Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Przyjaźń między chłopakiem i dziewczyną - czy to możliwe?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
320 odpowiedzi w tym temacie

#81 asia21_87

asia21_87
  • Użytkownik
  • 7 854 postów

Napisano 08 lipca 2008 - 10:49

a ja z własnego doświadczenia wiem ze nie, bo na poczatku naszej znajmości mój obecny narzęczony byłam tylko na etapie przyjacieklskim, a teraz wyszło co innego,
ale nie mowie ze nie mam tam takich dobrych kolegów ale żeby to byli porzyjac iele to nie mam
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#82 skinnybitch

skinnybitch
  • Użytkownik
  • 1 630 postów

Napisano 08 lipca 2008 - 10:51

Ja uwazam ze jezeli dwoje ludzi spedza se soba tyle czasu ile naprawde prawdziwi przyjaciele spedzaja i jezeli dwoje ludzi jest sobie az tak bliskich to nie ma mowy zeby predzej czy pozniej cos z tego nie wyszlo :-P
Dołączona grafika

#83 asia21_87

asia21_87
  • Użytkownik
  • 7 854 postów

Napisano 08 lipca 2008 - 10:59

Ja uwazam ze jezeli dwoje ludzi spedza se soba tyle czasu ile naprawde prawdziwi przyjaciele spedzaja i jezeli dwoje ludzi jest sobie az tak bliskich to nie ma mowy zeby predzej czy pozniej cos z tego nie wyszlo :-P

i wlasnie tak było miedzy nami
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#84 Lady Jo

Lady Jo
  • Użytkownik
  • 180 postów

Napisano 08 lipca 2008 - 11:17

ale nie twierdzę że nigdy z przyjaźni nic nie wychodzi więcej, mówię tylko że nie zawsze :)

#85 kashira

kashira
  • Użytkownik
  • 5 282 postów

Napisano 08 lipca 2008 - 11:20

Ja myślę, że taka przyjaźń NIE istnieje. Zawsze z którejś strony zaiskrzy, bo taka natura człowieka. Chyba, że któraś ze stron jest odmiennej orientacji seksualnej albo jest w klerze...
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#86 Lady Jo

Lady Jo
  • Użytkownik
  • 180 postów

Napisano 08 lipca 2008 - 11:43

może nie doświadczyłaś takiej przyjaźni, nie zdarza się często to prawda że natura człwieka jest taka a nie inna, ale to jest mozliwe między normalnymi heteroseksualnymi ludźmi

#87 kashira

kashira
  • Użytkownik
  • 5 282 postów

Napisano 08 lipca 2008 - 11:44

Lady Jo, doświadczyłam takiej przyjaźni, ale po jakimś czasie w każdym przypadku skończyła się większym zaangażowaniem jednej ze stron...
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#88 Lady Jo

Lady Jo
  • Użytkownik
  • 180 postów

Napisano 08 lipca 2008 - 11:56

często się tak kończy jeżeli obie strony są samotne, ale jeżeli mają kogoś to wtedy taka przyjaźń tez wygląda inaczej

#89 Black_Angel

Black_Angel
  • Użytkownik
  • 804 postów

Napisano 08 lipca 2008 - 11:59

od 7miu lat mam takiego przyjaciela i nigdy przenigdy miedzy nami nic nie zaszlo... i jest lepszy niz niejedna przyjaciola... i nie wazne czy kogos mam czy on ma czy odwrotnie... jest jak brat i tyle...

#90 salsa208

salsa208
  • Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 09 sierpnia 2008 - 06:06

Ja nie wierzę w taką przyjaźń. Miałam kiedyś przyjaciela, bynajmniej ja go tak traktowałam.. Była spora różnica wieku między nami więc nie brałam pod uwagę jakiegoś związku.. Wszystko było super dopóki on nie zechciał czegoś więcej. No i niestety znajomość się zakończyła...

#91 Kita

Kita
  • Użytkownik
  • 2 427 postów

Napisano 09 sierpnia 2008 - 11:07

No mi trudno jest uwierzyć w taką przyjaźń, ostatni facet, który był moim przyjacielem jest teraz moim narzeczonym :-) ale wierzę, że istnieją takie przyjaźnie i takimi pozostają do końca. Natomiast wierzę na pewno w przyjaźnie między parami, małżeństwami itp, to przecież też przyjaźń międzypłciowa :-) która na pewno prędzej przetrwa, ale wiem, że to nie to samo, gdy przyjaźni się 1 kobieta i 1 mężczyzna i do tego bez swoich połówek :-)
Dołączona grafika

