Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Jak sie poznaliscie ?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
477 odpowiedzi w tym temacie

#301 Jacqueline

Jacqueline
  • Użytkownik
  • 1 963 postów

Napisano 07 maja 2009 - 16:38

A my się poznaliśmy, a raczej zobaczyliśmy po raz pierwszy u mnie w domu. Mój brat jechał na lotnisko a on wraz z nim- tylko po co ? Zastanawiało mnie to. Chwilka rozmowy i koniec. Ale myśli o nim już wtedy nie dawały mi spokoju. Ale poszłam spać z rozsądkiem(tak mi się wydawało), że nie mogę patrzeć na każdego nowego ' kolegę ' jako chłopaka. Ale w tym przypadku to było silniejsze. A poznaliśmy się tak naprawdę na imprezie u niego, która była 14 lutego no i wpadłam, zakochałam się po kilku wartościowych godzinach przebywania z nim. Później okazało się, że poznanie mnie było planowane. Stąd i on ponoć się wziął w dniu, w którym mój brat się wybierał na lotnisko. Padłam ' ofiarą ' planu, nie podoba mi się jak to brzmi, ale jestem szczęściarą, że w swoim życiu miałam tyle szczęścia, żeby poznać i zakochać się w takiej osobie. Chociaż wywodzimy się z totalnie różnych ' żyć ', środowisk i wszystkiego co może istnieć. Oczywiście jesteśmy razem na przekór innym(niektórym).

#302 z1utka

z1utka
  • Użytkownik
  • 306 postów

Napisano 07 maja 2009 - 17:49

Jacqueline, ale cudownie jest sie poznać z kimś wartościowym a potem dowiedzięc się że on to wszystko planował i ''czychał'' na Ciebie :)

#303 Jacqueline

Jacqueline
  • Użytkownik
  • 1 963 postów

Napisano 07 maja 2009 - 18:12

ale cudownie jest sie poznać z kimś wartościowym

Tak to prawda, tym bardziej, że ja mam obsesję na punkcie wartościowych ludzi, zawsze marzyłam o tym, żeby mój mężczyzna taki był, podobnie jak ludzie, którzy mnie otaczają.

a potem dowiedzięc się że on to wszystko planował i ''czychał'' na Ciebie :)

Chyba masz rację, przynajmniej mogę mieć pewność, że skoro ' czychał ' to zależało mu na mnie, co mnie bardzo cieszy.

#304 asia21_87

asia21_87
  • Użytkownik
  • 7 854 postów

Napisano 07 maja 2009 - 18:17

Jacqueline, bardzo ciekawie brzmi Twoja historia, prawie jak z jakiejś opowieści <dreams></span> <dreams></span> <dreams></span> wszystko to owiane romantyzmem
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#305 Jacqueline

Jacqueline
  • Użytkownik
  • 1 963 postów

Napisano 07 maja 2009 - 18:21

Jacqueline, bardzo ciekawie brzmi Twoja historia, prawie jak z jakiejś opowieści <dreams></span> <dreams></span> <dreams></span>

Dziękuję, wbrew pozorom miło mi to słyszeć.

wszystko to owiane romantyzmem

Bardzo możliwe, co mnie dziwi i jednocześnie cieszy, ale uczucie potrafi zmieniać człowieka. ;-)

#306 lulu

lulu
  • Użytkownik
  • 38 postów

Napisano 09 maja 2009 - 11:14

hmm, ja swojego poznałam na studiach, bylismy w jednej grupie, ale tak naprawdę, to zajęcia były głównie w innych podgrupach. Studiowaliśmy pielęgniarstwo razem. Mężczyzn u nas na roku była garstka, za to bab 170 sztuk! No i spośród tylu bab, jestem ja ;)

