Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Tampon czy podpaska ??

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
501 odpowiedzi w tym temacie

#421 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 23 listopada 2012 - 19:31

ale jak sie ruszalam to mialam odczucie ze sie porusza i czuje ból

Według mnie był po prostu zbyt płytko włożony. ;-)

Może to dlatego ze jestem dziewicą.

Może to jest powodem tego, że trudno Ci zaaplikować go poprawnie?
Ja używałam o.b mini ( zresztą nadal używam) i pamiętam, że właśnie zbyt płytko zaaplikowany dawał uczucie dyskomfortu. ;-) Pokombinuj z głębokością może. :->

-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#422 malutka04

malutka04
  • Użytkownik
  • 72 postów

Napisano 23 listopada 2012 - 19:47

tak tylko chodzi o to że jak chce dalej włozyc to mnei boli;/ może dlatego ze dziewicą jestem?

#423 Kahela

Kahela
  • Użytkownik
  • 5 351 postów

Napisano 23 listopada 2012 - 20:23

może dlatego ze dziewicą jestem?

może...ale myślę, że to bardzie dlatego, że tak jak pisze Aspirynkaaa, był źle włożony.
Moja córka - też dziewica - używa tamponów i nie czuje bólu ;-)
Do dupy było w Peru...więc wróciłam... :-D

#424 malutka04

malutka04
  • Użytkownik
  • 72 postów

Napisano 23 listopada 2012 - 20:43

chyba że moze za sucho mam;p bo teraz probowalam i powiem wam ze nie wlozylam bo juz mnie zabolalo na początku i szczypało a nie bylo przeszkody żadnej;p

#425 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 23 listopada 2012 - 20:59

malutka04, jeśli nie potrafisz sobie dobrze zaaplikować tamponu, to po prostu kup tampony z aplikatorem i po problemie. Np. z tampaxu - ja obecnie takich właśnie używam.
Dołączona grafika

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#426 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 23 listopada 2012 - 21:36

Piszecie, że czuję tampon, bo sobie za płytko aplikuję...
Ale ja właśnie używałam tych z aplikatorem. <bezradny></span>

#427 Kahela

Kahela
  • Użytkownik
  • 5 351 postów

Napisano 23 listopada 2012 - 22:24

Ja nigdy nie używam z aplikatorem, bo dla mnie to strasznie nieporęczne tałatajstwo i właśnie wtedy miałam wrażenie, że jest nie do końca włożony.
Kiedy wkładam palcem, to czuję czy tampon "idzie" prosto i do końca czy nie.
I pisząc obrazowo, choć niekoniecznie ładnie - wkładam go tak głęboko, że aż cały palec mi za nim wchodzi...i jest ok ;-)

#428 nikus

nikus
  • Użytkownik
  • 3 355 postów

Napisano 24 listopada 2012 - 11:39

Tez uzywam wylacznie z aplikatorem i jest o niebo lepiej niz bez ;-)

Kupilam tez z aplitorem z belli i.. jak dla mnie porazka. Chcialam wyprobowac tanszych, ale niestety. Tampon niezbyt chlonny, nie wspomne juz o aplikatorze, ktory jest z papieru :shock: I baaaaardzo ciezko sie go "uruchamia" <bezradny></span>

[ Dodano: 2013-09-08, 13:55 ]
Obecnie mecze sie z tamponami. W sensie takim, ze ciezko mi sie go aplikuje. :roll: Uzywam tych z aplikatorem i musze uzyc wiekszej sily, co wiaze sie tez z bolem, zeby do wlazyc.
Wiem, ze podczas okresu nie ma takiego nawilzenia, ale ja jakos nigdy nie mialam z tym problemu.

Mozna tu w ogole cos doradzic? <bezradny></span>

Załączone miniatury

• bella-tampony-regular-z-aplikatorem-8-szt-.jpg

Zanim zostałeś poczęty - pragnęłam Cie ,

zanim się urodziłeś - kochałam Cię ,

nim minęła pierwsza minuta Twojego życia -

byłam gotowa za Ciebie umrzeć... 