#92 Sandy

Sandy
  • Użytkownik
  • 199 postów

Napisano 09 sierpnia 2008 - 11:09

a mi się wydaje że to zależy, od dojrzałości tych osób i dystansu, te osoby muszą być nastawione na taki "układ" i zachować dystans tzn nie zbliżać się do siebie jednak za bardzo,może po prostu nie za często.
Większość moich znajomych to własnie faceci bo w ich owarzystwie sie lepiej czuję,lepiej z nimi dogaduję ale miałam tez 2 przyjaciół,kończyło sie to zawsze tak samo,z jego strony akurat coś zawsze wychodziło,nagle się zakochali i klaps.
Z jednym z nich się kiedyś zbliżyliśmy do siebie,za bardzo ,na szczęście skończyło sie na pocałunkach bo się w porę otrząsnełam,potem unikałam i musialo minąć sporo czasu zanim znowu zaczęliśmy sie umawiać na ploteczki :-)
teraz on jest zaręczony ja mam chłopaka i widujemy się rzadko raz na 2-3 miesiące ale szczerze rozmawiamy i jest fajnie,bez ofiar :-P czasem powspominay stare czasy,zwłaszcza on mnie tym meczy co jakis czas bo chce sie podroczy ale to czysty układ.

#93 exult

exult
  • Użytkownik
  • 12 postów

Napisano 12 sierpnia 2008 - 10:14

Nie wierze w bezinteresowna przyjazn miedzy kobieta i mezczyzna. Zawsze ktoras ze stron zaangazuje sie w taki zwiazek troche bardziej - w ten sposob stracilam dwoch dobrych przyjaciol.

Zostal mi tylko jeden - i wiem , ze ten 'zwiazek' przetrwa, bo moj przyjaciel ma chlopaka...

#94 zaniepokojona

zaniepokojona
  • Użytkownik
  • 460 postów

Napisano 12 sierpnia 2008 - 10:25

A ja się przyjaźniłam z chłopakiem przez 8 lat, więc taka przyjaźń jest możliwa. Było nam ze sobą dobrze, może nawet aż za dobrze. Żadnej miłości, żadnego zauroczenia. Poprostu bezinteresowna przyjaźń. Niestety po tych 8 latach ponieważ tak dobrze się rozumieliśmy, to postanowiliśmy zostac parą i to zniszczyło naszą przyjaźń. :cry:

#95 malenka

malenka
  • Użytkownik
  • 3 174 postów

Napisano 12 sierpnia 2008 - 10:27

Ech moja koleżanka tez tak miała. Wiele lat pieknej przyjaźni, postanowili zamienic na związek, który przetrwał 2 lata... potem juz się nie przyjaźnili...
"So I find a reason to shave my legs Each single morning..."

#96 zaniepokojona

zaniepokojona
  • Użytkownik
  • 460 postów

Napisano 12 sierpnia 2008 - 10:35

Nasz trwał 3 miesiące, ale to było chore dla mnie. Nie mogłam go nawet pocałowac, bo w gruncie rzeczy traktowałam go jak brata.

#97 malenka

malenka
  • Użytkownik
  • 3 174 postów

Napisano 12 sierpnia 2008 - 10:41

takie decyzje trzeba naprawdę bardzo dokladnie przemyślec, czy z tą osobą chcę się spędzac życie na zasadzie miłosci czy na zasadzie przyjaźni... często niestety jedno z drugim jest mylone (tak mi się przynajmniej zdaje) i niestety niszczone są piękne przyjaźnie....
"So I find a reason to shave my legs Each single morning..."

#98 Meduza

Meduza
  • Użytkownik
  • 19 postów

Napisano 13 sierpnia 2008 - 17:29

Przyjaźnilam sie kiedyś z facetem. Spedzalismy ze soba duzo czasu gadając chodząc na piwko itp. Po jakims czasie jednak zdecydowalismy, że będziemy para i teraz jestesmy małżeństwem. Wydaje mi się,że jets bardzo trudno utrzymać taką przyjaźń chociaż nie twierdze, że to niemożliwe ;-)

#99 katti

katti

kwintesencja

• Użytkownik
  • 9 613 postów

Napisano 13 sierpnia 2008 - 17:31

Po jakims czasie jednak zdecydowalismy, że będziemy para i teraz jestesmy małżeństwem.

O jak fajnie :-P czyli decyzja byla bardzo trafna :->

Wydaje mi się,że jets bardzo trudno utrzymać taką przyjaźń chociaż nie twierdze, że to niemożliwe ;-)

Zgadzam sie.

Nie patrz w przeszłość, bo potkniesz się o teraźniejszość i s******* przyszłość.

#100 Meduza

Meduza
  • Użytkownik
  • 19 postów

Napisano 13 sierpnia 2008 - 19:21

katti decyzja byla jak najbardziej trafna od 10 lat jesteśmy razem :mrgreen: