Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Dom czy mieszkanie?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
357 odpowiedzi w tym temacie

#101 Miss G

Miss G
  • Użytkownik
  • 485 postów

Napisano 10 lipca 2008 - 08:58

Całkiem przyjemnie masz.
"Każdy plan można zmienić lecz wolę życie bez planu."

#102 depre

depre
  • Użytkownik
  • 632 postów

Napisano 24 sierpnia 2008 - 01:56

Mieszkam w domu z rodzicami :):) o powierzchni około 300 m kwadratowych:):) i dużym orogem - nie narzekam bo ja mieszkam na piętrze rodzice na dole a oni raczej nie wchodza w "moje" rejony :P

Teraz budujemy domek o powierzchni 200 metrój kwadratowych (lazienka, 2 pokoje sypialne, duża kuchnia, pralnia, salon i spiżarnia ::) zaraz po ślubie sie tam wprowadzimy :) na razie na dwie osoby nam to spokojnie wystarczy :):) potem jak będziemy mieli więcej pieniedzy (bo budowa chłonie pieniądze jak gąbka) i pojawią sie dzieci oraz podrosną to możemy sobie zrobić na poddaszu fajne pokoiki dla dzieci:) Na razie na dwoje osób jest to wystarczająca powierzchnia :mrgreen:
Już nie panna a żona :*

#103 milli

milli
  • Użytkownik
  • 477 postów

Napisano 24 sierpnia 2008 - 10:46

no ja mysle ze 200 metrow dla 2 osob to nie wystarczajaco, ale nawet duuuuuzo miejsca, pomysl tylko ile sprzatania brrr :) ale gratuluje :)
Live as you will die tommorow Dream as you will live forever

#104 depre

depre
  • Użytkownik
  • 632 postów

Napisano 24 sierpnia 2008 - 22:37

no ja mysle ze 200 metrow dla 2 osob to nie wystarczajaco, ale nawet duuuuuzo miejsca, pomysl tylko ile sprzatania brrr ale gratuluje

eee my maymy otwarte przestrzenie i wszędzie prawie plytki mieć będziemy albo pabnele..więc jak się rozpedze z mopem to rach ciach :):)
A jeden facet w domu to tylko mi nie nabałagani :P

Poza tym ja lubie sprzatać :mrgreen:

#105 Madzia81

Madzia81
  • Użytkownik
  • 4 508 postów

Napisano 25 sierpnia 2008 - 11:11

200 metrój kwadratowych

jak dla mnie to bardzo duży dom, nie tylko dla dwóch osób, ale dla całej batalii ;-)

FORUM DLA MAM

img-2006082601201230.png

200901181556.png

#106 Kahela

Kahela
  • Użytkownik
  • 5 351 postów

Napisano 25 sierpnia 2008 - 11:14

ale dla całej batalii

też tak myślę i szczerze, to nie chciałabym takiego dużego.
Małe są przytulniejsze, nie trzeba ciągle latać na mopie i nie trzeba zimą ogrzewać hektarów :-P (własnie sprawdziłam cenę węgla, ok 700 za tonę, superowo :-( )

Chociaż jeśli się komuś taki podoba, to ok - ja wolałabym przynajmniej o połowę mniejszy... :-)
Do dupy było w Peru...więc wróciłam... :-D

#107 kashira

kashira
  • Użytkownik
  • 5 282 postów

Napisano 25 sierpnia 2008 - 11:24

200 metrów to stanowczo za dużo. 100 metrów kwadratowych w zupełności wystarcza dla 4-5 osobowej rodziny :-) No i duży dom to dużo sprzątania :-P
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#108 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 25 sierpnia 2008 - 11:57

200 metrów to nie tak dużo, dwie osoby ale na przyszłość zawsze miejsce się znajdzie :)
w mniejszym bym się udusiła ;-) mam ci ja wymagania ;-)
nie ma mnie tu i nie będzie.

#109 saja

saja
  • Użytkownik
  • 4 645 postów

Napisano 25 sierpnia 2008 - 12:05

ale dla całej batalii ;-)

tez tak twierdze... my planujemy budowe domu i myslimy ze bedzie to dom o powierzchni mniej wiecej 120 m kwadratowych... ja twierdze ze to wystarzajaca chatka.... mysli o: kuchni polaczonej z salonem... sypialni... 2 pokoje dla dzieci... lazienka... spizarnia.. i kotlownia... czyli ogolem 4 pokoje i reszta... dla nas to spokojnie wystarczy... nie wiedze potrzeby budowania fortecy... koszty budowy domu i tak sa ogromne wiec jak dla mnie nie ma sensu budowac takich wielkich domow... po co??? mialabym sie po nim gonic z mezem haha... pozatym dochodzi jeszcze kwestia utrzymania w przyslzosci takiego domu.... chociazby opalu... moim zdaniem trzeba wszystko dokladnie przemyslec.... nam wystarczy nieduzy dom.... a jesli ktos chce ogromny to nie widze przeszkod.... ile osob tyle gustow..
Dołączona grafika
„Pragniemy żyć razem i razem się cieszyć
Razem dzielić niebo i razem w nim grzeszyć…”

#110 depre

depre
  • Użytkownik
  • 632 postów

Napisano 25 sierpnia 2008 - 12:17

depre napisał/a:
200 metrój kwadratowych

jak dla mnie to bardzo duży dom, nie tylko dla dwóch osób, ale dla całej batalii

to zalezy od rozplanowania w sumie :)
bo ja nie lubie małych pokoików takich klitek :) lubie przestrzeń i duże pomieszczenia dlatego zdecydowałam się na duża kuchnie i przestronną :) duży salon który on sam ma ok 34 m kwadratowe :) łazienka tez jest spora będe mogła pozwolić sobie na łazienke prysznic i inne urządzenia senitarne :) prawlnia i spiżarnia :) doemk jest bez piwnicy więc to znów nie tak dużo :):)

własnie sprawdziłam cenę węgla, ok 700 za tonę, superowo )

ja się ceny węgla nie boje bo mam znajomego w takiej firmie co sprowadzją węgiel masowo więc tone mogłe mieć za 460 zł a zawsze to coś taniej :):)

#111 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 25 sierpnia 2008 - 12:19

460 zł

toż to taniocha :)

ja wam powiem tak.. ja mam mieszkanie ok 140-150 metrów kwadratowych, mieszka nas tu aktualnie 5 osób i się w sumie nie mieścimy, przydałby sie osobny pokój na taki pokój gościnny, pokój dla mnie itd
;-)
nie ma mnie tu i nie będzie.

#112 Princessa

Princessa
  • Użytkownik
  • 197 postów

Napisano 25 sierpnia 2008 - 20:19

My pod koniec września wprowadzamy sie do 4 pokojowego mieszkania 60m2. ( tzn bedzie miał 3 bo z jednego chę zrobić garderobę)., ale docelowo (góra 5 lat) sprzedamy mieszkanie i wybudujemy mały domek, ktory nam sie marzy -nie duży, jedno- pietrowy, ale koniecznie domek, pod Gdanskiem, blisko lasu...:)z kominkiem , garażem, ogrodkiem w ktorym będą chasać dzieciaki:)

#113 Patina

Patina
  • Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 21 września 2008 - 11:19

wlasnie jestem w trakcie zalatwiania kredytu mieszakniowego.
moje wypatrzone i upragnione bedzie na Wilanowie, w miasteczku AuraPark
bardzo dlugo zastanawialam sie nad tym, dlaczego pol zycia mam splacac kredyt, za cos co bedzie mi sie podobac polowicznie? np. dom, wiadomo jak to jest z wykonczeniem go (wieki).
a na tym osiedlu mieszka rowniez znajomy z pracy, ktory mi je zarekomendowal ;-)

#114 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 22 września 2008 - 10:56

A mnie nigdy nie bedzie stac ani na to ani na to. Wiec po co marzyc. To jest Polska. Bede kolejnym wyksztalconym bezrobotnym <bezradny></span>

#115 malutka-iwona

malutka-iwona
  • Użytkownik
  • 4 549 postów

Napisano 22 września 2008 - 12:39

A ja marze o domku z ogródkiem i mój D. obiecał, że spełni to marzenie :mrgreen:
Czasem oglądam sobie domki w necie i szukam tego "mojego".
Jestem w Peru...

#116 kayen

kayen
  • Użytkownik
  • 870 postów

Napisano 22 września 2008 - 12:40

Ja od urodzenia mieszkam w domu i liczę na to że z Kuba nie będziemy mieszkać w bloku tylko właśnie w małym domku z ogródkiem i psem :-D
Jeśli jest ci dobrze, dwa razy lepiej jest mi!

#117 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 22 września 2008 - 12:42

kayen, chyba jeszcze nie wiesz ile takie cos kosztuje.. Chyba ze cos sie zmieni <bezradny></span>
Mieszkania strasznie drogie, a nawet jak masz kase to nie masz gdzie kupic. Smieszna rzeczywistosc :roll:

#118 Zielonooka

Zielonooka
  • Użytkownik
  • 3 356 postów

Napisano 22 września 2008 - 13:53

A mnie nigdy nie bedzie stac ani na to ani na to. Wiec po co marzyc. To jest Polska. Bede kolejnym wyksztalconym bezrobotnym <bezradny></span>

z takim nastawieniem to pewnie tak, po co tak do tego podchodzić, ja wiem, że w Polsce da się dorobić nie mając nic.

[ Dodano: 2008-09-22, 14:54 ]
mnie się marzy mój domek, ale to w przyszłości, póki co planuje zakup mieszkania i jest wiele ciekawych ofert.

#119 milli

milli
  • Użytkownik
  • 477 postów

Napisano 22 września 2008 - 14:08

Ja od zawsze mieszkalam w domu. terak kiedy sie przeprowadzilam z S. kupilismy mieszkanie i choc minal juz ponad rok nie moge sie za cholere przyzwyczaic :/ NIby przed blokiem mamy park, laweczki ze slolem do posiedzenia ale co z tego? Za kazdym razem kiedy zdazylo mi sie wyjsc czulam na sobie wzrok wscibskich sasiadow ktorzy tylko lustruja co my robimy, o czym rozmawiamy i ile moj pies wykopal juz dolkow oraz gdzie az przeproszeniem nasral zeby mogli sie czepiac <bezradny></span> Niestety takie sytuacje bardzo zniechecily mnie do posiedzenia sobie wsrod zieleni (nawet bez psa). Moj S. tez wychowal sie w domu i mowi mi ciagle ze nie potrafi sie przyzwyczaic jak nad glowa ciagle slyszy tupanie jakby tak miszkaly slonie a nie malzenstwo z dwojka dzieciakow. Dlatego w przyszlosci na pewno bedziemy sie bidowac albo przeprowadzac do mojego starego domu w Polsce. Jednak co swoj ogrodek to swoj :)
Live as you will die tommorow Dream as you will live forever

#120 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 22 września 2008 - 14:14

ja z kolei nie wyobrażam sobie życia w domu ... to co wy uważacie za minusy, ja widze jako plusy :) pewnie dlatego że od zawsze mieszkam w bloku... owszem pomieszkiwałam przez jakiś czas w domu, ale to stanowczo nie dla mnie ... samo sprzątanie takiej powierzchni mnie przeraża, do tego ak to ogrzać zimą nie bankrutując jednocześnie ?? no i co jak co ale kwiatków koło domu miećnie chciałabym , kto by o to dbał ? a trawnika kosićnie znosze (przecieżnie wybrukuję wszystkiego dookoła ... )

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.