Kuchnia
Napisano 22 września 2011 - 16:48
ogolnie uwiebiam taki styl , nielubie modernistycznych aranzacji, bo kilka lat i juz nie sa na czasie, a rustykalne kuchnie zawsze znajda amatorów
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 22 września 2011 - 17:07
i dzięki temu jedyne w swoim rodzajusa czeramiczne
Do tego pewnie ręcznie malowane
otóż to! Co chwilę wymyślają coś nowego, ulepszają, przekształcają, dodają więcej nowoczesny gadżetównielubie modernistycznych aranzacji, bo kilka lat i juz nie sa na czasie
i zawsze są na czasierustykalne kuchnie zawsze znajda amatorów
Podobają mi się jeszcze w kuchennych oknach takie firaneczki - tzw. zazdroski
Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? Cause I like you!
Napisano 22 września 2011 - 19:50
mnie nie bardzo. a;e widzialam tez kilka fajnych aranzacji z nimi.tzw. zazdroski
otóz to . kiedsy chcialam aby brat mi zrobil z nimi szafke, choc stylowo by sie gryzlo, ale powiedzial ze za same te klameczki do 4 szuflad wyjdzie mnie polowa tego co cala szafka.wiec odpusciłam.dzięki temu jedyne w swoim rodzaju
Napisano 22 września 2011 - 19:55
dlatego chyba fajna alternatywą byłyby drewnianeza same te klameczki do 4 szuflad wyjdzie mnie polowa tego co cala szafka.wiec odpusciłam.
mnie te lawendowe zachwyciływidzialam tez kilka fajnych aranzacji z nimi
W ogóle zauważyłam, że ostatnio motyw lawendy bardzo do mnie przemawia
Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Napisano 22 września 2011 - 20:14
a probowalas kiedsy ciasteczek lawendowychW ogóle zauważyłam, że ostatnio motyw lawendy bardzo do mnie przemawia
jakbym byla kasiasta to tylko drewniana kuchnie bym chciala kiedys miec w domu i mnostwo garnków glinianych itp i emaliowane np z kaczuszka
Napisano 22 września 2011 - 20:36
nawet nie wiedziałam, że takie istniejąa probowalas kiedsy ciasteczek lawendowych
też mi się taka marzydrewniana kuchnie bym chciala kiedys miec w domu
Lodówkę 'schowałabym' w szafce i postarałabym się o jakąś stylowa kuchenkę
Ja mam w domu teraz emaliowane (musieliśmy wymienić ze względu na moja alergięmnostwo garnków glinianych itp i emaliowane
Uwielbiam emaliowane garnki
Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Napisano 23 września 2011 - 18:52
no ja ostatnio widziałam w realu taki malutki z raczka sliczny emaliowany i stwierdziłam, ze musze sobie kupic bedzie akurat na mleko , albo kakao.Uwielbiam emaliowane garnk
dokladnie , tez mam taki planodówkę 'schowałabym' w szafce
Napisano 24 września 2011 - 07:44
taka kuchnia kojarzy mi sie w wrzosem, lawenda, drewniane akcenty.
mam to samo. W kuchni mam flakon i deske w motyw lawendy zrobiłam metoda decopage. Jeszcze chce zrobic sobie tace.że ostatnio motyw lawendy bardzo do mnie przemawia
mi tez nie, jakos styl metal, szkło - nie gada do mnie. Zimno tak. A ja lubie jak jest ciepło, jasno , rodzinnie.te wszystkie nowoczesne, metalowe okapy kompletnie mi się nie podobają
mam taki malutki z raczka na mleko ktore sobie robie na kakao .( albo jajko gotuje )śliczne białe garnki
Napisano 24 września 2011 - 08:57
oj tak mnie teżtaka kuchnia kojarzy mi sie w wrzosem, lawenda, drewniane akcenty.
Oprócz lawendy choruję jeszcze ostatnio na wrzosy właśnie - w Zakopanym mijałam je co chwilę przy ulicy, w kwiaciarni, kawiarni, straganie
Powiedzcie mi czy wrzosy można mieć w doniczce w domu czy tylko w ogródku w ziemi?