#429 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 08 września 2013 - 16:10

nikusmoze mniejsze sprobuj , albo inna firma.to dziwne ze te , ktore byly ok, nagle nie pasuja <hmm></span>

moze masz jakas infekcje , a moze producent cos pozmienial , moze sa bardzoej zbite twardsze, by wiecej chlonac i sie przez to trudniej aplikuja ;-)

ja nie uzywam tamponow, ale dziwilo mnie e postatnio pani ginekolog dwa razy jak mowila o tamponach , to ze OB, nie wiem czy jej za reklame placa czy co <co></span>

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#430 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 24 października 2013 - 17:48

Słyszałyscie o podpaskach eko ? :-P co o nich myslicie ?

bo przyznam ze ja jakos sceptycznie do tego podchodze

Ekologiczne, zdrowe dla kobiet środki higieniczne powstały, ponieważ kobiety postanowiły zadbać o siebie, o swoje zdrowie, o Ziemię. Wzięły sprawy w swoje ręce. Ekopodpaski w różnych miejscach na świecie produkują małe firmy – wszystkie one są tworzone przez kobiety dla kobiet. Skąd taki pomysł? Jest kilka ważnych powodów, dla których zaczęłyśmy tworzyć nowoczesne wielorazówki.
Wygodne

Ekowkładki i podpaski szyje się z bawełny i wysokochłonnego frotte, są dostępne w różnych rozmiarach i w całej gamie kolorów i wzorów. Po użyciu namacza się je w zimnej wodzie, a potem pierze w pralce. Wielorazowe podpaski to nowoczesny produkt. Kobiety często wahają się po nie sięgnąć, bo obawiają się przeciekania. A wielorazówki nie przeciekają! Nie znajdziesz w nich folii, ani chemicznych pochłaniaczy wilgoci, a jednak nie przeciekają dzięki użyciu wysokochłonnego frotte. Mają skrzydełka zapinane na napy – dzięki czemu trzymają się na miejscu. Są bardzo miłe w dotyku – kobiety, które raz spróbują ekopodpaski, nie chcą już wracać do „foliówek”, bo wielorazówki są oddychające, mięciutkie.
Bezpieczne dla zdrowia

Zdrowie intymne to ważna sprawa. Jest podstawą dobrego samopoczucia i udanego życia seksualnego. Tymczasem używanie jednorazowych tamponów i podpasek jest często ryzykowne dla zdrowia. Jak twierdzi dr ginekologii i onkologii Grażyna Kozakiewicz: “chemiczne pochłaniacze wilgoci, którymi nasączone są tampony i podpaski, wywołują reakcje alergiczne i zwiększają ryzyko zapaleń. Wysuszają delikatną błonę śluzową waginy, a folia, którą pokryte są podpaski, może odparzać”.

Organiczne wielorazówki powstały by skutecznie dbać o zdrowie intymne. Naturalna bawełna jest przyjazna dla ciała, pozwala skórze oddychać, nie wywołuje podrażnień. Masz pewność, że po kilku latach stosowania podpasek czy wkładek będziesz dalej zdrowa i będziesz mogła cieszyć się bez ograniczeń swoją seksualnością.
Naturalne

By mieć pewność, że używając wielorazowych podpasek i wkładek dbamy o swoje zdrowie, sprawdźmy, czy powstały z organicznych tkanin. Organic, czyli w pełni naturalne. Da nam to gwarancję, że bawełna, z której są wykonane, wyrosła na ekologicznej plantacji – bez chemicznych nawozów i oprysków – oraz została zamieniona w tkaninę w ekoprzędzalni, czyli nie była chlorowana i chemicznie farbowana. Tkanina posiada wtedy certyfikat GOTS (Global Organic Textile Standard).
Ekologiczne

Jeśli ważna jest dla ciebie troska o Matkę Ziemię, na pewno ucieszy cię fakt, że dzięki wielorazówkom będziesz naprawdę eko! Przede wszystkim nie będziesz śmiecić. Wyrzucając zużytą jednorazową podpaskę do kosza nie myślimy zwykle o tym, ile śmieci wytwarzamy. Polki „produkują” 2 miliardy zużytych jednorazówek rocznie! Które rozkładają się na wysypisku śmieci nawet do 300 lat! A wielorazówki po wyrzuceniu znikają z ziemi po 3 miesiącach, zostawiając zerowy ślad ekologiczny.

