Życzę spokoju i uśmiechu z dnia dzisiejszego
Dlaczego nie potrafie zapomniec???
Napisano 27 kwietnia 2009 - 13:37
Życzę spokoju i uśmiechu z dnia dzisiejszego
Napisano 29 kwietnia 2009 - 00:04
Napisano 14 listopada 2009 - 12:13
Napisano 14 listopada 2009 - 12:21
Mam problem z byłym facetem a mianowicie umawiałam się z nim od marca tego roku. Było cudownie, dogadywaliśmy się bez problemów, mieliśmy wspólne zainteresowania, układało się miedzy nami wspaniale a obydwoje mieliśmy za sobą trudne związki. On nagle z dnia na dzień przestał się do mnie odzywać nie odbiera telefonów nie odpisuje na smsy generalnie zero kontaktu
co o tym sądzicie
Napisano 14 listopada 2009 - 12:36
co do wysłanai zyczen to oczywiscie mozesz takie neaytralne jak koledze , ale mysle ze tylko sobie pogorszysz tym samopoczucie, bo on moze znów to zignorowac, albo odpisze a w tobie odyzja nadzieje
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 04 stycznia 2010 - 11:34
Po jakims czasie pojawił sie w moim zyciu nowy partner,odrazu pokochal mnie i moje dzieci,na kazdym kroku to okazuje,a ja mam problem,mimo iz jestesmy ze soba 3 miesiace,ja nie czuje do niego tego czego powinnam czuc,zaczynam tesknic za byłym mężem...gdy przychodzi eks do dzieci ja mam chec go przytulic.....boje sie ze krzywdze nowego partnera...jestem w rozsypce....
Napisano 04 stycznia 2010 - 18:13
Napisano 04 stycznia 2010 - 19:16
Jedno jest dobre w tym wszystkim,że mam teraz spokojne dzieci,zawsze były strasznie nerwowe,a teraz jakoś sie uspokoiły wyciszyły.
Napisano 04 stycznia 2010 - 19:53
Napisano 04 stycznia 2010 - 20:34
a co do nowego partnera, to juz zaczełas z nim byc , dzieci sie do niego przyzwyczajły, ale to ty musisz wiedziec czy to jest miłosc , mysle ze moze jescze z powodu nie wyleczonego serca nie mozesz go pokochac , a moze go kochasz , tylko nie wielka plomienna miłoscią.
pamietaj ze masz dzieci i jesli to nie jest to nie zmuszaj ich do tkwienia w tej sytaucji , bo potem bedzie im trudno rozstac sie z twoim nowym partnerem.
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 04 stycznia 2010 - 20:58
Do nowego partnera jestem przekonana,bardzo mi na nim zalezy.Tylko jakos trudno mi okreslic co do niego czuje.
Napisano 05 stycznia 2010 - 03:27
Oceniasz te inne pary na podstawie tego co widziałaś. Nie wiesz co oni czuli i co skrywali głęboko w środku. Na pewno mieli obawy przed nowym związkiem i różne wątpliwości co do słuszności decyzji o rozstaniu.znam wiele par którzy sie rozchodzili,zakładali nowe związki i jakos z łatwością im to przychodziło.Niewiem dlaczego mi tak ciężko
Więc jednak rozwód nie jest złą decyzją,przynajmniej jeśli chodzi o dzieci.Jedno jest dobre w tym wszystkim,że mam teraz spokojne dzieci,zawsze były strasznie nerwowe,a teraz jakoś sie uspokoiły wyciszyły.
Tak naprawdę gdzieś tam po cichu kochasz swojego męża,bo przez wiele lat był częścią Twojego życia i to jest zrozumiałe. Tylko,że pewnie kochasz tą jego dobrą stronę. Tą która nie krzyczała i nie biła. I dlatego w głębi serca będziesz coś czuła do niego nadal. Tego wszystkiego nie da się wymazać z pamięci. Ale gdy ogarną Cię wątpliwości to wtedy pomyśl dlaczego zdecydowałaś się na rozwód. Co takiego robił Twój mąż Tobie i dzieciom.
