Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Kuchnia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
404 odpowiedzi w tym temacie

#281 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 11 lipca 2011 - 11:21

Już prędzej te magnesy na lodówkę,

Do co magnesów, mam tylko trzy. Dwa magnesy z ludkami z "Mleko z klasą" są takie urocze, całe gumowe i małe
Dołączona grafika
oraz jeden gumowy klapek-japonek przywieziony z nad morza.
Dołączona grafika

#282 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 21 lipca 2011 - 18:47

ja n lodowce mam jakies co oliwia wytrzaskala gdzies cos tam dostała, cos moja kolezanka mi dala. widac ze w domu tetni zycie. nie lubie sterylnych pomieszczen bez sladów zycia. fajne sa takie kuchnie w rustykalnym stylu.
na jednej z fotek przez was wrzuconych było oknop z ogromna zasłona , nic nie bylo widac tylko te paskudna zasłone <bezradny></span>

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#283 loulou

loulou
  • Użytkownik
  • 115 postów

Napisano 27 lipca 2011 - 12:36

Ja wole jak jest czysto i nie stoi mnostwo rzeczy na ktorych tylko kurz sie gromadzi...

A styl, to kwestia gustu....
:)

#284 bluebell

bluebell
  • Użytkownik
  • 20 postów

Napisano 19 września 2011 - 11:54

wiadomo o gustach się nie dyskutuje:) ja lubię po prostu przestrzeń, jasne kolory i tyle:)

co do oklejek to jeśli są dopasowane do wnętrza to wyglądają super. dla przykładu zdjecia:)
Dołączona grafika
Dołączona grafika
gorzej jak ktoś ma klasyczną drewnianą kuchnię i dobierze do niej mega nowoczesną grafikę, wtedy możę być problem 8-)

#285 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 19 września 2011 - 17:15

na 1-szym zdjęciu tragedia :roll:
drugie lepsze, lecz i tak wolę bez naklejek ,standardową klasyczną kuchnie
Dołączona grafika

#286 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 19 września 2011 - 17:21

Nie no, pierwsza ni w 5 ni w 9 pasuje do wnętrza. Wszystko idealnie zgrane, a tu nagle jakiś chwast na lodówce. Gdyby tło było inne może by sięzgrało, a tak daje po oczach równo.

Za to druga-mistrzostwo. Tapety w ogóle nie zauważyłam. Dopiero jak zobaczyłam, że dobra pisze o jakiejś naklejce wróciłam do zdjęcia, żeby ją znaleźć :mrgreen: Pasuje i kolorystycznie i tematycznie. I w ogóle kuchnia świetna <ookk></span>

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#287 Jasminka

Jasminka
  • Użytkownik
  • 1 022 postów

Napisano 19 września 2011 - 17:36

Podoba mi się ta pierwsza kuchnia, jest taka energetyzująca, słoneczna.
uwielbiam takie żywe kolorki.

a tu nagle jakiś chwast na lodówce.

no właśnie, gdyby nie ten chwast to byłoby idealnie.
Podoba mi sie wszystko poza lodówką :-/

#288 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 19 września 2011 - 18:05

Za to druga-mistrzostwo. Tapety w ogóle nie zauważyłam. Dopiero jak zobaczyłam, że dobra pisze o jakiejś naklejce wróciłam do zdjęcia, żeby ją znaleźć :mrgreen: Pasuje i kolorystycznie i tematycznie. I w ogóle kuchnia świetna

dokladnie , ja myslałam, ze to salon i mysle gdzie tu lodówka o co jej chodzi ;-) . super wkomponowana. :)

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#289 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 19 września 2011 - 18:43

Dopiero jak zobaczyłam, że dobra pisze o jakiejś naklejce wróciłam do zdjęcia, żeby ją znaleźć

ja myślałam, że to okno <lol></span>

Podoba mi się druga opcja. Wolę kuchnie w stonowanych kolorach i raczej na starodawny styl ;-)
Nowoczesne sprzęty, szafki z metalowymi lub plastikowymi przodami to nie dla mnie :P
Lubię drewno w kuchni i to najlepiej ładnie rzeźbione. Taka staromodna w tej kwestii jestem :mrgreen:

