Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Tampon czy podpaska ??

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
501 odpowiedzi w tym temacie

#401 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 02 listopada 2012 - 01:04

U mnie też wszelkie próby z tamponami kończyły się fiaskiem <bezradny></span> poza tym jestem tak obolała w tych dniach, że tampon to dla mnie dodatkowy problem.
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#402 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 02 listopada 2012 - 11:53

Ja używam tylko tamponów ale chociaż na noc staram się zakładać podpaskę bo niestety ale od tego że się nie oczyszczam bo mam tampona nie raz miałam potem grzybicę :/ więc pół na pół używam ...

#403 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 02 listopada 2012 - 15:17

Dawniej same tampony, ale po małym incydencie wróciłam chwilowo do podpasek. Mam tak małe krwawienie, że małe/normalne opakowanie podpasek mam na 2- 3 okresy :-D
w 3-4 dniu wystarczy mi wkładka :->

tampony to jednak wygoda- w połączeniu z moimi mało bolesnymi @ mam wrażenie, że w ogóle nie mam okresu :->

Choć na początku miałam problem z aplikacją. Teraz wydaje się to banalne :lol:
Co to jest miłość ?
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...

#404 Roxi

Roxi
  • Użytkownik
  • 3 496 postów

Napisano 03 listopada 2012 - 19:02

Ja kiedyś używałam większość tamponów, ale ostatnio przeszłam na podpaski - borykałam się kilkanaście tygodni z grzybicą, piekło mnie, tym bardziej po tamponach i zdecydowałam się z nich zrezygnować. Choć nie wykluczam powrotu do nich ;-)

<ookk>

#405 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 07 listopada 2012 - 23:39

tampony to jednak wygoda- w połączeniu z moimi mało bolesnymi @ mam wrażenie, że w ogóle nie mam okresu

Ja też. Na samym początku używałam tylko podpasek, parę ładnych lat temu porzuciłam je dla tamponów i na pewno do nich nie wrócę (choć w dalszym ciągu ze względu na higienę używam ich na noc). Dla mnie różnica jest kolosalna.

#406 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 08 listopada 2012 - 07:27

Ja teraz podpasek używam, jak mam obfitą miesiączkę, jednak czuję się pewniej. Dopiero w 2-3 dniu przerzucam się na tampony.
Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt

#407 AgnieszkaT

AgnieszkaT
  • Użytkownik
  • 3 547 postów

Napisano 08 listopada 2012 - 07:39

Ja uzywam i tamponów i podpasek. Na noc zakładam i to i to, bo przy takim okresie jak u mnie to nie mam wyjścia. Tym bardziej, że u mnie okres trwa tydzien :-/ i najgorsze dni to 2-4.

#408 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 08 listopada 2012 - 15:17

Im jestem starsza, tym więcej podpasek, a mniej tamponów. :-)
Z tamponem wygodniej, ale nie wyobrażam sobie zmieniać go w publicznej toalecie, więc odpada na te dni, które spędzam całe poza domem. I chyba to przesądziło o tym, że zdecydowanie częściej są to podpaski.
A na noc to już koniecznie podpaska ze względów higienicznych.

-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#409 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 08 listopada 2012 - 15:47

Z tamponem wygodniej, ale nie wyobrażam sobie zmieniać go w publicznej toalecie

a ja nie wyobrażam sobie zmieniać podpaski w publicznej albo u kogoś... odgłos oklejania podpaski <trojk1></span> <aaa11></span>

#410 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 08 listopada 2012 - 15:49

odgłos oklejania podpaski <trojk1></span> <aaa11></span>

a co to za odgłos? :shock: chyba nigdy w życiu nie zwróciłam na niego uwagi albo moje podpaski są bezgłośne :lol:
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#411 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 08 listopada 2012 - 15:55

a co to za odgłos? :shock:

:roll:
yyy jak masz coś do czegos przyklejone (bo zazwyczaj podpaska ma pasek z klejem do mocowania na bieliźnie) i to odlejesz to nic nie słyszysz?
to fajne masz podpaski. poleć

#412 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 08 listopada 2012 - 15:58

Jak się to robi sprawnie, ale powoli to nic nie słychać. ;-)
A nawet jeśli, to i tak same baby słyszą, więc chyba to na nikim wrażenia nie robi. ;>
Ja w każdym razie jestem z tych brzydliwych i bojących się bakterii i wolę do minimum ograniczyć mój kontakt z obcymi toaletami.

