Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Dom czy mieszkanie?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
357 odpowiedzi w tym temacie

#121 Jacqueline

Jacqueline
  • Użytkownik
  • 1 963 postów

Napisano 23 września 2008 - 02:20

Ja od zawsze mieszkam w domku z ogródkiem, teraz również przeprowadziłam się do takiego,z tym, że troszkę większego. Życie w bloku ? Niee to raczej dla mnie malutka klitka, ostatecznie apartament, nie lubię małych przestrzeni ;-)
A co do sprzątania, można domowników przyzwyczaić do sprzątania za sobą :-P

#122 Kita

Kita
  • Użytkownik
  • 2 427 postów

Napisano 23 września 2008 - 07:15

Ja cale zycie mieszkam w mieszkaniu, najpierw z rodzicami i to na dwoch pokojach, a teraz z M. tez w mieszkaniu, ale wiadomo, marzy mi sie domek z ogrodkiem, nawet taki malutki <dreams></span> . Ale wiadomo, w zyciu nie zawsze ma sie to co sie chce ;-) Ale marzenia czasem sie spelniaja ;-)
Dołączona grafika

#123 Jacqueline

Jacqueline
  • Użytkownik
  • 1 963 postów

Napisano 23 września 2008 - 17:11

Ale wiadomo, w zyciu nie zawsze ma sie to co sie chce ;-) Ale marzenia czasem sie spelniaja ;-)

No pewnie, że tak a najczęściej spełniają się te z domkami z ogródkiem ;-)

#124 kjujiczek

kjujiczek
  • Użytkownik
  • 1 845 postów

Napisano 23 września 2008 - 17:30

Ja od zawsze mieszkam w bloku i to się pewnie przez parę najbliższych lat nie zmieni. Mój narzeczony kupił działkę, na której chce postawić dom, ale to trochę potrwa.
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#125 kayen

kayen
  • Użytkownik
  • 870 postów

Napisano 23 września 2008 - 23:55

Mirabelka__22 wiem, ale pomarzyć zawsze można <bezradny></span> Powiem więcej, wierzę że to nie jest niewykonalne. Działkę już mamy, a na dorobienie się pieniędzy na mały parterowy domek mamy jeszcze dużo czasu.
Jeśli jest ci dobrze, dwa razy lepiej jest mi!

#126 depre

depre
  • Użytkownik
  • 632 postów

Napisano 24 września 2008 - 15:31

Mirabelka__22 wiem, ale pomarzyć zawsze można Powiem więcej, wierzę że to nie jest niewykonalne. Działkę już mamy, a na dorobienie się pieniędzy na mały parterowy domek mamy jeszcze dużo czasu.

Sama działka to już dużo :) nawet bardzo dużo :mrgreen:
mieszkać gdzieś trzeba wiec i tak trzeba kupić albo mieszkanie albo wybudowac domek :) a gdy się ma dzialke to koszty są przybliżone mniej wiecej do kupna mieszkania- dlatego też bardziej opłaca się to drugie. :mrgreen:
Już nie panna a żona :*

#127 Patina

Patina
  • Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 07 października 2008 - 18:36

w dziesiejszych czasach, czesto uzalezniamy miejsce i sposob zamieszkania (dom - mieszkanie) od pracy. wiec warto dobrze ulokowac swoj kapital i cieszyc sie zyciem, bo szybko mija. dlatego wybralam mieszkanie...mniej sprzatania i blisko jest mi wszedzie. zieleni tez mam sporo na tym Wilanowie.

#128 asiunia_1987_

asiunia_1987_
  • Użytkownik
  • 74 postów

Napisano 07 października 2008 - 19:56

ja już się z narzeczonym buduje dużo pracy i pieniążków nas to kosztuje ale co swoje to swoje:)
My to Ty i Ja:* 25 kwietnia zbliża się dużymi krokami:)

#129 MonikaK

MonikaK
  • Użytkownik
  • 933 postów

Napisano 07 października 2008 - 20:31

ja wolałabym mieć domek jednorodzinny może niedługo i będe go mieć
Dołączona grafika

#130 asia21_87

asia21_87
  • Użytkownik
  • 7 854 postów

Napisano 07 października 2008 - 20:33

może niedługo i będe go mieć

nic o ty nie wiem <co></span>
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#131 zaneta1

zaneta1
  • Użytkownik
  • 600 postów

Napisano 07 października 2008 - 21:54

Ja mam wlasnosciowe mieszkanie prawie 90m i to mi narazie wystarczy ;-)

#132 Zielonooka

Zielonooka
  • Użytkownik
  • 3 356 postów

Napisano 07 października 2008 - 22:59

zaneta1, a wlasnie jak to jest z mieszkaniem swlasnosciowym? bo ja sie rozgladam za kawalerka i o takiej formie wlasnosci znajduje, czy nie lepsze jest np o calkowitej wlasnosci?
Najważniejsze spotkania odbywają się w duszy, na długo przed tym, nim spotkają się ciała...