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

#290 bluebell

bluebell
  • Użytkownik
  • 20 postów

Napisano 20 września 2011 - 13:36

ja myślałam, że to okno <lol></span>

no to niezły miałby ktoś widok:)

z matami jest tak, że trzeba bardzo uważnie je dobierac bo niekoniecznie to co nam sie podoba w necie wkomponuje sie w nasza kuchnie, ale jesli wybierzemy cos co pasuje- efekt jest porażający:)

#291 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 21 września 2011 - 20:18

Ja oczywiście dalej szaleję za kuchniami w stylu wiejskim czyli jak to nazywa moja teściówka- wsiowy styl :lol:
Obecnie moje największe uczucia skupiają się na kredensach kuchennych
<zakochany></span> A przy okazji poszukiwań wynalazałam taki cudny regalik kuchenny- cudo cudo cudo :mrgreen:

Załączone miniatury

• p8140025.jpg
  • p8140011.jpg

Co to jest miłość ?
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...

#292 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 21 września 2011 - 20:49

Majorka^^, widzę, że mamy podobny gust jeśli chodzi o wystrój kuchni <ookk></span>
Bardzo chciałabym mieć w niej meble stylizowane na takie starodawny, wiejski styl :D
Może i dla większości kiczowaty i babciowaty ale mnie właśnie taki się podoba i dobrze wiedzieć, że jest ktoś na tym forum kto również lubi ten styl ;-)

Kredensik suuuper, a ten wieszak obok niego - to dopiero cudo <zakochany></span> i te serduszka wszędzie
Regał ma pięknie wykończone półeczki tą falą :D

I uwielbiam takie poduszki czy pokrowce na krzesła wiązane na sznureczki :P

Tak bajkowo jest w tych wnętrzach :mrgreen:

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Don't you like you? 

#293 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 21 września 2011 - 21:16

dobrze wiedzieć, że jest ktoś na tym forum kto również lubi ten styl

To ja dopisuję się do fanek :mrgreen:

Uwielbiam takie meble, uwielbiam taki wystrój :D Podoba mi się absolutnie wszystko - ten regał, ta stara maszyna do szycia, buteleczki, no wszystko :) A wiklinowe koszyki wręcz ubóstwiam!
Moja znajoma ma biało - granatową kuchnię w takim stylu, która podoba mi się strasznie i z której w jakiejś tam odległej przyszłości planuję czerpać inspiracje do swojej wymarzonej kuchni :)

A, no i według mnie to wcale nie jest kiczowate! :-P

#294 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 21 września 2011 - 21:27

amoramor ja już na stronie 27 tego tematu wklejałam aranżacje, które mnie zachwycają właśnie w takim stylu :-) Teraz zaczęłam skupiać się na poszczególnych meblach, bo np można mieć komplet szafek na jednej ścianie, a taki kredens na innej i wcale to się nie gryzie, że nie jest z tego kompletu :-D

A najciekawsze jest to, że to, co wrzuciłam- zdjęcia tych mebli to przeróbki- ktoś kupił starą witrynę i regał w sklepie ze starociami/ na targu staroci i samodzielnie odnowił, a efekt- jak dla mnie rewelacja :-)
U mnie w sklepie stoi świetna narożna witryna- dużo byłoby przy niej do zrobienia, ale zapewne efekt końcowy wart byłby jakichkolwiek poświęceń dla kogoś, kto lubuje się w takich meblach :-D Niestety nie planuje wyprowadzki, a do obecnej kuchni nie miałabym gdzie tego upchnąć :-/ Póki co zostaje mi zbieranie porcelany, kamionkowych naczyń, drewnianych dodatków :-> no i wiklina <zakochany></span>

Może i dla większości kiczowaty i babciowaty ale mnie właśnie taki się podoba i dobrze wiedzieć, że jest ktoś na tym forum kto również lubi ten styl ;-)

:mrgreen: jak dla mnie to taki właśnie bajkowy wystrój tak jak piszesz, przytulnie, swobodnie, aż chce się siedzieć w takiej kuchni :-) może kiedyś dane mi będzie właśnie tak się urządzić :-)
Co to jest miłość ?

#295 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 21 września 2011 - 21:39

Z tej 27 strony podobają mi się akurat średnio. Te wrzucone przed chwilą są o niebo lepsze :D Dla mnie podstawowym elementem w kuchni jest stół na środku. Bez dużego stołu nie ma kuchni! :-P

#296 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 21 września 2011 - 21:50

na stronie 27 tego tematu wklejałam aranżacje, które mnie zachwycają właśnie w takim stylu

4 od góry jest śliczna <ookk></span> te szafeczki, szufladeczki - ekstra
Zakochana jestem ostatnio w drewnianych meblach w kolorze białym <serducho></span>
Jeszcze takie ślicznie rzeźbione na starodawny styl, to już w ogóle cudo!