Jesteś z nim dopiero 3 miesiące. To naprawdę krótki okres czasu i nie zamartwiaj się tym. Skoro Ci na nim zależy to z czasem określisz uczucia jakimi go darzyszDo nowego partnera jestem przekonana,bardzo mi na nim zalezy.Tylko jakos trudno mi okreslic co do niego czuje.
Napisano 05 stycznia 2010 - 12:04
Tilia masz wiele racji,że kocham nadal jego dobra strone,bo raczej częsciej mysle o tym co dobre było w naszym związku,niz o tym złym.
Napisano 24 stycznia 2010 - 21:50
Napisano 10 lutego 2010 - 18:25
Napisano 10 lutego 2010 - 18:34
Tamten facet jest dla mnie uosobieniem młodości, wspomnieniem lala. Tym wszystkim, czego mój mąż nie jest już w stanie mi dać...
Mafka, zapomnieć nigdy nie da się czegoś co było dla nas tak ważne ale spójrz na to tak że tamten to młodzieńcza miłość -dawał ci na pewno wiele radosnych i szalonych chwila, ale ile takich chwil dał ci mąż? Może nie jest ci w stanie dać tego samego ale daje coś innego niekoniecznie gorszego!
Może jest coś w tym co napisała Viki, jeśli tak to może czas z mężem zrobić coś szalonego? wprowadzić jakąś odskocznie, może wyjazd jakiś?
Napisano 22 lutego 2010 - 23:46
próbowaliśmy ze sobą być wiele razy ale nigdy się nie udało, teraz też próbujemy, jestem zakochana jak głupia... wszyscy mnie ostrzegają, że znów będę beczeć, że nie wchodzi się dwa razy do tej samej rzeki itp, ale ja mimo tego, że zdaję sobie sprawę z tego, że znów może się nie udać, nie potrafię sobie odpuścić...znów się zaangażowałam całym sercem, bo kocham go nad życie i chyba nienawidzę jednocześnie...z czasem udaje mi się o nim zapomnieć, np nie odzywamy się do siebie dwa, trzy miesiące, ale wystarczy jeden telefon, jedna wiadomość i jak mogę rzucić wszystkim i za nim lecieć, i nawet wiem, że on to wykorzystuje, ze się bawi mną, ze mną droczy ale to jest silniejsze ode mnie, nie chcę być na każde jego zawołanie, jak mam się nauczyć być obojętną??
Między nami nic nie było
Parę nocy, trochę wina,
To za mało by Cię mieć.
Może tylko się łudziłam,
Może lekko pogubiłam,
Nie bój się nie zrobię scen..
Kiedyś się uda
Jeszcze przyjdzie na nas czas
Napisano 23 lutego 2010 - 00:05
Napisano 23 lutego 2010 - 00:07
chcę jego...tylko ciągle coś mi/nam stoi na przeszkodzie,Poprostu musisz byc silna i zdecydowac czego konkretnie chcesz!
Między nami nic nie było
Parę nocy, trochę wina,
To za mało by Cię mieć.
Może tylko się łudziłam,
Może lekko pogubiłam,
Nie bój się nie zrobię scen..
Kiedyś się uda
Jeszcze przyjdzie na nas czas
Napisano 23 lutego 2010 - 00:12
Teraz z perspektywy czasu wiem, że dawałam sobą manipulować i robić wode z mózgu, byłam na każde jego skinienie a on to wykorzystywał. To było chore i ciesze się, że się z tego wyleczyłam...
Tobie chyba też powinnam tego życzeć, skoro tak wielu ostrzega Cie przednim - musi coś w tym być. Spójrz na to z innej strony, może jakaś dobra przyjaciółka
Powodzenia cokolwiek zechcesz zrobić