#133 zaneta1

zaneta1
  • Użytkownik
  • 600 postów

Napisano 08 października 2008 - 07:36

Ja mieszkam w Niemczech wiec tu wyglada to troche inaczej ;-)

#134 Baby Love

Baby Love
  • Użytkownik
  • 15 postów

Napisano 03 listopada 2008 - 13:28

Ja mieszkam na razie w mieszkaniu, ale niedługo będę mieszkać w domu- pod Krakowem, jak którać się orientuje to w trasie na Czernichów :) Ale sama nie wiem czy mi się to tak uśmiecha, samej w takim domu nie bedzie miło przebywac, tak to tylko kiedy jeżdżę do Hurghady to mieszkam w domu, ale to inna sytuacja, bo to czyjś dom, a tak na swoim, no nie wiem sama :( Szczerze przyznam że mieszkanie jeśli jest duze, fajnie urzadzone i w dobrym miejscu to ideał dla mnie :)

#135 Anulka

Anulka
  • Użytkownik
  • 576 postów

Napisano 05 listopada 2008 - 10:09

Póki co mieszkanie , może w przyszłości będzie jakiś dom.
A.

#136 Kahela

Kahela
  • Użytkownik
  • 5 351 postów

Napisano 08 listopada 2008 - 12:00

Ja mieszkałam w bloku prawie całe życie...jak miałam 19 lat, przeprowadziliśmy się do domu i teraz nadal mieszkam w domku na wsi...
Powiem tak, nie było nam łatwo dojść do porozumienia, bo ja wolę mieszkanie w mieście, mój L domek na wsi, a jeszcze lepiej w środku lasu na totalnym wygwizdowie...
W końcu stwierdziliśmy, że najlepsze wyjście dla nas, to domek w mieście :mrgreen:
Ale to raczej nierealne (ceny), więc raczej mieszkanie w mieście i domek rekreacyjny całoroczny gdzieś w środku lasu, nad jeziorem...
On zadowolony, ja zadowolona - wszystko gra i trąbi... ;-)
Do dupy było w Peru...więc wróciłam... :-D

#137 Szau

Szau
  • Użytkownik
  • 34 postów

Napisano 08 listopada 2008 - 12:34

Obecnie wynajmuję z mężem nieduże mieszkanko dwupokojowe, ale w lipcu może się to zmieni :-) Planujemy przeprowadzkę do Krakowa i kupno tam mieszkanka. Najlepiej trzypokojowe, około 60m2.
Dołączona grafika

#138 Karolina86

Karolina86
  • Użytkownik
  • 1 564 postów

Napisano 08 listopada 2008 - 15:12

Przez całe 22 lata mieszkam w domu, pewnie za klika lat będzie to mieszkanie. :roll:

Co Nas nie zabije to Nas wzmocni :-)

COŚ DLA MAMUSIEK I NIE TYLKO SPRAWDŹ :-)

#139 tanika_aha

tanika_aha
  • Użytkownik
  • 2 491 postów

Napisano 08 listopada 2008 - 16:21

Przez całe 22 lata mieszkam w domu

ja również,tyle że przez 21 lat ;-) i szczerze powiedziawszy nie chciała bym mieszkać w bloku. Tutaj mam własne podwórko,przestrzeń...i fajnie jest :-D
Gdy patrzysz na mnie,wiem o czym myślisz, chcesz ze mnie czerpać słodkie korzyści!Wyluzuj koleś! Weź zimny prysznic! Nic nie kombinuj bo nic nie wymyślisz...!

If you don't know my name, you can call me baby Dołączona grafika" title="" />

#140 ewelcia1987

ewelcia1987
  • Użytkownik
  • 17 postów

Napisano 15 kwietnia 2010 - 17:23

My aktualnie mieszkamy z rodzicami męża w domu. Ale mamy już swoją działeczkę, i plan domku już też wybrałam :-D , więc mam nadzieję że w przeciągu najbliższych dwóch lat zaczniemy budowę.

PS: Marzenia się spełniają... ;-)