Po drugie, nie przyłożysz ręki do wycinania drzew. By wyprodukować podpaski jednorazowe, a także pieluchy czy kubeczki jednorazowe, ścina się drzewa. Prowadzi to do wycinki tropikalnych lasów, gdzie zakładane są plantacje szybko rosnącego eukaliptusa.
Odważne

Wielorazowe podpaski konfrontują nas z przekonaniami i uczuciami dotyczącymi naszej miesiączki. Dzięki nim znikają różne kobiece obawy – na przykład okazuje się, że krew brzydko pachnie tylko w zetknięciu z folią z jednorazówek. Kiedy płynie na bawełnianą podpaskę wysycha i ma delikatny, lekko metaliczny zapach. Tak, krok po kroku zmienia się nastawienie do ciała i miesiączki – używanie podpasek ekologicznych sprawia, że kobiety zaczynają zauważać i lubić swój cykl miesięczny.

dziecisawaznepl

Załączone miniatury

• eko-podpaski.jpg

Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#431 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 25 października 2013 - 14:25

@Sajuri, zanim to się stanie powszechne bardziej, jesli wgl się stanie to minie hohoho moim zdaniem ;)

Na próbę bym chciała choć raz takiej spróbować. Tylko dużo ich trzeba mieć... Mnie na jeden okres schodzi z jedna duza paczka, a tutaj nie nadążałabym z praniem. 

#432 Blondynka88

Blondynka88
  • Użytkownik
  • 1 351 postów

Napisano 25 października 2013 - 14:27

Stosuję podpaski Femina Protect dry net z Biedronki :)

nixqp2.png

#433 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 25 października 2013 - 14:29

Na próbę bym chciała choć raz takiej spróbować.

Ja nie  :P Może i to ekologiczne, ale ja dziękuję za taką ekologię. Nie wyobrażam sobie prania podpasek

#434 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 25 października 2013 - 14:30

. Mnie na jeden okres schodzi z jedna duza paczka

ale jaka ??

ja musze miec dwie. Zmieniam bardzo czesto 

w sumie mie jest obojetne jakie byle nie z sitateczka ta sliska 

a co do tych eko to nie chce mi sie wierzyc ze nieprzesiaka

sa tez eko pieluchy :P

Użytkownik Sajuri edytował ten post 25 października 2013 - 14:30

#435 Riia

Riia
  • Użytkownik
  • 1 901 postów

Napisano 25 października 2013 - 15:00

Oj i ja jakoś nie jestem przekonana. Chociaż spróbować bym mogła, może są mniej sztuczne i nie odparzają?

Ja ostatnio parę razy tamponów używałam, ale źle się z nimi czuję psychicznie. A dlaczego? Bo cały czas mam w łowie że urwie się sznureczek. Glupie, ale nie potrafię się tego pozbyć.

Każdy z nas urodził się ateistą

#436 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 25 października 2013 - 15:46

Ja kiedys przeczytalam a tamponach o wstrzasie toksycznym ale moze cos pomyliłam 

Nigdy nie bylam do nich przekonana jakos tak zawsze podpaska

#437 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 25 października 2013 - 15:48

@Sajuri, duża czyli 20 albo 22 sztuki. Nie mam jakiegoś bardzo długiego okresu. Nieraz 3 dni i przerzucam się na wkładki ;)

#438 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 25 października 2013 - 16:11

@Wisienkowa a no u mnie nawet do 6. Ale 5 dni to norma

Fajnie masz. 

Co do tamponow -pewnie sa wygodniejsze ale mam te same odczucia co Ria 

#439 Kahela

Kahela
  • Użytkownik
  • 5 351 postów

Napisano 25 października 2013 - 16:23

Ja używam i jednego i drugiego ;)

Pierwsze dni mam tak obfite, że po dwóch godzinach już mi muszę zmieniać i jedno i drugie ;)

@Riia mi się kiedyś urwał sznureczek, ale trochę parcia i poszło, także spokojnie. Nie ma szans, żeby został, bo im bardziej nasączony, to schodzi coraz niżej i po prostu jest na wylocie - tak wynika z mojego doświadczenia :P

#440 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 25 października 2013 - 16:52

Ja kiedys przeczytalam a tamponach o wstrzasie toksycznym ale moze cos pomyliłam 
jak sie cały dzień nie zmienia, to sie można nabawić. Tak samo nie powinno się ich stosować na noc. Wszystko w granicach rozsądku. A;e żeby tak: bach! i wpadasz we wstrząs... chyba strasznego pecha w życiu trzeba by mieć :P

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.