopodobieństwa, że sie zatnę, co mi się często zdarza tradycyjna metodą :D No i zamiast ściągać krem ta taką łopatką ściągam szorstką stroną gąbeczki do naczyń :P wtedy wszystko elegancko schodzi :) jesli chodzi o pachy i bikini to tylko maszynka... próbowałam pachy tymi kremami, ale strasznie mnie podrażniają :/
A na depilator mam chyba za cienkie włoski... kiedys ok 2h siedziałam z depilatorem, a nogi i tak nie były gładkie, trzebaby było przejechać jeszcze maszynką żeby się pozbyć wszystkich włosów <bezradny></span>
girls just wanna have fun! :)

#817 ewcio

ewcio
  • Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 25 października 2011 - 18:31

Jest taki żel z firmy Paloma Aloe Vera. Fajnie łagodzi podrażnienia po opalaniu, ponoć po goleniu też

Dzięki :) pewnie spróbuje, bo ciekawi mnie konsystencja żelu. No i dobrze, że zawiera panthenol :)

co do kremów do depilacji to lubię je stosować do bikini, bardziej delikatne niż maszynka brrr :)

#818 Sasha

Sasha
  • Użytkownik
  • 70 postów

Napisano 07 listopada 2011 - 22:39

ja zamowilam sobie ostatnio z allegro mase cukrowa i nia depiluje sie, ale sa niestety minusy... zazwycaj masa nie lapie mi wszystkich wloskow...nie wiem moze zle cos robie ? teraz bede szla do kosmetyczki...zainwestuje troche kasy, ale bede miala na troche spokoj:)

#819 Sasha

Sasha
  • Użytkownik
  • 70 postów

Napisano 07 listopada 2011 - 22:39

ja zamowilam sobie ostatnio z allegro mase cukrowa i nia depiluje sie, ale sa niestety minusy... zazwycaj masa nie lapie mi wszystkich wloskow...nie wiem moze zle cos robie ? teraz bede szla do kosmetyczki...zainwestuje troche kasy, ale bede miala na troche spokoj:)

#820 Natalka

Natalka
  • Użytkownik
  • 1 457 postów

Napisano 08 listopada 2011 - 16:17

co do kremów do depilacji to lubię je stosować do bikini, bardziej delikatne niż maszynka brrr :)

a mnie po kremach wyskakuje uczulenie, a po maszynkach nie mam żadnych nawet najmniejszych podrażnień ;) to też zależy od maszynki, bo ostatnio kupiłam inne i już nie było tak miło :-/