Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Tampon czy podpaska ??

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
501 odpowiedzi w tym temacie

#461 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 06 grudnia 2013 - 21:09

A ja ostatnio chętnie zaczęłam podczas 2 pierwszych dni używać tamponów ;-) tym bardziej, jeśli pracuję. W nocy i od 3 do 7 dnia miesiączki używam nadal podpasek, bo krwawienie jest o wiele mniejsze.

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#462 smoczkowa

smoczkowa
  • Użytkownik
  • 645 postów
  • LokalizacjaMiasto :D
  • Wzrost:156
  • Włosy:ciemne
  • Stan:wydana za mąż :)
  • Partner:M...
  • Nastrój:Neutralna
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 06 grudnia 2013 - 21:23

Ja za młodziaka uzywałam tamponów , bo taka była moda w śród koleżanek. Od kiedy dokładnie sie wczytałam w ten wstrząs i miałam podobne objawy , to powiedziałam never ever ! Po prostu sie boje, a co do wygody ich noszenia , to ja albo nie umiałam ich wkładać , albo były za duże. Bo czułam go po prostu jakbym z penisem chodziła w środku.

Podpaski i tylko podpaski mówię tak. Ja chwale sobie Naturella , Bella (ale te grube) i alweysy zwykle grube (bez siateczki , bawełniane.)

Love Love Love

#463 iwonaryki

iwonaryki

Prawdziwa miłość , nie zna granic .

• Użytkownik
  • 1 560 postów
  • Lokalizacja..
  • Wzrost:170
  • Włosy:Są jakie są :-p
  • Stan:Żoneczka.
  • Partner:Mój kochany Mąż :*
  • Nastrój:Zakochana
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 07 grudnia 2013 - 09:50

Ja od kiedy tylko dostałam po raz pierwszy okres to używałam podpadek i do dzis je uzywam , ja w życiu bym tampina nie kupiła, ani nie użyła raz kiedys moja koleżanka użyła tampona i nie wiem czy źle go włożyła .. ale musiała do ginekola iść aby jej ten tampon wyjął z pochwy bo sznureczek jej się utwal .. podpaski sa wedlug mnie najlepsze :-D
Synek 13 lat , córeczka 7 lat , córeńka 6 lat .
[*]Nasz aniołek 04.06.2016r.[*]9tc
iv09vcqgirxd72tg.png
28.09.2013r. Ślub Cywilny ❤❤❤ .
26.11.2017r . Ślub Kościelny ❤❤❤.

#464 malwitka

malwitka
  • Użytkownik
  • 1 213 postów

Napisano 08 grudnia 2013 - 12:57

Ja od 2 miesięcy używam tamponów i jest super  :-D  Kiedyś miałam obawy, że będzie mi niewygodnie, ogólnie miałam problemy z aplikacją ich. Ale kiedy byłam zmuszona je 'upchnąć' :P to później jakoś poszło i teraz nie wyobrażam sobie chodzić w podpaskach. Ze zmieniającym się krwawieniem zmieniam również ich rozmiar. Kwestia przestawienia i przyzwyczajenia. Zawsze pod ręką mam chusteczki do okolic intymnych, nie taki diabeł straszny  :lol:

#465 karina25

karina25

karina25

• Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 18 stycznia 2014 - 00:11

Witam .Jestem zwolenniczka podpasek.Zawsze uzywam podpasek max.Tamponow uzywam kiedy mam stringi.

#466 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 18 stycznia 2014 - 10:59

@ karina25  po co Ci podpaski? I tampony? 

-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#467 karina25

karina25

karina25

• Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 19 stycznia 2014 - 03:36

Bo wtedy czuje sie 100%kobieta.
Ja mam 25 kollezanke ktora ma BARDZO OBFITE KRWAEIENIA PODCZAS MIESIACZKI.SPECJALNIE DLA MNIE NAWET UZYWA TE PODPASKI KILKA RAZYB.POTEM JA JE ZAKLADAM CZUJE SIE WTEDY $100% KOBIETA I ZAWSZE WTEDY MAM ORGAZM.JESTWSPANIALE.

#468 Roxi

Roxi
  • Użytkownik
  • 3 496 postów

Napisano 19 stycznia 2014 - 09:06

@ karina25 staram się być tolerancyjną osobą, nie zamierzam się z Ciebie śmiać, ale to licha to co piszesz w poście powyżej jest NIENORMALNE! :roll:

Nie chcę wiedzieć co robisz z tamopnami <bezradny>

<ookk>

#469 Jogobella

Jogobella
  • Użytkownik
  • 1 174 postów

Napisano 19 stycznia 2014 - 12:39

@ karina25 , na forum nie piszemywielkimi literami. Mówi wyraźnie o tym regulamin: pkt II ppkt 7.

Użytkownik Jogobella edytował ten post 19 stycznia 2014 - 12:40

"Wiedzieć, że się wie, co się wie i wiedzieć, że się nie wie, czego się nie wie - oto prawdziwa wiedza." Konficjusz

#470 File07

File07
  • Zbanowani
  • 20 postów

Napisano 17 marca 2014 - 20:12

Dla mnie tylko tampon. Podpaski mnie odparzają.