-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#413 malwitka

malwitka
  • Użytkownik
  • 1 213 postów

Napisano 08 listopada 2012 - 17:57

Torii1988, a nawet gdyby ktoś usłyszał to co w tym dziwnego? Przecież to normalne, że skoro masz @ to zmieniasz podpaskę. Ja akurat nie przejmuję się takimi pierdołami. Jesteś sama w toalecie, co kogo obchodzi co w niej robisz :mrgreen: :-P Możesz nawet fikołki trzaskać i guzik komuś do tego :-P A w końcu toaleta do czegoś służy wstydzioszku :-P

#414 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 08 listopada 2012 - 18:36

to fajne masz podpaski. poleć

Naturella. Polecam :-)

(bo zazwyczaj podpaska ma pasek z klejem do mocowania na bieliźnie)

A jakieś nie mają?

Jak się to robi sprawnie, ale powoli to nic nie słychać. ;-)
A nawet jeśli, to i tak same baby słyszą, więc chyba to na nikim wrażenia nie robi. ;>

Dokładnie.

Poza tym Torii piszesz o tym jakby nie wiadomo jaki to był hałas <bezradny></span> chyba, że faktycznie są takie podpaski, że jak je się odkleja to cały dom słyszy.

JkIEp1.png

#415 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 08 listopada 2012 - 19:05

czasem sa takie , które cale przykejone sa do tej folii opakowania, ale wiekszosc ma ten paseczek , który bardzo ciuchutko sie odkleja.
ja sobie teraz pomyslłam, jakie baketrie moga byc na klamkach toalet <hmm></span> wczesniej o tym nie mysłałam, ale fakt jak kobieta tam tampon zmieniała , a ptem otwierała drzwi ; jasne ze potem sie myje ręce , ale swiadomosc pozostaje.

Naturella

fajne , ale uzywam w 3 czy czwartym dniu , w pierwszych dniach jakos nie czuje sie z nimi pewnie , wole always clasic

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#416 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 08 listopada 2012 - 19:10

Ale są chusteczki nawilżane, są płyny do odkażania rąk. Teraz to żaden problem zachować higienę w publicznej toalecie ;-) .

i wolę do minimum ograniczyć mój kontakt z obcymi toaletami.

ja ogólnie nie lubię toalet publicznych, więc staram się ich unikać, ale jak się nie da, to zawsze w torebce coś się wynajdzie ;-)

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#417 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 08 listopada 2012 - 21:09

Ja naturelli nie mogę używać bo mnie podrażniają <bezradny></span> Ale always albo bella używam i są fajne :) a co dogłosu :shock: nigdy w życiu nie przywiązywałam do tego jakiejś uwagi :lol: Jedynie nie lubię zmieniać tampona jak jest toaleta bez kranu bo hm jednak tego palca trza tam zanurzyć .

#418 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 08 listopada 2012 - 21:10

Mamy temacik o publicznych toaletach :-P
http://babskiswiat.n...lety-vt3257.htm

JkIEp1.png

#419 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 09 listopada 2012 - 16:40

Ja jednak jestem wierna podpaskom a tampony używam tylko wtedy gdy gdzieś wychodzę bądź w ostatnich dniach okresu idę na basen - tylko i wyłącznie wtedy ;-)

Ja czuję straszny dyskomfort szczególnie przy wyciąganiu tamponu, coś jakby od środka rozrywało <bezradny></span> no niemiło :-|

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>

#420 malutka04

malutka04
  • Użytkownik
  • 72 postów

Napisano 23 listopada 2012 - 18:45

Witam mam taki problem ponieważ mam prace siedzącą i zeby nie było zdziwienia w czasie miesiączki postanowilam kupic tampon i go włozyłam tak jak pisalo ale jak sie ruszalam to mialam odczucie ze sie porusza i czuje ból. Może to dlatego ze jestem dziewicą. jak myslicie;p a tomponów uzywam mini z belli na początek.