#307 karolina_1986

karolina_1986
  • Użytkownik
  • 1 437 postów

Napisano 09 maja 2009 - 11:26

Ja swojego poznałam w szpitalu :) i tak już jesteśmy razem prawie 4 lata :D

#308 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 09 maja 2009 - 11:36

Mnie wzięła ochota na opowiedzenie swojej historii :-P

Wszystko zaczęło się od tego,że zagadał do mnie na gg pewien chłopak i sprawdzając w katalogu domyśliłam się o kogo chodzi. Był to mój kolega z klasy. Zaczęliśmy powoli zaprzyjaźniać się na gg,mówić sobie rzeczy o których nie rozmawia się z byle kim tylko osobą zaufaną-przyjacielem. Uwielbiałam z nim gadać i często trwało do do późnych godzin nocnych,a czasem nawet porannych. Rozmowy dosłownie o wszystkim. Filmach,książkach,ludziach,religii itd. Bardzo mi odpowiadał jego charakter i nie zaprzeczam,że dość szybko mnie zafascynował swoją osobą. Najśmieszniejsze jest to,że w szkole ledwo co mówiliśmy sobie cześć mimo,że ja bardziej trzymałam się z grupą chłopaków. Potem nadszedł okres zapraszania ludzi na studniówkę i łudziłam się,że zaprosi mnie,ale okazało się,że zaprosił dziewczynę z którą gadał dłużej niż ze mną i też była mu dość bliska. Wtedy trochę nasze kontakty się poluźniły,ale mimo dalej rozmawialiśmy a nawet mi opowiadał o tej dziewczynie. Nie byli nigdy parą,może jedynie dobrych znajomych. I potem gdy mu wydawało się,że z tego może być coś więcej ona zerwała kontakt mimo,że była stroną inicjującą. A my rozmawialiśmy dalej....około kwietnia nasze wzajemne relacje coraz bardziej się zacieśniały,ale ja nie miałam takiej pewności czy tego chcę naprawdę....ale w głębi serca było inaczej.Wcześniej już przyjeżdżał do mnie,widzieliśmy się i rozmawialiśmy,ale nie szło nam tak fajnie jak na gg :-P 23 maja był u mnie,rozmowa o wszystkim i niczym,jednak coś wisiało w powietrzu. Miał już wychodzić,ale nagle wrócił i mnie przytulił,obydwoje wiedzieliśmy co to oznacza. Na rozdaniu świadectw maturalnych byliśmy już parą,a wszyscy znajomi doznali szoku (nie wiedzieli przecież o gg ;-) )

Misiak jest facetem ideałem (liczę,że to się nie zmieni ;-) ). Do dziś dba o mnie jak o swoją księżniczkę...mam nadzieję,że ja choć w połowie jestem dla niego taka cudowna :oops: ma on oczywiście swoje wady,które znam i czasem mnie irytują,ale je akceptuje ;-)

Niedługo stuknie nam 4 latka. Do tej pory nie mieliśmy kłótni,jedynie lekkie foszki,a brat cały czas mi powtarza,że jesteśmy szczęściarzami,że na siebie trafiliśmy :-)

Może tak miało być ;-)

Mam nadzieję,chyba jak każda z nas,że związek będzie trwał i trwał. Nie chciałabym nigdy napisać Wam,że się rozstaliśmy pomimo tego,że tak cudownie było i nadal jest,ale życie pisze swoje scenariusze. Na razie cieszę się i pielęgnuje to co mam,aby jednak tego nie stracić.

Przed nami najważniejsza próba,może od przyszłego roku (na co liczę)-mieszkanie razem. Oby...trzymajcie kciuki :-)

Ale się rozpisałam :oops:
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#309 angik1683

angik1683
  • Użytkownik
  • 8 134 postów

Napisano 09 maja 2009 - 12:13

Przed nami najważniejsza próba,może od przyszłego roku (na co liczę)-mieszkanie razem. Oby...trzymajcie kciuki :-)

no to trzymamy kciuki i oby zawsze bylo tak cudownie :-D
sl-11609.png
as1cEZoB0360010MDAwOGQ0fDIwMTM4MmpkfERhd
ZAPRASZAMY WSZYSTKIE MAMY...i nie tylko ->

#310 WweronikaA

WweronikaA
  • Użytkownik
  • 8 332 postów

Napisano 09 maja 2009 - 12:24

Tilia, trzymam kciuki:) fajnie ze tak to sie narodzilo :mrgreen:

#311 Jacqueline

Jacqueline
  • Użytkownik
  • 1 963 postów

Napisano 09 maja 2009 - 12:27

Mi też się podoba ta historia z życia ;-)