#471 Nova23

Nova23
  • Użytkownik
  • 23 postów

Napisano 23 lipca 2014 - 10:27

Cześć :-) JA jestem za podpaskami, jeszcze jak się dowiedziałam, ze przez tampony można narazić się na infekcje intymne to tym bardziej. Czytałam kiedyś artykuł, że stosując cały czas tampony ( nawet w nocy) można nabawić się grzybicy pochwy (/link/)/. Po przeczytaniu objawów występujących przy tym schorzeniu stwierdziłam, że chyba do końca życia będę podpaski nosić (znaczy się do ostatniego okresu) :-)

Użytkownik Olenka edytował ten post 23 lipca 2014 - 10:31

#472 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 23 lipca 2014 - 11:24

ze przez tampony można narazić się na infekcje intymne t
przez za rzadko zmieniane podpaski tez :roll:

ja tamponów nigdy nie uzywałam i na razie nie planuje, ale nie uwazam, ze to cos niebezpiecznego.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#473 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 23 lipca 2014 - 11:27

W ciągu dnia mogłabym używać tamponów bez problemu.Ale na noc ,raczej nie odważyłabym się zastosować.Dla mnie wygodniejsza byłaby podpaska.

#474 gogi

gogi
  • Użytkownik
  • 627 postów

Napisano 24 lipca 2014 - 08:03

Nigdy nie nauczyłam się stosowania tamponów,chociaż próbowałam...i czułam się tak jak pisze @smoczkowa.Dlatego też zawsze używam podpasek...jest ogromny wybór i nie mam z tym problemów.

#475 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 24 lipca 2014 - 09:44

Ale na noc ,raczej nie odważyłabym się zastosować.

Ja używam czasem tamponów na noc, w pierwszym dniu miesiączki, kiedy mam bardzo obfite krwawienie i sama podpaska na noc może nie wystarczyć.

Ja w ogóle jestem fanką tamponów, chociaż  z powodu nawracających infekcji nie powinnam ich używać :cry: Więc staram się robić to jak najrzadziej.

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>

#476 Kahela

Kahela
  • Użytkownik
  • 5 351 postów

Napisano 24 lipca 2014 - 10:19

Ja uzywam tamponow i podpasek.
Mam bardzo intensywne miesiaczki i przez pierwsze trzy dni musze uzywac jednego i drugiego bo inczej by mnie zalalo... ;)
Za to na noc tylko podpaska, bo po prostu jak mam tampon na noc to rano po prostu zle sie czuje...jestem oslabiona i taka jakby niekontaktowa. Przechodzi piec minut po wyjeciu tampona, takze nauczylam sie jednak nie stosowac ich w nocy. Z dlugo cialo obce w organizmie :P
Do dupy było w Peru...więc wróciłam... :-D

#477 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 24 lipca 2014 - 10:34

bo po prostu jak mam tampon na noc to rano po prostu zle sie czuje...jestem oslabiona i taka jakby niekontaktowa. Przechodzi piec minut po wyjeciu tampona, takze nauczylam sie jednak nie stosowac ich w nocy. Z dlugo cialo obce w organizmie :-P

No właśnie,tego bym się bała

A podpaska,to jednak podpaska.Tak mi sie wydaje.:)

#478 Findmysky.

Findmysky.

słaba, ale udźwignie

• Użytkownik
  • 1 069 postów

Napisano 24 lipca 2014 - 10:39

Ja od zawsze jestem przyzwyczajona do podpasek. Miałam kilka podejść do tamponów, ale jakoś nie umiałam się przekonać... Chociaż przyznam, że w wielkie upały podpaska bywa uciążliwa, szczególnie jeśli krwawienie mam dość obfite.

jeszcze jak się dowiedziałam, ze przez tampony można narazić się na infekcje intymne to tym bardziej. Czytałam kiedyś artykuł, że stosując cały czas tampony ( nawet w nocy) można nabawić się grzybicy pochwy

Najważniejsza jest higiena. Nawet podpaska nie zagwarantuje braku infekcji jeśli nie będziemy jej odpowiednio często zmieniać i dbać o podstawową higienę. :]

''W życiu często by­wamy poniewiera­ni, dep­ta­ni, upo­karza­ni i ob­rażani, a mi­mo to wciąż jes­teśmy ty­le sa­mo warci''

#479 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 24 lipca 2014 - 18:28

A ja różnie. Ogólnie mam bardzo małe krwawienia, czasem to tylko wkładka by wystarczyła, tampony używam najmniejsze.

Tylko ten sznureczek mnie czasem drażni :lol:

Co to jest miłość ?
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...

#480 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 24 lipca 2014 - 20:12

Tylko ten sznureczek mnie czasem drażni :lol:

Poważnie? Ja go nigdy nie czuję ;-)

Dlatego właśnie lubię tampony - bo nie czuję, że coś tam w ogóle mam :lol:

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>