Bo bardzo chciałabym postawić sobie w pokoju
Pamiętam Twoje dziełazrobiłam metoda decopage
bo to styl prowansalski - a jak wiadomo Prowancja jest rolniczą częścią Francjitypowo wieśniacka kuchnia
Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Napisano 24 września 2011 - 10:10
ja kazdego roku kupuje bo KOCHAM. Na dana chwile mam w kuchni. Ten filotetowy.choruję jeszcze ostatnio na wrzosy właśnie
Zawsze wkuchni miałam tez w donicy na parapecie zioła - bazylie, oregano, szczypiorek.. kocham ich zapach.
ja mam wdomku. I jest ok choc mysle ze lepiej im robi gdy sa " na powietrzu " np. na balkoniePowiedzcie mi czy wrzosy można mieć w doniczce w domu czy tylko w ogródku w ziemi?
a jaka piekna. Mmmm sie rozmarzyłamProwancja
amorku te firaneczki do okienka - bajeczne
Najabrdziej w ciagu dnia lubie poranki . Pyszna herbata lub kawa w takiej kuchni.... do tego łaszacy sie kot
Napisano 24 września 2011 - 20:56
a mnie w trójce nie podoba się ten ogromniasty okap na samym środku sufitubardzo podoba mi się kuchania numer 1 i 3
Poza tym dywan jest wstrętny
Podoba mi się w niej jedynie
połączenie z salonem i kominkiem
W pierwszej są prześliczne szafki
Poza tym wysokie krzesła ładnie, tylko mogłyby nie być czarne, bo kompletnie nie pasują.
Te wszystkie bibelociki, miseczki, koszyczki na półkach - kooocham
Podobają mi się również te wiszące lampy.
Pozostałe jakoś do mnie nie przemawiają
Może poza drobnymi detalami, jak kolorowe krzesełka na drugim zdjęciu, tu również podłoga mi się podoba - a konkretniej jej odcień
Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Napisano 25 września 2011 - 08:10
Ja nawet w swoim pokoju nie mam telewizoradla mnie tv w kuchni jak najbardziej na plus
Kuchnia kojarzy mi się z pewnego rodzaju pracownią sztuki. Tworzymy tam potrawy, pieczemy ciasta - a ja głupia wierzę w magię w trakcie wykonywania tych czynności
Telewizor rozpraszałby te wszystkie pozytywne fluidy - tak, wiem mam jakieś średniowieczne podejście
Kuchnia kojarzy mi się, poza tym, z rozmowami. U mnie w domu często siadamy w kuchni czy to tylko z mamą, czy dołącza do nas ciocia, tata lub babcia i gadamy i gadamy i gadamy
Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Napisano 25 września 2011 - 12:32
hehe widze ze mamy to samo okoa mnie w trójce nie podoba się ten ogromniasty okap na samym środku sufitu
Poza tym dywan jest wstrętny i ten tv w oddali..
Z kuchni ktore ja wrzuciłam podoba mi sie 1. I nawet te czarne krzesła moga byc.
[ Dodano: 2011-09-25, 13:35 ]
to samo było u mnie wdomu rodzinnym i to samo tworze , staram sie tworzyc z M. Lubie z nim robic wspolnie obiad. Albo sniadanko. Niestety mamy mała kuchnie i nie ma mowy o duzym rodzinnym stole.Kuchnia kojarzy mi się, poza tym, z rozmowami. U mnie w domu często siadamy w kuchni czy to tylko z mamą, czy dołącza do nas ciocia, tata lub babcia i gadamy i gadamy i gadamy
a w kuchni uznaje tylko radio.
Napisano 25 września 2011 - 13:36
Napisano 25 września 2011 - 14:42
Przyznam, że pierwszy raz słyszę takie zabobonsłyszałam, że wrzos w domu przynosi pecha
Ja tylko w niektóreNie wierzę w zabobony, ale wolę nie kusić losu
Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Napisano 25 września 2011 - 16:18
ja tez.Przyznam, że pierwszy raz słyszę takie zabobon
moge uwierzyc w siłe autosugestii . Jak sobie ktos zacznie wmawiac ze bedzie pech to i moze bedzieale w ten na pewno nie uwierzę
Mnie sie tam wrzos podoba. Szczegolnie w kuchni