#312 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 09 maja 2009 - 13:27

angik1683, WweronikaA, dziękuję ;*

Mi też się podoba ta historia z życia ;-)

Jeśli mowa o mojej to cieszę,że masz takie odczucia :-)
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#313 kashira

kashira
  • Użytkownik
  • 5 282 postów

Napisano 09 maja 2009 - 13:35

Tilia, super... naprawde wspaniale czyta się takie historie, tym bardziej wiedząc, że są prawdziwe ;-)
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#314 ihmo

ihmo
  • Użytkownik
  • 104 postów

Napisano 12 maja 2009 - 13:27

Właściwie.. To poznaliśmy się przez internet (tak, sama jestem w szoku, bo nigdy nie wierzyłam w takie znajomości.inaczej - nie wierzyłam, że może być z tego coś trwałego) :shock: (strasznie podoba mi się ta ikonka) :shock: :mrgreen:

#315 maartekkk

maartekkk
  • Użytkownik
  • 3 309 postów

Napisano 12 maja 2009 - 14:03

ihmo, a cos wiecej napiszesz ?? ;) Ja tez Tomka poznalam przez neta, glupio mi sie bylo przyznac znajomym, rodzina do tej pory nie wie...
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#316 Pachulka

Pachulka
  • Użytkownik
  • 853 postów

Napisano 12 maja 2009 - 14:04

maartekkk, u mnie własnie wszyscy wiedzieli i cóż.. na początku rodzice nie byli przekonani :P ale musieli przyjąć do wiadomości rzeczy oczywiste :P
Od aniołka mam skrzydełka... lecz diabełek dał mi charakterek :D

Dołączona grafika

#317 ihmo

ihmo
  • Użytkownik
  • 104 postów

Napisano 12 maja 2009 - 20:45

ihmo, a cos wiecej napiszesz ?? ;) Ja tez Tomka poznalam przez neta, glupio mi sie bylo przyznac znajomym, rodzina do tej pory nie wie...

Pewnie, że mogę :)
Ja przyznałam się rodzinie, chociaż nie byli zadowoleni. Ale już mówię dlaczego. Właściwie z nudów weszłam kiedyś na czat, malutki, parę osób (zwykle nie chodzę w takie miejsca) nie miałam zamiaru szukać nikogo, dlatego, że nie byłam wtedy sama. Ale jakoś tak się stało, że od słowa do słowa. I buch, stało się, po tym, jak wczesniej prawie rok wymienialiśmy maile :)

#318 misiaczek

misiaczek
  • Użytkownik
  • 24 postów

Napisano 21 maja 2009 - 07:23

No wlasnie tyle sie slyszy o roznych ciekawych historiach
chcialabym sie dowiedziec jak wy sie poznalyscie z obecnym partnerem badz jakims ex ?
czy bylo to jakies nietypowe poznanie czy raczej na dyskotece czy tez znajomi was zeswatali ?

a jezeli bylo nietypowe to dlaczego zdecydowalyscie sie byc z tymi osobami ? co was urzeklo ?

Poznałam kolegę przez internet w innym mieście. Umówiliśmy się na spotkanie, po czym zabrał mnie do domu jego kolegi i wtedy... stanął w drzwiach przystojny mężczyzna w bokserkach... i tak się zakochałam :) Byliśmy ze sobą kilka lat, ale potem drogi się rozeszły, jednak znajomość trwa do dziś, a tamten dzień to jakby wczoraj ;)

#319 Roxi

Roxi
  • Użytkownik
  • 3 496 postów

Napisano 21 maja 2009 - 08:49

misiaczek, fajna historia, zawsze tak jest że jak chce sie poznać mołość to ona nie nadchodzi, przychodzi dopiero później zupełnie nieoczekiwanie. ;-)

<ookk>

#320 SpryCiulaaa

SpryCiulaaa
  • Użytkownik
  • 406 postów

Napisano 21 maja 2009 - 12:41

Hehehehe :) Ciekawa historia :) I taka.. inna :D
Dołączona grafika

Myśleli, że jak będe mała to będzie mniejszy problem :)