Dla mnie podstawowym elementem w kuchni jest stół na środku. Bez dużego stołu nie ma kuchni!

Nigdy takiego w rodzinnym domu nie miałam i pewnie dlatego też mi się marzy mieć taki duży stół w swojej kuchni :D Dookoła niego piękne drewniane krzesła z pokrowcami wiązanymi na kokardy <ookk></span>

Podobają mi się bardzo takie stare drewniane meble, pomalowane na biało ale tak niedbale.. tak, że to drewno prześwituje przez farbę, wygląda jakby biel była pozdzierana.. wiecie o co mi chodzi? :D

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Don't you like you? 

#297 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 21 września 2011 - 22:08

karatetyka fakt, tam średnio czuć tan klimat :-> zdjęcia pokazują ogół kuchni, a tu już jest wyszczególnione, jest stół :mrgreen: mi oczywiście marzy się stół drewniany jasny lub ciemny i takie właśnie proste krzesła :-) kształt- w zależności ile jest miejsca i gdzie będzie stał :-)

biało - granatową kuchnię

oj biało-granatowe są piękne, choć jak otaczam się dodatkami do takich kuchni to ciężko trzymać się jednego koloru :-> te dzbanuszki, wazoniki, filiżaneczki i wszelkie pierdołki są tak cudne, że ciężko się opanować i ograniczyć tylko do jednej barwy :->

wrzucam kolejne- aż mi się serce kraja, że tylko do zdjęć mogę sobie powzdychać :cry:

amorek podejrzewam, że chodzi Ci o coś takiego jak na fotce 2- wygląda to genialnie <ookk></span>

Załączone miniatury

• popkr2.jpg
  • mal9.jpg
  • mal5.jpg
  • mal3.jpg
  • kuch8.jpg
  • kuch5.jpg
  • kuch2.jpg

Co to jest miłość ?

#298 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 21 września 2011 - 22:27

Majorka^^, tak dokładnie o taki efekt mi chodzi <zakochany></span>
Prześlicznie to wygląda, marzą mi się takie mebelki <dreams></span>

A te jeszcze mają taki sam wzorek na frontach jak i na uchwytach, no cudo po prostu!!

Jedynie nie widzą mi się zbytnio te białe płytki na ścianie na 4 zdjęciu <bezradny></span>
Tak jakoś niechlujnie są położone i brzydko to wygląda.

Już sobie wyobrażam ile takie umeblowanie kuchni może kosztować.. Drewniane meble, pięknie rzeźbione, stylizowane na dawne lata... ajć :P

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Don't you like you? 

#299 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 21 września 2011 - 22:41

Już sobie wyobrażam ile takie umeblowanie kuchni może kosztować.. Drewniane meble, pięknie rzeźbione, stylizowane na dawne lata... ajć :P

lepiej nie wiedzieć, bo się może nam przestać podobać :lol: :lol: :lol:

Wiadomo coś za coś- meble z płyty a meble drewniane- wiadomo cena i jakość vs mniejsze koszty, a gorsza jakość i estetyka <bezradny></span>
Oprócz drogich mebli dużo droższe będą takie rzeczy jak zlew- jak na zdj. 5 czy ten okap na 2 zdj. od dołu...

Strasznie podobają mi się te półeczki zabudowane w ścianie- zdj.3
<zakochany></span> bardzo przemyślane i praktyczne rozwiązana 8-)
Co to jest miłość ?

#300 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 21 września 2011 - 22:57

podobają mi się te półeczki zabudowane w ścianie

oj tak, ciekawy pomysł <ookk></span> i w nich poustawiane piękne porcelanowe talerzyki lub filiżanki - takie najcenniejsze okazy :D

Fajnie wygląda też ta 'falbaneczka' nad kaloryferem - tak uroczo wyglądają te falowane wykończenia ;-)

I śliczne obicia krzeseł w kwiatuszki na zdjęciu 3 od góry <ookk></span>

Ślicznaaa <zakochany></span>
Dołączona grafika

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Don't you like you?